ERDOĞAN: AFRİKA'YLA 15 MİLYON DOZ AŞIYI PAYLAŞMAYI PLANLIYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'nin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Türkiye Afrika'ya ve Afrika halklarına asla sırtını dönmemiştir" dedi. "

GÜNDEM 18.12.2021 15:16:39 0
ERDOĞAN: AFRİKA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Birlikte Kalkınma ve Refah için Güçlendirilmiş Ortaklık' temasıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'nin karşılama törenine katıldı.
Törenin ardından Erdoğan, zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. 
Erdoğan buradaki konuşmasında şunları kaydetti:
Türkiye, Afirka kıtasındaki özgürlük hareketlerini güçlü bir şekilde desteklemiştir. Afrika'ya yönelik oryantalist bakış açılarını daima reddettik.Türkiye-Afrika ilişkilerini 16 yıl önce hayal dahi edilemeyecek seviyelere getirdik. 
Müşterek geçmişimize rağmen gerek ülkemizin gerekse kıtanını içinde bulunduğu şartlar sebebiyle ilişkilerimizde bir dönem adeta fetret devri yaşadığımız gerçektir. Ancak Türkiye Afrika'ya ve Afrika haklarına asla sırtını dönmemiştir.
Bir tarafta Afrikalı kardeşlerimizle kucaklaşırken bir yandan da ilişkilerimizi kazan-kazan yöntemiyle daima ileriye taşıdık. 
'BU SENEKİ TİCARETİMİZ 30 MİLYAR DOLARI YAKALADI'
İki kez düzenlediğimiz Türkiye-Afrika Ortaklık Zirveleriyle, verdiğimiz önemi açıkça ortaya koyduk.
Kıtayla 5,4 milyar dolar olan ticaret hacmimiz 2020 yılında 25,3 milyar doları aştı. Bu senenin ilk 11 ayındaki ticaretimiz şimdiden 30 milyar doları yakaladı.Türk firmaları yaklaşık 25 bin Afrikalı kardeşimize istihdam sağlıyor.
Dünyadaki en büyük diplomatik temsilciliğimizi Somali'de açtık.
Türkiye burslarımızdan yararlanan Afrikalı öğrencilerimizin sayısı 14 milyonu aştı. Onların başarılarından gurur duyuyoruz.
Corona virüs salgının yol açtığı sıkıntıların da aşılmasıyla birlikte önümüzdeki dönemde sefer sayısının da artacağına inanıyorum. 
'15 MİLYON DOZ AŞIYI PAYLAŞMAYI PLANLIYORUZ'
Corona virüs salgını döneminde de Afrikalı dostlarımızı yalnız bırakmadık. Gelişmiş ülkelerin tamamen içine kapandığı bu zor günlerde biz tıbbi yardımlarda ikinci sıraya yerleştik. Covid-19 aşısına erşimide yaşanan küresel adaletsizliğin ve Afrika'nın mağduriyetinin farkındayız. Afrika nüfusunun yalnızca yüzde 6'sına Covid-19 aşısı tatbik edilebilmesi insanlık adına yüz kızartıcıdır. Önümüzdeki dönemde 15 milyon doz aşıyı paylaşmayı planlıyoruz.
Yerli ve milli aşımız Turkovac için acil kullanım onayına başvurduk, süreç tamamlanınca insanlığın hizmetine sunacağız.
Dünya beşten büyüktür bayrağı altında yürüttüğümüz mücadeleyi sadece kendimiz için değil Afrikalı dostlarımız için de yürütüyoruz. Afrika'nın Güvenlik Konseyi'nde hak ettiği şekilde temsil edilebilmesi için güç birliği yapmamız gerektiğine inanıyorum. Biz bu mücadeleyi vermekte kararlıyız.
Afrika ülkelerinin ülkemizdeki temsilcilik sayılarının yükseltilmesi için de teşviklerimiz devam edecek. Afrika kültürünün, ülkemizde daha iyi anlaşılması için farklı projeleri devreye alacağız. Yaklaşık 40 yıldır bölücü terörle mücadele eden bir ülke olarak Afrikalı kardeşlerimizin karşılaştığı güvenlik sınamalarını gayet iyi biliyoruz. Bizim nazarımızda FETÖ ve PKK ile masum Afrikalıların canına kast eden örgütlerin hiçbir farkı yoktur. 
11-13 Mart 2022 tarihlerinde yapılacak olan İkinci Antalya Diplomasi Formu'nda sizlerle de bir araya gelmeyi temenni ediyorum.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9404,89%1,12
  • DOLAR

    39,84% 0,32
  • EURO

    46,74% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4197,30% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6738,60% -1,07

TÜRKİYE ALEV ALEV: SADECE ORMANLAR DEĞİL, GELECEK YANIYOR!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN DAVA ÖNCESİ NET MESAJ

BİR GÜNDE 77 YANGIN MEYDANA GELDİ

FETÖ GÖLGESİNDE ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI..

CHP’DE DERİN KULİS: CEYLAN’A TELEFONLA DİZAYN TEKLİFİ!

SADECE 2 EV KURTULDU, BÖLGE TAMAMEN KÜL OLDU: FELAKET ŞEHİR ŞEHİR YAYILIYOR

CHP'NİN DUAYEN BAŞKANI'NDAN KILIÇDAROĞLU'NA ÇOK AĞIR SÖZLER!

NARİN CİNAYETİNİN SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK RAPOR HİNDİSTAN'DAN

TÜRKİYE YANGINLA MÜCADELE EDİYOR

ERDOĞAN’DAN TARIM VE EKONOMİ MESAJLARI

GAZETECİ İRFAN DEĞİRMENCİ GÖZALTINA ALINDI

İMAMOĞLU’NDAN PARLAMENTER SİSTEM SÖZÜ: ÇÜNKÜ MİLLET BÖYLE İSTİYOR

MANSUR YAVAŞ’TAN KILIÇDAROĞLU’NA NET REST

ÖZGÜR ÖZEL 'ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ' DEDİĞİ AN ALKIŞ TUFANI KOPTU! ALMANLAR AYAKTA ALKIŞLADI

ERZURUM'DA TAŞ OCAĞI GÖÇTÜ: 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

İMAMOĞLU "YANILMAMIŞIM" DİYEREK PAYLAŞTI

KILIÇDAROĞLU'NDAN “GENEL BAŞKAN NEREDEYSE MERKEZ ORASIDIR” ÇIKIŞI

MOTORİNE ZAM GELDİ

ÖZGÜR ÖZEL: NE BUTLAN OLACAK NE KAYYUM OLACAK!

İMAMOĞLU ÖZGÜR ÖZEL İÇİN HEM DESTEK VERDİ HEM DESTEK İSTEDİ

KILIÇDAROĞLU’NA BİR ÇAĞRI DA ALEVİLERDEN: BU KİRLİ OYUNU BOZABİLİRSİNİZ

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL'E ÇOK KRİTİK ÜÇ İSİMDEN DESTEK

DEVA PARTİSİ'NDEN 2 MİLLETVEKİLİ BİRDEN PARTİDEN AYRILDI

KAMU İŞÇİLERİ GREV DEDİĞİ GÜN DİYANET'TEN MANİDAR HUTBE…

TUNÇ’TAN ELEŞTİRİLERE YANIT: “TÜRKİYE DEMOKRATİK BİR HUKUK DEVLETİDİR

KILIÇDAROĞLU’NA VEKİL DESTEĞİ BEKLENENDEN ÇOK AZ

YAVAŞ'TAN KILIÇDAROĞLU'NA 'SİYASETİ BIRAKIRIM' RESTİ

CHP’DE TARİHİ KRİZ: İMAMOĞLU’NDAN KILIÇDAROĞLU’NA İHANET ÇIKIŞI”

İŞTE "YENİ ORTA DOĞU": AFİŞİ ASILDI, HARİTASI YAPILDI

KILIÇDAROĞLU'NA 'TATİL TEKLİFİNE' BELEDİYEDEN YANIT: DOLUYUZ

Yükleniyor


ÖZGÜR ÖZEL'DEN DAVA ÖNCESİ NET MESAJ

BİR GÜNDE 77 YANGIN MEYDANA GELDİ

FETÖ GÖLGESİNDE ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI..

CHP’DE DERİN KULİS: CEYLAN’A TELEFONLA DİZAYN TEKLİFİ!

SADECE 2 EV KURTULDU, BÖLGE TAMAMEN KÜL OLDU: FELAKET ŞEHİR ŞEHİR YAYILIYOR

NARİN CİNAYETİNİN SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK RAPOR HİNDİSTAN'DAN

  • Pazartesi 34 ° / 17.5 ° Güneşli
  • Salı 35.6 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 35 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2