KILIÇDAROĞLU’NA BİR ÇAĞRI DA ALEVİLERDEN: BU KİRLİ OYUNU BOZABİLİRSİNİZ

Alevi aydın, gazeteci, yazar, kanaat önderleri ve dedelerden, Kurultay davası kapsmaında mahkeme kararıyla CHP'nin başına geçirleceği iddia edilen CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulundu.

GÜNDEM 27.06.2025 22:08:00 0
KILIÇDAROĞLU’NA BİR ÇAĞRI DA ALEVİLERDEN: BU KİRLİ OYUNU BOZABİLİRSİNİZ

Alevi aydın, gazeteci, yazar, kanaat önderleri ve dedelerden, Kurultay davası kapsmaında mahkeme kararıyla CHP'nin başına geçirleceği iddia edilen CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulundu. Söz konusu çağrıda AKP'nin Türkiye’yi bir diktatörlüğe doğru sürüklediği savunularak, Kılıçdaroğlu'ndan partisi ile iş birliği içinde olması talep edildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in rekor oyla seçildiği 38. Olağan Kurultayı'nda şaibe iddiaları üzerine başlatılan soruşturmanın ikinci duruşması 30 Haziran Pazartesi günü görülecek.

Kurultay davasına üç gün kala, CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mahkeme kararıyla partinin başına getirleceği iddiaları gündemden düşmüyor. Kılıçdaroğlu'nun da böyle bir karar verilmesi halinde CHP'nin başına geçmesine hazır olduğunu açıklamasıyla gerilim iyice artarken, bugün CHP'nin eski genel başkanları Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın, yayınladıkları bildiri ile Özgür Özel'e desteklerini açıkladı.

Öymen, Çetin ve Karayalçın'nın ardından Alevi aydın, gazeteci, yazar, kanaat önderleri ve dedelerden de Özel'e destek açıklamsı geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen isimler, AKP'nin Türkiye’yi bir diktatörlüğe doğru sürüklediği savunularak, birlik ve beraberliğin zorunluluğu vurgulandı.

Çağrı metninde şu ifadeler yer aldı:

"KILIÇDAROĞLU’NA VE TOPLUMSAL MUHALEFETE ÇAĞRI

Biz aşağıda imzası olanlar, taşıdığımız unvanlar ve mensubu olduğumuz kurumlardan bağımsız olarak, kamuoyuna aşağıdaki açıklamayı yapmayı tarihsel bir sorumluluk olarak görüyoruz:
Türkiye’de bugün, Cumhuriyetin kazanımları ve insanlığın demokratik birikimi ağır bir saldırı altında. Ülkemiz, geleceğinin yeniden belirleneceği tarihsel bir yol ayrımına gelmiş durumda. Laik düzeni yıkan, hukuk devletini ortadan kaldıran, yargıyı siyasal bir araç haline getiren, demokratik hak ve özgürlükleri tasfiye eden AKP iktidarı, Türkiye’yi bir diktatörlüğe doğru sürüklüyor.

Dahası 23 yıllık AKP iktidarı, ekonomik krizin derinleştiği, üretim ekonomisinin çöktüğü, gelir dağılımında adaletin tümüyle ortadan kalktığı, yoksulluk ve sefaletin derinleştiği ranta dayalı bir yağma düzeni kurdu.
İşte bu tarihsel kavşakta, iktidarın 19 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi üzerinden başlattığı bir “darbe” süreci ile karşı karşıyayız. Bu süreçte, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, belediye başkanları ve çalışanları tutuklanıyor. Gazeteciler zindana atılıyor.

İktidar bu tutumuna uygun olarak CHP’de yönetim değişikliğinin yaşandığı 38. Kurultaya ilişkin tartışmaları fırsata çevirmek istiyor. Bu amaçla, 30 Haziran’da görülecek davada kurultayı yok sayacak “mutlak butlan” ya da kayyım atama şeklinde bir mahkeme kararı çıkartmayı hesaplıyor. CHP örgütü çökertilmek, böylece yükselen toplumsal muhalefet dalgası kırılmak isteniyor.
Saray, bu durumda CHP’de büyük bir moral yıkımın yaşanacağını ve toplumsal muhalefet dalgasının sönümleneceğini öngörüyor.

Bu süreçte iktidarın, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ismi üzerinden de hesap yaptığı açıktır. Bütün bu nedenlerle, Kılıçdaroğlu söz konusu iktidar kumpasını bozmalıdır. Kılıçdaroğlu, mevcut CHP yönetimi ile güç birliği yaparak, iktidarın siyasallaştırdığı yargı üzerinden CHP’yi düzenleme ve etkisizleştirme girişimini boşa çıkarmalıdır.

Bu arada, iktidar dahil, CHP içinde ve dışında çeşitli çevrelerin Sayın Kılıçdaroğlu’nun Alevi kimliğini de tartışmalara dahil ettiğini görüyoruz. Bu kötü niyetli tutum hem CHP’de hem de demokratik muhalefet blokunda bir parçalanma yaratmayı hedefliyor. Bu kirli girişime fırsat verilmemelidir.

Sayın Kılıçdaroğlu’nu tarihsel sorumluluğunu yerine getirerek, iktidarın siyasal ömrünü uzatmayı amaçlayan bu kirli oyunu bozmaya çağırıyoruz.

Saygılarımızla.
27 Haziran 2025

Turgut Öker
Haydar Aygören
Güler Aygören
Ali Balkız
Necdet Saraç
Seydi Koparan
Erdoğan Biçici
Ali Kocakahya
Ali Yıldırım
Selahattin Göktürk
Cemal Bozoglu
Cengiz Orhan
Ismail Kaplan
Dr.Hüseyin Akpınar
Nilgün Mete Muslu
Barış Atay
Türel Meriç
Dr.irfan Açıkgöz
Volkan Bars
Özer Çalık
Seval Ünlü
Ayfer Orhan
Serdal Çınar
Ali Bozkurt
Bülent Ant
Cem Bitnel
Nurşen Polat Yılmaz
Serdal ime
Servet Maden
Medet Doğan
Hazır Demir
Veysel Akpınar
Cihan Özkaya
Özlem Mirwald
Atilla Ceylan
Elif Mike
Alper Doğa
Adnan Yılmaz
Baykal Aslanbuğa
Atilla Erden
ismail Pehlivan
Mehmet Tanlı
Zerrin Taşpınar
Haydar Ünal
Ayhan Aydın
Müslüm Metin
Erdoğan Temiz
Mustafa Özcivan
Ismail Koç
Mustafa İlkyaz"

 

  • BIST 100

    9404,89%1,12
  • DOLAR

    39,88% 0,28
  • EURO

    46,78% 0,19
  • GRAM ALTIN

    4203,30% -1,23
  • Ç. ALTIN

    6738,60% -1,07

İMAMOĞLU ÖZGÜR ÖZEL İÇİN HEM DESTEK VERDİ HEM DESTEK İSTEDİ

KILIÇDAROĞLU’NA BİR ÇAĞRI DA ALEVİLERDEN: BU KİRLİ OYUNU BOZABİLİRSİNİZ

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL'E ÇOK KRİTİK ÜÇ İSİMDEN DESTEK

DEVA PARTİSİ'NDEN 2 MİLLETVEKİLİ BİRDEN PARTİDEN AYRILDI

KAMU İŞÇİLERİ GREV DEDİĞİ GÜN DİYANET'TEN MANİDAR HUTBE…

TUNÇ’TAN ELEŞTİRİLERE YANIT: “TÜRKİYE DEMOKRATİK BİR HUKUK DEVLETİDİR

KILIÇDAROĞLU’NA VEKİL DESTEĞİ BEKLENENDEN ÇOK AZ

YAVAŞ'TAN KILIÇDAROĞLU'NA 'SİYASETİ BIRAKIRIM' RESTİ

CHP’DE TARİHİ KRİZ: İMAMOĞLU’NDAN KILIÇDAROĞLU’NA İHANET ÇIKIŞI”

İŞTE "YENİ ORTA DOĞU": AFİŞİ ASILDI, HARİTASI YAPILDI

KILIÇDAROĞLU'NA 'TATİL TEKLİFİNE' BELEDİYEDEN YANIT: DOLUYUZ

İMAMOĞLU YARGI MENSUPLARINA SESLENDİ…

BAKAN TEKİN 'YAKALADIK' DEDİ… LGS SORULARINI SIZDIRAN DÖNERCİ ÇIKTI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN RTÜK'ÜN CEZALARINA TEPKİ...

BODRUM'DA BİR MEKANDAKİ ADİSYON DUDAK UÇUKLATTI!

ALTAYLI "DEDİKODU" DİYE AKTARDI: BUNU İKİ AYRI YERDEN DUYDUM…

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KILIÇDAROĞLU'NA ÇOK NET KAYYUM MESAJI!

FATİH ALTAYLI SİLİVRİ'DE KARŞILAŞTIĞI AYŞE BARIM'IN SON HALİNİ ANLATTI

DİSİPLİNE SEVK EDİLEN BELEDİYE BAŞKANI CHP'DEN İSTİFA ETTİ

KURULTAY DAVASI ÖNCESİ BÜYÜK BÜYÜKÇEKMECE'DE MİTİNG

ERDOĞAN'DAN İRAN-İSRAİL AÇIKLAMASI: DOSTUM TRUMP'IN GAYRETİYLE SAĞLANAN ATEŞKESİ MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ

ÖZGÜR ÖZEL HAZİRAN AYI ANKETİNİN SONUCUNU PAYLAŞTI

KOBANİ DAVASINDA GEREKÇELİ KARAR 13 AY SONRA AÇIKLANDI

CHP'NİN 38. OLAĞAN KURULTAYI İDDİANAMESİ, NÖBETÇİ AĞIR CEZA MAHKEMESİNE GÖNDERİLDİ

İKTİDAR MEDYASINDA 'KILIÇDAROĞLU' COŞKUSU!

FATİH ALTAYLI SİLİVRİ'DEN MEKTUPLA SESLENDİ!

AKARYAKITA GELECEK İNDİRİM KESİNLEŞTİ

İRAN MECLİSİ ONAYLADI: ULUSLARARASI ATOM ENERJİSİ AJANSI'YLA İŞBİRLİĞİ ASKIYA ALINIYOR

GÜLBEN ERGEN'DEN SURİYE'DE 300 YATAKLI HASTANE AÇMAK İÇİN PROTOKOL İMZALAYAN BAKAN MEMİŞOĞLU'NA TEPKİ

BAKAN TUNÇ, 10. YARGI PAKETİ'NE İLİŞKİN AÇIKLAMALARDA BULUNDU.

Yükleniyor


KILIÇDAROĞLU’NA BİR ÇAĞRI DA ALEVİLERDEN: BU KİRLİ OYUNU BOZABİLİRSİNİZ

DEVA PARTİSİ'NDEN 2 MİLLETVEKİLİ BİRDEN PARTİDEN AYRILDI

KAMU İŞÇİLERİ GREV DEDİĞİ GÜN DİYANET'TEN MANİDAR HUTBE…

TUNÇ’TAN ELEŞTİRİLERE YANIT: “TÜRKİYE DEMOKRATİK BİR HUKUK DEVLETİDİR

YAVAŞ'TAN KILIÇDAROĞLU'NA 'SİYASETİ BIRAKIRIM' RESTİ

CHP’DE TARİHİ KRİZ: İMAMOĞLU’NDAN KILIÇDAROĞLU’NA İHANET ÇIKIŞI”

  • Cumartesi 37.4 ° / 20.4 ° Güneşli
  • Pazar 35.4 ° / 20.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 34 ° / 17.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2