ERDOĞAN’DAN TARIM VE EKONOMİ MESAJLARI

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda muhalefeti hedef aldı. Ekonomiye yönelik eleştirileri reddeden Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel’i yabancı siyasetçilerden destek istemekle suçladı.

EKONOMİ 29.06.2025 00:12:00 0
  ERDOĞAN’DAN TARIM VE EKONOMİ MESAJLARI

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ziraat Bankası 4. Tarım Ekosistemi Buluşması'nda açıklamalarda bulundu.Konuşmasında ana muhalefet başta olmak üzere muhalefeti hedef alan Erdoğan, ekonomiye yönelik eleştirilere tepki gösterdi.
"Muhalefetin çizdiği karamsar tabloyla gerçekler arasında büyük fark var" diyen Erdoğan, çiftçilerin iflas etme, borç batağına batma gibi bir durumun içerisinde olmadığını savundu.

CHP lideri Özgür Özel'i hedef alan Erdoğan, "Lafa gelince Kuvay-i Milliyeci olmakla övünen partinin genel başkanı yabancı siyasetçilerden demokrasi direniyor, bizi sıkıştırmaları için ricada bulunuyor" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Programa destek veren bakanlıklarımıza teşekkür ediyorum. İşimiz ziraat gücümüz ziraat temasıyla düzenlenen programın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ziraat Bankasına teşekkür ediyorum. Ziraat'ın kullandırdığı tarım kredisi 700 milyar lirayı aşmış durumda. Muhalefetin çizdiği karamsar tabloyla gerçekler arasında büyük fark var. Çiftçi kardeşimiz çok uygun fiyatta kredi kullanıyor. Ortada iflas etme, borç batağına batma, ödeyememe gibi bir durum yok. Tarım sektörümüz hamdolsun dimdik ayaktadır. 

23 yıldır duruşumuzdan taviz vermedik. Nisan ayında başımıza gelen zirai don olayında sergiledik. Hasar tazminatlarını ödemeye başladık. Zirai don olayından 65 ilimiz etkilendi. TARSİM kapsamında zararlarını karşıladık, sigortasız çiftçilerimizin zararlarını da karşılamaya devam ediyoruz. Kasım'a kadar, hem sigortalı hem sigortasız bütün çiftçilerimizin zararlarını karşılamış olacağız.

"ŞAİBEYLE YATIP BUTLANLA KALKIYORLAR"

Ortada bir batan iflas eden varsa ana muhalefetin felaket tellallığı siyasetidir. Yıllarca beraber yol yürüdükleri, iş tuttukları, belediyelerde üst düzey görev verdikleri arkadaşları İstanbul'un imkanlarının nasıl yağmalandığını, nasıl birilerine peşkeş çekildiğini açıkça itiraf etmeye başladılar. Halka hizmet için harcanması gereken kaynakların siyaseti dizayn etmek için nasıl pervasızca kullanıldığı tek tek deşifre oluyor. Heybedeki irili ufaklı turplar da ahtapotun farklı yerlere uzanan kolları da yine bizzat kendi arkadaşları tarafından birer birer ortaya çıkartılıyor.

İstanbul'u zehir bir sarmaşık misali saran suç örgütünün kimleri haraca, kimleri maaşa bağladığı yavaş yavaş belli oluyor. Daha iki yıl öncesine kadar Türkiye'yi yönetmeye layık gördükleri şahısla ilgili söylediklerini duydukça Allah bu milletin yüzüne bakmış diyoruz. Gündemlerinde ne millet, unutmayın, ne çiftçi var. Şaibeyle yatıp butlanla kalkıyorlar. Meselenin daha hazin tarafı şudur: Lafa gelince Kuvay-i Milliyeci olmakla övünen partinin genel başkanı yabancı siyasetçilerden demokrasi direniyor, bizi sıkıştırmaları için ricada bulunuyor.

Hâsılı, millete ve memlekete hiçbir faydaları olmadığı gibi, bir de toksik siyasetleriyle Türkiye'ye ve ülkemizin ekonomisine zarar veriyorlar. Sonra da çıkıp meclis kürsüsünde mazot bidonuyla halkçılık yapıyorlar. Ne diyelim? Rabbim ülkemizi ve milletimizi bunların insafına bırakmasın.  2 yıl öncesine kadar Türkiye'yi yönetmeye layık gördükleri şahısla ilgili söylediklerini duydukça 'Allah bu milletin yüzüne bakmış' diyoruz.

Son 22 yılda tarımda 110 milyar liralık dış ticaret fazlası verdik. Hayat kaynağımız olan suya toplam 3 trilyon 350 milyar liralık yatırım yaptık. 10 bin 603 tesisi hizmete açtık. İklim krizinin olumsuz etkilerini giderek daha fazla hissediyoruz. Toprağın suyun, tarım ve hayvancılığın önemi artıyor. Son dönemde devrim niteliğindeki bazı düzenlemeleri hayata geçirdik. Üretim planlamasına başladık. Hangi ürünün nerede hangi miktarda ekileceğine karar veriyoruz. Üretim yapacak vatandaşlarımıza yönelik ilave teşviklerimizi ilan ettik.

1 Temmuz'da başlatacağımız tarım sayımı ile arazi büyüklüğünden ürün desenine, hayvancılıktan makine parkına kadar tüm verileri güncelleyeceğiz. Çiftçilerimize 2025 yılında toplam 84 milyar lira ödeme yaptık. Yıl sonunda bu meblağ 135 milyar lirayı bulacak."

 

Anahtar Kelimeler: ERDOĞAN’ TARIM EKONOMİ MESAJLARI
  • BIST 100

    10941,79%3,14
  • DOLAR

    41,93% -0,15
  • EURO

    48,75% -0,23
  • GRAM ALTIN

    5539,53% -0,59
  • Ç. ALTIN

    9439,52% -0,12

YENİ ŞAFAK YAZARI TELE1’İN BAŞINA KAYYUM OLARAK OTURDU!

MOTORİN 55 TL’Yİ GEÇTİ: AKARYAKITTA YENİ ZAM DALGASI

GÖZALTINDAKİ MERDAN YANARDAĞ'DAN MESAJ! "HİÇBİR YALAN GERÇEKTEN GÜÇLÜ OLAMAZ"

GELECEK PARTİSİ’NDEN İSTİFA EDEN İSİMLERDEN BİRİ ROZET TAKMAYA HAZIRLANIYOR...

MEDYA’DAN İLETİŞİME: ŞAHİN TÜRK TELEKOM’UN CEO’SU

ESKİ CUMHURBAŞKANI VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILDI

İSKENDERUN SAHİL PROJESİ TAMAMLANDI: 29 EKİM’DE MURAT KURUM AÇACAK!

YARGIYA İMAMLI ADAY! CHP’DEN SERT ÇIKIŞ: “BU LİSTE TARAFSIZ OLAMAZ!

KAYYUM TEKİN:ANKARA KARARIYLA İLGİLENMİYORUM

CHP’DEN İSTİFA EDEN BELEDİYE BAŞKANI AKP’YE GEÇİYOR

EKREM İMAMOĞLU: UTANÇ VERİCİ BİR AHLAKSIZLIKLA KARŞI KARŞIYAYIZ

İMAMOĞLU'NA BİR DAVADAN BERAAT

ÖZGÜR ÖZEL: “CASUSLUK İDDİASIYLA TELEVİZYONA KAYYUM, MEDYAYA BASKIDIR

MYK KARARI KESİNLEŞTİ: BERHAN ŞİMŞEK CHP’DEN İHRAÇ EDİLDİ!

TELE1’E KAYYUM DARBESİ! TMSF EKRANA EL KOYDU!

HAK-İŞ’TE DERİN SESSİZLİK: “EMEK”İN ADIYLA BAŞLAYAN YOL, İMTİYAZLA BİTTİ

CHP KURULTAYI İPTAL EDİLMEDİ! ‘BUTLAN’ DAVASI ÇÖKTÜ, KILIÇDAROĞLU DOSYASI KAPANDI

GÖZLER ANKARA’DA: CHP KURULTAY DAVASINDA KARAR GÜNÜ!

İMAMOĞLU SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: 15 GÖZALTI, YENİ İDDİALAR!

GÜRSEL TEKİN’İN ARACINDAYDI: YUSUF AYDIN, İMAMLIK YAPARKEN BESİCİLERİ DOLANDIRMAKTAN YARGILANIYOR

TELE1’DE “CASUSLUK” OPERASYONU: MERDAN YANARDAĞ GÖZALTINA ALINDI!

İSKENDERUN’DA GİZLİ BÖLMEDE SAKLANAN HÜKÜMLÜLER TUTUKLANDI!

AKP'Lİ ÇERÇİOĞLU EMEKÇİ KADINLARIN SÖZLEŞMESİNİ İPTAL ETTİ!

AKP VE MHP, ‘ÇOCUK AÇLIĞI ARAŞTIRILSIN’ ÖNERGESİNİ REDDETTİ

KAYYUM SÜRECİNİN ARDINDAN ÖZGÜR ÇELİK İKİNCİ KEZ MAZBATASINI ALIYOR

İZMİR FOÇA’YI SEL VURDU! AFAD: BİR VATANDAŞ KAYIP

CHP’NİN İTİRAZI REDDEDİLDİ, BAYRAMPAŞA’DA BAŞKANVEKİLİ SEÇİMİ YENİLENİYOR

YENİ ŞAFAK HEM ALİ YERLİKAYA’YI HEM DANIŞMANINI HEDEF ALDI…

LÜTFÜ SAVAŞ’TAN ÖZGÜR ÖZEL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

ÖZGÜR ÖZEL’DEN DİKKAT ÇEKEN ÖZ ELEŞTİRİ: “HİÇ YETERLİ DEĞİL”

Yükleniyor


MOTORİN 55 TL’Yİ GEÇTİ: AKARYAKITTA YENİ ZAM DALGASI

TCMB’DEN SÜRPRİZ YOK: FAİZ %39,5’E DÜŞTÜ

MERKEZ BANKASI ANKETİNDE YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜKSELDİ

EKONOMİDE YENİ ROTA: 2026’DA BÜYÜME YÜZDE 3,8, GELİR 77 TRİLYON TL!

TÜİK VE ENAG VERİLERİ ARASINDAKİ UÇURUM ALIM GÜCÜ KAYBINI BÜYÜTTÜ: FARK BİNLERCE LİRA!

ASGARİ ÜCRETTE MÜSİAD’DAN HÜKÜMETE MESAJ: “GERÇEK VERİLERLE HESAP YAPILSIN”

SABAH’TA ŞİMŞEK’E ÖRTÜLÜ ELEŞTİRİ: “HALKIN GÜCÜ ERİYOR, RANT BÜYÜYOR”

  • Cumartesi 25.3 ° / 15.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.1 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.7 ° / 14.7 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 8 0 1 18 25
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
5.GÖZTEPE A.Ş. 9 4 1 4 8 16
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 9 5 3 1 4 16
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
8.CORENDON ALANYASPOR 9 3 2 4 2 13
9.TÜMOSAN KONYASPOR 9 3 4 2 1 11
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 9 3 5 1 -5 10
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
12.KASIMPAŞA A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.İKAS EYÜPSPOR 9 2 5 2 -5 8
15.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
16.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 9 1 4 4 -2 7
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4