AKP'Lİ İSİMDEN YENİ KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN TARİH

Haftalardır süren kabine değişiklikleri beklentisinde ilk adım bu sabaha karşı Resmi Gazete ile gelirken daha kapsamlı bir revizyon için beklenti devam ediyor.

GÜNDEM 21.04.2021 18:24:28 0
AKP

Resmi Gazete'de bu sabahın ilk saatlerinde yayımlanan değişikliklerle Ticaret Bakanlığı'nda dezenfektan alımı ile gündeme gelen Ruhsar Pekcan'ın görevine son verilerken, bu göreve İstanbul milletvekilli Mehmet Muş atandı.
Kaynaklar, bayram sonrasına en az 4-5 bakanlıkta daha değişiklik olabileceğini ve normal şartlarda seçime kadar bu yeni kabine ile devam edilebileceğini belirtiyorlar.
AKP kongresiyle birlikte hem parti hem TBMM yönetiminde değişiklik yapılırken, kabinede de değişiklik yapılacağı bazı partili yetkililer tarafından da açıklanmıştı. Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı kısa çalışma tatilinde kabine üzerinde çalıştığı belirtilmişti. Kaynaklar Erdoğan'ın her dönem bir kabine değişikliği yaptığını ve bunun bakanların yorulması ile performansa bağlı olan bir uygulama olduğunu vurguluyorlar.
Bugünkü Resmi Gazete ile açıklanan dar kapsamlı kabine revizyonu ile birlikte bakanlık sayısı 16'dan 17'ye çıkmış oldu. Mehmet Muş'un hali hazırda devam eden milletvekilliği yemin ederek bakanlık görevine başladığında düşecek. Bu nedenle AKP'nin TBMM'deki vekil sayısı da 289'dan 288'ye geriledi.
İKİ AYRI BAKANLIK
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı atama kararına göre Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da ikiye ayrıldı.
Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan ayrılarak yeni bir bakanlık haline getirilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na Vedat Bilgin getirildi. Aynı kararname kapsamında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na da Derya Yanık atandı.
Kararla Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da görevinden alınmış oldu. Bakanlık bir önce çalışma ve aile konularına odaklı iki farklı bakanlığın birleştirilmesinden oluşuyordu. Dün geceki revizyonla birlikte bakanlıklar yeniden ayrılmış oldu.
DEZENFENKTAN ALIMI
Ticaret Bakanlığı dün Ruhsar Pekcan'ın eşinin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Nanoksia Biyoteknoloji firmasından dezenfektan alımı yaptığını doğruladı, ancak alımların 'piyasa fiyatlarından oldukça aşağıda' gerçekleştirildiğini belirtti. Pekcan'ın görevden alınması bu açıklamanın hemen ardından geldi.
Bu değişikliklerle ilgili olarak üst düzey bir yetkili, genel bir kabine değişikliği beklentisi olduğunu ve bunun halen de geçerli olduğunu belirterek, 'Ancak Pekcan'ın dezanfektan olayı kabul edilebilir değildi. Görevde devam edemeyeceği sinyalini almıştı zaten bu olaydan sonra' dedi ve kabine değişlikliği planının bu nedenle iki parça haline dönmüş olabileceğini kaydetti.
BİR DÖNEMDE İKİ KABİNE
Yetkili, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın genellikle bir dönemde iki kabine ile çalıştığına işaret ederek, 'Değişiklik de dönem ortası gibi oluyor. Şimdi kongre oldu parti yönetimi değişti, TBMM yönetimi değişti. Artık kabinede de değişim zamanı demek bu. Zaten yaptığı çalışma tatilinde de kabine çalışıldı. Yorulan ve performansından memnun olunmayan bakanlıklarda değişiklikler olacaktır' dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9019,57%-1,65
  • DOLAR

    39,16% 0,32
  • EURO

    44,47% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4152,82% -0,45
  • Ç. ALTIN

    6636,80% -0,11

ÖZGÜR ÖZEL:DARBE BU KEZ POSTALLA DEĞİL, CÜBBEYLE GELDİ!

İMAMOĞLU, İŞ DÜNYASINA SESLENDİ …

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

GEZİ ANMASINDA GÖZALTINA ALINAN 12 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

10. YARGI PAKETİ, TBMM ADALET KOMİSYONU’NDA KABUL EDİLDİ

SANSÜRÜ ELEŞTİREN YÖNETMENE SALDIRI

ÇAYKUR RİZESPOR, HATAYSPOR'U 5-2'LİK SKORLA MAĞLUP ETTİ

HATAY VALİSİ MASATLI, KENTTEKİ YOL YAPIM ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

İMAMOĞLU: "SANIYORLAR Kİ VAZGEÇERİZ, BU MİLLET ASLA SUSMAYACAK"

ERDOĞAN: CHP BU ÜLKENİN TARİHİNİ 100 YILLA SINIRLANDIRDI

ÖZGÜR ÖZEL DÜZCE’DEN SESLENDİ…

İZMİR'DE GREV KRİZİ:DİSK GENEL-İŞ'İ MASAYA DAVET ETTİ

CHP ESKİ MİLLETVEKİLİ AYKUT ERDOĞDU DA GÖZALTINDA

ÇAYCI OLARAK BAŞLAYIP MİLYARDER OLMUŞ

MAZLUM ABDİ: “ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE AÇIĞIZ”

İBB'YE 5. DALGA OPERASYONUBAŞLATILDI

İMAMOĞLU, "CUMHURBAŞKANINA HAKARET" SUÇUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

KILIÇDAROĞLU’DAN KURULTAY İDDİALARINA YANIT

KARTALKAYA'DA 78 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ YANGIN FACİASIYLA İLGİLİ İDDİANAME KABUL EDİLDİ

NARİN GÜRAN CİNAYETİ DAVASININ DÖRDÜNCÜ DURUŞMASINDA 15 SANIĞA CEZA VERİLDİ

SARAÇHANE EYLEMLERİ: 14 GENÇ HAKKINDA TAHLİYE KARARI

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE NUREDDİN YILDIZ PROTESTOSUNDA TUTUKLANAN ÖĞRENCİLER HAKKINDA TAHLİYE KARARI

ERDOĞAN, GEZİ'Yİ BİR KEZ DAHA EKONOMİK SORUNLARDAN VE ÇÖKÜŞTEN SORUMLU TUTTU

MÜSİAD BAŞKANINDAN 19 MART ÇIKIŞI… ŞİMŞEK'E SAHİP ÇIKTI

DİYANET’İN YETKİ ALANI BÜYÜDÜ…

İBB SORUŞTURMASINDA 3 KİŞİ DAHA 'ETKİN PİŞMANLIK'LA SERBEST

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA 'SANDIK' ÇAĞRISI…

HATAY'DA PANİĞE NEDEN OLAN SESİN KAYNAĞI BELLİ OLDU

DİYARBAKIR'DA TARİHİ SURA 'İMAMOĞLU' POSTERİ AÇAN CHP'LİLER GÖZALTINA ALINDI!

MHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI ÇOK SAYIDA YAKININI İŞE ALDIĞI AÇIĞA ÇIKTI

Yükleniyor


İMAMOĞLU, İŞ DÜNYASINA SESLENDİ …

GEZİ ANMASINDA GÖZALTINA ALINAN 12 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

10. YARGI PAKETİ, TBMM ADALET KOMİSYONU’NDA KABUL EDİLDİ

İMAMOĞLU: "SANIYORLAR Kİ VAZGEÇERİZ, BU MİLLET ASLA SUSMAYACAK"

ERDOĞAN: CHP BU ÜLKENİN TARİHİNİ 100 YILLA SINIRLANDIRDI

ÖZGÜR ÖZEL DÜZCE’DEN SESLENDİ…

  • Pazartesi 26.2 ° / 14.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.2 ° / 15.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 15.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1