MHP'Lİ İL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL'İ AÇIK AÇIK TEHDİT ETTİ

Katıldığı canlı yayında fesih açıklamasındaki tartışmalı ifadeleri değerlendiren CHP lideri Özgür Özel, 'PKK'nın Lozan sözlerinin muhatabı süreci yöneten Bahçeli' demişti. MHP'li il başkanı Özgür Özel'i açık açık tehdit etti.

GÜNDEM 13.05.2025 19:12:00 0
MHP

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a yaptığı konuşma çağrısı ile başlayan İmralı süreci, örgütün 'Lozan, soykırım ve yurt dışı yapılanmalarını kapsamayan' fesih ve silah bırakma açıklaması ile sürdü.

PKK'nın açıklamasına hem iktidar hem de muhalefet kanadından tepkiler gelirken CHP lideri Özgür Özel katıldığı canlı yayında sürecin bütününe ilişkin sözleri ile dikkat çekti.

Partisinin Türkiye'nin tapu senedi olarak görülen Lozan Anlaşması'nın mimarı olduğunu hatırlatan Özgür Özel, şöyle konuştu:

"Ben kimsenin düğmeye basmasıyla 180 derece yön değiştirecek bir siyasetçi değilim. Onu yapmak yerine siyaseti bırakırım, onu yapmak yerine her şeyden vazgeçerim ama doğru bildiğimden vazgeçmem. Biz kumanda edilen, bir düğmeye basmakla 180 derece dönen siyasetçilerden değiliz. Bugün Devlet Bahçeli öyle bir siyasetçidir.
Erdoğan'a ve Bahçeli'ye sorulması lazım. Süreci onlar götürüyorlar. MİT takip ediyor. Cuma gününden beri yapılacak açıklamaları müzakere ediyorlar. Lozan'a nasıl bir önem atfettiğimizi hatırlattık. Kimse 45 yıl boyunca terör yapmış olan askerini, anayasal düzenini hedef almış olan bir terör örgütünün bildirisine ben kendimi muhatap kalacak değilim.

Kelime kelime müzakere edilen bir süreçte Türkiye Cumhuriyeti ile soykırım yan yana getirilebiliyorsa, Lozan'a laf edilebiliyorsa bununla muhataplık ilişkisi içinde olacak. O açıklamanın altında Abdullah Öcalan’ın parafı varsa Devlet Bahçeli ve Erdoğan’ın imzası var."

MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan, Özel'in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdiği sözlerine tehdit ifadeleri ile yanıt verdi.

MHP'li Doğan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Özel'e "Haddini aşanlara hat bildirmek bizim için sadece zaman meselesidir. Siyaset kisvesi altında terbiyesizlik yapanlar sarf ettikleri cümlelerin acı bedelleri ile mutlaka karşılaşacaklardır" diye seslendi.

Alparslan Doğan'ın açıklaması şöyle:

"Ö. Özel , istese de istemese de Türk Devlet aklının 21. yüzyıldaki adı: Bilge Liderimiz, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyefendi'dir.

Türk siyasetinde kırk yılı aşan bir irade, bir çizgi ve bir duruş varsa; o da oy kaygısıyla değil, millet sevdasıyla yürüyen Genel Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli Beyefendi’nin duruşudur.

Özgür Özel'in bugün bir televizyon kanalında sarf ettiği hezeyanların ne siyasi bir karşılığı vardır ne de milletin vicdanında bir yere sahiptir. Özgür bey Joystickle yön tayin edilen siyasetçileri arıyorsa, önce kendi geçmişine ve partisinin yıllardır savrulduğu kulvarlara bakmalıdır.
Sn. Devlet Bahçeli Beyefendi'nin, dün söylediği ile bugün söylediği aynıdır. Bugün terör örgütünün silah bırakmasından bile rahatsızlık duyan bir zihniyetin, devlet aklını temsil eden bilge bir lidere dil uzatması; sadece çaresizliğinin değil, aynı zamanda tükenmişliğinin de ilanıdır."

"HADDİNİ BİLDİRMEK ZAMAN MESELESİ"
MHP Ankara İl Başkanı, sözlerine şöyle devam etti:

"Bilge Liderimizin çağrısıyla şekillenen Cumhur İttifakı, Türkiye’yi terörden arındırma kararlılığının kendisidir. Bu duruşu hedef alan her söz, her eylem, Türk milletinin birliğini hedef almak demektir. Özgür Özel bilmelidir ki; o dil uzattığı kişi, bu milletin çelikten iradesidir.

Özgür beye gelince, iradesi ipotekli, makamı emanet olan bu zat, belli ki onu koltukta tutan güç odaklarından yeni bir talimat almıştır ama ne kadar çırpınırsa çırpınsın varacağı yer sadece tarihin çöplüğü olacaktır.

Bilge Liderimize dil uzatma gafletinde bulunan bu emanetçiye aklını başına almasını tavsiye ediyorum. Bilinmesini isterim ki haddini aşanlara hat bildirmek bizim için sadece zaman meselesidir. Siyaset kisvesi altında terbiyesizlik yapanlar sarf ettikleri cümlelerin acı bedelleri ile mutlaka karşılaşacaklardır."

 

Anahtar Kelimeler: ' BAŞKANI ÖZGÜR ' TEHDİT
  • BIST 100

    9404,89%1,12
  • DOLAR

    39,84% 0,32
  • EURO

    46,74% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4197,30% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6738,60% -1,07

TÜRKİYE YANGINLA MÜCADELE EDİYOR

ERDOĞAN’DAN TARIM VE EKONOMİ MESAJLARI

GAZETECİ İRFAN DEĞİRMENCİ GÖZALTINA ALINDI

İMAMOĞLU’NDAN PARLAMENTER SİSTEM SÖZÜ: ÇÜNKÜ MİLLET BÖYLE İSTİYOR

MANSUR YAVAŞ’TAN KILIÇDAROĞLU’NA NET REST

ÖZGÜR ÖZEL 'ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ' DEDİĞİ AN ALKIŞ TUFANI KOPTU! ALMANLAR AYAKTA ALKIŞLADI

ERZURUM'DA TAŞ OCAĞI GÖÇTÜ: 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

İMAMOĞLU "YANILMAMIŞIM" DİYEREK PAYLAŞTI

KILIÇDAROĞLU'NDAN “GENEL BAŞKAN NEREDEYSE MERKEZ ORASIDIR” ÇIKIŞI

MOTORİNE ZAM GELDİ

ÖZGÜR ÖZEL: NE BUTLAN OLACAK NE KAYYUM OLACAK!

İMAMOĞLU ÖZGÜR ÖZEL İÇİN HEM DESTEK VERDİ HEM DESTEK İSTEDİ

KILIÇDAROĞLU’NA BİR ÇAĞRI DA ALEVİLERDEN: BU KİRLİ OYUNU BOZABİLİRSİNİZ

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL'E ÇOK KRİTİK ÜÇ İSİMDEN DESTEK

DEVA PARTİSİ'NDEN 2 MİLLETVEKİLİ BİRDEN PARTİDEN AYRILDI

KAMU İŞÇİLERİ GREV DEDİĞİ GÜN DİYANET'TEN MANİDAR HUTBE…

TUNÇ’TAN ELEŞTİRİLERE YANIT: “TÜRKİYE DEMOKRATİK BİR HUKUK DEVLETİDİR

KILIÇDAROĞLU’NA VEKİL DESTEĞİ BEKLENENDEN ÇOK AZ

YAVAŞ'TAN KILIÇDAROĞLU'NA 'SİYASETİ BIRAKIRIM' RESTİ

CHP’DE TARİHİ KRİZ: İMAMOĞLU’NDAN KILIÇDAROĞLU’NA İHANET ÇIKIŞI”

İŞTE "YENİ ORTA DOĞU": AFİŞİ ASILDI, HARİTASI YAPILDI

KILIÇDAROĞLU'NA 'TATİL TEKLİFİNE' BELEDİYEDEN YANIT: DOLUYUZ

İMAMOĞLU YARGI MENSUPLARINA SESLENDİ…

BAKAN TEKİN 'YAKALADIK' DEDİ… LGS SORULARINI SIZDIRAN DÖNERCİ ÇIKTI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN RTÜK'ÜN CEZALARINA TEPKİ...

BODRUM'DA BİR MEKANDAKİ ADİSYON DUDAK UÇUKLATTI!

ALTAYLI "DEDİKODU" DİYE AKTARDI: BUNU İKİ AYRI YERDEN DUYDUM…

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KILIÇDAROĞLU'NA ÇOK NET KAYYUM MESAJI!

FATİH ALTAYLI SİLİVRİ'DE KARŞILAŞTIĞI AYŞE BARIM'IN SON HALİNİ ANLATTI

DİSİPLİNE SEVK EDİLEN BELEDİYE BAŞKANI CHP'DEN İSTİFA ETTİ

Yükleniyor


GAZETECİ İRFAN DEĞİRMENCİ GÖZALTINA ALINDI

İMAMOĞLU’NDAN PARLAMENTER SİSTEM SÖZÜ: ÇÜNKÜ MİLLET BÖYLE İSTİYOR

MANSUR YAVAŞ’TAN KILIÇDAROĞLU’NA NET REST

ÖZGÜR ÖZEL 'ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ' DEDİĞİ AN ALKIŞ TUFANI KOPTU! ALMANLAR AYAKTA ALKIŞLADI

ERZURUM'DA TAŞ OCAĞI GÖÇTÜ: 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

İMAMOĞLU "YANILMAMIŞIM" DİYEREK PAYLAŞTI

  • Pazar 35.4 ° / 20.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 34 ° / 17.5 ° Güneşli
  • Salı 35.6 ° / 19.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2