MHP'Lİ İL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL'İ AÇIK AÇIK TEHDİT ETTİ

Katıldığı canlı yayında fesih açıklamasındaki tartışmalı ifadeleri değerlendiren CHP lideri Özgür Özel, 'PKK'nın Lozan sözlerinin muhatabı süreci yöneten Bahçeli' demişti. MHP'li il başkanı Özgür Özel'i açık açık tehdit etti.

GÜNDEM 13.05.2025 19:12:00 0
MHP

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a yaptığı konuşma çağrısı ile başlayan İmralı süreci, örgütün 'Lozan, soykırım ve yurt dışı yapılanmalarını kapsamayan' fesih ve silah bırakma açıklaması ile sürdü.

PKK'nın açıklamasına hem iktidar hem de muhalefet kanadından tepkiler gelirken CHP lideri Özgür Özel katıldığı canlı yayında sürecin bütününe ilişkin sözleri ile dikkat çekti.

Partisinin Türkiye'nin tapu senedi olarak görülen Lozan Anlaşması'nın mimarı olduğunu hatırlatan Özgür Özel, şöyle konuştu:

"Ben kimsenin düğmeye basmasıyla 180 derece yön değiştirecek bir siyasetçi değilim. Onu yapmak yerine siyaseti bırakırım, onu yapmak yerine her şeyden vazgeçerim ama doğru bildiğimden vazgeçmem. Biz kumanda edilen, bir düğmeye basmakla 180 derece dönen siyasetçilerden değiliz. Bugün Devlet Bahçeli öyle bir siyasetçidir.
Erdoğan'a ve Bahçeli'ye sorulması lazım. Süreci onlar götürüyorlar. MİT takip ediyor. Cuma gününden beri yapılacak açıklamaları müzakere ediyorlar. Lozan'a nasıl bir önem atfettiğimizi hatırlattık. Kimse 45 yıl boyunca terör yapmış olan askerini, anayasal düzenini hedef almış olan bir terör örgütünün bildirisine ben kendimi muhatap kalacak değilim.

Kelime kelime müzakere edilen bir süreçte Türkiye Cumhuriyeti ile soykırım yan yana getirilebiliyorsa, Lozan'a laf edilebiliyorsa bununla muhataplık ilişkisi içinde olacak. O açıklamanın altında Abdullah Öcalan’ın parafı varsa Devlet Bahçeli ve Erdoğan’ın imzası var."

MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan, Özel'in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdiği sözlerine tehdit ifadeleri ile yanıt verdi.

MHP'li Doğan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Özel'e "Haddini aşanlara hat bildirmek bizim için sadece zaman meselesidir. Siyaset kisvesi altında terbiyesizlik yapanlar sarf ettikleri cümlelerin acı bedelleri ile mutlaka karşılaşacaklardır" diye seslendi.

Alparslan Doğan'ın açıklaması şöyle:

"Ö. Özel , istese de istemese de Türk Devlet aklının 21. yüzyıldaki adı: Bilge Liderimiz, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyefendi'dir.

Türk siyasetinde kırk yılı aşan bir irade, bir çizgi ve bir duruş varsa; o da oy kaygısıyla değil, millet sevdasıyla yürüyen Genel Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli Beyefendi’nin duruşudur.

Özgür Özel'in bugün bir televizyon kanalında sarf ettiği hezeyanların ne siyasi bir karşılığı vardır ne de milletin vicdanında bir yere sahiptir. Özgür bey Joystickle yön tayin edilen siyasetçileri arıyorsa, önce kendi geçmişine ve partisinin yıllardır savrulduğu kulvarlara bakmalıdır.
Sn. Devlet Bahçeli Beyefendi'nin, dün söylediği ile bugün söylediği aynıdır. Bugün terör örgütünün silah bırakmasından bile rahatsızlık duyan bir zihniyetin, devlet aklını temsil eden bilge bir lidere dil uzatması; sadece çaresizliğinin değil, aynı zamanda tükenmişliğinin de ilanıdır."

"HADDİNİ BİLDİRMEK ZAMAN MESELESİ"
MHP Ankara İl Başkanı, sözlerine şöyle devam etti:

"Bilge Liderimizin çağrısıyla şekillenen Cumhur İttifakı, Türkiye’yi terörden arındırma kararlılığının kendisidir. Bu duruşu hedef alan her söz, her eylem, Türk milletinin birliğini hedef almak demektir. Özgür Özel bilmelidir ki; o dil uzattığı kişi, bu milletin çelikten iradesidir.

Özgür beye gelince, iradesi ipotekli, makamı emanet olan bu zat, belli ki onu koltukta tutan güç odaklarından yeni bir talimat almıştır ama ne kadar çırpınırsa çırpınsın varacağı yer sadece tarihin çöplüğü olacaktır.

Bilge Liderimize dil uzatma gafletinde bulunan bu emanetçiye aklını başına almasını tavsiye ediyorum. Bilinmesini isterim ki haddini aşanlara hat bildirmek bizim için sadece zaman meselesidir. Siyaset kisvesi altında terbiyesizlik yapanlar sarf ettikleri cümlelerin acı bedelleri ile mutlaka karşılaşacaklardır."

 

Anahtar Kelimeler: ' BAŞKANI ÖZGÜR ' TEHDİT
  • BIST 100

    9512,97%-1,79
  • DOLAR

    39,33% 0,40
  • EURO

    45,74% 1,58
  • GRAM ALTIN

    4273,63% 1,19
  • Ç. ALTIN

    6844,45% 1,28

CEMİL TUGAY, 1030 İŞÇİNİN İŞTEN ÇIKARILACAĞINI AÇIKLADI…

“YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN LGS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL VE STRATEJİ DESTEĞİ!”

HİNDİSTAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ

SURİYE'DE CİHATÇI HTŞ YÖNETİMİ, HALK PLAJLARINDA KADINLARIN BİKİNİ VE MAYO GİYMESİNİ YASAKLADI

İMAMOĞLU VE AVUKATLARI DURUŞMAYA KATILMADI: 'BİLİRKİŞİ DAVASI' ERTELENDİ

YARIN DURUŞMAYA ÇIKMASI BEKLENEN İMAMOĞLU’NDAN ÖNEMLİ KARAR

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ'NİN CHP'DEN AKP'YE GEÇMESİNE ÖZGÜR ÇELİK'TEN TEPKİ...

İMAMOĞLU'NUN 'BİLİRKİŞİ' DAVASI YARIN GÖRÜLECEK

ÜMİT ÖZDAĞ'IN TUTUKLULUK HALİ DEVAM KARARI , DURUŞMA 17 HAZİRAN'A ERTELENDİ

‘TACİZLE’ SUÇLANAN MÜFTÜ VAİZ OLDU

HBB, ERZİN’E YARI OLİMPİK HAVUZ KAZANDIRIYOR

FERDİ ZEYREK'İN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN BİLİRKİŞİ RAPORU TAMAMLANDI: 6 KUSUR TESPİT EDİLDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANI BAHÇETEPE TUTUKLANDIKTAN SONRA BELEDİYE AKP'YE GEÇTİ

ÜMİT ÖZDAĞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN FERDİ ZEYREK'E ZOR VEDA…

DANIŞTAY HAKİMİ OTEL ODASINDA İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FERDİ ZEYREK HAYATINI KAYBETTİ

KILIÇDAROĞLU'NA ÇEKİLMESİ İÇİN BASKI YAPILDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ…

ERDOĞAN'IN DANIŞMANININ HEDEFİNDE AKP KURUCUSU VAR

TBMM İKİNCİ DÖNEME BAŞLIYOR…

EMEKLİ POLİS DIŞİŞLERİ KONUTUNUN ÖNÜNDE ATEŞ AÇTI!

FERDİ ZEYREK'İN KIZINDAN KRİTİK İDDİA: KAZA DEĞİL İHMAL!

RÜŞVETLE SUÇLANAN CHP'Lİ HAKAN BAHÇETEPE'NİN OTURDUĞU EV GÜNDEM OLDU

AKP-MHP BAYRAMLAŞMASINDA ÖZGÜR ÖZEL HEDEF ALINDI

HATAY’DA KAMYON 3 ARACA ÇARPTI

DEPREMDE YIKILAN RÖNESANS REZİDANS'IN MÜTEAHHİDİ SIRBİSTAN'DA ÖLÜ BULUNDU

BÜYÜKADA RUM YETİMHANESİ OTEL OLACAK

KİEV'E GECE BOYUNCA GÖRÜLMEMİŞ SALDIRI

FERDİ ZEYREK HASTANEYE KALDIRILDI: ÖZGÜR ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AYLAR SONRA 3 ÖĞRENCİYE SORUŞTURMA BAŞLATTI

Yükleniyor


CEMİL TUGAY, 1030 İŞÇİNİN İŞTEN ÇIKARILACAĞINI AÇIKLADI…

“YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN LGS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL VE STRATEJİ DESTEĞİ!”

HİNDİSTAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ

SURİYE'DE CİHATÇI HTŞ YÖNETİMİ, HALK PLAJLARINDA KADINLARIN BİKİNİ VE MAYO GİYMESİNİ YASAKLADI

İMAMOĞLU VE AVUKATLARI DURUŞMAYA KATILMADI: 'BİLİRKİŞİ DAVASI' ERTELENDİ

YARIN DURUŞMAYA ÇIKMASI BEKLENEN İMAMOĞLU’NDAN ÖNEMLİ KARAR

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ'NİN CHP'DEN AKP'YE GEÇMESİNE ÖZGÜR ÇELİK'TEN TEPKİ...

  • Cuma 35.4 ° / 19.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 34.1 ° / 20 ° Güneşli
  • Pazar 31.5 ° / 18.3 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2