VALİ ÇİFTÇİ’DEN OĞLUNUN ‘ÇAKARLI ARAÇ’ VİDEOSUNA AÇIKLAMA

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi'nin oğlu Tarık Çiftçi, babasının görevini kullanarak hem gösteriş yaptı hem de tehditkar ifadeler kullandı.

GÜNDEM 12.05.2025 11:00:00 1
VALİ ÇİFTÇİ’DEN OĞLUNUN ‘ÇAKARLI ARAÇ’ VİDEOSUNA AÇIKLAMA

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi: "Beşer, şaşar' ilkesi gereğince, oğlumun yaptığı bir hatalı paylaşım sebebiyle insanların şahsıma ve aileme eleştiri yöneltmesi, tepki göstermesi anlaşılabilir ve makul karşılanabilir ancak bunun ötesine geçilmesi, hakaret edilmesi, galiz ifadeler kullanılması hukuken sorumluluk doğurur ve bu tür ifadeler kullanan kişiler hakkında yasal haklarımı kullanacağım."
Valiliğe ait çakarlı araçları sergileyen Tarık Çiftçi, bir polis kendisinden ‘tahsis belgesi’ isterse, karşılık olarak ‘sicil numarasını’ talep edeceğini söyledi. Bu ifadeleri sosyal medyada büyük tepkiyle karşılandı.

VALİDEN AÇIKLAMA
Sosyal medya hesaplarından "zaruri açıklama" başlıklı bir paylaşım yapan Çiftçi, şu ifadeleri kullandı:

"Birkaç gündür bazı sosyal medya platformlarında ve internet sitelerinde, küçük evladımın yaptığı bir paylaşım üzerinden şahsıma ve aileme yönelik itibarsızlaştırma ve linç kampanyası başlatılmıştır.
Öncelikle 18 yaşındaki oğlum A.T'nin yaptığı paylaşımın içeriği hakkında kısaca bilgi vermek isterim. Valiliğimize ait kapalı garajda, çakarlı aracın videosunu çeken oğlum, aracın üzerine polis memuru ikonu koymuş ve karşılıklı bir konuşma metnine yer vermiş ve bu diyaloğu da kendi sosyal medya hesabında paylaşmıştır.
Böyle bir hadiseden dolayı evladımın ve şahsımın gündeme gelmesinden, haber olmasından dolayı son derece üzüntü ve hicap duyduğumu belirtmek isterim. Görev yaptığım Erzurum halkından ve aziz milletimizden özür diliyor, onların engin hoşgörüsüne sığınıyorum."

"PAYLAŞIM KURGUSALDIR"
Videonun içeriğine değinen çiftçi, "Videoda da açıkça görüleceği üzere, paylaşım tamamen kurgusaldır. Çakarlı aracın trafikte kullanılması, denetim amaçlı polis tarafından durdurulması, evrak istenmesi ve polis memurunun sicil numarasının, evladım tarafından talep edilmesi gerçekte kesinlikle vuku bulmamıştır.
Hal böyle iken, sanki hadise gerçekte yaşanmış, resmi çakarlı araç trafikte veya konvoyda kullanılmış, evrak isteyen polis memuru tehdit edilmiş, baskı yapılmış gibi bir algı yaratılması, Çorum Valiliğim döneminde 5 yıl boyunca anma etkinliklerine katıldığım (mazlum, mağdur ve şehit) İskilipli Muhammed Atıf Efendi olayı ile irtibat kurulması ve bunun üzerinden şahsımın, sayın İçişleri Bakanımızın ve hükümetimizin yıpratılmaya çalışılması tamamen art niyetli bir yaklaşımdır, itibar suikastıdır." ifadelerine yer verdi.

"İŞE YÜRÜYEREK GİDİYORUM"
Çalıştığı görev yerlerinde kamuya ait araç ve olanakların kullanımına karşı her zaman hassas davrandığının bilindiğini vurgulayan Çiftçi, çoğu zaman makam aracını tercih etmeyip işe yürüyerek gittiğini, şehri de bu şekilde gezdiğini ifade etti.

Bu duruma pek çok vatandaşın da tanıklık ettiğini dile getiren Çiftçi, sözlerine şöyle devam etti:

"Öte yandan bir kamu görevine atanan kişinin 'makam diyeti' yapmasını, kendisine sunulan ve makama bağlı haklardan veya imkanlardan en asgari düzeyde faydalanması gerektiğini her ortamda savunurken, evladım da olsa kimsenin kamu araçlarını amaç dışı kullanmasına izin vermem veya kamu görevlilerine baskı yapılmasını kabul etmem asla düşünülemez veya iddia edilemez.

Sahipsiz sokak hayvanlarının dahi hakkını-hukukunu savunur görünen mütecaviz ve hadsiz güruhun, aynı hassasiyeti (hata yapmış) bir genç delikanlıdan neden esirgediklerini de aziz milletimizin takdirine bırakıyorum.
Üst düzey kamu görevlilerinin, sürekli olarak halkın gözü önünde bulunanların kendilerine, hal ve hareketlerine, yaşantılarına, aile fertlerine dikkat etmeleri bir mecburiyettir. Yıllarca bu bilinçle kamu görevimi sürdürdüm, aileme, yakınlarıma hep bu hususları telkin ettim."

"YASAL HAKLARIMI KULLANACAĞIM"
Vali Çiftçi, açıklamasının devamında, "Beşer, şaşar' ilkesi gereğince, oğlumun yaptığı bir hatalı paylaşım sebebiyle insanların şahsıma ve aileme eleştiri yöneltmesi, tepki göstermesi anlaşılabilir ve makul karşılanabilir ancak bunun ötesine geçilmesi, hakaret edilmesi, galiz ifadeler kullanılması hukuken sorumluluk doğurur ve bu tür ifadeler kullanan kişiler hakkında yasal haklarımı kullanacağımı ifade etmek isterim.
'Şüphesiz sizin mallarınız ve çocuklarınız birer imtihan vesilesidir' ilahi buyruğu gereğince, herkesin benzer durumlarla yüz yüze gelebileceğini, herkesin evladıyla sınanabileceğini hatırlatır, eleştirilerde insaf ve vicdan ölçülerine riayet etmenin doğru bir yaklaşım olduğunu bilgilerinize sunarım. Karar ve takdir milletimizindir." ifadelerine yer verdi.

  • BIST 100

    9310,07%0,10
  • DOLAR

    39,88% 0,29
  • EURO

    46,78% 0,17
  • GRAM ALTIN

    4216,67% -0,91
  • Ç. ALTIN

    6809,93% 0,00

KILIÇDAROĞLU’NA VEKİL DESTEĞİ BEKLENENDEN ÇOK AZ

YAVAŞ'TAN KILIÇDAROĞLU'NA 'SİYASETİ BIRAKIRIM' RESTİ

CHP’DE TARİHİ KRİZ: İMAMOĞLU’NDAN KILIÇDAROĞLU’NA İHANET ÇIKIŞI”

İŞTE "YENİ ORTA DOĞU": AFİŞİ ASILDI, HARİTASI YAPILDI

KILIÇDAROĞLU'NA 'TATİL TEKLİFİNE' BELEDİYEDEN YANIT: DOLUYUZ

İMAMOĞLU YARGI MENSUPLARINA SESLENDİ…

BAKAN TEKİN 'YAKALADIK' DEDİ… LGS SORULARINI SIZDIRAN DÖNERCİ ÇIKTI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN RTÜK'ÜN CEZALARINA TEPKİ...

BODRUM'DA BİR MEKANDAKİ ADİSYON DUDAK UÇUKLATTI!

ALTAYLI "DEDİKODU" DİYE AKTARDI: BUNU İKİ AYRI YERDEN DUYDUM…

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KILIÇDAROĞLU'NA ÇOK NET KAYYUM MESAJI!

FATİH ALTAYLI SİLİVRİ'DE KARŞILAŞTIĞI AYŞE BARIM'IN SON HALİNİ ANLATTI

DİSİPLİNE SEVK EDİLEN BELEDİYE BAŞKANI CHP'DEN İSTİFA ETTİ

KURULTAY DAVASI ÖNCESİ BÜYÜK BÜYÜKÇEKMECE'DE MİTİNG

ERDOĞAN'DAN İRAN-İSRAİL AÇIKLAMASI: DOSTUM TRUMP'IN GAYRETİYLE SAĞLANAN ATEŞKESİ MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ

ÖZGÜR ÖZEL HAZİRAN AYI ANKETİNİN SONUCUNU PAYLAŞTI

KOBANİ DAVASINDA GEREKÇELİ KARAR 13 AY SONRA AÇIKLANDI

CHP'NİN 38. OLAĞAN KURULTAYI İDDİANAMESİ, NÖBETÇİ AĞIR CEZA MAHKEMESİNE GÖNDERİLDİ

İKTİDAR MEDYASINDA 'KILIÇDAROĞLU' COŞKUSU!

FATİH ALTAYLI SİLİVRİ'DEN MEKTUPLA SESLENDİ!

AKARYAKITA GELECEK İNDİRİM KESİNLEŞTİ

İRAN MECLİSİ ONAYLADI: ULUSLARARASI ATOM ENERJİSİ AJANSI'YLA İŞBİRLİĞİ ASKIYA ALINIYOR

GÜLBEN ERGEN'DEN SURİYE'DE 300 YATAKLI HASTANE AÇMAK İÇİN PROTOKOL İMZALAYAN BAKAN MEMİŞOĞLU'NA TEPKİ

BAKAN TUNÇ, 10. YARGI PAKETİ'NE İLİŞKİN AÇIKLAMALARDA BULUNDU.

SAĞLIK BAKANI MEMİŞOĞLU: ŞAM'DA 300 YATAKLI KALP DAMAR HASTANESİ AÇACAĞIZ

DARICA BELEDİYE BAŞKANI MUZAFFER BIYIK VURULDU

ERDOĞAN'DAN TRUMP'A 47 MİLYAR DOLARLIK SÖZ

MHP'Lİ İSMİN YARGILANDIĞI DAVADA BASKIYA DİRENEN HAKİME SÜRGÜN GİBİ ATAMA

HATAY ADLİYESİ'NE YENİ EK HİZMET BİNASI AÇILDI

HATAY SAHİLLERİNE 6 YENİ PLAJ

Yükleniyor


YAVAŞ'TAN KILIÇDAROĞLU'NA 'SİYASETİ BIRAKIRIM' RESTİ

CHP’DE TARİHİ KRİZ: İMAMOĞLU’NDAN KILIÇDAROĞLU’NA İHANET ÇIKIŞI”

İŞTE "YENİ ORTA DOĞU": AFİŞİ ASILDI, HARİTASI YAPILDI

KILIÇDAROĞLU'NA 'TATİL TEKLİFİNE' BELEDİYEDEN YANIT: DOLUYUZ

İMAMOĞLU YARGI MENSUPLARINA SESLENDİ…

BAKAN TEKİN 'YAKALADIK' DEDİ… LGS SORULARINI SIZDIRAN DÖNERCİ ÇIKTI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN RTÜK'ÜN CEZALARINA TEPKİ...

  • Cuma 36.6 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 37.4 ° / 20.4 ° Güneşli
  • Pazar 35.4 ° / 20.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.1. Takım 1 1 1 1 1 1
1.3. Takım 1 1 1 1 1 1