Arsuzlu Kadınlardan ‘Yöresel Ürünler’ Pazarı 

Arsuz Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi olan “Yöresel Ürünler Kadın Eli Semt Pazarı” Arsuz Uluçınar Mahallesinde açıldı.

Hatay 9.09.2019 10:47:01 0
Arsuzlu Kadınlardan ‘Yöresel Ürünler’ Pazarı 

Arsuz Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi olan “Yöresel Ürünler Kadın Eli Semt Pazarı” Arsuz Uluçınar Mahallesinde açıldı.
Açılışa, CHP Milletvekilleri Suzan Şahin, Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven ve eşi Behice Güven, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı’nın Eşi Emine Sarı, CHP ve İYİ Parti ilçe başkanları ve yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılırken halk da yoğun ilgi gösterdi. 

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven açılışta yaptığı konuşmasında, ekonomik olarak sıkıntıulı bir dönem içinde olduğumuzu, belediyelerin asli görevlerinin yanında başka görevlerinin olduğunu hatırlatarak: “Bunlardan bir tanesi ekonomisi kötüye giden vatandaşımıza bir şekilde katkıda bulunmak. Bu amaçla da ev hanımlarının, evdeki emeklerinin heba olmaması ve değerlendirilmesi amacıyla, özellikle kadınların bu işe katılması gerektiği ve kadınlarla ilgili projelerin olması gerektiğine inandık ve bunları her zaman anlattık. Bu bir organizasyon işiydi. Bu organizasyon yaklaşık bir, bir buçuk bir aylık çalışma sonucunda elde edildi. Bu çalışmada özellikle emeği geçen eşim Behice Güven’e teşekkür ediyorum. Onun yanında kadın arkadaşlarının çok büyük etkileri olmuştu, onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Emek veren meclis üyesi arkadaşlarım ve belediye personelimize de teşekkür etmek istiyorum. Emek çok önemlidir. Kadınların üretmesi demek hem psikolojik hem de sosyal toplum içerisinde var olması demektir. Başlarının dik olması demektir. Değerli arsuz kadınları hepiniz üretin, satın. Bu alanımız yetersiz gibi gözükebilir. Ancak siz biz daha çok üreteceğiz, satacağız, bu işin içerisinde olacağız, emeğimizi değerlendireceğiz derseniz, bu alan gibi 2, 3 hatta 5 tane daha açacağımın sözünü veriyorum,” şeklinde konuştu.
Arsuz Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Şerif Akçalı yaptığı konuşmasında, “İlçemizin doğal zenginlikleri, ürün çeşitliliği ve emek veren kadınlar bir araya geldiğinde, çeşidi ile lezzeti ile doğallığıyla zengin, yöresel bir ürünün yelpazesini düşündük. Sayın Belediye Başkanımızın, vizyon projesi olan yöresel ürünler kadın eli semt pazarının ilkinin açılışını Uluçınar mahallemizde hep birlikte gerçekleştiriyoruz.  Yöresel ürün üretimi ve pazarının daha geniş kitlelere hitap etmesi, çeşitliliğinin arttırılması, uygulamanın yaygınlaştırılması açısından önem arz etmektedir,” dedi.


Hanımların elinin değmediği hiç bir şeyde bereketin olmayacağına vurgu yapan CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, “ Hatay’da ilk kadın milletvekilimiz olan Suzan Hanım bize mecliste güç veriyor, ahenk sağlıyor.  Burada hanımlarımızın ürettiği çok güzel ürünlerin olduğunu görüyorum. Bizler hem gastronomi şehri olarak bunun değerini bilmeliyiz, ayrıca EXPO 2021 de hem bu bölge hem de Antakya’daki kısım dünyaya tanıtılacak. Dünya bizleri tanıyacak. Bizler durmadan dinlenmeden çalışacağız. Üretime destek sağlayan hanımefendiler, inanın en güzel şey, insanın emeği ile kazanmasıdır. Evimizde zeytinimizi, turşumuzu yapalım, alın terimizle ürettiklerimizi satalım,” dedi.
Siyasette yeni bir anlayış yeni bir sistemin geldiğini belirten CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “ Seçimden önce verdiğimiz her sözün arkasındayız. Gerek milletvekilleri gerekse başkanlarımızla birlikte bu verdiğimiz sözleri yerine getirmek için gecemizi gündüzümüze katarak, sizlerin verdiği güvene layık olmaya çalışıyoruz.  Sayın Başkanım, meydanlarda bu semt pazarlarının sözünü vermişti. Bu ilk açılışta da emeği geçen Sayın Asaf Başkana ve muhterem eşine ben hem sizin adınıza, hem partim adına hem milletvekili sıfatıyla da milletvekillerim adına teşekkür ediyorum. Kadın eli diyoruz. Kadının elinin değdiği yerde bereket vardır. Kadının elinin değdiği yerde sevgi vardır mutluluk vardır,” ifadelerini kullandı.
‘Cesaretle başlamak başarmaktır’ diyen CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, “ Şimdi bakıyorum cesaret gösterip başlamışsınız, öyleyse başarmışsınız. Ürettiklerinizin arkasında ne güzel dimdik duruyorsunuz. Bundan sonraki ilk adımınızda şu olmalı sevgili emekçiler; kooperatifleşmek, örgütlü bir şekilde ürettiklerinizi pazarlamak yoluna düşmelisiniz. Emeğin ve üretimin değerini bugün ülkemizde yaşadıklarımızla hepimiz maalesef çok kötü test ettik. Ülkede üretimden uzaklaştık. Her şeyde ithal bir ülke haline geldik. Bütün bu ithal durum içerisinde boş duran tarlalarımızı kullanamaz hale geldik. Sayın Lütfü Savaş ve Nazan Savaş’ında size çok büyük selam ve saygılarını iletiyorum,” dedi. 
“Yöresel Ürünler Kadın Eli Pazarı” her Cumartesi Arsuz Uluçınar Mahallesinde Dr. Füsun Sayek Parkı yanında kurulacak. Ayrıca, “Yöresel Ürünler Kadın Eli Pazarı’nın ikincisi, 12 Eylül 2019 Perşembe günü, saat 11.00’de, Arsuz Karaağaç Mahallesinde, Karaağaç Semt Pazarı’nda açılışı gerçekleştirilecek. 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,86% 0,09
  • EURO

    46,99% 0,38
  • GRAM ALTIN

    4267,72% 0,20
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMASINI YIRTMIŞTI: DORUK DÖRÜCÜ SERBEST BIRAKILDI

CHP KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ KEZ "GÖREVSİZLİK" KARARI

NİHAT GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

HATAY DÖRTYOL’DA ORMAN YANGINI…

AKP'Lİ ÜYENİN 'TÜRKİYE HUKUK DEVLETİDİR' ÇIKIŞI BELEDİYE MECLİSİNİ GÜLDÜRDÜ

İZMİR'DE SİYASİ DEPREM: TUNÇ SOYER TUTUKLANDI!

MANAVGAT BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA

SİLİVRİ’DE YENİ DOSYA: İMAMOĞLU’NA SAHTECİLİK SUÇLAMASI

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMA YIRTAN GENÇ GÖZALTINA ALINDI

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: TUNÇ SOYER DAHİL 119 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI: EMEKLİ VE MEMURUN ZAM ORANI NETLEŞTİ

RİZE'YE GİDERKEN DÜŞEN TEK MOTORLU UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI: PİLOT DEMİRCİ YAŞAMINI YİTİRDİ

'DOĞA KATLİAMINA YASAL KILIF' ŞEKLİNDE TEPKİLERE NEDEN OLAN İKLİM KANUNU TEKLİFİ, MECLİS'TE KABUL EDİLDİ

KALIN IRAK’TA, PKK SAHNEDE: SEMBOLİK TÖRENLE SİLAH TESLİMİ

MADIMAK KATLİAMI'NIN 32. YILI... SİVAS KATLİAMI HAFIZALARDA HÂLÂ CANLI

GÖZALTINDAKİ TUNÇ SOYER'DEN İLK GÖRÜNTÜ…

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: GÖZALTI SAYISI 130'A YÜKSELDİ

SİGARAYA 10 LİRALIK VERGİ ZAMMI GELİYOR!

GÖKÇEK LÜKS LOJMAN DAVASINI KAYBETTİ: “EVDEN ÇIKIYORUM”

HATAY'DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA

İSKENDERUN’DA 1 TEMMUZ KUTLAMASI: ŞEHİTLER İÇİN MAVİ SULARA ÇELENK

SARAÇHANE'YE YASAK KOYMASI BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI: ÜMİT ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

MİTİNG SONRASI SARAÇHANE'DE POLİS MÜDAHALESİ

SARAÇHANE'DE GERGİN ANLAR! POLİSTEN CHP'Lİ VEKİLE MÜDAHALE

100. GÜNDE SARAÇHANE AYAKTA: ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARİHİ KONUŞMA!

MANSUR YAVAŞ'TAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI: "MİZAH KİSVESİYLE YAPILAN AÇIK BİR KIŞKIRTMADIR"

HATAY’DA ALEVLERLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR!

ZAFER PARTİSİ’NDE YOL AYRIMI: BARTU SORAL İBB DİRENİŞİNE KATILIYOR!

‘100 KARASI’ TOPLANTISINDA ÖZGÜR ÖZEL ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Yükleniyor


HATAY DÖRTYOL’DA ORMAN YANGINI…

HATAY'DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA

HATAY’DA ALEVLERLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR!

HATAY'DA İTFAİYE ARACI ALEVLERİN ARASINDA KALDI!

HATAY’DA ORMAN YANGINI YERLEŞİM YERLERİNE SIÇRADI: 1800 KİŞİ KURTARILDI

VALİ MASATLI: "CAN KAYBI YOK, ANCAK TEHLİKE SÜRÜYOR"

HATAY ANTAKYA’DA ORMAN YANGINI

  • Cuma 34.1 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 35.3 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.2 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2