VATANDAŞ BEDAVAYA İSTEYİP ‘ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM EDER MİSİNİZ’ DİYORLAR”

Ekonomik kriz yurttaşların alım gücünü düşürdü. Asgari ücretteki artış zamlarla “kuşa” döndü. Geçim derdine düşen yurttaşlar pazarlara akşam gitmeye başladı. Nedeni ise satılmayan çürük ürünleri daha ucuza almak.

GÜNDEM 3.04.2022 12:17:56 0
VATANDAŞ BEDAVAYA İSTEYİP ‘ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM EDER MİSİNİZ’ DİYORLAR”

Artan maliyetlerle ateş pahasına dönen semt pazarları yurttaşların da cebini yakıyor. Pazarcılar ürünlerini satamamaktan, yurttaşlar ise alamamaktan şikâyetçi. Iskarta olarak bilinen çürük ve ezilmiş ürünler şimdilerde hiç olmadığı kadar rağbet görürken yurttaşlar artık yarı fiyatına satılan ıskarta ürünleri de alamaz hale geldi. 
‘UTANDIRAN GÖRÜNTÜ’
Cumhuriyet'ten Kader Çukay'ın haberine göre; pazarcılar, ezilen ve çürümeye yüz tutmuş ürünleri daha uygun fiyata sattıklarını, bazı yurttaşların ise o ürünleri pazarın toplanma saatinde tezgâh altından ücretsiz aldığını söylüyor. Son dönemlerde bu durumun artış gösterdiğini belirten pazar esnafı, “Çocuklarıyla beraber gelip tezgahın altındaki çürük ürünleri toplayanlar oluyor. Onları görünce insanlığımızdan utanıyoruz. Bu durumla her gün karşılaşıyoruz. Bedavaya isteyip ‘Allah rızası için yardım eder misiniz’ diyorlar” şeklinde konuştu.
‘AÇ UYUYORLAR’
“Devlet garibanın çaresine baksın” diyen başka bir pazar esnafı da “İnsanlar aç uyuyor. Pazarın ortasına sepet koyup çürük ve ezilmiş ürünleri koyuyoruz. Muzun kilosu 10 liraysa, ıskarta ürün 4-5 lira. Bizde ürünlerin elimizde kalmasını istemiyoruz. Hepimiz zarardayız. O çürümüş ürünleri bile alamayan insanlar var. Millet aç kalmaktan korkuyor. Maydanozun çeyreğini isteyen oluyor. Bu tür durumlarla karşılaşınca bedava veriyoruz. Bu kadar çok insanın ıskarta ürün istediğini 27 yıldır ilk kez görüyorum” ifadelerini kullandı.

Pazar kapanışında yerlere atılan meyve ve sebzeleri toplayan bir yurttaş, yüksek fiyatlardan dolayı zor durumda olduğunu söyledi. Yetkililere çözüm bulunması çağrısı yapan 58 yaşındaki ev kadını, “Çoğu gece aç uyuyorum. Yemek yapmak için sadece soğan alabiliyorum. Evde altı kişi yaşıyoruz. Oğlum çalışıyor. O da asgari ücret alıyor ama yetmiyor. Akşam pazara gelip yerdeki meyve, sebzeleri topluyorum. Belediyeden yardım bekliyorum” dedi. Mağdur durumda olduğunu ve kirada oturduklarını belirten başka bir kadın ise “Fiyatlar ateş pahası. Her güne zamla uyanıyoruz. Bu zamana kadar asla böyle bir durumla karşılaşmadım. Faturalar almış başını gidiyor. Yıkık bir duvarın dibinde oturuyorum. Eş dostun yardımlarıyla geçiniyoruz” dedi. 
HALK ATIKLA DOYUYOR
Zor durumdaki vatandaşlardan Ercan Par da aldığı asgari ücretin ailesine yetmediği için tezgâh altındaki ürünleri topladığını söyledi. Beş çocuğu olduğunu ve defalarca kez devlete yardım talebinde bulunduğunu belirten Par, “Aldığım asgari ücret gerekçe gösterilerek yardım talebim reddedildi. Çok zor durumdayız. Aldığım para yetmiyor. Çocuklarım okuyor. Hanedeki kişi sayısı belli olmasına rağmen hâlâ yardım gelmiyor. Biz de pazardan kalan atık ürünleri toplamak zorunda kalıyoruz. Kimseden bir yardım görmedik şimdiye kadar. Ameliyat olmam gerekiyor ancak sigorta karşılamadığı için olamıyorum” diye konuştu. 


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9301,05%-1,25
  • DOLAR

    39,84% 0,22
  • EURO

    46,59% -0,12
  • GRAM ALTIN

    4248,19% -0,18
  • Ç. ALTIN

    6809,93% 0,00

İMAMOĞLU YARGI MENSUPLARINA SESLENDİ…

BAKAN TEKİN 'YAKALADIK' DEDİ… LGS SORULARINI SIZDIRAN DÖNERCİ ÇIKTI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN RTÜK'ÜN CEZALARINA TEPKİ...

BODRUM'DA BİR MEKANDAKİ ADİSYON DUDAK UÇUKLATTI!

ALTAYLI "DEDİKODU" DİYE AKTARDI: BUNU İKİ AYRI YERDEN DUYDUM…

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KILIÇDAROĞLU'NA ÇOK NET KAYYUM MESAJI!

FATİH ALTAYLI SİLİVRİ'DE KARŞILAŞTIĞI AYŞE BARIM'IN SON HALİNİ ANLATTI

DİSİPLİNE SEVK EDİLEN BELEDİYE BAŞKANI CHP'DEN İSTİFA ETTİ

KURULTAY DAVASI ÖNCESİ BÜYÜK BÜYÜKÇEKMECE'DE MİTİNG

ERDOĞAN'DAN İRAN-İSRAİL AÇIKLAMASI: DOSTUM TRUMP'IN GAYRETİYLE SAĞLANAN ATEŞKESİ MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ

ÖZGÜR ÖZEL HAZİRAN AYI ANKETİNİN SONUCUNU PAYLAŞTI

KOBANİ DAVASINDA GEREKÇELİ KARAR 13 AY SONRA AÇIKLANDI

CHP'NİN 38. OLAĞAN KURULTAYI İDDİANAMESİ, NÖBETÇİ AĞIR CEZA MAHKEMESİNE GÖNDERİLDİ

İKTİDAR MEDYASINDA 'KILIÇDAROĞLU' COŞKUSU!

FATİH ALTAYLI SİLİVRİ'DEN MEKTUPLA SESLENDİ!

AKARYAKITA GELECEK İNDİRİM KESİNLEŞTİ

İRAN MECLİSİ ONAYLADI: ULUSLARARASI ATOM ENERJİSİ AJANSI'YLA İŞBİRLİĞİ ASKIYA ALINIYOR

GÜLBEN ERGEN'DEN SURİYE'DE 300 YATAKLI HASTANE AÇMAK İÇİN PROTOKOL İMZALAYAN BAKAN MEMİŞOĞLU'NA TEPKİ

BAKAN TUNÇ, 10. YARGI PAKETİ'NE İLİŞKİN AÇIKLAMALARDA BULUNDU.

SAĞLIK BAKANI MEMİŞOĞLU: ŞAM'DA 300 YATAKLI KALP DAMAR HASTANESİ AÇACAĞIZ

DARICA BELEDİYE BAŞKANI MUZAFFER BIYIK VURULDU

ERDOĞAN'DAN TRUMP'A 47 MİLYAR DOLARLIK SÖZ

MHP'Lİ İSMİN YARGILANDIĞI DAVADA BASKIYA DİRENEN HAKİME SÜRGÜN GİBİ ATAMA

HATAY ADLİYESİ'NE YENİ EK HİZMET BİNASI AÇILDI

HATAY SAHİLLERİNE 6 YENİ PLAJ

ÖZEL, GRUP TOPLANTISINDA KONUŞUYOR: MUHARREM İNCE, CHP'YE GERİ DÖNDÜ

MOTORİNE İNDİRİM GELİYOR

DEVLET BAHÇELİ, 5 AY SONRA GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU

İDDİA: KILIÇDAROĞLU, GÖRÜŞTÜĞÜ CHP'Lİ YETKİLİLERE UMARIM MUTLAK BUTLAN ÇIKMAZ…

TSK VE EMNİYET'TE FETÖ OPERASYONU: ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Yükleniyor


BAKAN TEKİN 'YAKALADIK' DEDİ… LGS SORULARINI SIZDIRAN DÖNERCİ ÇIKTI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN RTÜK'ÜN CEZALARINA TEPKİ...

BODRUM'DA BİR MEKANDAKİ ADİSYON DUDAK UÇUKLATTI!

ALTAYLI "DEDİKODU" DİYE AKTARDI: BUNU İKİ AYRI YERDEN DUYDUM…

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KILIÇDAROĞLU'NA ÇOK NET KAYYUM MESAJI!

FATİH ALTAYLI SİLİVRİ'DE KARŞILAŞTIĞI AYŞE BARIM'IN SON HALİNİ ANLATTI

  • Cuma 36.6 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 37.4 ° / 20.4 ° Güneşli
  • Pazar 35.4 ° / 20.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.1. Takım 1 1 1 1 1 1
1.3. Takım 1 1 1 1 1 1