AKP'Lİ BELEDİYENİN ARSA DOLANDIRICILIĞI

AKP'li Güngören Belediyesi, 'Belediye hizmet alanı yapılacağı' gerekçesiyle kamulaştırdığı arsaya konut projesi yaptıktan sonra daireleri milyonlarca liraya satışa çıkardı.

GÜNDEM 3.02.2023 09:52:00 0
AKP

AKP'li Güngören Belediyesi, 'Belediye hizmet alanı yapılacağı' gerekçesiyle kamulaştırdığı arsaya konut projesi yaptıktan sonra daireleri milyonlarca liraya satışa çıkardı. Arsanın eski sahibi ise, "belediye eliyle dolandırıldım" dedi.
İstanbul’daki AKP’li Güngören Belediyesi, “Belediye hizmet alanı yapılacağı gerekçesiyle” kamulaştırdığı araziye yaptığı konut projesiyle milyonlarca lira kazanacak. Arazisi kamulaştırılan yurttaş, “Belediye eliyle dolandırıldım” diyerek hem yaşadıklarına isyan etti hem de belediyeye dava açtı.

Birgün'de yer alan habere göre, Güngören Belediyesi, 2011 yılında aldığı encümen kararıyla, Gençosman Mahallesi’ndeki toplam 2 bin 700 metrekare büyüklüğündeki iki araziyi “Belediye hizmet alanı yapılacağı” gerekçesiyle sahiplerine 5 milyon 454 bin TL ödeyerek kamulaştırdı. Ancak daha sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından arazilerin imar planı konut ve ticaret alanı olarak değiştirildi. Planların değiştirilmesinden sonra da Güngören Belediyesi, araziye, “Belediyeye gelir sağlamak için” 96 daire ve 9 dükkânın yer aldığı Semt Güngören isimli bir proje inşa etmeye başladı. Konut ve dükkânların 16 Şubat’ta düzenlenecek ihaleyle satılacağı açıklandı.

‘RESMEN DOLANDIRILDIM’

Belediyenin kamulaştırdığı arazinin sahiplerinden biri de AKP’li Güngören Belediyesi’ne, 4 Temmuz 2022 tarihinde Bakırköy Asliye Hukuk Mahkmesi'nde dava açtı. Dava dilekçesinde, AKP’li belediyenin 5 milyon 454 bin TL’ye kamulaştırdığı araziye yaptığı konut projesinden en az 428 milyon TL gelir elde edeceği açıklandı. Açılan davayla, satışa çıkarılan daire ve dükkânlar için “davalıdır şerhi işlenmesi” ve “ihtiyati tedbir şerhi konularak satılması ve devredilmesinin engellenmesi” talep edildi. Ayrıca “Mülkiyet hakkına haksız müdahale” edildiği ifade edildi. İsmini açıklanmasını istemeyen ve belediyeye dava açan arazinin eski sahibi ise yaptığı açıklamada, “Ben yıllarca AK Parti’yi destekledim. Ancak AK Partili Güngören Belediyesi, beni, yani AK Partili bir vatandaşı bu şekilde dolandırmıştır. Arazimi hem bedelinin çok altında kamulaştırdılar hem de milyonlarca lira gelir elde edecekler.

 ‘Araziye belediye hizmet alanı yapacağız’ dediler ama konut projesi inşa ediyorlar. Ben bu şekilde resmen belediye eliyle dolandırılmış oluyorum. Arazinin imar planları değiştirilirken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de devre dışı bırakıldı. Bu kıymetli arazi üzerinden milyonlarca lira rant sağlayacaklar” dedi. Güngören Belediye Meclisi’nin önceki dönem CHP’li Meclis Üyesi Ergün Edepali ise yaptığı açıklamada, “Söz konusu arazi 2011 yılında, önceki AKP’li Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman tarafından kamulaştırıldı. Ardından arazi bakanlık tarafından rezerv alan ilan edildi. İlk başta belediye yetkilileri ‘bu alanı kentsel dönüşümde kullanacağız’ dediler sonra ‘kaynak geliştirme projesi yapacağız, bu projeyle ilçedeki yatırımları finanse edeceğiz’ dediler. Söz konusu arazi taşkın alanı ve zeminde sıvılaşma var” diye konuştu.

İBB: ZEMİN BATAKLIK
İBB Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalara göre, konut projesi yapılan arazi gevşek bir zemine sahip. Bu nedenle alan “zemin sıvılaşması ve heyelan” riski taşıyor. Ayrıca arazinin yeraltı su seviyesi, yüzeye çok yakın. Bu da projenin hayata geçirilmesi durumunda, olası bir depremde büyük can ve mal kayıplarının yaşanabileceği anlamını taşıyor.

 

Anahtar Kelimeler: ' BELEDİYENİN DOLANDIRICILIĞI
  • BIST 100

    9019,57%-1,65
  • DOLAR

    39,16% 0,32
  • EURO

    44,47% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4152,82% -0,45
  • Ç. ALTIN

    6636,80% -0,11

İMAMOĞLU: "SANIYORLAR Kİ VAZGEÇERİZ, BU MİLLET ASLA SUSMAYACAK"

ERDOĞAN: CHP BU ÜLKENİN TARİHİNİ 100 YILLA SINIRLANDIRDI

ÖZGÜR ÖZEL DÜZCE’DEN SESLENDİ…

İZMİR'DE GREV KRİZİ:DİSK GENEL-İŞ'İ MASAYA DAVET ETTİ

CHP ESKİ MİLLETVEKİLİ AYKUT ERDOĞDU DA GÖZALTINDA

ÇAYCI OLARAK BAŞLAYIP MİLYARDER OLMUŞ

MAZLUM ABDİ: “ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE AÇIĞIZ”

İBB'YE 5. DALGA OPERASYONUBAŞLATILDI

İMAMOĞLU, "CUMHURBAŞKANINA HAKARET" SUÇUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

KILIÇDAROĞLU’DAN KURULTAY İDDİALARINA YANIT

KARTALKAYA'DA 78 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ YANGIN FACİASIYLA İLGİLİ İDDİANAME KABUL EDİLDİ

NARİN GÜRAN CİNAYETİ DAVASININ DÖRDÜNCÜ DURUŞMASINDA 15 SANIĞA CEZA VERİLDİ

SARAÇHANE EYLEMLERİ: 14 GENÇ HAKKINDA TAHLİYE KARARI

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE NUREDDİN YILDIZ PROTESTOSUNDA TUTUKLANAN ÖĞRENCİLER HAKKINDA TAHLİYE KARARI

ERDOĞAN, GEZİ'Yİ BİR KEZ DAHA EKONOMİK SORUNLARDAN VE ÇÖKÜŞTEN SORUMLU TUTTU

MÜSİAD BAŞKANINDAN 19 MART ÇIKIŞI… ŞİMŞEK'E SAHİP ÇIKTI

DİYANET’İN YETKİ ALANI BÜYÜDÜ…

İBB SORUŞTURMASINDA 3 KİŞİ DAHA 'ETKİN PİŞMANLIK'LA SERBEST

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA 'SANDIK' ÇAĞRISI…

HATAY'DA PANİĞE NEDEN OLAN SESİN KAYNAĞI BELLİ OLDU

DİYARBAKIR'DA TARİHİ SURA 'İMAMOĞLU' POSTERİ AÇAN CHP'LİLER GÖZALTINA ALINDI!

MHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI ÇOK SAYIDA YAKININI İŞE ALDIĞI AÇIĞA ÇIKTI

İMAMOĞLU SORUŞTURMASININ BAŞSAVCISI AKIN GÜRLEK HSK'YA ŞİKAYET EDİLDİ

GELECEK İNFAZ YASASI TEKLİFİNDE SADECE HASTA TUTUKLULAR OLACAK

ELON MUSK İSTİFA ETTİ!

ERDOĞAN İMZALADI: ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI RESMİ GAZETE'DE

MANSUR YAVAŞ İMAMOĞLU'NU ZİYARET EDECEK…

TAKSİM'DE "DURAN ADAM" EYLEMİ: 19 GENÇ ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

ERDOĞAN'IN YORGUNLUĞU KONUŞMASINA YANSIDI

DEM-AKP GÖRÜŞMESİ İKİ BUÇUK SAAT SÜRDÜ!"SÜREÇTE DURAKSAMA YOK"

Yükleniyor


ERDOĞAN: CHP BU ÜLKENİN TARİHİNİ 100 YILLA SINIRLANDIRDI

ÖZGÜR ÖZEL DÜZCE’DEN SESLENDİ…

İZMİR'DE GREV KRİZİ:DİSK GENEL-İŞ'İ MASAYA DAVET ETTİ

CHP ESKİ MİLLETVEKİLİ AYKUT ERDOĞDU DA GÖZALTINDA

ÇAYCI OLARAK BAŞLAYIP MİLYARDER OLMUŞ

MAZLUM ABDİ: “ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE AÇIĞIZ”

  • Pazar 28.1 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.2 ° / 14.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.2 ° / 15.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1