VELİ AĞBABA: "TÜRKİYE ADETA ANAYASAYI KORUYANLARIN TUTUKLANDIĞI, ANAYASAYA KARŞI BAYRAK AÇANLARIN SERBESTÇE DOLAŞIP PROPAGANDA YAPTIĞI BİR ÜLKE HALİNE GELDİ"

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, dün İstanbul'da yapılan “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” mitinginde hilafet bayrağı açan kişiye yumruk atılmasıyla ilgili...

GÜNDEM 2.01.2024 18:47:00 0
VELİ AĞBABA:

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, dün İstanbul'da yapılan “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” mitinginde hilafet bayrağı açan kişiye yumruk atılmasıyla ilgili; "Şimdiye kadar yumruk attığı için kim tutuklanmış merak ediyoruz. Önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na linç girişiminde bulunuldu, yumruklar atıldı. Bir tane tutuklama olmadı. Erzurum'da Ekrem İmamoğlu'nun mitinginde taşlı, sopalı saldırı oldu, bir tane gözaltı yok. Rejime, cumhuriyete, laikliğe sahip çıkan bir genç tutuklanıyor. Türkiye adeta anayasayı koruyanların tutuklandığı, anayasaya karşı bayrak açanların serbestçe dolaşıp propaganda yaptığı bir ülke haline geldi" açıklamasını yaptı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, iktidarın İsrail'e karşı yürüttüğü politika ve dün İstanbul'da yapılan “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” mitinginde hilafet bayrağı açan kişiye yumruk atan yurttaşın tutuklanmasına tepki gösterdi. Ağbaba, şunları söyledi:

"BİRAZCIK İÇİNİZDE FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARA KARŞI ACIMA DUYGUSU VARSA TİCARİ İLİŞKİLERİ KESERSİNİZ, GİDEN GEMİLERİ ENGELLERSİNİZ"

"Bunların milliyetçiliği, bunların boykotu TBMM'de nescafeyi yasaklamak, Starbucks'ta oturma eylemi yapmak. Eğer samimiyseniz, birazcık içinizde Filistinli çocuklara karşı acıma duygusu varsa ticari ilişkileri kesersiniz, giden gemileri engellersiniz. Gemilerin önünü kesin yiğitseniz, samimiyseniz. İkiyüzlü bunlar. Bu kadar ikiyüzlülük bu kadar herhalde tarihte görülmemiştir. Bir tarafta her gün gemiler kalkıyor İsrail'e, İsrail askerlerinin içliğine kadar Türkiye temin ediyor, her gün onlarca gemi gidiyor. Bir kısım gemilerin sahiplerinin Erdoğan'ın çocukları olduğu iddiası var, bu konuda hiçbir açıklama yapmıyorlar ama diğer tarafta Filistin ve Gazze için miting yapıyorlar. Tam ikiyüzlülük. İlişki kesilecekse ticari ilişkilerini kes bakalım. İktidarsın, baban cumhurbaşkanı, kes bakalım yiğitsen İsrail'le ilişkilerini ya da eğer çok yiğitsen Malatya Kürecik'teki füze kalkanını kapat, bakalım Filistin için samimi misin değil misin. Gazze'de her gün ölen çocuklar ve sevkiyatı yapan Türk gemileri, ikiyüzlü bunlar. İş adamlarına ayar veriyor, ayağını denk alması gereken biri varsa sensin, senin hükümetin. Milletin aklıyla alay etmeye devam ediyorlar.

"TÜRKİYE ADETA ANAYASAYI KORUYANLARIN TUTUKLANDIĞI, ANAYASAYA KARŞI BAYRAK AÇANLARIN SERBESTÇE DOLAŞIP PROPAGANDA YAPTIĞI BİR ÜLKE HALİNE GELDİ"

Bir kepazeliği dün gördük. Rejime ve anayasaya karşı miting yapıldı. Hilafet bayraklarını, IŞİD bayraklarını Türkiye gördü. Bunlar hakkında bir tane savcı çıkıp soruşturma açamadı, adeta rejime ve anayasaya karşı bir miting. Hilafet bayrağı sallayan birine yumruk attığı için tutuklanan bir genç. Şimdiye kadar yumruk attığı için kim tutuklanmış merak ediyoruz. Önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na linç girişiminde bulunuldu, yumruklar atıldı. Bir tane tutuklama olmadı. Erzurum'da Ekrem İmamoğlu'nun mitinginde taşlı, sopalı saldırı oldu, bir tane gözaltı yok. Rejime, cumhuriyete, laikliğe sahip çıkan bir genç tutuklanıyor. Türkiye adeta anayasayı koruyanların tutuklandığı, anayasaya karşı bayrak açanların serbestçe dolaşıp propaganda yaptığı bir ülke haline geldi. Dünkü miting AKP'nin aslında gerçek yüzünü de ortaya koyuyor. Hilafet isteyen, rejim değişsin isteyen bir siyasetle karşı karşıyayız. Ama herkes bilsin ki cumhuriyete, demokrasiye, laikliğe sahip çıkan milyonlarca insanımız var. Kadın-erkek eşitliğinin ve demokrasinin olmadığı bir ülkeyi hayal ediyorlar ama o hayalleri kursaklarında kalacaktır."

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    11000,26%6,06
  • DOLAR

    41,32% 0,06
  • EURO

    48,65% 0,19
  • GRAM ALTIN

    4892,85% 0,17
  • Ç. ALTIN

    7888,34% 0,00

CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SÜRPRİZ TELEFON…

EPİK SANAT TİYATROSU “NAZIM” OYUNUNU HARBIYE HALKIYLA BULUŞTURDU

MERSİN'DE CİNNET GEÇİREN ANNE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

BAYRAMPAŞA'DA BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DAHA CHP'DEN İSTİFA ETTİ

FETÖ'NÜN DIŞİŞLERİ YAPILANMASINA OPERASYON: 15 GÖZALTI KARARI

BAŞKAN ÖNTÜRK: “ÜRETİCİ KAZANACAK, TÜKETİCİ DE UYGUN FİYATLA YİYECEK”

VALİ MASATLI BALIKÇILARLA SEZONU BAŞLATTI

MAHKEMENİN KURULTAY KARARI BARIŞ YARKADAŞ'I KIZDIRDI

CHP’DEN KURULTAY DAVASI YORUMU: BU DAVALARI AÇANLAR CHP’Lİ DEĞİL

CAN HOLDİNG SORUŞTURMASI: KENAN TEKDAĞ SERBEST BIRAKILDI; 4 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

KIZILCIK ŞERBETİ DİZİSİNİN SENARİSTİ MERVE GÖNTEM GÖZALTINA ALINDI

ERDOĞAN, CİHATÇI HTŞ LİDERİ COLANİ İLE DOHA’DA GÖRÜŞTÜ!

AKSARAY’DA SKANDAL: AMELİYATTA YANLIŞ KAN VERİLDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ!

CHP KURULTAYI DAVASINDA ARA KARAR!

BUTLAN DAVASI BAŞLADI: CHP’DEN GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN HODRİ MEYDAN!

SİYASET MAHKEMEDE, EKONOMİ BEKLEMEDE! KRİTİK DAVA PİYASALARI SALLAYABİLİR

HİKMET ÇETİN'DEN GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA!

KURULTAY DAVASI ÖNCESİ İMAMOĞLU’NDAN SERT MESAJ

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

125 BİN DEĞİL, MİLYONLAR! DEMOKRASİ İÇİN TANDOĞAN’DA BİRLEŞTİLER”

CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

KOMŞUSUNDAN AKP’YE GEÇEN BAŞKANVEKİLİ’NE ŞOK TEPKİ: HAKARET VE TÜKÜRÜK!

ÖZGÜR ÖZEL: "SES KAYDINDA 'OYU BİZE VER' DİYEN KİŞİ BUGÜN AK PARTİ'YE GEÇTİ"

İMAMOĞLU'NUN MAHKEME GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA

"DİPLOMA DAVASI"NDA AVUKAT PEHLİVAN'IN TALEBİ REDDEDİLDİ: 76 BARODAN ORTAK TEPKİ

ÖZGÜR ÇELİK: “SANDIKTA KAYBEDEMEDİKLERİNİ ŞANTAJLA ALMAK İSTİYORLAR”

“ZELENSKİ İMAMOĞLU” İDDİASI! KÜLÜNK’TEN ADALET BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

MANSUR YAVAŞ’TAN SERT ÇIKIŞ: “KULİS AYLANLARINA ARTIK YETER!”

Yükleniyor


CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SÜRPRİZ TELEFON…

MERSİN'DE CİNNET GEÇİREN ANNE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

BAYRAMPAŞA'DA BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DAHA CHP'DEN İSTİFA ETTİ

FETÖ'NÜN DIŞİŞLERİ YAPILANMASINA OPERASYON: 15 GÖZALTI KARARI

MAHKEMENİN KURULTAY KARARI BARIŞ YARKADAŞ'I KIZDIRDI

CHP’DEN KURULTAY DAVASI YORUMU: BU DAVALARI AÇANLAR CHP’Lİ DEĞİL

  • Salı 30.4 ° / 20.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 32.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.2 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
14.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
15.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0