TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU, 2 BİN İŞÇİ ALACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesi Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) işçi alımı yapılacağı sözü üzerine; TTK, 2 bin işçi alımı için ilana çıktı.

GÜNDEM 10.10.2023 11:28:00 0
TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU, 2 BİN İŞÇİ ALACAK

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun 2 bin işçi alımında, kuraya girmeye hak kazananlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmamasına rağmen T.C. kimlik numarası olan Afganistan vatandaşı Gholam Moradi ve sonradan Türk vatandaşlığı kazanan Mısırlı Abdelrahman Abdelattey Kafrelshık da yer aldı.

 İşe alım ilanında “T.C. vatandaşı olmak” şartının yer almamasına dikkat çeken CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Binlerce Zonguldaklı, kömürün başkentinde, kendi memleketinde işsiz kalıp TTK’ya girme hayalini kurarken; kâğıt üstünde Zonguldaklıya güya ayrıcalık tanıyan, ama arka kapıdan, ikametini taşıyanlara, yeni vatandaş olanlara ve hatta Türk vatandaşı olmayanlara bile göz kırpan bu anlayışı kabul etmiyoruz” diye tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesi Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) işçi alımı yapılacağı sözü üzerine; TTK, 2 bin işçi alımı için ilana çıktı. Resmî Gazetede 15 Eylül günü yayınlanan ilanda, alınacak işçilerin 1500’ünün Zonguldak, 400’ünün Bartın ve 100’nün de Karabük’te ikamet etmesi şartı arandı.

VATANDAŞLIK ŞARTI ARANMADI

Ancak diğer ilanların aksine, yeni ilanda; “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak” şartı yer almadı. İŞKUR, işçi alımı için yapılacak kura çekimine katılmaya hak kazananların listesini yayınladı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını sonradan edinenler ve hatta Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar da kuraya girmeye hak kazandı.

Listede Afganistan vatandaşı Gholam Moradi ve Mısır vatandaşı olup sonradan TÜrkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçin Abdelrahman Abdelattey Kafrelshık yer aldı.

AKP Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ise konuyla ilgili yerel basına yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

“T.C. kimlik numarası 990……730 olan Gholam Moradi’nin Takhar/Afganistan doğumlu olduğu anlaşılmış olup, Zonguldak İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde kişinin Türk vatandaşı olmadığı; Abdelrahman ABdelattey Kafrelshık/MISIR doğumlu olup Zonguldak İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde kişinin 13 Mayıs 2022 Türk vatandaşlığına geçtiği, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde Maden Mühendisliği okuduğu ve Eylül ayında Zonguldak ikameti tescil edildiği bilgisi tarafımıza verilmiştir.”

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, AKP’li Çolakoğlu’nun da açıklamasına dikkat çekerek, ANKA’ya şunları söyledi:

“Biz, Zonguldak halkı adına halen aynı yerdeyiz. T.C. vatandaşı olma koşulunun olmazsa olmazımız olduğu söylüyor; binlerce Zonguldaklı, kömürün başkentinde, kendi memleketinde işsiz kalıp TTK’ya girme hayalini kurarken; kâğıt üstünde Zonguldaklıya güya ayrıcalık tanıyan ama arka kapıdan, ikametini taşıyanlara, yeni vatandaş olanlara ve hatta Türk vatandaşı olmayanlara bile göz kırpan bu anlayışı kabul etmiyoruz.”

“İL İÇİ VE İL DIŞI, TOPLAM 74 BİN ADRES DEĞİŞİKLİĞİ YAŞANDI”

Yavuzyılmaz, TTK’ya alımda ikamet şartı getirilmesinin Zonguldak’a ikametini taşıyan sayısını artıracağı uyarısında bulundu ancak bu uyarı dikkate alınmadı. Yavuzyılmaz’ın edindiği bilgiye göre Zonguldak’a yapılan nüfus hareketi 2022 yılına göre 5 kat artarak, 74 bine ulaştı. Yavuzyılmaz, ANKA’ya yaptığı açıklamada, “Zonguldak’ta 2023 Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında il içi ve il dışı olmak üzere toplam 74 bin adres değişikliği yaşandı. 2022’de aynı dönemde 41 bin adres değişikliği yaşanmıştı 2023 yılında adres değişikliği işlem sayısı 2022’ye göre 32 bin artış gösterdi” bilgisini verdi.

Haber Kaynak : ANKA HABER
Anahtar Kelimeler: TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU ALACAK
  • BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,65% 0,04
  • EURO

    46,89% 0,88
  • GRAM ALTIN

    4379,59% 1,87
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

DOLMABAHÇE’DE ÜÇLÜ ZİRVE: ERDOĞAN, MELONİ VE DİBEYBE İLE GÖRÜŞTÜ!

ADANA'DA EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ, PİLOT VE YOLCU AĞIR YARALANDI

CHP’NİN 15. BÜYÜK MİTİNGİ AKSARAY’DA: ERKEN SEÇİM TALEBİ YÜKSELDİ

II. ABDÜLHAMİT’İN 4. KUŞAK TORUNU HAKKINDA SAHTE DİPLOMA İDDİASI

BAKAN KURUM İSKENDERUN'DA BİR DİZİ AÇILIŞ VE ZİYARETTE BULUNDU!

ELAZIĞ PALU’DA KROM MADENİNDE GÖÇÜK ALTINDAKİ İŞÇİ KURTARILAMADI

İBB SORUŞTURMASI: 5 KİŞİ TUTUKLANDI

ÖZGÜR ÖZEL: BİR UZLAŞI ZEMİNİ ARIYORUZ, ANAYASA TARTIŞMASI İÇİNDE YOKUZ

ANAYASA MAHKEMESİ, 13 YILDA 79 BİN 565 DOSYADA İHLAL KARARI VERDİ

DİYANET’TEN GİYİM VE ESTETİK UYARISI:“ÇAĞDAŞLIK DEĞİL İLKELLİK”

İBB SORUŞTURMASINDA BİR KEZ DAHA ‘TEK SIRA’ GÖRÜNTÜLER SERVİS EDİLDİ!

ELAZIĞ'DA MADEN OCAĞINDA GÖÇÜK: ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

BAKANLIK KARARI DOSYAYA GİRDİ: AKP’Lİ ESKİ BAŞKAN VE İKİ KAMU GÖREVLİSİNE SORUŞTURMA İZNİ

ERGÜN ATALAY, BEŞTEPE'DEN ÇIKAN TEKLİFİ AÇIKLADI…

İBB OPERASYONU: İETT GENEL MÜDÜRÜ VE ÇOK SAYIDA İSİM HAKİM KARŞISINDA

DENİZLİ'DE BİR POLİS AİLESİNİ KATLEDİP İNTİHAR ETTİ!

ERDOĞAN, FETÖ’DEN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS ALAN MEHMET TUNÇ'UN CEZASINI KALDIRDI

HATAY’DA DEPREM KONUTLARI HIZLA YÜKSELİYOR: VALİ MASATLI SAHADA

İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

HBB’DEN AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI YOĞUN MÜCADELE BAŞLADI!

ANTAKYA KARLISU’DA ŞANTİYEDE KORKU DOLU ANLAR! FRENİ BOŞALAN VİNÇ 2 ARACI BİÇİP UÇURUMDAN YUVARLANDI

ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN TANINAN SÜRE 31 EKİM 2025'E KADAR UZATILDI

ÖZEL’DEN AKP’YE SERT ÇIKIŞ: KOMİSYON ÜZERİNDE TAHAKKÜM KURULAMAZ!

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI RIZA AKPOLAT'IN BALDIZI HAKKINDA KARAR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN YARKADAŞ’A TEPKİ: ATATÜRK SEVGİMİZ TARTIŞILMAZ

AYM'DEN RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA SOĞUK DUŞ!

ÖZEL: İMAMOĞLU ADAY OLMAZSA BEN DE ADAY DEĞİLİM

UKOME 2025 TEMMUZ AYI TOPLANTISI YAPILDI

31 KİŞİNİN KATLEDİLDİĞİ DOSYADA 5 HİZBULLAHÇININ MAL VARLIĞI SERBEST

İPTAL KARARI DİNLENMEDİ: ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDE İNŞAAT HIZLANDI

Yükleniyor


DOLMABAHÇE’DE ÜÇLÜ ZİRVE: ERDOĞAN, MELONİ VE DİBEYBE İLE GÖRÜŞTÜ!

ADANA'DA EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ, PİLOT VE YOLCU AĞIR YARALANDI

CHP’NİN 15. BÜYÜK MİTİNGİ AKSARAY’DA: ERKEN SEÇİM TALEBİ YÜKSELDİ

II. ABDÜLHAMİT’İN 4. KUŞAK TORUNU HAKKINDA SAHTE DİPLOMA İDDİASI

ELAZIĞ PALU’DA KROM MADENİNDE GÖÇÜK ALTINDAKİ İŞÇİ KURTARILAMADI

İBB SORUŞTURMASI: 5 KİŞİ TUTUKLANDI

ÖZGÜR ÖZEL: BİR UZLAŞI ZEMİNİ ARIYORUZ, ANAYASA TARTIŞMASI İÇİNDE YOKUZ

  • Cumartesi 33.2 ° / 22 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 34.8 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.6 ° / 19.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2