TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI SAĞKAN’DAN, AKBELEN’DE TBMM’YE ÇAĞRI: “ACİL OLARAK AKBELEN OLAYININ TÜM YÖNLERİ İLE ARAŞTIRILDIĞI BİR ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMASINI TALEP EDİYORUZ”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Muğla Akbelen Ormanı’nda; “Evet, çok büyük bir katliam yapıldı. Halen bu işten geri dönülüp, Akbelen Ormanları’nın kurtarılması ihtimali var. Bizim çok net bir çağrımız var, TBMM’ye; çok acil olarak Akbelen o

GÜNDEM 31.07.2023 13:34:49 0
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI SAĞKAN’DAN, AKBELEN’DE TBMM’YE ÇAĞRI: “ACİL OLARAK AKBELEN OLAYININ TÜM YÖNLERİ İLE ARAŞTIRILDIĞI BİR ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMASINI TALEP EDİYORUZ”

Haber: EMRE SERCAN İKE / Kamera: MEHMET MEHMETLİOĞLU

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Muğla Akbelen Ormanı’nda; “Evet, çok büyük bir katliam yapıldı. Halen bu işten geri dönülüp, Akbelen Ormanları’nın kurtarılması ihtimali var. Bizim çok net bir çağrımız var, TBMM’ye; çok acil olarak Akbelen olayının tüm yönleri ile araştırıldığı bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını talep ediyoruz. Bu, Meclis Araştırma Komisyonu sonucu açıklanana kadar da burada maden sahasının açılmaması yönünde karar verilmesini özellikle Türkiye Barolar Birliği olarak talep ediyoruz” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Muğla’da; maden sahasının genişletilmesi için ağaçların kesildiği Akbelen Ormanı’ndaki doğa nöbetini sürdüren köylülere ve çevrecilere destek verdi. Sağkan, burada ANKA Haber Ajansı’na şunları söyledi:

“Buraya geldiğinizde daha iyi hissediyorsunuz; insan böyle bir güzelliğe nasıl kıyar. Gerçekten anlamak mümkün değil. Tüm dünyada; ormansızlaşmayla, orman tahribatıyla, iklim kriziyle bir mücadele sürüyor. Tam karşımızda Rodos, cayır cayır yanıyor. Ormanlara daha çok sahip çıkmamız gereken bir iklim düzeninde gelip buradaki ormanları yok etmenin gerçekten ne akılla, ne bilimle, ne de vicdanla açıklanabilecek hiçbir tarafı yok.

Ayrıca yapılan işlem Anayasa’nın 169. maddesine aykırı. Bununla beraber; uygulanan orantısız güç gerçekten çok rahatsız edici. Kolluk, hepimizin kolluğu. Jandarma, hepimizin jandarması. Polis, hepimizin polisi. Asker, bizim askerimiz. Bu kurumlar devletin tekel olarak, güç kullanma erkine hizmet eden kurumlar. Şiddet kullanma erkleri var. Haliyle bu kurumlar aynı zamanda devleti temsil eden kurumlar. Bu kurumların; özellikle Anayasa’dan kaynaklanan demokratik hak kullanımlarına, bu şekilde orantısız olarak müdahale etmeleri; açıkça kanuna aykırıdır. Bu kanuna aykırı uygulamaya karşı da muhakkak hukuki yollara başvurulmak zorundadır. Çünkü bu, aksine devletin itibarsızlaşması anlamına gelir, aksi uygulamalar. Bunun da özellikle altını çizmek istiyorum. Yapılan yanlış uygulamaları söylemek; bunlar için idari ve adli yolların açılmasını talep etmemiz gerekiyor. Bunu talep etmek, kurumları itibarsızlaştırmak değildir. Aksine devletin itibarını korumak anlamına gelir.

Valiliğin açıklaması… Valilik, ağaç kesim işleminin tamamlandığını ifade etti. Birçok bilim insanı görüşünü paylaştı. Ağaçlar kesilmiş, büyük oranda; evet. Ancak bu ağaçların tekrar, orman alanı olarak; ekolojik sistemde yenilenmesi mümkün. Binlerce ağacı kaybettik. Ancak orman, ekolojik dengesini; eğer ki müdahale olmazsa bulabilir. Bu alanda maden şirketi tarafından, maden alanı açıldığı andan itibaren iş makinaları ile geri dönülemez bir süreç başlayacak. O yüzden, evet; çok büyük bir katliam yapıldı. Halen bu işten geri dönülüp, Akbelen Ormanları’nın kurtarılması ihtimali var. Bizim çok net bir çağrımız var, TBMM’ye; çok acil olarak Akbelen olayının tüm yönleri ile araştırıldığı bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını talep ediyoruz. Bu, Meclis Araştırma Komisyonu sonucu açıklanana kadar da burada maden sahasının açılmaması yönünde karar verilmesini özellikle Türkiye Barolar Birliği olarak talep ediyoruz.”

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10743,2%1,17
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    46,48% 0,37
  • GRAM ALTIN

    4300,94% 0,64
  • Ç. ALTIN

    6928,30% 0,05

ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN TANINAN SÜRE 31 EKİM 2025'E KADAR UZATILDI

ÖZEL’DEN AKP’YE SERT ÇIKIŞ: KOMİSYON ÜZERİNDE TAHAKKÜM KURULAMAZ!

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI RIZA AKPOLAT'IN BALDIZI HAKKINDA KARAR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN YARKADAŞ’A TEPKİ: ATATÜRK SEVGİMİZ TARTIŞILMAZ

AYM'DEN RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA SOĞUK DUŞ!

ÖZEL: İMAMOĞLU ADAY OLMAZSA BEN DE ADAY DEĞİLİM

UKOME 2025 TEMMUZ AYI TOPLANTISI YAPILDI

31 KİŞİNİN KATLEDİLDİĞİ DOSYADA 5 HİZBULLAHÇININ MAL VARLIĞI SERBEST

İPTAL KARARI DİNLENMEDİ: ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDE İNŞAAT HIZLANDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KARARIYLA MADEN-İŞ'İN GREVİ 60 GÜN ERTELENDİ

ERDOĞAN İMZASIYLA: BOĞAZİÇİ REKTÖRÜ İNCİ TÜBİTAK’TA GÖREVE BAŞLADI

15 BATI ÜLKESİNDEN FİLİSTİN'İN TANINMASI İÇİN ORTAK ÇAĞRI

TÜRK-İŞ'TEN GREV KARARI: 500 KURUMA GREV KARARI İLANI ASILACAK

PASİFİK’TE KABUS: RUSYA’DA 8.8’LİK DEPREM, TSUNAMİ ALARMI!

AFAD KARARI: HATAY’DA EL KOYMA 2025’E KADAR!

ÖNTÜRK: YEŞİL BİR GELECEK İÇİN HAREKETE GEÇİYORUZ

ÖZEL: CHP GENEL BAŞKANI'YSAN ÖLÜNECEK GÜN ÖLECEKSİN; HER ŞEYİ GÖZE ALDIM…

ÖZEL'DEN HAKAN FİDAN'A SERT TEPKİ… DERİN ADAM POZLARIYLA BAKANLIK OLMAZ!”

KAYMAKAM OĞLUYLA TARTIŞAN 5 ÇOCUK KARAKOLDA DARBEDİLDİ

ALİ KOÇ GÖREVİ RESMEN BIRAKTI

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDEN 403 BİN METREKARE FAHRETTİN KOCA’YA! BAŞARIR’DAN SERT ÇIKIŞ: UTANMIYOR MUSUNUZ?

AYAKLARI DIŞARIDA ARAÇ KULLANAN KİŞİ BAŞSAVCININ OĞLU ÇIKTI

HATAY’DA TARTIŞMA KANLI BİTTİ:DAYISINA KURŞUN SIKTI, ARDINDAN KENDİNİ VURMAK İSTEDİ

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA ORMAN YANGINLARI ELEŞTİRİSİ: GERÇEKLERİ GİZLEMEYİN

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KOMİSYON AÇIKLAMASI: 'NİTELİKLİ ÇOĞUNLUK' İSTEDİ, ANAYASA TAVRINI KORUDU

KARABÜK’TE ORMAN YANGINI BÜYÜDÜ, KÖY VE MAHALLELER BOŞALTILDI

ÖZEL’DEN DEĞİŞİM VE İKTİDAR MESAJI: “KAYIT DIŞI SİYASET YOK”

İSFALT VE İETT’YE SORUŞTURMA DALGASI: ÇOK SAYIDA ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

AKP’Lİ METİNER’DEN SDG ÇIKIŞI

APO’NUN YANINDAKİ VEYSİ AKTAŞ’IN KUZENİ ALİ İHSAN AKTAŞ…

Yükleniyor


ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN TANINAN SÜRE 31 EKİM 2025'E KADAR UZATILDI

ÖZEL’DEN AKP’YE SERT ÇIKIŞ: KOMİSYON ÜZERİNDE TAHAKKÜM KURULAMAZ!

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI RIZA AKPOLAT'IN BALDIZI HAKKINDA KARAR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN YARKADAŞ’A TEPKİ: ATATÜRK SEVGİMİZ TARTIŞILMAZ

AYM'DEN RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA SOĞUK DUŞ!

ÖZEL: İMAMOĞLU ADAY OLMAZSA BEN DE ADAY DEĞİLİM

İPTAL KARARI DİNLENMEDİ: ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDE İNŞAAT HIZLANDI

  • Perşembe 33 ° / 22.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 31.1 ° / 23.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.2 ° / 22 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2