Trump ve Musk'ın X platformundaki sohbeti ''siber saldırılar'' nedeniyle geç başladı

ABD eski Başkanı Donald Trump ile Elon Musk’ın X platformu üzerinden önceden planlanan sohbeti Musk’ın ''devasa siber saldırılardan'' kaynaklandığını söylediği teknik arızalar nedeniyle geç başladı.

GÜNDEM 13.08.2024 12:42:00 0
Trump ve Musk

ABD eski Başkanı Donald Trump ile Elon Musk’ın X platformu üzerinden önceden planlanan sohbeti Musk’ın ''devasa siber saldırılardan'' kaynaklandığını söylediği teknik arızalar nedeniyle geç başladı. Trump'ın Harris'e yönelik eleştirilerinin yoğunluğunu oluşturduğu sohbete büyük bir ilgi beklenirken, canlı takip eden izleyici sayısı bir milyon civarında kaldı. 

Musk'ın sahibi olduğu X platformundaki Trump - Musk sohbet odası, teknik sorunlar nedeniyle 40 dakika geç başladı. Sohbeti takip eden eden birçok X kullanıcısı, sohbet odasına erişim sorunu yaşadığını ifade ederken, Musk, teknik sorunların “devasa bir siber saldırıdan’’ kaynakladığını söyledi. Musk sohbetin yalnızca 1 milyon izleyici tarafından canlı takip edildiği yönündeki haberlere tepki gösterdi.

ABD’nin 2024 Kasım ayında gerçekleşecek başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi aday Trump’ın önde gelen bağışcıları arasında yer alan Musk, X hesabı üzerinden sohbetin 1 milyon kişi tarafından izlendiği yönündeki haberlere tepki göstererek, sohbetin ilk üç saat içerisinde 77 milyon kullanıcıdan etkileşim aldığına dikkat çekti. Musk sohbetin yarına kadar çok daha büyük bir izleyici sayısına ulaşacağını söyledi. Teknik arızaların sohbet saatinde ertelemeye neden olması Tesla, SpaceX gibi teknoloji devlerinin CEO'su Musk'a yönelik eleştirileri beraberinde getirdi. 

Musk’ın, Trump’a ABD’ye düzensiz göç, Demokrat aday Kamala Harris’e yöneik eleştiriler, iklim değişikliği, yapay zeka düzenlemeleri, Ukrayna savaşı ve Trump’ın seçim kampanyası konuları üzerine sorular yönelttiği sohbet, sosyal medyada düzensiz ve dağınık bir sohbet olmakla eleştirildi.

Ukrayna savaşı konusunda daha önce de ''başkanlık koltuğunda oturuyor olsam bu savaş asla başlamazdı’’ yorumunda bulunan Trump, sohbet sırasında mevcut ABD Başkanı Joe Biden,  Rusya'nın "Aptalca tehditlerle dünyayı nükleer savaşın eşiğine’’ getirdiğini söyledi.

Trump, ardından göçmen karşıtı görüşlerini yineleyerek, ABD-Meksika sınırından ülkeye girmeye çalışan göçmenler hakkında "Bunlar cinayet ve her türlü suç için hapiste olan insanlar, (mevcut yönetim) bu göçmenleri ülkemize salıyor," dedi.

Rakibi Demokrat aday Kamala Harris'in düzensiz göçten sorumlu tutan Trump, Harris'in Biden yönetiminin "sınır şefi" olduğunu söyledi. Trump, Harris'i California'da savcı ve senatör olarak görev yaptığı dönemde kötü bir performans sergilemekle suçladı.

Trump, Time dergisinin son kapağında yer alan Harris’in “çok güzel” göründüğünü söyleyerek Harris’i eşi Melania ile kıyasladı. Trump’ın Harris’in fiziksel görünümüne yönelik yorumları "garip’’ olmakla eleştirildi.  

Trump -Musk sohbeti, Harris'in kampanyasına başlamasının ardından anketlerde Trump’ karşı avantaj sağladığı bir dönemde gerçekleşti. ABD medyasında sıkça atıfta bulunulan Decision Desk HQ ve The Hill'in anketlerine göre Harris, yüzde 0.3'lük bir oranla Trump'ın önüne geçti. Trump, Biden yarıştan çekilmeden önce yaklaşık yüzde 3.3 puanla önde görünüyordu. Trump, Musk’la sohbetinde Biden’ın adaylıktan çekilip yerine Harris’in geçmesini "darbe’’ olarak niteledi. Harris, seçim sonuçlarınnda belirleyici etkisi olan olan Michigan, Pennsylvania ve Wisconsin gibi kilit eyaletlerde de daha güçlü bir pozisyonda görünüyor.

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,32% 0,08
  • EURO

    48,48% -0,05
  • GRAM ALTIN

    4843,95% 0,33
  • Ç. ALTIN

    7896,98% 0,73

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

125 BİN DEĞİL, MİLYONLAR! DEMOKRASİ İÇİN TANDOĞAN’DA BİRLEŞTİLER”

CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

KOMŞUSUNDAN AKP’YE GEÇEN BAŞKANVEKİLİ’NE ŞOK TEPKİ: HAKARET VE TÜKÜRÜK!

ÖZGÜR ÖZEL: "SES KAYDINDA 'OYU BİZE VER' DİYEN KİŞİ BUGÜN AK PARTİ'YE GEÇTİ"

İMAMOĞLU'NUN MAHKEME GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA

"DİPLOMA DAVASI"NDA AVUKAT PEHLİVAN'IN TALEBİ REDDEDİLDİ: 76 BARODAN ORTAK TEPKİ

ÖZGÜR ÇELİK: “SANDIKTA KAYBEDEMEDİKLERİNİ ŞANTAJLA ALMAK İSTİYORLAR”

“ZELENSKİ İMAMOĞLU” İDDİASI! KÜLÜNK’TEN ADALET BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

MANSUR YAVAŞ’TAN SERT ÇIKIŞ: “KULİS AYLANLARINA ARTIK YETER!”

AY-YILDIZLI ZAFER: 12 DEV ADAM AVRUPA FİNALİNDE!

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BAŞKAN HASAN MUTLU GÖZALTINDA!

“SEYDİŞEHİR'DE OYUMUZU GERİ VER” SLOGANLARIYLA BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEM

ROZETİ BİZZAT ERDOĞAN TAKACAK: CHP’DEN İSTİFA EDEN GÜRZEL, AKP’YE GEÇİYOR

DEVLET BAHÇELİ: CUMHURBAŞKANIMIZ 2028'DE DE DEVAM ETMELİ

İMAMOĞLU: BU İDDİANAMEYİ SEÇİMDE KENDİSİNİ YENECEĞİMİ BİLEN KİŞİ YAZDIRDI

CHP’Lİ GENÇLER NÖBETTE: 3 BİN GAZ MASKESİYLE GENEL MERKEZ SAVUNMASI

2017’DEKİ ‘MÜHÜRSÜZ OY’ TARTIŞMASI YENİDEN ALEVLENDİ! REFERANDUM GAYRİMEŞRUDUR!

“CHP’DEN SEÇİLDİ, AKP’YE GEÇTİ: USTAOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA!”

ÖZEL’DEN DAVA ÖNCESİ UYARI: CHP’Yİ YARGI ELİYLE DİZAYN ETTİRMEYİZ!

CHP HATAY MİLLETVEKİLİ SERVET MULLAOĞLU’NDAN SERT AÇIKLAMA: “CHP TESLİM ALINAMAZ!”

KAYYUM GERGİNLİĞİ: BERKAY GEZGİN YAKA PAÇA DIŞARI ATILDI!

ÖZEL'DEN BAHÇELİ VE ERDOĞAN'A 'SOKAK' YANITI!

“KURULTAY DAVASI ÖNCESİ KILIÇDAROĞLU KONUŞMADI: SIRTINI DÖNÜP GİTTİ

KONYA’DA BEKLENMEDİK GELİŞME: CHP VE YRP’Lİ BAŞKANLAR AKP’YE GEÇTİ

OPERASYON SONRASI HABERTÜRK’TEN İLK MESAJ: AKIŞ BOZULMAYACAK

ABLUKA ALTINDAKİ CHP İL BİNASI'NDA HAREKETLİ DAKİKALAR: 'KAYYUM'DAN ÖNCE ONLAR GİTTİ

CHP İSTANBUL KONGRESİ ESASTAN RET ALDI, KAYYUM DİRENİŞTE

CHP İSTANBUL KAYYUMUNA ESASTAN RET:KAYYUMUN YETKİSİ SONA ERDİ

Yükleniyor


CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

ÖZGÜR ÖZEL: "SES KAYDINDA 'OYU BİZE VER' DİYEN KİŞİ BUGÜN AK PARTİ'YE GEÇTİ"

İMAMOĞLU'NUN MAHKEME GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA

"DİPLOMA DAVASI"NDA AVUKAT PEHLİVAN'IN TALEBİ REDDEDİLDİ: 76 BARODAN ORTAK TEPKİ

ÖZGÜR ÇELİK: “SANDIKTA KAYBEDEMEDİKLERİNİ ŞANTAJLA ALMAK İSTİYORLAR”

  • Pazartesi 33.3 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Salı 30.4 ° / 20.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 32.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
4.Göztepe 4 2 0 2 5 8
5.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
6.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
7.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
8.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
9.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
10.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
14.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
15.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
16.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
17.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0