TİP'Lİ KADINLARDAN KADIKÖY'DE 'ÖZGÜRLÜK' BULUŞMASI...

Türkiye İşçi Partili (TİP) kadınlar, AKP iktidarının kadınlara yönelik söylem ve politikalarına karşı "Kadınların İnat, Umut ve Özgürlük Buluşması" için İstanbul'un Kadıköy ilçesi İskele Meydanı'nda bir araya geldi.

GÜNDEM 15.10.2023 20:01:00 0
TİP

Türkiye İşçi Partili (TİP) kadınlar, AKP iktidarının kadınlara yönelik söylem ve politikalarına karşı "Kadınların İnat, Umut ve Özgürlük Buluşması" için İstanbul'un Kadıköy ilçesi İskele Meydanı'nda bir araya geldi. TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, "Bizim ülkemizin başına çöreklenen zihniyetin faşistlik açısından İsrail'den, kadın düşmanlığı açısındansa Hamas'tan eksik kalan yanı yok. Evet adıyla sanıyla kadın düşmanı bir rejimle karşı karşıyayız. Erken yaşta evlik mağdurları adı altında, kız çocuklarını evlilik adı altında istismar etmeyi meşru hale getirmeye çalışıyorlar. AKP iktidarı boyunca doğum yapan kız çocuğu sayısı 2 milyon. Sadece son 10 yılda reşit olmamasına rağmen mahkemeye başvurarak evlendirilen kız çocuğu sayısı 130 bin.  İşte biz bugün tam da bu nedenle buradayız. Bu ülkede yaşayan kız çocukları için buradayız" dedi.

TİP'li kadınlar, “Kadınların İnat, Umut, Özgürlük Buluşması” için Kadıköy İskele Meydanı'nda toplandı. “Her gün daha fazla ezildiğimiz, sömürüye maruz bırakıldığımız bu düzeni değiştirecek inat da umut da #BizdeBitmedi” sloganıyla gerçekleştirilen buluşmaya TİP Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil de katıldı. TİP'li kadınlar adına basın açıklamasını PM Kadın Bürosu üyesi Bilge Seçkin Çetinkaya okudu. Açıklama şöyle:

“Bilin istedik; hakkımızı çiğnemek için attığınız her adıma direneceğiz. Seçim bitti, bittiniz diye düşünenler, siyaseti erkeklerin oyun alanı olmaktan çıkaracağız. Bilin istedik; ne İstanbul Sözleşmesi’nden ne 6284'ten ne nafaka ne eğitim ne istihdam ne olduğumuz gibi yaşama hakkından vazgeçeceğiz. Bizde ümit bitmedi!"

Buluşmada konuşan TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, "Biz kadınlar ya İsrail'i ya da Hamas'ı tutmak zorunda değiliz. Biz 60 yıldır mücadele veren Filistin’i tutuyoruz. Rojava'da siviller bombalanırken susan iki yüzlülüğe karşıyız biz” dedi. Kadıgil, özetle şunları söyledi:

"YİNE ZAMANLARIN EN KÖTÜSÜNDE YAŞADIĞIMIZI İLİKLERİMİZE KADAR HİSSETTİĞİMİZ GÜNLERDEN GEÇİYORUZ: Hoş geldiniz güzel kadınlar, az önce tanıştığım 76 yaşındaki Beyhan ablam Bursa'dan gelmiş, 80 yaşında yoldaşlarımız gelmişler hoş gelmişler. Onlar biliyorlar ne kadar berbat günlerden geçtiğimizi. TİP Tüzüğü Dickens’tan alıntıyla ‘Zamanların en iyisiydi ve zamanların en kötüsüydü’ diye başlar. Yine zamanların en kötüsünde yaşadığımızı iliklerimize kadar hissettiğimiz günlerden geçiyoruz. Sadece son iki günde Gazze'de binlerce insan katledildi. Çankaya kadar bir alanda milyonlarca insan bombardıman altında esir. Tıbbi malzeme yok, gıda yok, doğal gaz yok, elektrik yok, su yok İsrail'de ise savaş hukuku gözetilmeden yapılan saldırılarda turistler, çocuklar kadınlar, belki işgalci devletin savaş politikalarına karşı mücadele eden insanlar öldürüldü. Çünkü savaş böyle bir vahşet. İsrail ne yapsaydı onca saldırıya, çiçek mi atsaydı diyenleri görüyorum, bunca acıyı durdurmak için yapabileceği ne çok șey vardı oysa! Filistin'i işgal etmeyebilirdi mesela, işgal ettiği topraklarda yaşayan bir halkı sistematik biçimde öldürmeyebilir, kadınlara tecavüz etmeyebilir, çocuklarını babalarının kucaklarında vurmayabilirdi. 

SİSTEMATİK BİR KATLİAMA TABİ TUTULAN FİLİSTİN BİZ 60 YILDIR TÜM DÜNYANIN SADECE SEYRETTİĞİ HALKINDAN TARAFIZ:  Gencecik insanların katledildiği festival baskını ya da kadın bedenine yönelik hiçbir gerekçeyle normaleştirilemez. İnsanlık suçları sebep değil, etik sahibi herkesi derinden yaralayan birer sonuçtur ve yaşanan tüm insanlık dramlarının asli müsebbibi, siyasal İslam’ın da hamisi olan işgalcilerdir. Ve hayır, ya İsrail'i ya Hamas'ı tutmak zorunda değiliz, tutmayacağız da. Sistematik bir katliama tabi tutulan Filistin, biz 60 yıldır tüm dünyanın sadece seyrettiği halkından tarafız.

ÇÜNKÜ ÇOĞU ERKEĞİN GÖZÜNDE DÜŞMANIN CEZALANDIRILABİLECEĞİ SON DERECE MEŞRU BİR YÖNTEM BU: Bu savaş suçlarına misal her kamyonet kasasında gezdirilen çıplak bir kadın bedenine ya da tecavüze uğradığı her halinden belli bir kadın esire bakıp cehaletin verdiği cesaretle ‘oh olsun’ diye bağıran ya da daha ‘okumuşsa’ içten içe aynı şeyi hisseden, tabiri caizse içinin yağları eriyen erkeklerle dolu etrafımız, görmemize gerek yoktu, zaten biliyoruz. Biri ‘Ama askermiş diye savunuyor, beriki turistmiş’ diye üzülüyor, sonraki ‘Durun turist değilmiş, siyonistmiş’ diye yapılanları normalleştirmeye kalkıyor. Çünkü çoğu erkeğin gözünde düşmanın cezalandırılabileceği son derece meşru bir yöntem bu. Kadın vücudunu soymak, tecavüz etmek, düşmanını aşağılamanın bir nişanesi olarak kadını sergilemek. Kadınlarının kanını donduran da tam bu işte, bunu bazı erkekler söylemese de duyuyor, iliklerimizde hissediyor olmamız. İşte dünyada ve Türkiye'de kadınlara yönelik tüm saldırıların altında yatan da tam da bu bakış, bu zihniyet, bu ataerki, bu erkeklik.

BİZİM ÜLKEMİZİN BAŞINA ÇÖREKLENEN ZİHNİYETİN FAŞİSTLİK AÇISINDAN İSRAİL'DEN, KADIN DÜŞMANLIĞI AÇISINDANSA HAMAS'TAN EKSİK KALAN YANI YOK:  Ve bizim ülkemizin başına çöreklenen zihniyetin faşistlik açısından İsrail'den, kadın düşmanlığı açısındansa Hamas'tan eksik kalan yanı yok! Evet adıyla sanıyla kadın düşmanı bir rejimle karşı karşıyayız. Kadın düşmanlığını kutsal aile masalının arkasına saklamaya çalışan, kadını erkeğe tabi bir mal gördüğünü ve bunun sebebinin inandığı din olduğunu iddia edenler yönetiyor bu  ülkeyi. Ve  kadınlar dur demedikçe  durmaya hiç niyeti yok.

ANAYASA’YI UYGULAMAYANLAR ANAYASA YAPMAYA KALKIYOR: Seçimlerden beri biri susuyor biri başlıyor. Anayasa’yı uygulamayanlar Anayasa yapmaya kalkıyor. 2 kez seçilen 3. kez aday olamaz.  83. madde; milletvekili meclis kararı olmadan tutulamaz, yargılanamaz? Can Atalay - selam olsun özgürlük yürüyüşüne. Sadece Anayasa mı? Medeni Kanun hedefte. Ailenin reisi erkektir! Çünkü aile dedikleri bu. Erkek çalışsın, kadın evde çocuk baksın, erkeğin dediği kadar dışarı çıksın, erkeğin verdiği kadar harcasın, kendine ait geleceği, tercihi olmasın, babasının hizmetkarı olarak doğsun kocasının hizmetkarı olarak yaşasın, oğullarının hizmetkarı olarak ölsün. Yok öyle yağma. 

AKP İKTİDARI BOYUNCA DOĞUM YAPAN KIZ ÇOCUĞU SAYISI 2 MİLYON: Erken yaşta evlik mağdurları adı altında, kız çocuklarını evlilik adı altında istismar etmeyi meşru hale getirmeye çalışıyorlar. AKP iktidarı boyunca doğum yapan kız çocuğu sayısı 2 milyon. Sadece son 10 yılda reşit olmamasına rağmen mahkemeye başvurarak evlendirilen kız çocuğu sayısı 130 bin. İşte biz bugün tam da bu nedenle buradayız. Bu ülkede yaşayan kız çocukları için buradayız."

 

 

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    14273,32%0,83
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,12% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5959,15% 0,98
  • Ç. ALTIN

    9485,02% 0,00

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

Yükleniyor


“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

  • Salı 15.3 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 15.2 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Perşembe 16.2 ° / 4.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9