THODEX'İN KURUCUSU FARUK ÖZER 11 BİN 196 YIL 10 AY 15 GÜN HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Binlerce kişinin dolandırıldığı kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer ve aynı şirkette yönetici konumunda olan kardeşleri Güven Özer ve Serap Özer, 11 bin 196 yıl 10 ay 15'er gün hapis cezasına mahkum edildi.

GÜNDEM 8.09.2023 10:17:00 0
THODEX

Binlerce kişinin dolandırıldığı kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer ve aynı şirkette yönetici konumunda olan kardeşleri Güven Özer ve Serap Özer, 11 bin 196 yıl 10 ay 15'er gün hapis cezasına mahkum edildi.

Kripto para borsası Thodex aracalığıyla binlerce kişiyi dolandırdıkları gerekçesiyle 7'si tutuklu 21 sanığın yargılandığı dava ile ilgili karar duruşması dün Anadolu Adliyesi  9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmaya, Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 5 tutuklu sanık ve bazı müştekiler ile tarafların avukatları katıldı.

Tutuklu sanıkların ikisinin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandığı duruşmada, Cumhuriyet savcısı bir önceki celsede verdiği esas hakkındaki mütalaasını tekrar etti.

"SUÇ ÖRGÜTÜ KURACAK OLSAM BU KADAR AMATÖRCE DAVRANMAZDIM"

Faruk Fatih Özer, duruşmada, mütalaaya karşı yaptığı savunmada, kendisinin ve ailesinin adaletsizlik yaşadığını öne sürdü. Thodex'in yalnızca bir şirket olduğunu ve iflas ettiğini iddia eden Özer, "Thodex'te suç örgütünden bahsedilmez. Dünya üzerindeki tüm kurumları yönetebilecek kadar zekiyim. Bu, 22 yaşında kurduğum şirketten belli. Suç örgütü kuracak olsam bu kadar amatörce davranmazdım" dedi.

Özer, Arnavutluk'ta cezaevindeyken bile mağdurlara ödeme yaptığını, bunun örgüt kurmuş bir liderin asla yapmayacağını söyledi. Özer, kaostan beslenenlerin şirketin batmasından faydalandıklarını ileri sürdü. Savunmasında, Türk halk müziği sanatçısı Musa Eroğlu'nun "Yolun sonu görünüyor" türküsüne de yer veren sanık Özer, tahliyesini ve beraatini talep etti.

SERAP ÖZER: BEN ŞİRKETE SUÇ İŞLEMEK İÇİN DEĞİL KARİYER İÇİN GİRDİM

Tutuklu sanık Serap Özer de Thodex'in 2017 yılında kurulduğunu, kendisinin ise işe 2018'de başladığını söyledi. Suçlamaları reddeden Serap Özer, "Ben bu şirkete suç işlemek için değil, kariyer için girdim. Bu şirket kardeşimin değil, bir başkasının şirketi olsaydı da çalışırdım. Kardeşimin şirketinde çalışıyor olmak bana bir ayrıcalık sağlamadı. Bu dosyada örgüt yok" diye konuştu.

ÖZER KARDEŞLERE 11 BİN 196 YIL 10 AY 15'ER GÜN HAPİS CEZASI VERİLDİ

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Faruk Fatih Özer, Güven Özer ve Serap Özer'e, "örgüt kurma, yönetme ve örgüte üye olmak", "nitelikli dolandırıcılık", "mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından 11 bin 190 yıl 6'şar ay hapis cezası verdi.

Özer kardeşlere, bir müşteki yönünden de "bilişim sistemleri kullanmak suretiyle dolandırıcılık" suçundan ayrı ayrı 6 yıl 4 ay 15 gün hapis ile 135 milyon lira adli para cezası verildi.

Böylece, Faruk Fatih Özer, Güven Özer ve Serap Özer, 11 bin 196 yıl 10 ay 15'er gün hapis cezasına mahkum edildi.

Diğer sanıklara ise çeşitli suçlardan değişen oranlarda hapis cezalarına çarptırıldı.

Mahkeme heyeti, 16 sanık hakkında ise delil yetersizliği gerekçesiyle "nitelikli dolandırıcılık" suçundan beraat kararı verdi. Tutuklu bulunan 4 da tahliye edildi.

SAVCI MÜTALAASINDA FARUK FATİH ÖZER HAKKINDA 40 BİN 462 YILA KADAR HAPİS TALEP ETMİŞTİ

Temmuz ayında yapılan duruşmada mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, Faruk Fatih Özer hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık", "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından toplamda 12 bin 142 yıldan 40 bin 462 yıla kadar hapsi istendi. Diğer sanıkları için de değişen oranlarda cezalar talep etmişti.

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9170,56%-0,08
  • DOLAR

    39,10% 0,01
  • EURO

    44,59% 0,92
  • GRAM ALTIN

    4182,02% 1,19
  • Ç. ALTIN

    6643,94% -0,16

DİYARBAKIR'DA TARİHİ SURA 'İMAMOĞLU' POSTERİ AÇAN CHP'LİLER GÖZALTINA ALINDI!

MHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI ÇOK SAYIDA YAKININI İŞE ALDIĞI AÇIĞA ÇIKTI

İMAMOĞLU SORUŞTURMASININ BAŞSAVCISI AKIN GÜRLEK HSK'YA ŞİKAYET EDİLDİ

GELECEK İNFAZ YASASI TEKLİFİNDE SADECE HASTA TUTUKLULAR OLACAK

ELON MUSK İSTİFA ETTİ!

ERDOĞAN İMZALADI: ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI RESMİ GAZETE'DE

MANSUR YAVAŞ İMAMOĞLU'NU ZİYARET EDECEK…

TAKSİM'DE "DURAN ADAM" EYLEMİ: 19 GENÇ ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

ERDOĞAN'IN YORGUNLUĞU KONUŞMASINA YANSIDI

DEM-AKP GÖRÜŞMESİ İKİ BUÇUK SAAT SÜRDÜ!"SÜREÇTE DURAKSAMA YOK"

KOLİN'E DEV BİR İHALE DAHA!

ÖZGÜR ÖZEL 'AHTAPOT'U AÇIKLADI

CHP'Lİ TORUN'DAN DİYANET'E 'SÖZLÜ SINAV' TEPKİSİ…

'CAİZ DEĞİL' DİYE GÖREVE GİTMEYİ REDDEDEN POLİS VARMIŞ

İBB BAŞKANVEKİLİ NURİ ASLAN HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

PAPARA'YA YASA DIŞI BAHİS OPERASYONU: 8 ŞİRKETE EL KONULDU, KAYYUM ATANDI

DEM PARTİ HEYETİ, MHP'Yİ ZİYARET EDİYOR: BAHÇELİ KAPIDA KARŞILADI

AHMET DAVUTOĞLU’NDAN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

DEVLET BAHÇELİ, AYLAR SONRA İLK KEZ KONUŞMA YAPACAK

İLHAN ŞEŞEN HAYATINI KAYBETTİ

NARİN GÜRAN CİNAYETİNDE CEZALAR ONANDI

ZEHRA KINIK'A 4 YIL 2 AY HAPİS CEZASI: HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AYM BAŞKANINA ZİYARET

İBB'YE 4. DALGA OPERASYONU: 45 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

CHP KURULTAYI'NIN İPTAL DAVASI 30 HAZİRAN'A ERTELENDİ

AKP’Lİ BELEDİYENİN KAMU ZARARI

YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDE UNUTULMAZ MEZUNİYET GECESİ!

ERDOĞAN'IN ESKİ DANIŞMANI İZZET ÖZGEN’DEN İMAMOĞLU AÇIKLAMASI

FENERBAHÇE, EUROLEAGUE ŞAMPİYONU

ÖZGÜR ÖZEL: EKREM BAŞKANA DA, BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZA DA KEFİL OLURUM.

Yükleniyor


DİYARBAKIR'DA TARİHİ SURA 'İMAMOĞLU' POSTERİ AÇAN CHP'LİLER GÖZALTINA ALINDI!

MHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI ÇOK SAYIDA YAKININI İŞE ALDIĞI AÇIĞA ÇIKTI

GELECEK İNFAZ YASASI TEKLİFİNDE SADECE HASTA TUTUKLULAR OLACAK

ELON MUSK İSTİFA ETTİ!

ERDOĞAN İMZALADI: ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI RESMİ GAZETE'DE

MANSUR YAVAŞ İMAMOĞLU'NU ZİYARET EDECEK…

TAKSİM'DE "DURAN ADAM" EYLEMİ: 19 GENÇ ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

  • Cuma 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 30.9 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 28.1 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1