TBMM GENEL KURULU’NDA RTÜK ÜYELİĞİNE, AKP KONTENJANINDAN METE HACIARİFOĞLU SEÇİLDİ

TBMM Genel Kurulu’nda, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndaki bir boş üyeliğe; AKP kontenjanından Mete Hacıarifoğlu seçildi.

GÜNDEM 1.11.2022 22:41:00 0
TBMM GENEL KURULU’NDA RTÜK ÜYELİĞİNE, AKP KONTENJANINDAN METE HACIARİFOĞLU SEÇİLDİ

TBMM Genel Kurulu’nda, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndaki bir boş üyeliğe; AKP kontenjanından Mete Hacıarifoğlu seçildi.TBMM Genel Kurulu’nda bugün, AKP kontenjanından seçilen Taha Yücel’in istifasının ardından boşalan RTÜK üyeliği için seçim yapıldı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, dün TBMM Başkanlığı'na, RTÜK üyeliği için iki isim sunmuştu. Dervişoğlu, dilekçede, "Anayasa ve 6112 sayılı Kanun’un amir hükümleri ve TBMM Başkanlığı'nın günümüze dek olan uygulamalarına göre RTÜK üyeliği seçimi, Kanun’un 35. maddesinin beşinci fıkrası gereği seçim anında Meclis’teki siyasi parti gruplarının halihazırdaki sandalye dağılımına göre gerçekleştirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Basın Danışmanı Murat İde ve gazeteci Çiğdem Akdemir’in ismi dün Meclis Başkanlığı’na sunulmuştu. Ancak, bugün yapılan oylamada İYİ Parti Grubu’nun adaylarının isimleri oylamaya sunulmadı.

Üst Kurul’da boşalan bir üyelik için AKP Grubu’nun iki adayı arasında seçim yapıldı. Yapılan oylamada Mete Hacıarifoğlu, 243 oyla yeni RTÜK üyesi olarak seçildi. Batuhan Mumcu ise 4 oy aldı. 5 oy boş çıktı.

METE HACIARİFOĞLU KİMDİR?

Ağustos 1973’te Karabük’te doğdu. 1997 yılında Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksekokulu’ndan mezun oldu. 2012 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden, 2018 yılında ise Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

1996-2003 yılları arasında Emniyet Genel Müdürlüğü’nde polis memuru olarak görev yaptı. 2003-2009 yılları arasında RTÜK’te uzman kadrosunda görevlendirildi. 2009-2013 yılları arasında AB Bakanlığı’nda geçici görevli personel olarak çalıştı. Daha sonra RTÜK’e döndü; 2013’ten bu yana araştırmacı kadrosunda Özel Kalem Müdür Vekili olarak görev yaptı.

 NE OLMUŞTU?

AKP’li Taha Yücel, yaklaşık 3 ay önce ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı olmuş ve RTÜK üyeliğinden istifa etmişti. O dönem, Meclis’teki sandalye dağılımına göre, boşalan RTÜK üyeliğine AKP’li bir ismin seçilmesi gerekiyordu. Ancak İsmail Koncuk’un İYİ Parti’ye katılması ile birlikte RTÜK’teki üye kontenjanı tekrar İYİ Parti’ye geçmişti. Eski CHP ve Memleket Partisi Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin geçen hafta AKP’ye katılması ile birlikte, RTÜK üyeliğine yeniden AKP'li bir ismin seçileceği bilgisi verilmişti. Çelebi'nin AKP'ye katılmasının ardından RTÜK Başkanlığı'nın, TBMM'ye resmi yazı göndererek üyelik seçimi yapılması gerektiğini bildirmesi bekleniyordu. 

AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın, AKP üyeliğinden ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıklamasının ardından açıklama yapan RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı, “Fakıbaba’nın AKP’den istifasıyla birlikte boş olan RTÜK üyeliği İYİ Parti’ye geçer” demişti.

Ancak, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 27 Ekim’de; TBMM bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında, RTÜK üyeliği tartışmasına ilişkin, “Bu şekilde bir durum daha önce yaşanmamış. Kanun da bunu öngörmemiş...  Burada hangi tarihteki husus dikkate alınabilir? Birisi seçimin yapıldığı gün, birisi başlatıldığı tarih, bir de üyelikte boşalmanın olduğu gün. Meclis Başkanı olarak 12 Ekim'de yazmışım yazıyı. Seçimin yapılacağı gün, o saat üye dağılımı değişiyor. Burada dolayısıyla günlük milletvekili değişimiyle yapılabilmesi mümkün değil" demişti.

Böylece üst kurul üyeliği kontenjanının AKP’ye geçtiği belirtildi.  İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, dün TBMM Başkanlığı'na, RTÜK üyeliği için iki isim sundu. Dervişoğlu, dilekçede, "Anayasa ve 6112 sayılı Kanun’un amir hükümleri ve TBMM Başkanlığı'nın günümüze dek olan uygulamalarına göre RTÜK üyeliği seçimi, Kanun’un 35. maddesinin beşinci fıkrası gereği seçim anında Meclis’teki siyasi parti gruplarının halihazırdaki sandalye dağılımına göre gerçekleştirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    11182,96%1,66
  • DOLAR

    41,29% 0,19
  • EURO

    48,96% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4886,99% -0,11
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 0,00

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NDE OPERASYON: 20 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI

ÖZGÜR ÇELİK AÇIKLADI: BAYRAMPAŞA'DA BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ

ALTAYLI: KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ PERDE...

BAYRAMPAŞA OPERASYONU: HASAN MUTLU DAHİL 39 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ!

ERDOĞAN: “BU DAVANIN HİÇBİR YERİNDE AK PARTİ OLARAK YOKUZ”

GÜRSEL TEKİN: BU MAHKEMENİN HİÇBİR TARAFINDA YOKUZ

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİ'NDE CHP ÇOĞUNLUĞU KAYBETTİ

CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SÜRPRİZ TELEFON…

EPİK SANAT TİYATROSU “NAZIM” OYUNUNU HARBIYE HALKIYLA BULUŞTURDU

MERSİN'DE CİNNET GEÇİREN ANNE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

BAYRAMPAŞA'DA BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DAHA CHP'DEN İSTİFA ETTİ

FETÖ'NÜN DIŞİŞLERİ YAPILANMASINA OPERASYON: 15 GÖZALTI KARARI

BAŞKAN ÖNTÜRK: “ÜRETİCİ KAZANACAK, TÜKETİCİ DE UYGUN FİYATLA YİYECEK”

VALİ MASATLI BALIKÇILARLA SEZONU BAŞLATTI

MAHKEMENİN KURULTAY KARARI BARIŞ YARKADAŞ'I KIZDIRDI

CHP’DEN KURULTAY DAVASI YORUMU: BU DAVALARI AÇANLAR CHP’Lİ DEĞİL

CAN HOLDİNG SORUŞTURMASI: KENAN TEKDAĞ SERBEST BIRAKILDI; 4 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

KIZILCIK ŞERBETİ DİZİSİNİN SENARİSTİ MERVE GÖNTEM GÖZALTINA ALINDI

ERDOĞAN, CİHATÇI HTŞ LİDERİ COLANİ İLE DOHA’DA GÖRÜŞTÜ!

AKSARAY’DA SKANDAL: AMELİYATTA YANLIŞ KAN VERİLDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ!

CHP KURULTAYI DAVASINDA ARA KARAR!

BUTLAN DAVASI BAŞLADI: CHP’DEN GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN HODRİ MEYDAN!

SİYASET MAHKEMEDE, EKONOMİ BEKLEMEDE! KRİTİK DAVA PİYASALARI SALLAYABİLİR

HİKMET ÇETİN'DEN GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA!

KURULTAY DAVASI ÖNCESİ İMAMOĞLU’NDAN SERT MESAJ

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

125 BİN DEĞİL, MİLYONLAR! DEMOKRASİ İÇİN TANDOĞAN’DA BİRLEŞTİLER”

CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

Yükleniyor


ÖZGÜR ÇELİK AÇIKLADI: BAYRAMPAŞA'DA BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ

ALTAYLI: KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ PERDE...

BAYRAMPAŞA OPERASYONU: HASAN MUTLU DAHİL 39 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ!

ERDOĞAN: “BU DAVANIN HİÇBİR YERİNDE AK PARTİ OLARAK YOKUZ”

GÜRSEL TEKİN: BU MAHKEMENİN HİÇBİR TARAFINDA YOKUZ

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİ'NDE CHP ÇOĞUNLUĞU KAYBETTİ

  • Çarşamba 32.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.2 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 29.4 ° / 19.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
12.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
13.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
14.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
15.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
16.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0