TBMM GENEL KURULU'NDA CHP VE MHP ARASINDA 'MANİSA' TARTIŞMASI

TBMM Genel Kurulu’nda, Saadet Partisi’nin kamu kurumlarındaki israfın araştırılması önerisinin görüşmeleri sırasında CHP ve MHP’liler arasında Manisa Büyükşehir Belediyesi ile ilgili tartışma yaşandı. CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, "Biz engel olma

GÜNDEM 24.04.2024 18:25:45 0
TBMM GENEL KURULU

TBMM Genel Kurulu’nda, Saadet Partisi’nin kamu kurumlarındaki israfın araştırılması önerisinin görüşmeleri sırasında CHP ve MHP’liler arasında Manisa Büyükşehir Belediyesi ile ilgili tartışma yaşandı. CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, "Biz engel olmasaydık eğer 500 milyon parayı Manisa Belediyesi'nin bütçesinden 150 milyon parayı da Manisa Belediyesi'ne bağlı MASKİ'nin bütçesinden ödemeye kalkışacaktınız" dedi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Akdoğan’ın söylediklerinin "çarpıtma" olduğunu savunarak "Yapılması gereken harcamalar yapılır. Bunda bir yanlışlık görürseniz de hukuk yolu açıktır" diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu, bugün TBMM Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Saadet Partisi’nin kamu kurumlarındaki israfın hangi boyutlara ulaştığının tespit edilmesi için verdiği araştırma önergesinin gündemin önüne alınmasına ilişkin grup önerisinin görüşmeleri sırasında belediyelerin borçları gündeme geldi.

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, yerel seçimlerin ardından AKP ve MHP'den CHP'ye geçen belediyelerdeki borçlara dikkat çekerek, şunları söyledi:

“2 MİLYON LİRAYA SÜTLÜ TATLI, 2 MİLYON LİRAYA SU BÖREĞİ”

"Üsküdar Belediyesi 2 milyon TL sütlü tatlı almış. 19 Mart'ta ihalede de 2 milyon liraya su böreği almışsınız. 31 Mart'ta yerel seçimler bitmiş 5 milyon TL'lik porselen kupa ihalesi yapmışsınız. Tuzla Belediyeniz 2 Nisan'da 62 milyon liralık bir ihale yapmış. Denizli Belediye Başkanımız Bülent Nuri Çavuşoğlu 45 arabayı Denizli meydanına dizdi. Ne oldu da bize bol gelen size dar geldi anlamıyorum. Tam onu anlamıştık Yunus Emre Belediyemiz, büyükşehir belediyesi olmamasına rağmen 48 arabayı meydana dizdi, ‘Bunlar bizi fazla geldi’ dedi. Yenişafak, Türkiye ve Sabah gazetesinin yılda 426 milyon lira aldığı Kastamonu Belediyesi'nde bu iş kesildi. Cizre Belediyesi'nin devrini bir saat geciktirdiniz, bir saat içinde 30 milyon parayı belediyenin kasasından çıkarttınız. Manisa Belediyesi'nde biz engel olmasaydık eğer 500 milyon parayı belediyenin bütçesinden 150 milyon parayı da Manisa Belediyesi'ne bağlı MASKİ'nin bütçesinden ödemeye kalkışacaktınız" dedi. 

AKÇAY: "YANLIŞLIK GÖRÜRSENİZ HUKUKİ YOL AÇIKTIR"

Sataşma gerekçesiyle söz alan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Akdoğan'ın Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin sözlerinin "çarpıtma" olduğunu savunarak "Bir dönemde yapılan harcamaların daha sonra kazanan belediye başkanları tarafından yerine getirilmesi gerekir. Manisa’da şu oldu maalesef. Daha seçim gecesi, seçim sonuçlanmadan, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin muhasebe yetkilileri aranıp hakaret, tehdit edildi, küfredildi. Harcamalara imza atılmaması konusunda tahkir edildi. Memurlar baskı altına alındılar. Yapılması gereken harcamalar yapılır. Bunda bir yanlışlık görürseniz de hukuk yolu açıktır" ifadelerini kullandı. 

AKDOĞAN: "ÖDENMESİ GEREKEN BİR ŞEYSE ÖDERİZ"

Akdoğan ise "Küfür de şiddet de tehdit de yok. Ama Belediye Başkanımız gitti, Manise Belediyesi’nin önünden şu çağrıyı yaptı: Siz bu ödemeyi yapamazsınız. Seçimi 31 Mart’ta seçimi kaybetmiş, 1 Nisan’da apar topar 650 milyon lira ödeme yapmış, kaçıyor mu? Biz göreve geliyoruz ödenmesi gereken bir şeyse öderiz. Ödenmemesi gereken bir şeyse ödemeyiz. 650 milyon lira, 1 katrilyona yakın para... Seçimi kazanan belli, kaybeden belli. Neyi beklemiyorlar, bekleyecekler, gelen ödeyecek. Yangından mal kaçırır gibi halkın parasını sağa sola savurmak yok" yanıtını verdi.

 

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9164,34%-0,66
  • DOLAR

    38,50% 0,04
  • EURO

    43,92% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4069,32% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6606,04% 0,00

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

AYŞE BARIM İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

AKP'DEN TÜSİAD'A BARIŞ ELÇİSİ

MELONİ'DEN ERDOĞANA 'GÖÇMEN' TEŞEKKÜRÜ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL:MANSUR YAVAŞ SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL AKLINDAKİ FORMÜLÜ AÇIKLADI…

İSPANYA VE PORTEKİZ'DE ELEKTRİK KRİZİ: NEDENİ BULUNAMADI

200 MİLYONA TEMEL ATILAN CAMİ İNŞAATI ATIL BIRAKILDI!

CHP'Lİ İSİMLERE 'TERÖR' SORUŞTURMASI: 25 KİŞİ HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILDI

HATAY'DA SAĞLIKSIZ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNE DENETİM: 220 KİLOGRAM İMHA EDİLDİ

İBB’YE YÖNELİK OPERASYONDA GÖZALTINA ALINAN VE KAYINPEDERİ ÜZERİNDEN RÜŞVET ALMAKLA SUÇLANAN ONUR SOYTÜRK'ÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI…

SAMSUN'DA HEYELAN: BABA VE İKİ ÇOCUĞU HAYATINI KAYBETTİ

SAMSUN'DA HEYELAN: AKARYAKIT İSTASYONUNDA ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

ELAZIĞ'DA 4,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

ÖZGÜR ÖZEL'DEN EKREM İMAMOĞLU'NA ZİYARET

İMAMOĞLU’NDAN GÖZALTILARA TEPKİ…

TGRT'DE OLUMSUZ 'KJ'YE PATRON EŞİ SANSÜRÜ…

ÖZGÜR ÇELİK O BAVULLARI TEK TEK AÇTI!

AKP'Lİ İSİMDEN İTİRAF GİBİ 'İMAMOĞLU' VE 'KAYYUM' SÖZLERİ!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A 'DÜELLO' ÇAĞRISI…

İMAMOĞLU'NDAN İBB OPERASYONUNA İLK TEPKİ!

NURİ ASLAN'DAN İSKİ TEPKİSİ…

Yükleniyor


1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

  • Çarşamba 28.5 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Perşembe 22.1 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23.5 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50