TANJU ÖZCAN: "YUNANİSTAN’A KARŞI CANLI BOMBA OLURUM”

Yunanistan ile Türkiye arasındaki yaşanan kriz hakkında konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Gidelim, vallahi ben hazırım.

YEREL 8.09.2022 22:13:00 0
TANJU ÖZCAN:

Yunanistan ile Türkiye arasındaki yaşanan kriz hakkında konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Gidelim, vallahi ben hazırım. Sayın Erdoğan hazırsa ben bu yaşta kamuflaj giyip bana ne görev verirlerse, git cephede çatış, git canlı bomba ol, Yunan askerlerinin arasında patla. Git mutfakta patates soy. Hepsine hazırım. Bir karış toprağımız çok kıymetli diyoruz. Koca koca adaları Yunanlılar gözümüzün önünde Lozan'a aykırı olarak işgal etmeye devam ediyor. Sen seçime altı ay kala bunu fark ediyorsun. Bir gece ansızın gelebilirim. Arkadaşlar Yunanistan dediğiniz devlet Türkiye'ye meydan okuyabilecek bir devlet değil. Tarih boyunca hiç olmadı” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Meclisinin Eylül ayı 2.oturumunda Yunanistan ile Türkiye arasında yaşanan gerginlik hakkında konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “bir gece ansızın gelebiliriz” sözüne karşılık Başkan Tanju Özcan, Erdoğan’ın talimatıyla kamuflaj giyip canlı bomba olarak Yunan askerlerinin arasına girmeye hazır olduğunu söyledi.

Konuşmasının başında 2003 yılında Türk Askerlerinin kafasına çuval geçirilmesini ele alan Özcan şunları söyledi:

“Sene 2003 arkadaşlar. Beni rahatsız ettiği için şey yapıyorum. Şurada bir resim var. Mehmetçiğimizin kafasına Kuzey Irak'ta çuval geçirilmişti. O zaman bu konu Türkiye'de çok büyük gündem oldu. Amerika'ya niye nota vermiyorsun diye zamanın MHP'si, CHP'si herkes sordu. Müzik notası mı veriyorsun kardeşim cevabı alındı. Sene 2014 Kürtlükle kimse karşımıza Kürtlükle Türklükle çıkmasın. 'Biz her türlü milliyetçiliği ayaklar altına almış bir iktidarız', Sayın Cumhurbaşkanımızın sözleri. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımız son günlerde bir konuşma yaptı dedi ki; 'Yunanlılar dedi bizim adalarımızı işgal ediyor. Biz bu işgali yok hükmünde sayıyoruz' mealinde bir şey söyledi ve 'bir gece ansızın gelebiliriz' dedi.

"DOMUZ YİYORLAR, ÇEVİRME YAPIYORLAR, BURASI EŞEK ADASI"

Şimdi arkadaşlar bu konu 2004 yılında başladı. Nereye bağlayacaksın diyeceksin. 2004 yılından bu yana Yunanlılar bize ait olduğu, Lozan'ın orijinal metnine bakınca belli olan adaları tek tek işgal ettiler. Bu adaları hızlı bir şekilde silahlandırdılar. Defalarca bu ulusal basına gündem oldu ve bak burada gazetelerin, ey dünya lideri, Yunanlar Adalarımıza el koydu haberin var mı? Yunan Cumhurbaşkanı Ege'de işgal ettikleri adamıza çıktı. Yunan Başbakan Türk Adası'nda 2017. Bunların hepsi yaşandı arkadaşlar. Burnumuzun dibinde mangal yaptılar ya. Şu görüntüye bak. Domuz yiyorlar. Çevirme yapıyorlar, burası Eşek Adası. Ve burada yapılan bu çevirmenin kokusu ana karamızdan duyuluyor. Şimdi sen bu ülkeyi 20 yıl yöneten bir iktidar olarak Yunanlılar Adalar'ımız tek tek işgal ederken sesini çıkartmadın. Seçim yaklaştı ben birazcık milliyetçiliğe oynayayım. Hani her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alan Sayın Cumhurbaşkanımız. Şimdi bir gece ansızın gelebiliriz diyor. Adamlar gündüz gündüz geldi ya."

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla canlı bomba olmaya hazır olduğunu belirten Özcan, “Gidelim, vallahi ben hazırım. Sayın Erdoğan hazırsa ben bu yaşta kamuflaj giyip bana ne görev verirlerse, git cephede çatış, git canlı bomba ol, Yunan askerlerinin arasında patla. Git mutfakta patates soy. Hepsine hazırım. Bir karış toprağımız çok kıymetli diyoruz. Koca koca adaları Yunanlılar gözümüzün önünde Lozan'a aykırı olarak işgal etmeye devam ediyor. Sen seçime altı ay kala bunu fark ediyorsun. Bir gece ansızın gelebilirim. Arkadaşlar Yunanistan dediğiniz devlet Türkiye'ye meydan okuyabilecek bir devlet değil. Tarih boyunca hiç olmadı” dedi.

"BAŞKOMUTANIMIZIN EMRİYLE YARIN ADALARA ÇIKALIM"

Yunanistan’ın bu cesareti nerden bulduğunu sorgulayan Özcan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ama bizim adalarımızı işgal ettiniz. Hükmen geçersizdir bu. Diyeceksin ve hala bir gece ansızın gelebiliriz. Vallahi çok geç kaldık. Dediğim gibi Sayın Cumhurbaşkanı siyaseten söylemiyorsa bu sözleri derhal gereğini yapmalı. Hem Adalarımızın işgal edildiğini kabul edeceksin hem de bir gece ansızın gelebiliriz. Hangi gece? Belli değil. Hani Gazze'ye cumaya gidecekti ya. 15 sene oldu herhalde. Bu olay da ona benzeyecek. Yunanistan bu cesareti nereden buluyor? Bu ülkeyi çok mu güçsüz görüyorlar dışarıdan? Bu ülkeyi yönetenleri mi çok güçsüz görüyorlar? Tepki veremez diye görüyorlar. Ben anlamadım, biz bu Yunanistan'ı kaç defa yendik? Gidip adalarımızı geri alalım. Ben varım buna. Bir Türk milliyetçisi olarak Recep Tayyip Erdoğan'ın başkomutanımızın emriyle yarın adalara çıkalım. Bana da ne görev verilirse buna hazırım. Yapar mı? Sanmıyorum. Yaparsa sevinir miyim? Çok mutlu olurum."

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,49% 0,02
  • EURO

    43,75% -0,30
  • GRAM ALTIN

    4077,11% -0,68
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,33

MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR! MİTİNGİNDE YENİ ADRES BAŞAKŞEHİR

İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

İSVEÇLİ GAZETECİ MEDİN'E ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’ SUÇUNDAN CEZA

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

AYŞE BARIM İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

AKP'DEN TÜSİAD'A BARIŞ ELÇİSİ

MELONİ'DEN ERDOĞANA 'GÖÇMEN' TEŞEKKÜRÜ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL:MANSUR YAVAŞ SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL AKLINDAKİ FORMÜLÜ AÇIKLADI…

İSPANYA VE PORTEKİZ'DE ELEKTRİK KRİZİ: NEDENİ BULUNAMADI

200 MİLYONA TEMEL ATILAN CAMİ İNŞAATI ATIL BIRAKILDI!

CHP'Lİ İSİMLERE 'TERÖR' SORUŞTURMASI: 25 KİŞİ HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILDI

HATAY'DA SAĞLIKSIZ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNE DENETİM: 220 KİLOGRAM İMHA EDİLDİ

İBB’YE YÖNELİK OPERASYONDA GÖZALTINA ALINAN VE KAYINPEDERİ ÜZERİNDEN RÜŞVET ALMAKLA SUÇLANAN ONUR SOYTÜRK'ÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI…

SAMSUN'DA HEYELAN: BABA VE İKİ ÇOCUĞU HAYATINI KAYBETTİ

SAMSUN'DA HEYELAN: AKARYAKIT İSTASYONUNDA ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

ELAZIĞ'DA 4,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

ÖZGÜR ÖZEL'DEN EKREM İMAMOĞLU'NA ZİYARET

İMAMOĞLU’NDAN GÖZALTILARA TEPKİ…

TGRT'DE OLUMSUZ 'KJ'YE PATRON EŞİ SANSÜRÜ…

ÖZGÜR ÇELİK O BAVULLARI TEK TEK AÇTI!

AKP'Lİ İSİMDEN İTİRAF GİBİ 'İMAMOĞLU' VE 'KAYYUM' SÖZLERİ!

Yükleniyor


Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

Yozgat’ta patates üreticisi ihracat kapılarının açılmasını istiyor

Osmaniye Devlet Hastanesi’nde nöbetçi personele saldırı

"MESEM’ler kapatılsın, çocukların ekonomik sömürüsü son bulsun"

  • Perşembe 22.1 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23.5 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.9 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50