TAHİR ELÇİ CİNAYETİ BU ÜLKEDEKİ FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLERİN VESİKASIDIR

Tahir Elçi’nin eşi CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, TBMM’de yaptığı konuşmada dava sürecinde yaşadıklarını anlattı.

GÜNDEM 6.06.2024 00:07:00 0
TAHİR ELÇİ CİNAYETİ BU ÜLKEDEKİ FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLERİN VESİKASIDIR

(TBMM)  Tahir Elçi’nin eşi CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, TBMM’de yaptığı konuşmada dava sürecinde yaşadıklarını anlattı. Elçi, “Tahir Elçi cinayeti bu ülkedeki faili meçhul cinayetlerin vesikasıdır. Bunca adaletsizliğe rağmen zalimden yana saf tutmayan, ilk günden bu yana acımızı paylaşan, Kürt-Türk ayrımı olmadan yanımızda yer alan toplumumuza güvendiğimiz için umutluyuz. Hak ettiğimiz adalet tecelli etmediyse de davamızın toplumun vicdanına teslim ettiğini de burada bildirmek isterim” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, TBMM’de yaptığı konuşmada Diyarbakır’ın Sur ilçesinde vurularak öldürülen eşi Tahir Elçi davasıyla ilgili süreci anlattı. 12 Haziran’da davanın muhtemelen son duruşmasının yapılacağını ifade eden Elçi, şunları söyledi:

“‘Ölüm kırık bir kol saati olarak evimize geldi’ dediğimiz günün üzerinden dokuz yıl geçti. Bu dokuz yılın sonunda hakkı teslim edilmiş bir vatandaş olarak yargının tarafsızlığına güvendiğimi, inandığımı dile getiren bir konuşma yapmayı çok isterdim. Hepimizin bildiği üzere, bir minarenin ayakları altında bir zulüm yaşandı. İlk duruşmamdaki konuşmamdan bir alıntıyla başlamak isterim: “Adaletin gerçekleşme olanağı bu salondadır, onu gerçekleştirme yükümlülüğü de bu makama düşmektedir. Aynı zamanda, bu makamın yükümlülüğünü yerine getirirken objektif olduğu kanısını uyandırmak zorunluluğu vardır.” Oysa, vicdan ve empati gibi önemli iki değerden yoksun bu makam, bizi sudan bahanelerle dışarıya atmakla tehdit etti. Yargılama süreciyle ilgili ipuçlarını vermek dışında başka bir şey değildi bu yaptıkları. ‘Taleplerinizin sınırını bilin’ minvalinde bir ipucuydu aslında. Gandhi’nin bir sözünü hatırlatmakta fayda var: “Her türlü mahkemeden daha yüksek bir mahkeme var, o da vicdandır. O diğer bütün adalet sistemlerinin üzerindedir. Devam eden duruşmalarda, taleplerimizin büyük bir çoğunluğu reddedildi. Yargılama sürecinin sıhhatle yürütülmesinin olanağı yoktu çünkü kasım ayında yaşanmış bir cinayetin bin bir bahaneyle keşif tutanağı tutulmamış; olayın üzerinden kar geçmiş, kış geçmiş, bahar ayında ancak tutanak tutulabilmiştir. Polis memuru olayı baştan sona kayıt altına alırken vurulma anında her ne hikmetse kayıttan çıktığı yönünde ifade verdi. Kayıt yaptığı kamerada 12 saniyelik bir boşluğun olduğunu da burada belirtmekte fayda var. Civardaki dükkanlarda kayıt yapan kameralar, her ne hikmetse her tarafı tıkır tıkır kaydederken olayın yaşandığı, vurulma anının olduğu yerin kayıt altına alınmadığı, dükkanın o yöne bakan kamerasının bozuk olduğu yönünde tespitler yapıldı. Bunu da sizin takdirlerinize bırakıyorum. İngiltere'den gelen rapor da  olmamış olsaydı bu dava hakkında konuşamayacaktık. Tahir Elçi cinayeti bu ülkedeki faili meçhul cinayetlerin vesikasıdır kısacası.

Suçluları koruma mekanizmasının bu çatının altında da devam ettiğine tanık olduk”

Grubumuzun Tahir Elçi cinayetini araştırma önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti, bunu da hatırlatmakta fayda var. Suçluları koruma mekanizmasının bu çatının altında da ne yazık ki devam ettiğine tanık olduk. Bunca adaletsizliğe rağmen zalimden yana saf tutmayan, ilk günden bu yana acımızı paylaşan, Kürt-Türk ayrımı olmadan yanımızda yer alan toplumumuza güvendiğimiz için umutluyuz. Hak ettiğimiz adalet tecelli etmediyse de davamızın toplumun vicdanına teslim ettiğini de burada bildirmek isterim.

Dokuz yıl önce ‘Ölüm kırık bir kol saati olarak evimize geldi’ demiş olsam da ‘korkunun ayak izlerinin sindiği fularlarımızı, baharın rayihasına verdik/dereler çıktı yollarımıza, dere kenarlarında ağrıyan yanlarımızı kanla yıkadık,/yıkılan köprülerin altından sallarımızla karşı kıyılara ulaştık/gözlerimizden akan yas izlerini ve mezarlıklardan topladığımız karanfilleri suya bıraktık.’ Her şeye rağmen, bu dizelerimi söylemeye devam edeceğim. Savaş karşıtı, hak mücadelesi veren bir mazlumun mirasını devralan birisi olarak her türlü şiddetin karşısında olacağımı bir kez daha hatırlatır ‘Yaşasın Kürt ve Türk halklarının kardeşliği, kahrolsun şiddet’ demeye devam edeceğim.”


 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10903,37%0,61
  • DOLAR

    42,05% 0,22
  • EURO

    48,67% 0,08
  • GRAM ALTIN

    5411,20% -0,34
  • Ç. ALTIN

    9000,95% -0,06

ERBAŞ GİTTİ, BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ: DİYANET'TEN YİNE SKANDAL HUTBE

ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

AYŞE BARIM'IN SAĞ KOLU AKP ÜYESİ OLDU

SARAÇHANE DAVASINDA KARAR: 109 KİŞİYE BERAAT!

ELEKTRİK ZAMMI DUDAK UÇUKLATTI: %90’A VARAN ARTIŞ KAPIDA!

İMRALI SÜRECİNE DAİR ÖNERİLERİNİ SIRALADI: DEMİRTAŞ’TAN ÇARPICI ‘KEŞKE’ LİSTESİ

“BEN YAPTIM, ÇOK PİŞMANIM” İDDİASI GÜNDEMDE: GÜLLÜ DOSYASI DERİNLEŞİYOR

GALATA’DA TASMALI YÜRÜYÜŞ SKANDALI! KADINI “MİYAVLATAN” İKİLİ TUTUKLANDI

MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

CHP’DEN DİKKAT ÇEKEN RAPOR: “YARGI, SİYASETİN İNTİKAM ARACINA DÖNÜŞTÜ”

AŞIRI SAĞIN OY KAYBI AVRUPA’DA YANKI BULDU: HOLLANDA’DA YENİ DÖNEM Mİ?

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

GEBZE'DE ÇÖKEN BİNA ENKAZINDA KALAN 2 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

MUHİTTİN BÖCEK, EL YAZISIYLA YAZDIĞI NOTLA 'İTİRAFÇILIK' İDDİASINI YALANLADI

"İSTANBUL SENİN UYGULAMASI" SORUŞTURMASI: 4 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

“MSB, EUROFİGHTER ANLAŞMASININ BEDELİNİ AÇIKLADI!

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”: MİLYONLAR CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ!

RESEPSİYONDA DİKKAT ÇEKEN FOTOĞRAF: MHP O KAREDE YER ALMADI

FED FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRDİ: POLİTİKA FAİZİ %3,75–4,00 ARALIĞINDA

CHP’Lİ ADIGÜZEL: “6–12 YAŞ ÇOCUKLARIN GÖSTERİSİ, ‘BACAKLARI ÇIPLAK’ GEREKÇESİYLE İPTAL ETTİRİLDİ”

ÖZGÜR ÖZEL'DEN YURT AÇILIŞINDA AKP'YE SERT ELEŞTİRİ

SÜREÇ KOMİSYONU YARIN KAPALI TOPLANIYOR! CHP’Lİ EMİR: EŞİTLİK VE ADALET DIŞINDA BİR ŞEY KONUŞULMAYACAK

ANITKABİR’DE 29 EKİM COŞKUSU: TÖRENE ‘ERDOĞAN’ SLOGANLARI DAMGA VURDU

ŞARKICI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR: KIZININ MESAJLARI GÜNDEMDE

AYDIN’DA ÇERÇİOĞLU KRİZİ: VATANDAŞLAR TEPKİLİ, FESTİVAL GERGİN BİTTİ

GEBZE'DE 7 KATLI BİNA ÇÖKTÜ: ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

İSKENDERUN’DA CUMHURİYET’İN 102. YILI COŞKUSU…

Yükleniyor


ERBAŞ GİTTİ, BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ: DİYANET'TEN YİNE SKANDAL HUTBE

ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

AYŞE BARIM'IN SAĞ KOLU AKP ÜYESİ OLDU

SARAÇHANE DAVASINDA KARAR: 109 KİŞİYE BERAAT!

ELEKTRİK ZAMMI DUDAK UÇUKLATTI: %90’A VARAN ARTIŞ KAPIDA!

İMRALI SÜRECİNE DAİR ÖNERİLERİNİ SIRALADI: DEMİRTAŞ’TAN ÇARPICI ‘KEŞKE’ LİSTESİ

“BEN YAPTIM, ÇOK PİŞMANIM” İDDİASI GÜNDEMDE: GÜLLÜ DOSYASI DERİNLEŞİYOR

  • Cuma 27.5 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 28.1 ° / 13.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4