SÜLEYMAN SOYLU: TÜRKİYE, DOĞU VE GÜNEYDOĞU KONUSUNDA BİR ZİHNİYET DEVRİMİ GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye, Doğu ve Güneydoğu konusunda, yatırımlar konusunda, gelişmişlik konusunda, güvenlik konusunda sadece maddi bir ilerleme kaydetmemiştir. Bir zihniyet devrimi gerçekleştirmiştir… Türkiye, bunu 21. asrın başından iti

GÜNDEM 17.06.2022 12:11:00 0
SÜLEYMAN SOYLU: TÜRKİYE, DOĞU VE GÜNEYDOĞU KONUSUNDA BİR ZİHNİYET DEVRİMİ GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye, Doğu ve Güneydoğu konusunda, yatırımlar konusunda, gelişmişlik konusunda, güvenlik konusunda sadece maddi bir ilerleme kaydetmemiştir. Bir zihniyet devrimi gerçekleştirmiştir… Türkiye, bunu 21. asrın başından itibaren hem büyüyerek hem güçlenerek hem hakkaniyet ve adaleti ülkesinin her noktasına eşit ve adil bir şekilde sağlayarak gerçekleştirmiştir” dedi.

Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı’nın kayyum atanan belediyeler için bugün Ankara'da düzenlediği Görevlendirme Yapılan Belediyeler Koordinasyon Toplantısı’nda konuştu. Soylu, özetle şunları söyledi:

“21. yüzyılın başından itibaren bambaşka bir süreç gerçekleşti. Bugün, Allah’a hamdolsun Doğu ve Güneydoğu şehirlerimizde artık makus bir talihten söz edilmemektedir. Doğu ve Güneydoğu şehirlerimizde, bölgeler arası gelir farklılığını uçuruma ve tartışılamayacak derecede sıkıntıya yol açabilecek bir farklılıktan kesinlikle bahsedilmemektedir. Yol var, araç var, hastane var. Hastanelerde her türlü araç, cihaz, teçhizat söz konusu. Otobanlar, otoyollar var. Her ilde üniversiteler var. Etrafındaki coğrafya ateş çemberi olmasına rağmen huzurun, güvenin, kardeşliğin hep beraber gördüğümüz ve yaşadığımız bir iklimi var. Yani huzur olunca herkesin hayatının, kendi hedeflerine ve hayallerine döndüğü bir tabloyu burada görüyoruz.

Türkiye, Doğu ve Güneydoğu konusunda, yatırımlar konusunda, gelişmişlik konusunda, güvenlik konusunda sadece maddi bir ilerleme kaydetmemiştir. Bir zihniyet devrimi gerçekleştirmiştir. Bunu bir zihniyet devrimi yapmadan ortaya koyabilmek mümkün değildir. Çünkü alışmışlık ve alışkanlıkların değiştirilmesi, genel kabul görmüş prensiplerin tersyüz edilmesi ve paylaşımın ülkemizin her noktasına adil ve hakkaniyetli bir şekilde yönlendirilmesinin sağlanması kolay bir iş değildir. Türkiye, bunu 21. asrın başından itibaren hem büyüyerek hem güçlenerek hem hakkaniyet ve adaleti ülkesinin her noktasına eşit ve adil bir şekilde sağlayarak gerçekleştirmiştir.

“ONLARIN ÜLKELERİNE KARŞI TERÖR EYLEMLERİ DÜZENLEYENLERİ KENDİ ÜLKEMİZDE BARINDIRSAK, ONLARA SİVİL TOPLUM KURULUŞU MAKYAJI VERSEK TÜRKİYE’Yİ BİR DAKİKADA TERÖR DEVLETİ İLAN EDERLER”

Amerika, binlerce kilometre öteden geliyor, Afganistan’a, Irak’a demokrasi vaaz ediyor. Yetmedi. Terör örgütü olarak belirlediği, hepimizin test ettiği DEAŞ’ın sözde yöneticilerini, operasyonlarla binlerce kilometre öteden ortadan kaldırıyor. Bunu kendine meşru bir hak olarak görüyor. Ama bizim terörle mücadele konusunda da tam tersi kılık değiştiren veya değiştirmeye çalışan terör örgütlerine, onları destekleyerek katkı sunmaya çalışıyor. Şu yaptıkları Amerika’nın ve Avrupa’nın biz yapmış olsak; onlarla ilgili teröristleri veya onların ülkelerine karşı terör eylemleri düzenleyenleri kendi ülkemizde barındırsak, onlara sivil toplum kuruluşu makyajı versek, aynı zamanda dönüp onlara eğitim versek, onlara kendi ülkemizde meşru harekat alanı içerisinde bulunma alanı sağlasak, rahat hareket etmelerini temin etsek Türkiye’yi bir dakikada terör devleti ilan ederler. Peki binlerce TIR silah gönderenler? FETÖ terör örgütü elebaşını ülkesinde beseleyenler? PKK ile PYD’nin tüzüğü aynı olmasına rağmen, yöneticileri aynı olmasına rağmen onu ambalajlayıp bütün Avrupa’ya ve Batı’ya ofisler açtırmaya çalışan ve terörü kendi elleriyle beslemeye çalışanlara, biraz güçlüler diye kimse ses çıkarmıyor.

“TERÖR ÖRGÜTLERİNİN EYLEMLERİNİ KINAMAK ŞÖYLE DURSUN, BİZİ DE BELEDİYELERİ PKK TASALLUTUNDAN KURTARDIĞIMIZ İÇİN İTHAM EDİYOR”

Terör örgütlerinin eylemlerini kınamak şöyle dursun, bizi de belediyeleri PKK tasallutundan kurtardığımız için itham ediyor, oraya hizmet gidebilmesinin önünü açtığımız için itham ediyor, uyarıyor bazen de tehdit ediyorlar. Terörle mücadele yasamızı da iptal etmemizi istiyorlar. En son bunu da büyükelçilerle ana muhalefet partisinin yaptığı toplantılarda şu kulaklarımızla beraber duyduk.

Birileri, cumhurbaşkanlığı adaylığıyla Terörle Mücadele Yasası’nı trampa yapmaya hazırdırlar. Aldım-verdim yapmaya hazırdırlar. Hemen hepinizin bildiği bu tabloyu ve küresel bu tezgahı, bu oyunu bir kez daha hep beraber hafızalarımızda bunu yenileyelim diye anlatmaya çalıştım.

“GÖREVİ DEVRALDIĞIMIZDA TÜM ARAÇLARININ ÜZERİNDE HACİZ OLAN BELEDİYELER VARDI”

Görevi devraldığımızda, tüm araçlarının üzerinde haciz olan belediyeler vardı. Kıpırdayamayacak belediyeler vardı. Erbil’de ihaleler yapılıyordu. Buna sözde, şu anda da görevde olan bazı kurumların yöneticileri ev sahipliği yapıyorlardı. Bazı sivil toplum kuruluşları orada ihaleler dağıtıyorlardı. Talimatlar veriliyordu. Yazılı talimatlar geliyordu. Bu talimatlar çerçevesinde para, millete hizmet yerine terör örgütüne desteğe ve silaha gidiyordu. 6,8 milyar lira kamu borcu, 830 milyon piyasa borçları vardı. Kimse sokağa çıkamıyordu. Kurumların borçları olur. Ama ortada borç varken hizmet de yoksa ortada sorun vardır. Bizim arkadaşlarımız, görev yaptıkları süre boyunca 3,2 milyar kamu, 4,4 milyar da piyasa borcu ödediler.

“45 BİN ÇOCUĞA HAKKARİ’DE KAYAK ÖĞRETİLDİ. HEM DE 5 YILDIZLI KAYAK TESİSLERİNDE. BİZ OLACAĞIZ KÜRT DÜŞMANI, ONLAR OLACAK KÜRT SEVDALISI; ÖYLE Mİ?”

45 bin çocuğa Hakkari’de kayak öğretildi. Hem de beş yıldızlı kayak tesislerinde. Biz olacağız Kürt düşmanı, onlar olacak Kürt sevdalısı; öyle mi? Onlar çocuklarımızı dağa getirecekler, onlar bizim çocuklarımıza ellerine boylarınca silah verecekler, onlar çocuklarımızı terörün aleti, Amerika’nın ve Avrupa’nın oyuncağı haline getirecekler, biz okul açacağız, öğretmen göndereceğiz, spor tesisleri yapılacak, her türlü aile konusunda destekler verilecek, havalimanları yapılacak ve ideolojileri körleşmiş insanlar tarafından sürekli suçlanacağız.

“ÖNCELİKLE BEKLENTİMİZ, BU KURUMLARIN MALİ YAPISINI BUGÜNE KADAR YAPTIĞINIZ GİBİ BUGÜNDEN SONRA DA AYNI ŞEKİLDE GÜÇLÜ TUTMAYA DEVAM ETMENİZDİR”

Sizlerden bazı beklentilerimiz söz konusudur. Öncelikle beklentimiz, bu kurumların mali yapısını, bugüne kadar yaptığınız gibi bugünden sonra da aynı şekilde güçlü tutmaya devam etmenizdir. Kamu ve piyasa borçlarını azaltmaya devam etmek, mali disiplinden ayrılmamak ve borç-yatırım dengesini her zaman sürdürülebilir, çevrilebilir noktada tutmaya gayret göstermektir. Bunun için muhakkak finansal destek almayı ihmal etmeyelim ve kendimizi sürekli kontrol edelim.

“SİYASİ BİRTAKIM MÜLAHAZALARLA KORKU SALARAK HUKUK DEVLETİNİN İŞLEMESİ ENGELLENEMEYECEKTİR”

Ana muhalefet partisi genel başkanı konuşuyor. Diyor ki ‘sizin seçilmişi alma hakkınız yok.’ E sen seçilmişleri partiden ihraç ediyorsun. Niye o zaman kendi partinden seçilmiş olanlara saygı duymuyorsun? Halk seçmedi mi onu da? Halk seçti. Bilecik’te hırsızlık yaptı, bize kabahat buldunuz. Genel başkan yardımcıların çıktı, hakkımızda hönkürdü de hönkürdü, dünyanın lafını söyledi, hakaret etti. O zaman ihraç etmeseydin. Bolu Belediye Başkanı’nı disipline vermeseydin. Diğer bu aldığımız belediye başkanlarıyla ilgili iddiayı ortaya koymasaydın. Doğruları çarpıtarak, kanunları işlevsiz hale getirerek sonuç alabilmek mümkün değildir. Burası bir hukuk devletidir. Siyasi birtakım mülahazalarla korku salarak hukuk devletinin işlemesi engellenemeyecektir.”

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    16529,42%-0,80
  • DOLAR

    43,50% 0,22
  • EURO

    51,95% -0,22
  • GRAM ALTIN

    7225,79% -4,03
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 0,00

AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KÜRESEL EKONOMİDE "FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK": FED FAİZİ SABİT TUTTU, PİYASALAR NEFESİNİ TUTTU!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

BEŞTEPE'DE KRİTİK 3 SAAT: 2026’NIN İLK MGK’SINDA 9 MADDELİK "BEKA" MUHTIRASI!

BELEDİYE BAŞKANLARI SAVUNMA YAPTI, SKANDALLAR ZİNCİRİ ORTAYA SAÇILDI!

DEMİRTAŞ’IN AVUKATI RAMAZAN DEMİR’E 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SİLİVRİ’DE TARİHİ ÇIKIŞ: İKİ ELİMİZ YAKANIZDA, HESAP VERECEKSİNİZ

MAHKEME SALONUNDA İLK GÜN: TUTUKSUZ AKTAŞ, TUTUKLU SEÇİLMİŞ BAŞKANLAR

ÜST DÜZEY TEMAS ORTAYA ÇIKTI: İSRAİL–TÜRKİYE HATTINDA SESSİZ TRAFİK

MUHALEFETTEN SURİYE ZİRVESİ: "HALEP ÜZERİNDEN TEHLİKELİ BİR OYUN KURULUYOR!"

NİJERYA CUMHURBAŞKANI TİNUBU, ERDOĞAN İLE YÜRÜRKEN DÜŞTÜ

4 BİN 500 POLİSLE YAPILAN OPERASYONA FİRAR SKANDALI DAMGA VURDU

ŞARA “KÜRTÇE EĞİTİM” KARARINI VERDİ: SURİYE’DE DEVLET OKULLARINDA KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULACAK

MHP’DEN AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI…

ADALETİN AĞIR SINAVI: AZİZ İHSAN AKTAŞ DOSYASI MAHKEMEDE

GAZETECİ SEDEF KABAŞ GÖZALTINA ALINDI: PAYLAŞIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ, ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR

ZİNDANLA YÖNETİLEN ÜLKE: HAPİSHANELERLE AYAKTA TUTULAN İKTİDAR VE SUSTURULAMAYAN GAZETECİLİK

BAĞCILAR’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM ZİNCİRİ: AYNI DAİREDE 3 CAN KAYBI, 1 AĞIR YARALI

DEM PARTİ: TÜM KESİMLERİ SAĞDUYUYLA HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

“VEDALAŞMA FIRSATIM BİLE OLMADI”: FATİH ALTAYLI TUTUKLANDIĞI GÜNÜ ANLATTI

DİYARBAKIR'DA EMNİYET'E PATLAYICI ATILDI, 13 KİŞİ GÖZALTINDA

YENİDEN REFAH’TA BELEDİYE BAŞKANI KRİZİ: İHRAÇ EDİLDİ, AKP İDDİASI GÜNDEME GELDİ

OKAN BURUK İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI: GALATASARAY’DAN ALİ KOÇ’A ÇOK SERT TEPKİ

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN’IN DOKUTTUĞU KİLİMİ HEDİYE ETTİ

15–18 YAŞ İÇİN YENİ DÖNEM: AĞIR SUÇTA 27 YILA KADAR HAPİS GÜNDEMDE

Yükleniyor


AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

  • Cumartesi 12.8 ° / 10.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.6 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
12.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
14.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9