STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN ANKARA'YA GELDİ... "TÜİK VERİLERİNDE BİZİ İŞÇİ GÖSTERİYORSUNUZ, O ZAMAN İŞÇİLİKTEN KAYNAKLANAN ÖZLÜK HAKLARIMIZI DA VERİN"

Staj ve çıraklık mağdurları Türkiye’nin birçok yerinden bugün Ankara’ya gelerek seslerini duyurmak için miting düzenledi. Çıraklık dönemindeki sigorta başlangıçlarının emeklilik için dikkate alınması için düzenlenen mitingde staj yaptığı iş yerlerinde iş

GÜNDEM 21.01.2024 19:23:25 0
STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI TÜRKİYE

Staj ve çıraklık mağdurları Türkiye’nin birçok yerinden bugün Ankara’ya gelerek seslerini duyurmak için miting düzenledi. Çıraklık dönemindeki sigorta başlangıçlarının emeklilik için dikkate alınması için düzenlenen mitingde staj yaptığı iş yerlerinde iş kazası geçirerek hayatını kaybeden ve yaralanan çocukların fotoğraflarının olduğu pankart açıldı. Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyon Başkanı Murat Bal, "Hani bizim hizmet akdimiz yoktu. Hani biz fiili çalışmıyorduk. Biz fiili çalışırken işte bu kazalara uğradık, vefatlar verdik. Bugün TÜİK verilerinde 10 yılın en düşük işsizlik oranı açıklandı diye bütün ulusal medya yayın yapıyor. TÜİK verilerinde madem işçi gösteriyorsunuz. Çalışma Bakanlığı’na sesleniyorum, o zaman işçilikten kaynaklanan özlük haklarımızı da verin" dedi. 

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu üyeleri, "Mesleki Eğitim Kanunu" kapsamındaki sigorta başlangıçlarının emeklilik için dikkate alınması talebiyle Anıtpark'ta miting yaptı.

Mitingde staj yaptığı iş yerlerinde iş kazası geçirerek hayatını kaybeden çocukların fotoğraflarının olduğu pankart açıldı. Türkü ve marşlar söyleyen mağdurlar, “Hak hukuk adalet”, “Geciken hakkımız teslim edilsin” yazılı dövizler taşıdı.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyon Başkanı Murat Bal, yaptığı açıklamada, 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda yasal düzenleme yapılarak, sigorta başlangıçlarının emeklilik için dikkate alınmasıyla mağduriyetlerin giderilmesini ve işçilikten kaynaklanan özlük haklarının verilmesini istedi.

"HANİ BİZ FİİLİ ÇALIŞMIYORDUK, ÇALIŞIRKEN KAZALARA UĞRADIK, VEFATLAR VERDİK"

Bal şunları söyledi:

“Alaşehir’de elektrik tesisatı döşerken beşinci kattan düşen Zekai Dikici çırak evladımıza, Konya Ereğli’de elektrik direğine çıkıp oradan havuza düşen Ulaş Dumlu’ya; Diyarbakır’da klima tesisatında ikinci kattan düşen 6 gün yoğun bakımda hayat mücadelesi veren Ömer Çakır’a ve en son Büyükçekmece’de Arda Tombul okulda merdivenlerde arkadaşı itti de mi öldü? Arda Tombul iş yerinde kafasını prese kaptırdı 6 gün hayat mücadelesi verdi öldü. Bu evlatlarımız bizim için çok önemli biz de o yollardan geçtik.

Hani bizim hizmet akdimiz yoktu. Hani biz fiili çalışmıyorduk. Biz fiili çalışırken işte bu kazalara uğradık, vefatlar verdik. Devletimiz bir Orta Vadeli Program açıklamış. Orta Vadeli Program’daki en önemli başlıklardan biri ara eleman sorunu. Türkiye’de ara eleman sorunu yok, ‘aranan eleman’ sorunu var. Bulamıyorsunuz çünkü. Ulusal medyada, sosyal medya bir kişi bile bize çıkıp ‘Haksızsın’ diyemedi. Diyemezler çünkü haklıyız.

"ARA ELEMAN SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN MAĞDURİYETİ YAŞAYAN HERKESİN HAKKINI VEREREK BAŞLATACAKSINIZ"

Gazi Meclis’e sesleniyorum. Ara eleman sorununu çözmek için 3338 sayılı kanundan mağdur olan, bugün bu alanları dolduran, belki bu alanlara gelemeyen ama bu mağduriyeti yaşayan herkesi hakkını vererek başlatacaksınız. Bir çırak kardeşimizi düşünün 5 gün iş yerine gidiyor. Bir gün okula gidiyor. Hatta okul bittikten sonra patron çağırıyor, ‘Bir de yerleri temizle’ diyor. 6 gün gidiyor aslında. Ama iş yerine 5 gün giden çırak kardeşimiz çırak olamıyor. Ama okula bir gün gittiği için öğrenci oluyor. Normal çalışana verdiğiniz sigorta kartını vermişsiniz bizim elimize, biz nereden bileceğiz uzun vade mi kısa vade mi?

"ÇALIŞMA BAKANLIĞI’NA SESLENİYORUM, İŞÇİLİKTEN KAYNAKLANAN ÖZLÜK HAKLARIMIZI VERİN"

Yeri geldi normal çalışandan daha fazla daha ağır şartlarda çalıştık. Bizim sayemizde normal çalışanlar alınmadı. Bugün TÜİK verilerinde 10 yılın en düşük işsizlik oranı açıklandı diye bütün ulusal medya yayın yapıyor. TÜİK verilerinde bizi madem işçi gösteriyorsunuz. Çalışma Bakanlığı’na sesleniyorum, o zaman işçilikten kaynaklanan özlük haklarımızı da verin. 

Bal, sorunlarının 31 Mart 2024'teki Mahalli İdareler Seçimleri'nden önce çözülmesini beklediklerini sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    11000,26%6,06
  • DOLAR

    41,32% 0,06
  • EURO

    48,65% 0,19
  • GRAM ALTIN

    4892,85% 0,17
  • Ç. ALTIN

    7888,34% 0,00

CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SÜRPRİZ TELEFON…

EPİK SANAT TİYATROSU “NAZIM” OYUNUNU HARBIYE HALKIYLA BULUŞTURDU

MERSİN'DE CİNNET GEÇİREN ANNE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

BAYRAMPAŞA'DA BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DAHA CHP'DEN İSTİFA ETTİ

FETÖ'NÜN DIŞİŞLERİ YAPILANMASINA OPERASYON: 15 GÖZALTI KARARI

BAŞKAN ÖNTÜRK: “ÜRETİCİ KAZANACAK, TÜKETİCİ DE UYGUN FİYATLA YİYECEK”

VALİ MASATLI BALIKÇILARLA SEZONU BAŞLATTI

MAHKEMENİN KURULTAY KARARI BARIŞ YARKADAŞ'I KIZDIRDI

CHP’DEN KURULTAY DAVASI YORUMU: BU DAVALARI AÇANLAR CHP’Lİ DEĞİL

CAN HOLDİNG SORUŞTURMASI: KENAN TEKDAĞ SERBEST BIRAKILDI; 4 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

KIZILCIK ŞERBETİ DİZİSİNİN SENARİSTİ MERVE GÖNTEM GÖZALTINA ALINDI

ERDOĞAN, CİHATÇI HTŞ LİDERİ COLANİ İLE DOHA’DA GÖRÜŞTÜ!

AKSARAY’DA SKANDAL: AMELİYATTA YANLIŞ KAN VERİLDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ!

CHP KURULTAYI DAVASINDA ARA KARAR!

BUTLAN DAVASI BAŞLADI: CHP’DEN GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN HODRİ MEYDAN!

SİYASET MAHKEMEDE, EKONOMİ BEKLEMEDE! KRİTİK DAVA PİYASALARI SALLAYABİLİR

HİKMET ÇETİN'DEN GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA!

KURULTAY DAVASI ÖNCESİ İMAMOĞLU’NDAN SERT MESAJ

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

125 BİN DEĞİL, MİLYONLAR! DEMOKRASİ İÇİN TANDOĞAN’DA BİRLEŞTİLER”

CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

KOMŞUSUNDAN AKP’YE GEÇEN BAŞKANVEKİLİ’NE ŞOK TEPKİ: HAKARET VE TÜKÜRÜK!

ÖZGÜR ÖZEL: "SES KAYDINDA 'OYU BİZE VER' DİYEN KİŞİ BUGÜN AK PARTİ'YE GEÇTİ"

İMAMOĞLU'NUN MAHKEME GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA

"DİPLOMA DAVASI"NDA AVUKAT PEHLİVAN'IN TALEBİ REDDEDİLDİ: 76 BARODAN ORTAK TEPKİ

ÖZGÜR ÇELİK: “SANDIKTA KAYBEDEMEDİKLERİNİ ŞANTAJLA ALMAK İSTİYORLAR”

“ZELENSKİ İMAMOĞLU” İDDİASI! KÜLÜNK’TEN ADALET BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

MANSUR YAVAŞ’TAN SERT ÇIKIŞ: “KULİS AYLANLARINA ARTIK YETER!”

Yükleniyor


CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SÜRPRİZ TELEFON…

MERSİN'DE CİNNET GEÇİREN ANNE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

BAYRAMPAŞA'DA BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DAHA CHP'DEN İSTİFA ETTİ

FETÖ'NÜN DIŞİŞLERİ YAPILANMASINA OPERASYON: 15 GÖZALTI KARARI

MAHKEMENİN KURULTAY KARARI BARIŞ YARKADAŞ'I KIZDIRDI

CHP’DEN KURULTAY DAVASI YORUMU: BU DAVALARI AÇANLAR CHP’Lİ DEĞİL

  • Salı 30.4 ° / 20.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 32.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.2 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
14.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
15.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0