SOSYALİST GÜÇ BİRLİĞİ'NİN TARİKATLARA KARŞI EYLEMİNE SALDIRI GİRİŞİMİNDE BULUNULDU

Sosyalist Güç Birliği'nin çağrısıyla Kadıköy İskele meydanında, "Tarikatlar ve cemaatler kapatılacak laiklik kazanacak" sloganıyla bir araya gelen vatandaşlara cübbeli ve sarıklı kişiler saldırı girişiminde bulundu.

GÜNDEM 18.12.2022 00:37:00 0
SOSYALİST GÜÇ BİRLİĞİ

Sosyalist Güç Birliği'nin çağrısıyla Kadıköy İskele meydanında, "Tarikatlar ve cemaatler kapatılacak laiklik kazanacak" sloganıyla bir araya gelen vatandaşlara cübbeli ve sarıklı kişiler saldırı girişiminde bulundu. Ellerinde yeşil 3 hilalli bayrakla eylemcilerin üzerine doğru koşan saldırganlara polis engel oldu.

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızı H.K.G.'yi tarikattan Kadir İstekli'yle evlendirmesi ile ilgili yargılama sürerken, olaya yönelik tepkiler devam ediyor.

Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye Komünist Partisi, Devrim Hareketi ve SOL Parti’nin öncülüğünde kurulan Sosyalist Güç Birliği'nin çağrısıyla Kadıköy İskele Meydanı'nda toplanan grup açıklama yapmak isterken, cüppeli ve sarıklı bazı kişilerin saldırı girişimi ile karşı karşıya kaldı.

Ellerinde yeşil, üç hilalli bayraklarla basın açıklaması yapılan yere hızla koşan gruba, polis müdahale etti. Basın açıklaması yapanlar ise sözlü karşılık verdi. Polis her iki gruba da engel oldu. Saldırı girişiminde bulunan gruptan bazı kişiler gözaltına alındı.

Bu arada, "Tarikatlar ve cemaatler kapatılacak: Laiklik kazanacak" sloganıyla düzenlenen kitlesel eylemde, “Tarikat yurtları kapatılsın”, “Laiklik kazanacak”, “Kadın düşmanı gerici AKP” yazılı dövizler açıldı. 

Eylemde, "Tarikat, cemaat düzenine son", "Yobazlardan hesabı emekçiler soracak", "Karanlığa teslim olmayacağız", "Yobazlardan hesabı kadınlar soracak", "Tarikat cemaat hepsi kapatılsın", "Gerici hırsız halk düşmanı AKP" sloganları atıldı.

Basın açıklamasını Sosyalist Güç Birliği adına Güven Gürkan Özkan okudu. 

"Cumhuriyetin birikimlerine savaş açan siyasal İslamcı rejim, suç ortaklarıyla toplumu çürütmeye devam ediyor" diyen Özkan, şöyle konuştu: 

GÜRKAN: KAMUNUN TÜM KAYNAKLARI, TARİKATLARIN ARZUSUNA GÖRE DAĞITILIYOR

Tarikat ve cemaatler koalisyonuna dönüşmüş iktidar bloğu, ülkeyi 'azgın bir azınlığın' talepleri doğrultusunda yönetmeye çalışıyor. İslamcı bir düzeni, resmi ve gayri resim elindeki tüm aygıtları kullanarak topluma dayatıyor. Eğitimden bakıma, barınmadan sağlığa halka sunulması gereken bütün kamu hizmetlerini tek tek dinci örgütlenmelere teslim ediyor. Makam ve mevkiler, kamunun kaynakları cemaatlerin ve tarikatların arzusuna göre dağıtılıyor. 

TÜM HALKI MÜCADELEYE DAVET EDİYORUZ: Bir avuç zenginin servetine servet katarken halkı yoksullaştırıyorlar. Yoksul halkı da imam hatiplere, cemaat yurtlarına, dinci yapılanmalara mahkûm ediyor. Çocuklar, gençler, kadınlar yıllardır tarikat evlerinde istismara ve şiddete maruz kalırken, yaşananlara 'münferit' deyip üstünü örtüyor; şeyhlerin, şıhların sırtını sıvazlıyorlar. İktidar bloğu toplumun tüm ilerici güçlerine savaş açıyor. Savaş borazanlığıyla, baskı ve tehditle halkın öfkesini dizginlemeye çalışıyor. Biz Sosyalist Güç Birliği olarak, tarikat ve cemaat düzenine son vermek için, laikliği kazanmak için, emekçilerin hakları için tüm halkı mücadeleye davet ediyoruz. Haramilerin, şeyhlerin, tarikatların, mafyanın düzenine son verip eşit, özgür ve laik bir ülkeyi hep birlikte kuracağız."

"BU YOLU BİRLİKTE ÖRGÜTLEYELİM” 

Eylemde konuşan Sosyalist Güç Birliği’nden eski Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ise şunları söyledi:

“Yoksul halk çocuklarını karanlığa boğan Aladağ'da, Karaman'da, Kulp'ta, Taşkent'te, Hiranur Vakfı'nda memleketi bir örümcek ağı gibi kuşatan, yaşamlarını, umutlarını çalan cemaat, tarikat düzenine meydan okuyoruz. Sosyalist Güç Birliği olarak bu sömürü, yağma düzenini ve cemaat, tarikat düzenine karşı birlikte mücadele edeceğiz. Bu yolu birlikte açmaya, umudu, cesareti, kararlılığı birlikte örgütlemeye çağırıyoruz. Aynı tarikata üye olduğu, aynı secdeye baş koyduğu için kader ortağı olduğuna inandırılan, üç kuruşa yaşamaya şükür çektirilen, iş cinayetlerinde ölmeye kader diye mecbur bırakıldığımız bu düzeni reddediyoruz.”

"LİBERALLERİN UYDURMASINDAN DESTEK ALDILAR"

Eylemde Sosyalist Güç Birliği Yürütme Heyeti’nden Oğuz Oyan da bir konuşma yaptı. İktidarın laiklik karşıtı bir tutum içerisinde olduğunu belirten Oyan, şöyle konuştu:

“İktidar, liberallerin 'özgürlükçü laiklik' uydurmasından da destek alarak laikliği inanç özgürlüğüne indirgedi ve içini boşalttı. Böylece laikliği adeta Sünni tarikatların koruyucu kalkanına dönüştürdü. Cumhuriyet Türkiye’sinde Cumhuriyet’in temel ilkelerini açıkça ve her ortamda savunabilmek bir cüret sorunu haline geldi. Laikliği savunmak giderek bir 'medeni cesaret' konusu oldu."

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10948,40%1,03
  • DOLAR

    42,05% 0,21
  • EURO

    48,54% -0,21
  • GRAM ALTIN

    5445,35% 0,29
  • Ç. ALTIN

    9041,14% 0,39

ERBAŞ GİTTİ, BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ: DİYANET'TEN YİNE SKANDAL HUTBE

ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

AYŞE BARIM'IN SAĞ KOLU AKP ÜYESİ OLDU

SARAÇHANE DAVASINDA KARAR: 109 KİŞİYE BERAAT!

ELEKTRİK ZAMMI DUDAK UÇUKLATTI: %90’A VARAN ARTIŞ KAPIDA!

İMRALI SÜRECİNE DAİR ÖNERİLERİNİ SIRALADI: DEMİRTAŞ’TAN ÇARPICI ‘KEŞKE’ LİSTESİ

“BEN YAPTIM, ÇOK PİŞMANIM” İDDİASI GÜNDEMDE: GÜLLÜ DOSYASI DERİNLEŞİYOR

GALATA’DA TASMALI YÜRÜYÜŞ SKANDALI! KADINI “MİYAVLATAN” İKİLİ TUTUKLANDI

MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

CHP’DEN DİKKAT ÇEKEN RAPOR: “YARGI, SİYASETİN İNTİKAM ARACINA DÖNÜŞTÜ”

AŞIRI SAĞIN OY KAYBI AVRUPA’DA YANKI BULDU: HOLLANDA’DA YENİ DÖNEM Mİ?

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

GEBZE'DE ÇÖKEN BİNA ENKAZINDA KALAN 2 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

MUHİTTİN BÖCEK, EL YAZISIYLA YAZDIĞI NOTLA 'İTİRAFÇILIK' İDDİASINI YALANLADI

"İSTANBUL SENİN UYGULAMASI" SORUŞTURMASI: 4 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

“MSB, EUROFİGHTER ANLAŞMASININ BEDELİNİ AÇIKLADI!

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”: MİLYONLAR CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ!

RESEPSİYONDA DİKKAT ÇEKEN FOTOĞRAF: MHP O KAREDE YER ALMADI

FED FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRDİ: POLİTİKA FAİZİ %3,75–4,00 ARALIĞINDA

CHP’Lİ ADIGÜZEL: “6–12 YAŞ ÇOCUKLARIN GÖSTERİSİ, ‘BACAKLARI ÇIPLAK’ GEREKÇESİYLE İPTAL ETTİRİLDİ”

ÖZGÜR ÖZEL'DEN YURT AÇILIŞINDA AKP'YE SERT ELEŞTİRİ

SÜREÇ KOMİSYONU YARIN KAPALI TOPLANIYOR! CHP’Lİ EMİR: EŞİTLİK VE ADALET DIŞINDA BİR ŞEY KONUŞULMAYACAK

ANITKABİR’DE 29 EKİM COŞKUSU: TÖRENE ‘ERDOĞAN’ SLOGANLARI DAMGA VURDU

ŞARKICI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR: KIZININ MESAJLARI GÜNDEMDE

AYDIN’DA ÇERÇİOĞLU KRİZİ: VATANDAŞLAR TEPKİLİ, FESTİVAL GERGİN BİTTİ

GEBZE'DE 7 KATLI BİNA ÇÖKTÜ: ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

İSKENDERUN’DA CUMHURİYET’İN 102. YILI COŞKUSU…

Yükleniyor


ERBAŞ GİTTİ, BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ: DİYANET'TEN YİNE SKANDAL HUTBE

ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

AYŞE BARIM'IN SAĞ KOLU AKP ÜYESİ OLDU

SARAÇHANE DAVASINDA KARAR: 109 KİŞİYE BERAAT!

ELEKTRİK ZAMMI DUDAK UÇUKLATTI: %90’A VARAN ARTIŞ KAPIDA!

İMRALI SÜRECİNE DAİR ÖNERİLERİNİ SIRALADI: DEMİRTAŞ’TAN ÇARPICI ‘KEŞKE’ LİSTESİ

“BEN YAPTIM, ÇOK PİŞMANIM” İDDİASI GÜNDEMDE: GÜLLÜ DOSYASI DERİNLEŞİYOR

  • Cumartesi 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 28.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.6 ° / 16 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
10.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
11.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4