SEZGİN TANRIKULU: “BİZ DE SİZLERİ NOT ETTİK, GÜNÜ GELDİĞİNDE HESAP SORACAĞIZ”

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Diyarbakır’dan not edenlere söylüyorum, defter açanlara söylüyorum. Biz de sizleri not ettik, günü geldiğinde hesap soracağız ama sizin yaptığınız gibi değil adil bir biçimde hesap soracağız. Siyasi hesabını s

GÜNDEM 20.02.2023 19:30:31 0
SEZGİN TANRIKULU: “BİZ DE SİZLERİ NOT ETTİK, GÜNÜ GELDİĞİNDE HESAP SORACAĞIZ”

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Diyarbakır’dan not edenlere söylüyorum, defter açanlara söylüyorum. Biz de sizleri not ettik, günü geldiğinde hesap soracağız ama sizin yaptığınız gibi değil adil bir biçimde hesap soracağız. Siyasi hesabını sandıkta soracağız. Yargısal hesabını adil hale getireceğimiz mahkemelerde soracağız” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında 6 Şubat depremlerinin ardından yaşanan sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tanrıkulu, şöyle konuştu:

“SİYASİ HESABINI SANDIKTA SORACAĞIZ”

"Diyarbakır’ın acısını hem kendimiz yaşadık hem de dayanışmayla sağaltmaya çalıştık. 409 yurttaşımız maalesef 7 binada yaşamını yitirdi. Binden fazla yurttaşımız yaralandı. Halen yoğun bakımda olan hemşerilerimiz var. Yüzlerce ağır hasarlı acil yıkılması gereken bina var. Yine binlerce yurttaşımız kendi konutlarında kalamıyor Diyarbakır’da. Bu acı hepimizin acısı, Türkiye’nin acısı, binlerce insanımız bu depremde yaşamını yitirdi. Daha ne kadarı enkaz altında bilmiyoruz. Maraş, Adıyaman, Antakya, İskenderun, Elbistan, Pazarcık, Nurhak gibi kentlerimiz artık yok. İl başkanımızla birlikte, milletvekillerimizle birlikte aynı zamanda Adıyaman’a, Malatya’ya gittik oradaki acıları paylaştık. İçimiz yanıyor Diyarbakır’da, niye yanıyor? Deprem bu coğrafyanın kaderi, bu coğrafyayı değiştiremeyiz ama bu kaderi değiştirebilirdik.

AKP, Türkiye’de 20 yıldır iktidar. İktidara geldikleri ilk günlerinde, ilk aylarında Bingöl’de deprem olmuştu, 5-6 ay sonra. O depremde Sayın Erdoğan’ın söylediği sözler hala kulağımızda, şunu söylemişti; ‘kırılan fay hattı değil aynı zamanda ar damarlarımızdır’ demişti. 20 yıl sonra onların ar damarlarının çatlamadığını gördük. Nasıl vicdansız hale geldiklerini gördük. Nasıl ahlaktan yoksun hale geldiklerini gördük. Nasıl yurttaşlarımıza küfreden, nasıl yurttaşlarımızı aşağılayan bir hale geldiklerini gördük. Nasıl tehdit ettiklerini gördük. Ben de buradan Diyarbakır’dan söylüyorum, not edenlere söylüyorum, defter açanlara söylüyorum. Diyarbakır’ın hafızası sizi unutmayacak. Hiçbir biçimde unutmayacak. Biz de sizleri not ettik, günü geldiğinde hesap soracağız ama sizin yaptığınız gibi değil adil bir biçimde hesap soracağız. Siyasi hesabını sandıkta soracağız. Yargısal hesabını adil hale getireceğimiz mahkemelerde soracağız. Buradan söylüyoruz, yurttaşlarımızı kefensiz gömdünüz. Toplu mezarlara gömdünüz, kefen bulamadınız. Kadınlarımız, yurttaşlarımız, insanlarımız gidecek tuvalet bulamıyorlar. Depremin 15’inci günü bugün. Böyle vicdansız hale geldiniz. Sadece Türkiye’yi bir ranta dönüştürdünüz. Geldiğiniz günleri çok iyi hatırlıyoruz. Parmağınızda sadece yüzüğünüz vardı ama şimdi Türkiye’nin her yerinde saraylarınız var. Uçamadığınız kadar uçaklarınız var ama yurttaşlarımız iki gün üç gün boyunca enkazın altında inlediler. Bir görevli görmediler bir görevli, ağladılar, sızladılar. İnleye inleye öldüler.

“SADECE RANTI VE CEBİNİZİ DÜŞÜNDÜNÜZ”

Devlet denen organizasyon bugünler için vardır, afet için vardır, eğitim için vardır, sağlık için vardır. Ne yaptınız? Çürüttünüz, çürüdünüz. Bu devletin bütün kurumlarını çürüttünüz, siz de çürüdünüz, yok ettiniz. Sadece rantı ve cebinizi düşündünüz. Etrafınıza bir bakın, kibrinizden kimse dolaşamıyor sağa sola, kimse size ulaşamıyor. Ne yaptınız? Biz kimden hesap soracağız? İnsanlarımızın burada, Diyarbakır’da ulaşabileceği bir seçilmiş siyasetçi yok. Tümüne kayyum atadınız tümüne, kime ulaşacak Diyarbakır’daki yurttaşlarımız, hangi seçilmiş siyasetçiye ulaşacak? Tek bir adam, Diyarbakır’da imar ona ait, bütçe ona ait, her şey ona ait, ne oldu? Diyarbakır’ın dayanışması harekete geçti. Diyarbakır’daki örneği ve dayanışmanın bütün Türkiye’ye örnek olması lazım. 84 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Diyarbakır Koruma ve Dayanışma Platformu (DKDP) devletten önce, AFAD’dan önce enkaz başındaydı. Sokakta olan insanlarımızın yanındaydı ama göremedik bir valiyi enkazın başında göremedik. AKP’den bunun hesabını siyasi olarak soracağız. Hesap verecekler, bu yağma düzenine, bu adil olmayan düzene son vereceğiz. Ben yaptım oldu demeden, ortak akılla beraber Türkiye’yi yeniden kuracağız. İkinci yüzyılda, 2023 yılında Türkiye’yi yaşanabilir, doğasıyla, çevresiyle yaşanabilir, adaletli, barışçıl bir Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz."

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10743,2%1,17
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    46,48% 0,37
  • GRAM ALTIN

    4300,94% 0,64
  • Ç. ALTIN

    6928,30% 0,05

İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

HBB’DEN AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI YOĞUN MÜCADELE BAŞLADI!

ANTAKYA KARLISU’DA ŞANTİYEDE KORKU DOLU ANLAR! FRENİ BOŞALAN VİNÇ 2 ARACI BİÇİP UÇURUMDAN YUVARLANDI

ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN TANINAN SÜRE 31 EKİM 2025'E KADAR UZATILDI

ÖZEL’DEN AKP’YE SERT ÇIKIŞ: KOMİSYON ÜZERİNDE TAHAKKÜM KURULAMAZ!

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI RIZA AKPOLAT'IN BALDIZI HAKKINDA KARAR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN YARKADAŞ’A TEPKİ: ATATÜRK SEVGİMİZ TARTIŞILMAZ

AYM'DEN RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA SOĞUK DUŞ!

ÖZEL: İMAMOĞLU ADAY OLMAZSA BEN DE ADAY DEĞİLİM

UKOME 2025 TEMMUZ AYI TOPLANTISI YAPILDI

31 KİŞİNİN KATLEDİLDİĞİ DOSYADA 5 HİZBULLAHÇININ MAL VARLIĞI SERBEST

İPTAL KARARI DİNLENMEDİ: ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDE İNŞAAT HIZLANDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KARARIYLA MADEN-İŞ'İN GREVİ 60 GÜN ERTELENDİ

ERDOĞAN İMZASIYLA: BOĞAZİÇİ REKTÖRÜ İNCİ TÜBİTAK’TA GÖREVE BAŞLADI

15 BATI ÜLKESİNDEN FİLİSTİN'İN TANINMASI İÇİN ORTAK ÇAĞRI

TÜRK-İŞ'TEN GREV KARARI: 500 KURUMA GREV KARARI İLANI ASILACAK

PASİFİK’TE KABUS: RUSYA’DA 8.8’LİK DEPREM, TSUNAMİ ALARMI!

AFAD KARARI: HATAY’DA EL KOYMA 2025’E KADAR!

ÖNTÜRK: YEŞİL BİR GELECEK İÇİN HAREKETE GEÇİYORUZ

ÖZEL: CHP GENEL BAŞKANI'YSAN ÖLÜNECEK GÜN ÖLECEKSİN; HER ŞEYİ GÖZE ALDIM…

ÖZEL'DEN HAKAN FİDAN'A SERT TEPKİ… DERİN ADAM POZLARIYLA BAKANLIK OLMAZ!”

KAYMAKAM OĞLUYLA TARTIŞAN 5 ÇOCUK KARAKOLDA DARBEDİLDİ

ALİ KOÇ GÖREVİ RESMEN BIRAKTI

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDEN 403 BİN METREKARE FAHRETTİN KOCA’YA! BAŞARIR’DAN SERT ÇIKIŞ: UTANMIYOR MUSUNUZ?

AYAKLARI DIŞARIDA ARAÇ KULLANAN KİŞİ BAŞSAVCININ OĞLU ÇIKTI

HATAY’DA TARTIŞMA KANLI BİTTİ:DAYISINA KURŞUN SIKTI, ARDINDAN KENDİNİ VURMAK İSTEDİ

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA ORMAN YANGINLARI ELEŞTİRİSİ: GERÇEKLERİ GİZLEMEYİN

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KOMİSYON AÇIKLAMASI: 'NİTELİKLİ ÇOĞUNLUK' İSTEDİ, ANAYASA TAVRINI KORUDU

KARABÜK’TE ORMAN YANGINI BÜYÜDÜ, KÖY VE MAHALLELER BOŞALTILDI

ÖZEL’DEN DEĞİŞİM VE İKTİDAR MESAJI: “KAYIT DIŞI SİYASET YOK”

Yükleniyor


İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN TANINAN SÜRE 31 EKİM 2025'E KADAR UZATILDI

ÖZEL’DEN AKP’YE SERT ÇIKIŞ: KOMİSYON ÜZERİNDE TAHAKKÜM KURULAMAZ!

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI RIZA AKPOLAT'IN BALDIZI HAKKINDA KARAR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN YARKADAŞ’A TEPKİ: ATATÜRK SEVGİMİZ TARTIŞILMAZ

AYM'DEN RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA SOĞUK DUŞ!

ÖZEL: İMAMOĞLU ADAY OLMAZSA BEN DE ADAY DEĞİLİM

  • Cuma 31.1 ° / 23.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.2 ° / 22 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 34.8 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2