SEÇİM 2023: OY VERME İŞLEMLERİ BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 08.00 itibarıyla başladı. 60 milyon 697 bin 843 seçmen; 191 binden fazla sandıkta saat 17.00’ye kadar oy kullanabilecek.

GÜNDEM 14.05.2023 10:35:00 0
SEÇİM 2023: OY VERME İŞLEMLERİ BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 08.00 itibarıyla başladı. 60 milyon 697 bin 843 seçmen; 191 binden fazla sandıkta saat 17.00’ye kadar oy kullanabilecek. 

Türkiye, sandık başında… 60 milyon 697 bin 843 seçmen; 81 il 973 ilçede kurulacak 191 binden fazla sandıkta saat 17.00’ye kadar oy kullanacak.

Seçmenler, iki oy pusulasını tek zarfa koyacak. Oy pusulalarında yırtık, işaret veya yazı olmamasına dikkat edilecek. ‘Tercih’ veya ‘Evet’ mührü dışında, pusulanın herhangi bir yerine imza atılması veya işaret konulması halinde oy geçersiz sayılacak. ‘Evet’ ya da ‘Tercih’ mührü basılmayan, birden fazla ittifaka, aynı ittifakta yer almayan parti veya adaya mühür basılması halinde de oylar geçersiz sayılacak.

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı 61 maddeli genelgeye göre; yarın saat 06.00'dan 24.00'e kadar alkollü içki satılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak. Eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda da yalnızca yemek verilebilecek.

Radyolar ve her türlü yayın organlarınca seçim günü saat 18.00'e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak. Radyolarda ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek.

Seçim günü bütün yayınlar, saat 21.00'den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

Yine, Bakanlık genelgesine göre; sosyal medya platformları üzerinden “seçim suçları” ile “provokatif paylaşımları” takip etmek amacıyla kolluk birimlerince “bilişim suçları ile mücadele ekipleri”nin görevlendirildi. Ekipler suç unsuru tespiti halinde gerekli adli/idari işlemleri yapacak.

ELEKTRİK KESİNTİSİNE KARŞI ÖNLEM

Genelgede, elektrik kesintilerinin önüne geçebilmek amacıyla ilgili kurumlarla koordine kurularak gerektiğinde kullanılmak üzere jeneratör ve benzeri güç kaynaklarının, aydınlatma sistemlerinin çalışır halde bulundurulacağı belirtildi. Genelgede, bugün için elektrik kesintilerinin önüne geçebilmek amacıyla ilgili kurumlarla koordine kurularak trafoların korunması, gerektiğinde kullanılmak üzere jeneratör ve benzeri güç kaynaklarının temin edilmesine yönelik tedbirler alınacağı kaydedildi.

SİLAH TAŞIMAK YASAK

Genelgeye göre emniyeti ve asayişi sağlamakla görevli olanlar dışında hiçbir kimsenin silahını taşımasına izin verilmeyecek. Oy kullanılacak alanlara seyyar satıcı ve araç girişine müsaade edilmeyecek. Vatandaşların sandık çevresine ulaşımlarını sağlayacak önlemler alınacak, vatandaş iradesini baskıyla etkilemeye yönelik girişimlere asla müsaade edilmeyecek. Oy verme günü vatandaşların sandık çevresine gidiş ve geliş yolları ile sandık başlarında çıkabilecek olayların engellenmesi için tüm sandık bölgelerinde gerekli güvenlik tedbirleri alınacak.

Oy sayımı ve dökümü gecenin geç saatlerine kadar sürebileceğinden sandık konulan yerler ile çevrelerinin aydınlatılması konusunda seçim kurulları ve ilgili birimlerle koordinasyon ve iş birliği yapılacak.

Genelgeye göre oyların sayımı ve dökümü tamamlandıktan sonra düzenlenen tutanaklar ile sandık ve torbalarının ilgililer tarafından il ve ilçe seçim kurullarına nakli sırasında güzergâhlarda ve muhafaza edileceği binalarda güvenlik tedbirlerinin alınması planlanacak.

Seçim sonuçlarının kısmen veya tamamen belli olmasından sonra beklediği sonuçları alamayan kişi veya gruplarca istenmeyen olayların meydana gelebileceği ya da istediği sonuçları alan kesimlerin geniş katılımlar ile kutlama etkinlikleri düzenleyebileceği göz önünde bulundurularak gerekli tedbirler alınacak.

Ayrıca valiliklerce, mahallin özelliklerine göre ve seçim sürecinde meydana gelebilecek hassasiyetler çerçevesinde ek tedbirler geliştirilerek uygulamaya konulacak.

SEÇİM KOORDİNASYON KURULU OLUŞTURULDU

Görevli kurumlar arasında koordinasyon ve iş birliğinin sağlanması, ülke çapında seçimle ilgili her türlü tedbirin gözden geçirilmesi ve takibi, seçim ile ilgili olayların anlık paylaşımı, seçim takvimi süresince istihbar edilen olaylara ilişkin proaktif bir şekilde tedbirler geliştirilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı bünyesinde Seçim Koordinasyon Komisyonu oluşturuldu.

Haber Kaynak : ANKA HABER
Anahtar Kelimeler: SEÇİM : VERME İŞLEMLERİ BAŞLADI
  • BIST 100

    15921,64%1,19
  • DOLAR

    44,48% 0,07
  • EURO

    51,68% 0,64
  • GRAM ALTIN

    6698,75% 0,40
  • Ç. ALTIN

    10695,08% 0,00

İlgili Haberler


53. DAKİKADA GELEN TARİH: TÜRKİYE DÜNYA KUPASI’NDA

BURSALILAR MUSTAFA BOZBEY İÇİN MEYDANDA: “İRADE BİZİM” TEPKİSİ YÜKSELDİ

ABB KONSER DAVASINDA KRİTİK KARAR! TÜM TUTUKLULAR SERBEST BIRAKILDI

AKBELEN’DE GECE BASKINI! DİRENİŞÇİ ESRA IŞIK TUTUKLANDI: “MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

ÖZGÜR ÖZEL’DEN DOKUNULMAZLIK HODRİ MEYDANI: “GELEN GELSİN, ALABİLEN ALSIN”

DÜNYA KUPASI İÇİN SON ADIM: TÜRKİYE SAHADA, İLK 11 BELLİ OLDU!

BURSA’DA SİYASİ DEPREM: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA BOZBEY GÖZALTINDA!

YARGITAY’DAN EMSAL KARAR: ERDOĞAN SLOGANLARINDA MAHKÛMİYET BOZULDU

SİLİVRİ’DE “İMAMOĞLU GÜNÜ”: AYNI ANDA 2 DAVA, AYNI ANDA SAVUNMA

“OPERASYON DEĞİL, ŞİKAYET SÜRECİ”: BEŞİKÇİOĞLU’NDAN NET MESAJ

GAZETECİLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE: POLİS PARKI ABLUKAYA ALDI

BAKAN AKIN GÜRLEK’TEN DİYANET’E: “ÖZELLİKLE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

EV SAHİPLERİ DİKKAT: 31 MART SON GÜN, CEZA KAPIDA

CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”

TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL

CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ

AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İSTİFA KARARI: “MAHKEME SONUCUNU BEKLEYECEĞİM”

BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?

 ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İŞÇİ NEDEN HEDEFTE?

DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ

AKIN GÜRLEK’TEN YARGI ELEŞTİRİLERİNE YANIT

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE

MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA

ORTADOĞU’DAKİ SAVAŞIN FATURASI BÜYÜYOR

ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR

İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ

HÜRMÜZ BOĞAZI’NDA KRİTİK GERİLİM: İRAN’DAN SERT MESAJ

CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”

3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON:UŞAK BELEDİYE BAŞKANI VE ÜST DÜZEY İSİMLER GÖZALTINDA

Yükleniyor

loading

BURSALILAR MUSTAFA BOZBEY İÇİN MEYDANDA: “İRADE BİZİM” TEPKİSİ YÜKSELDİ

ABB KONSER DAVASINDA KRİTİK KARAR! TÜM TUTUKLULAR SERBEST BIRAKILDI

AKBELEN’DE GECE BASKINI! DİRENİŞÇİ ESRA IŞIK TUTUKLANDI: “MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

ÖZGÜR ÖZEL’DEN DOKUNULMAZLIK HODRİ MEYDANI: “GELEN GELSİN, ALABİLEN ALSIN”

BURSA’DA SİYASİ DEPREM: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA BOZBEY GÖZALTINDA!

YARGITAY’DAN EMSAL KARAR: ERDOĞAN SLOGANLARINDA MAHKÛMİYET BOZULDU

SİLİVRİ’DE “İMAMOĞLU GÜNÜ”: AYNI ANDA 2 DAVA, AYNI ANDA SAVUNMA

  • Çarşamba 20.1 ° / 7.2 ° Güneşli
  • Perşembe 13.4 ° / 11.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 18 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17