SAVCI, MİMARLAR ODASI ANKARA ŞUBESİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN 'TERÖR PROPAGANDASI' SUÇUNDAN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, verdikleri bir ödül nedeniyle ‘terör örgütü propagandası yapma’ suçundan yargılandıkları davada üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

GÜNDEM 22.11.2022 19:30:00 0
SAVCI, MİMARLAR ODASI ANKARA ŞUBESİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, verdikleri bir ödül nedeniyle ‘terör örgütü propagandası yapma’ suçundan yargılandıkları davada üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, sanıklara ‘terör örgütü propagandası’ suçundan ceza verilmesini istedi. Dava 13 Ocak’a ertelendi.

Ankara Şubesi Yönetim Kurulu üyelerinin, kent ve çevre haberi yapan bir gazeteciye Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülü verdikleri için ‘terör örgütü propagandası’ suçundan yargılandıkları davanın üçüncü duruşması Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapıldı.

“BİLİRKİŞİ RAPORUNA EKLEYECEK BİR ŞEYİM YOK, BERAATIMI İSTİYORUM”

Duruşmaya, sanıklar Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve Yönetim Kurulu üyeleri Ece Yoltay, Mustafa Özgür Bayramoğlu, Muteber Osmanpaşaoğlu, Nihal Evirgen Kabal, Tuğba Arslan Konak ve Ünal Kara katıldı. Mahkeme başkanı, sanıklara, bilirkişi raporuna yönelik ekleyecek bir şeyleri olup olmadığını sordu. Sanıklar, “Ekleyecek bir şeyim yok, avukatım gerekli savunmaları yapacak, beraatımı istiyorum” diye cevap verdi.

Sanıkların avukatı Turgut Kazan, bilirkişi raporundaki “terör propagandası” vurgusuna atıf yaparak dava konusu ödülün verilmesinin bu suçu oluşturmadığını eski davalardan örnekler vererek anlattı. Kazan, güncel örnek olarak da CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ‘terör örgütü propagandası yapma’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçlarından yargılandığı davanın Yargıtay tarafından bozulmasını verdi. Kazan, müvekkillerinin davaya konu olan Jin News muhabiri Güler Yıldız’a çevre ve doğa ile ilgili yaptığı haberler nedeniyle ödül verdiğini belirterek, bu haberlerde silahlı terör örgütlerinin yöntemlerini meşru gösterecek bir eylem olmadığına dikkat çekti. Kazan, “Bilirkişinin öne çıkardığı ‘Kürdistan’ sözcüğü müvekkillerimin ödül verdiği haberde kullanılmamıştır. Geçtiğimiz aylarda Hizbullah ve Taliban üyelerinin Diyarbakır’da yaptığı Alimler Toplantısı’nda ‘Kürdistan’ sözcüğü defalarca kullanıldı, her yerde de yayınlandı. Bilirkişinin bu değerlendirmesinin yanlışlığını gösterir” dedi.

Kazan ve odanın diğer avukatı Gökçe Polat, mahkemeye konuyla ilgili 3 örneği içeren bir dilekçe sundu.

“SANIKLARIN TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPMAKTAN CEZALANDIRILMASINI TALEP EDİYORUM”

Daha sonra duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaasını okudu. Savcı, yapılan yargılama ve toplanan deliller sonucu, Hollanda’dan yayın yapan Jin News isimli yayın organının PKK/KCK ile bağlantılı olduğunun, burada örgütün açıklamalarının yayınlandığının, güvenlik güçlerini aşağılayan yayınların yapıldığının tespit edildiğini belirtti. Ayrıca savcı, Güler Yıldız’ın yaptığı haberlerden, paylaştığı mesajlardan, katıldığı programlardan örnekler vererek terörle bağlantısı olduğunu öne sürdü. Savcı, “Sanıkların terör örgütü propagandası yapmaktan cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi.

DURUŞMA 13 OCAK’A ERTELENDİ

Avukatlar Kazan, Polat ve sanıklar, mahkemeden mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre talep etti. Bu talebi kabul eden mahkeme, duruşmayı 13 Ocak 2023’e erteledi.

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    14202,09%-0,67
  • DOLAR

    42,71% 0,05
  • EURO

    50,33% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5897,25% -0,19
  • Ç. ALTIN

    9493,51% -0,48

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

Yükleniyor


“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

  • Salı 15.3 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 15.2 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Perşembe 16.2 ° / 4.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9