SANATÇILARDAN MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN'İN GÖREVDEN ALINMASI İÇİN ÇAĞRI

Sanatçılar Girişimi, TBMM'de bütçe görüşmelerinde, “Sizin 'tarikat, cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz" ifadalerini kullanan ...

KÜLTÜR SANAT 20.12.2023 18:26:00 0
SANATÇILARDAN MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN

Sanatçılar Girişimi, TBMM'de bütçe görüşmelerinde, “Sizin 'tarikat, cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz" ifadalerini kullanan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in görevden alınmasını istedi. Sanatçılar Girişimi tarafından yayınlanan bildiride, “Milli Eğitim Bakanlığı makamında bulunan kişi laik Türkiye Cumhuriyeti'ne, laik eğitime karşı açıkça savaş açmıştır. Böyle bir kişi Milli Eğitim Bakanlığı gibi bu kadar önemli bir makamda bir saniye bile kalamaz. Cumhuriyet savcılarını, velileri, konuyla ilgili herkesi, bütün Cumhuriyetçileri göreve çağırıyoruz” denildi. Bildiriye destek veren sanatçılar arasında Zülfü Livaneli, Müjde Ar, Müjdat Gezen, Edip Akbayram, Genco Erkal, Rutkay Aziz, Melike Demirağ, Levent Üzümcü de bulunuyor.

Sanatçılar Girişimi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in TBMM Genel Kurulu’nda bakanlığının bütçe görüşmeleri esnasında “Sizin 'tarikat, cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz" şeklindeki sözlerine tepki göstererek bildiri yayınladı. Sanatçılar Girişimi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in laik eğitime savaş açtığını belirterek görevden alınması çağrısında bulundu.

Sanatçılar Girişimi tarafından yayınlanan bildiri şöyle:

“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MAKAMINDA BULUNAN KİŞİ LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NE, LAİK EĞİTİME KARŞI AÇIKÇA SAVAŞ AÇMIŞTIR”

“Milli Eğitim Bakanı Cumhuriyet düşmanlığı yapıyor derhal görevden alınmalıdır. Bizler, aşağıda imzaları bulunan sanatçılar, yazarlar, şairler, aydınlar, çok büyük bir topluluğun, yurdumuzun büyük çoğunluğunu oluşturan yurtsever, demokrat, cumhuriyetçi kamuoyunun temsilcileri olarak aşağıdaki düşüncelerimizi ve çağrımızı bütün ülkeyle paylaşıyoruz. 

Milli Eğitim Bakanlığı makamında bulunan kişi laik Türkiye Cumhuriyeti'ne, laik eğitime karşı açıkça savaş açmıştır. Laisizmi, çağdaş eğitimi terörizmle bir tutarak çağdaşlık, evrensellik, Atatürkçülük ve Cumhuriyet düşmanlığını ilan etmiştir. Böyle bir kişi Milli Eğitim Bakanlığı gibi ülkemizin ve en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın yaşamları ile ilgili bu kadar önemli bir makamda bir saniye bile kalamaz. Cumhuriyet savcılarını, velileri, konuyla ilgili herkesi, bütün Cumhuriyetçileri göreve çağırıyoruz. Bizler, sevgili ülkemizin, laik, çağdaş, Cumhuriyet değerlerine sahip sanatçıları, yazarları, şairler aydınları bu kişiyi ve sözlerini lanetle kınıyor, bu alanda ve bu konuda üstümüze düşecek olan her türlü görevi yapmaya hazır olduğumuzu sevgili halkımıza bildiriyoruz.”

Bildiride imzası olan sanatçı, yazar, şair ve aydınlar şöyle:

“Genco Erkal, Ataol Behramoğlu, Müjdat Gezen, Dilek Türker, Erdal Atabek, Zülfü Livaneli, Edip Akbayram, Rutkay Aziz, Orhan Aydın, Bedri Baykam, Mehmet Aksoy, Zeynep Oral, Tamer Levent, Prof. Dr. Ahmet Saltık, Prof. Dr. Kemal Özmen, Prof. Dr. Onur Bilge Kula, Prof. Dr. Erendiz Atasü, Alper Akçam, Salih Turan, Nejat Yavaşoğulları, Melike Demirağ, Cahit Berktay, Nihat Behram, Mazlum Çimen, Tuna Kiremitçi, Salih Güney, Müjde Ar, Ahmet Kanneci, Nevra Bucak, Tülay Ferah, Ayhan Gülsoy, Ayça Öztorun, Tuğrul Keskin, Hidayet Karakuş, Hüseyin Yurttaş, Erhan Doğan, Levent Üzümcü, Feridun Andaç, Hüseyin Haydar, Ahmet Özer, Orhan Alkaya, Cevat Turan, Mustafa Balbay, Tevfik Kızılkaya, Elif Akkaya, Nebil Özgentürk ,Öner Yağcı, Özgür Efe, Abdülkadir Paksoy, Sadık Gürbüz, Gani Cansever, Arife Kalender, Sevgi Özel, Attila Aşut, Erhan Doğan, Adil Salih , Mustafa Köz, Nevzat Çelik.”

 

 


 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    18213,85%0,48
  • DOLAR

    45,43% 0,03
  • EURO

    53,17% -0,10
  • GRAM ALTIN

    6833,86% -0,19
  • Ç. ALTIN

    10865,96% -0,22

İlgili Haberler


AKP’Lİ “MİLLETVEKİLİ EŞİ FAKİRLİK İLMÜHABERİ ALDI” İDDİASI GÜNDEM OLDU

3 BELEDİYE BAŞKANININ TUTUKLULUĞUNA DEVAM TALEBİ, CHP'Lİ İSİMLERE HAPİS İSTEMİ

ALİ KOÇ VE RAHMİ KOÇ HEM BAHÇELİ’YLE HEM DERVİŞOĞLU’YLA GÖRÜŞTÜ

BİNGÖL’DE “YANLIŞ EVE OPERASYON” İDDİASI:15 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN KOLUNUN KIRILDIĞI ÖNE SÜRÜLDÜ

CHP'Lİ TEPEBAŞI BELEDİYESİ’NE YOLSUZLUK OPERASYONU

RASİM OZAN KÜTAHYALI GÖZALTINDA! 21 İLDE DEV OPERASYON

CHP’DEN AKP’YE GEÇEN BURCU KÖKSAL İÇİN BELEDİYE ÖNÜNDE KARŞILAMA CHP’DEN AKP’YE GEÇEN BURCU KÖKSAL İÇİN BELEDİYE ÖNÜNDE KARŞILAMA

ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NDE KAYYUM DEĞİŞTİ: İSTANBUL VALİ YARDIMCISI AYHAN TERZİ GÖREVE BAŞLADI

ARIKAN KÜRSÜYE DETERJAN KUTUSUYLA ÇIKTI: “BİR ROZET DEĞİŞİKLİĞİYLE HER ŞEY TERTEMİZ OLUVERİYOR”

HALKBANK ABD’DEKİ “KARA PARA” DAVASINDA SONA GELDİ

“CASUSLUK” DAVASINDA KRİTİK GÜN! SAVCILIK TÜM SANIKLAR İÇİN TUTUKLULUĞUN DEVAMINI İSTEDİ

ÖZEL’İN “ANNENE KÜFREDENLERİN YANINA GİDİYORSUN” SÖZLERİ GÜNDEM OLDU

HBB MECLİSİ’NDE SERMAYE ARTIRIMI VE KADRO KARARLARI DİKKAT ÇEKTİ

BELEN GEÇİDİ’NDE HEYELAN ALARMI! ANTALYA-İSKENDERUN KARAYOLUNDA TRAFİK DURDURULDU

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN TEDAVİ DESTEĞİ UMUT OLDU

AFYON’DA SİYASET KARIŞTI! BELEDİYE MECLİSİ ÇOĞUNLUĞU DA EL DEĞİŞTİRİYOR

İSKENDERUN’DA KORKUTAN OBRUK: YERİN ALTINDA NE OLUYOR?

AKBELEN’İN SİMGE İSMİNE TAHLİYE KARARI

ATAKAŞ PERSONELİ AYNI SAHADA TEK YÜREK OLDU

ATAKAŞ PERSONELİ AYNI SAHADA TEK YÜREK OLDU

“ASLA”DAN ETKİN PİŞMANLIĞA: MUHİTTİN BÖCEK DOSYASINDA 39 GÜNDE YAŞANAN KIRILMA

SAADET PARTİSİ’NDE “BUTLAN” DAVASINDA KARAR ÇIKTI

MOTORİNE YENİ ZAM YOLDA: LİTRE FİYATINA 1 LİRA 10 KURUŞ ARTIŞ BEKLENİYOR

İMAMOĞLU, YANARDAĞ VE ÖZKAN HAKKINDA 20’ŞER YIL TALEBİYLE AÇILAN DAVANIN İLK DURUŞMASI SİLİVRİ’DE BAŞLADI

BAKANLIKTAN TÜİK TEPKİSİ: “GÖREVDEN ALINDI” DEMEK DEZENFORMASYON!

EKREM İMAMOĞLU VE MERDAN YANARDAĞ “CASUSLUK” SUÇLAMASIYLA HAKİM KARŞISINA ÇIKIYOR

CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE SORUŞTURMA İZNİ! GÖZLER BALIKESİR’DEKİ İHALE DOSYASINA ÇEVRİLDİ

13 BİN NÜFUSLU İLÇEDE KORKUNÇ İDDİA! 13 YAŞINDAKİ ÇOCUK İÇİN BAŞLATILAN SORUŞTURMADA 33 TUTUKLAMA

GALATASARAY TARİHE GEÇTİ: 26. ŞAMPİYONLUK ASLAN’IN

AYDIN’DA PROTOKOL KRİZİ: ÇERÇİOĞLU VE SARIBAŞ İL BAŞKANLARININ GERİSİNDE KALDI

Yükleniyor

loading

USTA TİYATROCU HALDUN DORMEN 97 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ

ŞİNASİ YURTSEVER HAYATINI KAYBETTİ

EDİP AKBAYRAM SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

BANU ALKAN HASTANEYE KALDIRILDI

FERDİ TAYFUR HAYATINI KAYBETTİ

ANGELİNA JOLİE VE HALUK BİLGİNER BAŞROLDE: 'MARİA'DAN İLK FRAGMAN

  • Perşembe 23.8 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 22.2 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.1 ° / 13.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 33 24 4 5 48 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 33 21 2 10 40 73
3.TRABZONSPOR A.Ş. 33 20 4 9 25 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 33 17 8 8 19 59
5.GÖZTEPE A.Ş. 33 14 6 13 13 55
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 33 15 9 9 22 54
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 33 12 9 12 -2 48
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 33 10 13 10 -6 40
9.TÜMOSAN KONYASPOR 33 10 13 10 -6 40
10.CORENDON ALANYASPOR 33 7 10 16 1 37
11.KOCAELİSPOR 33 9 14 10 -11 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 33 9 14 10 -14 37
13.İKAS EYÜPSPOR 33 8 17 8 -15 32
14.KASIMPAŞA A.Ş. 33 7 15 11 -17 32
15.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 33 8 18 7 -14 31
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 33 7 18 8 -23 29
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 33 7 20 6 -24 27
18.ZECORNER KAYSERİSPOR 33 5 16 12 -36 27