Samsun Kadın Dayanışması: "İktidar aileyi güçlendirme politikaları izlerken, çocuğun üstün yararını gözetmiyor"

Diyarbakır'da öldürülen Narin Güran için ülke genelinde protestolar devam ediyor. Samsun Kadın Dayanışması düzenledikleri basın açıklamasıyla Narin'in katledilmesine tepki gösterdi.

YEREL 10.09.2024 00:08:32 0
Samsun Kadın Dayanışması:

HABER: MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

(SAMSUN) - Diyarbakır'da öldürülen Narin Güran için ülke genelinde protestolar devam ediyor. Samsun Kadın Dayanışması düzenledikleri basın açıklamasıyla Narin'in katledilmesine tepki gösterdi.  

Samsun Kadın Dayanışması, Süleymaniye geçidinde,  Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe mahallelisinde öldürülen Narin Güran için  basın açıklaması yaptı. Açıklamayı, Eda Efil ve Betül Aksu okudu.

Samsun Kadın dayanışması adına konuşan Eda Efil, şunları söyledi:

"Çok Üzgünüz! Çok Öfkeliyiz! Asla Susmayacağız! Asla bu dosyanın üstünün kapatılmasına izin vermeyeceğiz! Tam 19 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran’ın 8 Eylül Çarşamba sabahı cansız bedenine ulaşıldı. Tam 19 gün boyunca her gün Narin nerede diye sorduk. En az üç kere arandığı söylenen derede Narin’in cansız bedenine ulaşıldı. Bu ülkede 8 yaşında bir çocuk kayboldu ve günlerce bulunamadı. Bu ülkede bir çocuk kayboldu 19 gün sonra cesedi bir çuvalın içerisinde dereye atılı halde bulundu."

Eda Efil konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü.

"8 yaşında ki Narin Güran 21 Ağustos günü Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe mahallesinde ki evinden kuran kursuna gitmek için çıktı ve bir daha dönmedi. 20 hanelik köyün içerisinde günlerce Narin’e dair herhangi bir iz bulma umuduyla arama çalışmaları yapıldı. Bu sırada aile içerisinde gözaltılar yaşanırken önce ağabey sonrasında ise şüpheli olarak alınan aynı zamanda köyün muhtarı ve cami hocası olduğu iddia edilen amca Salim Güran tutuklandı. Köyün her yerinin didik didik arandığı söylenmesine rağmen köyden kimsenin Narin’in kaybı ile ilgili konuşmadığına da hep birlikte şahit olduk. Tüm köy neden hala sessiz? Bu suçun ortakları kim? Köyde ki erkek ittifakının arkasında hangi iktidar- cemaat ilişkileri var?"

"Çocukları aileden, erkeklerden nasıl koruyacaksınız?"

Basın açıklamasında söz alan Betül Aksu şöyle konuştu: 

"AKP-MHP’nin Kutsal Ailesi- Tarikat ve Cezasızlık Politikaları Narin’i Öldürdü! 2024 yılının sekiz ayında en az 101 çocuk istismar edildi 11 çocuk öldürüldü. Maalesef Narin ilk değil. Türkiye kayıp çocuk vakalarında ilk sıralarda yer alıyor. Devlet kurumları 2016 yılından beri verileri açıklamıyor. İktidar aileyi güçlendirme politikaları izlerken çocuğun üstün yararını gözetmiyor. Hane içinde ki kadınların ve çocukların canı pahasına koruyor aileyi. Oysa biz kadın ve çocuklara yönelik şiddetin en fazla yaşandığı yerin allanıp pullanan, yaşamak için tek seçeneğimizmiş gibi sunulan kutsal aile olduğunu çok iyi biliyoruz. Aile içerisinde şüpheli kadın ölümleri, çocuk istismarı, erkek şiddeti, kadın emeğinin sömürüsü var. Çocukları aileden, erkeklerden nasıl koruyacaksınız? Aile destek paketleri ile var etmeye çalıştığınız o kutsal ailelerde istismar ve şiddet var. Bunu nasıl önleyecek nasıl engelleyeceksiniz?

"Kadınların, çocukların şiddet görmediği bir toplum istiyoruz"

Biz kadınlar olarak sürecin takipçisi olacağımızı ilan ediyor, erkek şiddetine, çocuk istismarına dönük mücadelemizi sürdüreceğimizi yineliyoruz. İstanbul Sözleşmesi'nden hukuksuzca çıkılmasından, kadınları ve çocukları koruyan #6284 sayılı yasanın hedef gösterilmesine kadar bu organize cinayetin hesabını soracağız. Şiddet ve istismar dolu ailelere sıkışmayı değil, eşit- özgür yaşamlarımızı kurabilmeyi; çocukların kaybolmadığı- katledilmediği- kadınların öldürülmediği- şiddet görmediği bir toplumda yaşamayı istiyoruz. Mücadelemiz bunun içindir. Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok."  

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10487,25%-0,52
  • DOLAR

    40,55% -0,01
  • EURO

    46,74% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4339,47% 0,00
  • Ç. ALTIN

    6952,68% 0,00

ÖZEL: CHP GENEL BAŞKANI'YSAN ÖLÜNECEK GÜN ÖLECEKSİN; HER ŞEYİ GÖZE ALDIM…

ÖZEL'DEN HAKAN FİDAN'A SERT TEPKİ… DERİN ADAM POZLARIYLA BAKANLIK OLMAZ!”

KAYMAKAM OĞLUYLA TARTIŞAN 5 ÇOCUK KARAKOLDA DARBEDİLDİ

ALİ KOÇ GÖREVİ RESMEN BIRAKTI

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDEN 403 BİN METREKARE FAHRETTİN KOCA’YA! BAŞARIR’DAN SERT ÇIKIŞ: UTANMIYOR MUSUNUZ?

AYAKLARI DIŞARIDA ARAÇ KULLANAN KİŞİ BAŞSAVCININ OĞLU ÇIKTI

HATAY’DA TARTIŞMA KANLI BİTTİ:DAYISINA KURŞUN SIKTI, ARDINDAN KENDİNİ VURMAK İSTEDİ

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA ORMAN YANGINLARI ELEŞTİRİSİ: GERÇEKLERİ GİZLEMEYİN

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KOMİSYON AÇIKLAMASI: 'NİTELİKLİ ÇOĞUNLUK' İSTEDİ, ANAYASA TAVRINI KORUDU

KARABÜK’TE ORMAN YANGINI BÜYÜDÜ, KÖY VE MAHALLELER BOŞALTILDI

ÖZEL’DEN DEĞİŞİM VE İKTİDAR MESAJI: “KAYIT DIŞI SİYASET YOK”

İSFALT VE İETT’YE SORUŞTURMA DALGASI: ÇOK SAYIDA ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

AKP’Lİ METİNER’DEN SDG ÇIKIŞI

APO’NUN YANINDAKİ VEYSİ AKTAŞ’IN KUZENİ ALİ İHSAN AKTAŞ…

ERDOĞAN,AVUKAT İNAL’IN GÖREVİNE SON VERDİ

İMAMOĞLU’NDAN YARGI ELEŞTİRİSİ...

YUMAKLI: UŞAK SİVASLI, KAHRAMANMARAŞ ONİKİŞUBAT VE İZMİR BORNOVA’DAKİ YANGINLAR KONTROL ALTINA ALINDI

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ, SURİYE'DE ALEVİ KADIN VE KIZ ÇOCUKLARIN KAÇIRILMASINI ARAŞTIRDI: FİDYE VE ZORLA EVLENDİRMELER BELGELENDİ

ICRYPEX KURUCUSU GÖKALP İÇER TUTUKLANDI

ERDOĞAN, KABİNE TOPLANTISI SONRASI KONUŞTU

PARA SAYARKEN GÖRÜNTÜLENEN DİYANET GÖREVLİSİ SESSİZLİĞİNİ BOZDU: BAĞIŞ PARASI, SADAKA PARASI

YARGITAY’DAN HKP LİDERİNE ŞOK: NURULLAH EFE’NİN GENEL BAŞKANLIĞI DÜŞÜRÜLDÜ

İSKENDERUNSPOR BAŞKANI HAKAN BOLAT’TAN YEREL BASINA TEPKİ: "GAZETECİLER TAKIMA SAHİP ÇIKMIYOR"

BURSA'DA ORMANI YAKAN KİŞİ FETÖ'DEN İHRAÇ EDİLEN ASKER ÇIKTI!

İBB SORUŞTURMASI GÖLGESİNDE: AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN KARDEŞİ MELEK KARA’NIN YOLSUZLUK SKANDALI

İMAMOĞLU’NUN YÜKSEK LİSANS DİPLOMASI DA GEÇERSİZ SAYILDI

BURSA'DAKİ ORMAN YANGINI 3. GÜNÜNDE: 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

ZEYDAN KARALAR: "BEN ADANALIYIM, SİLİVRİ’DE NE İŞİM VAR?"

İSFALT GENEL MÜDÜRÜ BURAK KORZAY, 'ETKİN PİŞMANLIK' KAPSAMINDA İFADE VEREREK TAHLİYE EDİLDİ

CHP MARDİN İL YÖNETİMİ TOPLU İSTİFAYLA DÜŞTÜ

Yükleniyor


MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

Yozgat’ta patates üreticisi ihracat kapılarının açılmasını istiyor

  • Çarşamba 33.4 ° / 21.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 33 ° / 22.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 31.1 ° / 23.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2