SAMANDAĞ BELEDİYESİ'NDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ

Samandağ Belediyesi ile Disk Genel İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle karar bağlanan yüzde 65’lik zammı duyan belediye personeli davullar eşliğinde belediye binasında toplandı.

Hatay 9.09.2022 19:39:00 0
SAMANDAĞ BELEDİYESİ

Samandağ Belediyesi ile Disk Genel İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle karar bağlanan yüzde 65’lik zammı duyan belediye personeli davullar eşliğinde belediye binasında toplandı.

Samandağ Belediyesi personeli, imzalanan toplu iş sözleşmesinin ardından “En Büyük Başkan Bizim Başkan” sloganları ile davullar eşliğinde belediye önünde toplandı.

İmzalanan sözleşme ile Samandağ Belediyesi’nde en düşük ücret alan personelin maaşı yaklaşık 7.500 TL olarak belirlendi.

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, belediye personeline hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Yeni imzaladığımız sözleşme hem sizlere, hem bizlere, hem belediyemize ve ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Görüşmelerin çetin geçtiği bir sözleşme oldu. Türkiye’deki ekonomik koşullar, belediyenin ekonomik durumu ve siz değerli belediye personellerimizin durumunu da dikkate alarak doğru olan ne ise onu yapmaya çalıştık.

3 yıldız sizlere zamanında maaşınızı ödemek için ikramiyelerinizi ve diğer haklarınızı ödemek için yoğun bir çaba sarf ettik. Allah’a şükür bu üç yılı kazasız belasız geçirdik. Önümüzde yaklaşık olarak 20 aylık bir süre var. Geri kalan süreyi de aynı şekilde maaşlarınızı ve haklarınızı zamanında vermek suretiyle tamamlamak istiyoruz. Şunu bilmenizi istiyorum; belediyenin bütün imkanlarını seferbere ettik. Ekonomik koşullar ağırlaşıyor, yaşam koşulları ağırlaşıyor, sizler Samandağ’a mutluluk taşıyorsunuz. Gerçek emekçi olan sizlersiniz, onun için belediyenin bütün imkanlarını sizin için seferber ediyoruz.

“BEDEL ÖDEYEN, ALIN TERİ DÖKEN ARKADAŞLARIMIZIN HER ZAMAN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR”

Gelir gelmez birkaç kendinden menkul arkadaş bizleri işçi düşmanı göstermeye çalıştı. Biz sadece şuna karşı olduğumuzu söyledik; oturarak, emek harcamadan, bedel ödemeden, hak etmeden kimsenin maaş almasını istemedik. Bizim mücadelemiz sadece ona yönelikti. Sizin gibi çalışan, bedel ödeyen, alın teri döken arkadaşlarımızın her zaman başımızın üstünde yeri vardır.

Bir Belediye Başkanı öncelikle kendi çalışanına sahip çıkacak. Bu memleket için bedel ödemeye, alın teri dökmeye hazır olan sizin gibi insanlara sahip çıkacağız. Belediye Başkanının birinci görevi budur. Eğer Belediye Başkanı bu memleketin yükünü sırtlayan,  sırtında taşıyan sizin gibi emekçilere hakkını vermezse burada hizmet üretemeyiz. Onun için sizden istirhamım bu ilçe için, bu memleketi güzelleştirmek için, bu memleketin sorunlarını çözmek için var gücünüzle, bütün eforunuzu sarf etmek suretiyle katkı sunmaya devam edin. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalardan ben çok memnunum.

“BUNDAN SONRA DA MAAŞLARINIZI DÜZENLİ BİR ŞEKİLDE ÖDEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Bundan sonraki süreç kritik bir süreç. Çünkü üzülerek söylüyorum ki maliyetler arttı. Bütün personellerimize, enflasyona ezdirmeme adına, belediyenin imkanlarının da üstünde bir zam yapmaya çalıştık. Gelen para hemen hemen aynı, 3 yıl önce bizim istihkakımız ne ise şu anda sadece yüzde 20’lik , yüzde 30’luk bir artış var, ama emtia fiyatlarında %300’e varan zamlar var. Elektrikten mazota, çimentoda, betonda, demirde yüzde 250’ye varan zamlar yapıldı. Personele 2 – 3 defa zam yaptık. Ama bizim istihkakımıza bunun çok altında bir artış yapıldı. Bizim bundan sonraki hedefimiz, 3 yılda maaşlarınızı nasıl düzenli bir şekilde ödediysek, bundan sonra da bu şekilde ödemeye devam etmek. Ama şunu bilmenizi istiyorum ki, çok zorlanıyoruz.

Belediyede biz bu imkanları nasıl sunduk biliyor musunuz? Tasarruf yaparak. Tasarruf yapıyoruz, bütçeyi denetim altında tutuyoruz, israftan kaçınıyoruz, Samandağ’ın temel sorunlarına kalıcı çözümler üretmeye çalışıyoruz. Çok önemli bir aşamaya getirdik. Kim ne derse desin, Samandağ’ın çehresi yavaş yavaş değişiyor. Bu sizin sayenizde gerçekleşiyor. Bunu personellerimiz ile dayanışma içerisinde yapıyoruz.

En büyük sizlersiniz. Bu yük sizin sırtınızda, bu ilçenin bütün sorumluluğunu, sizler üstlenmişsiniz. Sizler olmasanız biz şu anda yaptıklarımızın hiçbirini yapamazdık. Evet tabi ki Belediye Başkanı önemlidir, yönetim önemlidir… Biz meclis üyesi arkadaşlarımız ile beraber dayanışma içerisinde, sizlerle de el ele omuz omuza bu memleketi daha, güzel daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmenin çabası içindeyiz ve 3 yılımız çok başarılı geçti. Bu geri kalan süreyi de aynı inançla, aynı birlik ve beraberlik duygusu içerisinde inşallah tamamlayacağız ve ilçemizi de hak ettiği noktaya beraber taşıyacağız.

“YENİ MAAŞINIZ ANANIZIN AK SÜTÜ KADAR HELAL OLSUN”

Tekrardan bu imzalamış olduğumuz sözleşme, sizlere vermiş olduğumuz yeni maaşınız ananızın ak sütü kadar helal olsun. Son kuruşuna kadar hak ediyorsunuz.

Sendikada yer alan arkadaşlara da teşekkür ediyoruz. Kendileri de haklı olarak sendikaya üye olan personellerimizin hakkını koruma mücadelesi verdiler. Ancak biz, Sendika olmasa dahi personelimizi enflasyona ezdirmeme adına ama belediyemizin imkanları çerçevesinde işçilerimizin hakkını verme taraftarıyız. Sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun."

 

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,43% -0,12
  • EURO

    43,61% -0,15
  • GRAM ALTIN

    3989,23% -1,98
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

ON BİNLER YASAKLARA VE YAĞIŞA RAĞMEN KADIKÖY'DE BULUŞTU

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE MÜDAHALE: 384 KİŞİ GÖZALTINDA

ANKARA'DA BİNLERCE YURTTAŞ, TANDOĞAN MEYDANI'NA YÜRÜDÜ…

YURDUN DÖRT BİR YANINDA 1 MAYIS COŞKUSU…

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’IN ‘TELEF’ SÖZLERİNE YANIT

ÖĞRENCİ KORTEJİNDE BİRLEŞELİM

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE SERT MÜDAHALE!

MENZİLCİLERE AİT ÇAKARLI ARAÇLA İLGİLİ ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: "155 BİN 401 TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANMIŞTIR"

İSTANBUL'DA 1 MAYIS: KADIKÖY'DE TOPLANMALAR BAŞLADI

MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR! MİTİNGİNDE YENİ ADRES BAŞAKŞEHİR

İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

İSVEÇLİ GAZETECİ MEDİN'E ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’ SUÇUNDAN CEZA

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

AYŞE BARIM İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

AKP'DEN TÜSİAD'A BARIŞ ELÇİSİ

MELONİ'DEN ERDOĞANA 'GÖÇMEN' TEŞEKKÜRÜ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL:MANSUR YAVAŞ SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL AKLINDAKİ FORMÜLÜ AÇIKLADI…

İSPANYA VE PORTEKİZ'DE ELEKTRİK KRİZİ: NEDENİ BULUNAMADI

200 MİLYONA TEMEL ATILAN CAMİ İNŞAATI ATIL BIRAKILDI!

CHP'Lİ İSİMLERE 'TERÖR' SORUŞTURMASI: 25 KİŞİ HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILDI

HATAY'DA SAĞLIKSIZ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNE DENETİM: 220 KİLOGRAM İMHA EDİLDİ

Yükleniyor


HATAY VALİSİ GÖREVİNİ ALİ KEMAL COŞKUN’A DEVRETTİ...

HATAY'DA KADIN CİNAYETİ

HBB ESKİ BAŞKANI SAVAŞ 21. KURULTAYI HAKKINDA DA DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

ERZİN'DE KAYIP KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

HATAY'DA FECİ KAZA... BİR ÖLÜ BİR YARALI

HBB’DE 1 YILLIK ÇALIŞMALAR MASAYA YATIRILDI

  • Cuma 23.5 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.9 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50