SALDIRIYA UĞRAYAN GAZETECİ SİNAN AYGÜL: "TATVAN BELEDİYESİ SÖZ KONUSU İHALEYİ İPTAL ETTİ"

Bitlis’te Tatvan Belediye Başkanı’nın korumaları tarafından saldırıya uğrayan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, ANKA Haber Ajansı’na konuştu.

YEREL 20.06.2023 00:48:00 0
SALDIRIYA UĞRAYAN GAZETECİ SİNAN AYGÜL:

Bitlis’te Tatvan Belediye Başkanı’nın korumaları tarafından saldırıya uğrayan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, ANKA Haber Ajansı’na konuştu. Aygül, saldırıya uğramasına neden olan ihalenin bugün iptal edildiğini belirterek, "Bahsettiğimiz taşınmazın ihalesi yapılmıştı ve satılmıştı, bir firma bunu almıştı. Bugün, tek taraflı bir şekilde belediye kararıyla bu ihale iptal edildi. Bu, tam olarak şunu gösteriyor aslında; ben bu şartları eleştiriyordum, böyle olmaması gerektiğini söylüyordum, ama ısrarla bu ihale yapılmıştı. Mademki doğruysa o halde neden iptal etiniz diye sormak gerekiyor kendilerine. Buradan alabileceğimiz tek cevap da şudur; demek ki yaptığımız haberler ve ortaya atılan iddialar ve savunduğumuz şeyler doğruymuş" dedi.

Tatvan Belediyesi’nin bazı taşınmaz malların satışında usulsüzlükler yaptığını gündeme getiren Yeşil Sol Parti Bitlis Milletvekili Semra Çağlar Gökalp’ın 15 Haziran’da attığı tweeti alıntılayarak ihalenin iptal edilmesi gerektiğini paylaşmasının ardından önceki gün Tatvan Belediye Başkanı’nın korumaları tarafından saldırıya uğrayan gazeteci Sinan Aygül, söz konusu ihalenin bugün iptal edildiğini açıkladı.

"ELMACIK KEMİĞİM 4 YERDEN KIRILDI"

Sinan Aygül, ANKA Haber Ajansı’na şunları söyledi:

"Bahsettiğimiz taşınmazın ihalesi yapılmıştı ve satılmıştı, bir firma bunu almıştı. Bugün, tek taraflı bir şekilde belediye kararıyla bu ihale iptal edildi. Bu, tam olarak şunu gösteriyor aslında; ben bu şartları eleştiriyordum, böyle olmaması gerektiğini söylüyordum, ama ısrarla bu ihale yapılmıştı. Mademki doğruysa o halde neden iptal etiniz diye sormak gerekiyor kendilerine. Buradan alabileceğimiz tek cevap da şudur; demek ki yaptığımız haberler ve ortaya atılan iddialar ve savunduğumuz şeyler doğruymuş. Kamu zararı söz konusu olmuş orada. En hafif haliyle rekabet ortamı oluşmamış ki muhtemelen ret gerekçesi de rekabet ortamının oluşmamış olmasıdır. Bu durum, yaptığımız haberlerin doğru olduğunun bir göstergesidir. İdare, kendi kararıyla kendisi iptal etmiş. Şu an itibariyle ciddi bir sağlık sıkıntım yok. Ancak yüzümde elmacık kemiği kırıldığı için dört-beş yerden, plastik cerrahın ciddi bir operasyon yapması gerekiyor, bunun için de şişliğin kısmen inmesini bekliyoruz. Bitlis’te olmadığı için Diyarbakır ya da Van’a plastik cerrahi operasyonu için gitmem gerekiyor.

"TATVAN BELEDİYE BAŞKANI AZMETTİRİCİCİR"

Birincisi ben, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin azmettirici olduğunu düşünüyorum ve bu konuda suç duyurusunda bulundum. En hafif haliyle azmettiricidir ve arkasında başka güçler de olabilir. Yoksa biri devletin polisi, iki koruma memuruyla silahla güpegündüz bir gazeteciye yönelik bu öldürmeye yönelik teşebbüsleri basit bir eylem değil, hayatın olağan akışına aykırı ve kendi iradeleriyle verebilecekleri bir karar değil. Kaldı ki kendileriyle hiçbir tanışıklığım ve husumetim de yok. Bu durumda gelip bana saldırmaları mantıklı değil, birinin bunları azmettirmiş olması gerekiyor. Doğal olarak, düşündüğümde, bu işin başında belediye başkanı var, yakın korumaları ve yakın akrabaları var. Bundan haberinin olmaması ihtimali çok çok düşük. Kendisiyle alakası yoksa o zaman perde arkasındaki isimleri kendisi çıkarsın ortaya. Desin ki ‘Ben değil benim yardımcım, ben değil filan ortağım ya da şu rant çetesinin şu işinden dolayı yapılmıştır’ diye çıksın kendisi teşhir etsin. Böyle bir durum, başkanın talimatı olmadan mümkün değil. Mümkünse eğer çıksın perde arkasını kendi anlatsın, inanalım.

"TEHDİT İDDİASIYLA MAĞDUR DURUMU YARATMAK İSTİYOR"

Tehdit meselesine gelince de ne yazık ki ‘Örgüt beni tehdit etti. Bu FETÖ’cü, PKK’lı. DHKP-C’nin ölüm listesindeyim’ gibi aparatlar, ne yazık ki son zamanlarda çok sık kullanılan aparatlardır ve bu bir retorik bile değildir. Bunun üzerinden belki kendisini temize çekmek, mağdur edebiyatı yaratmak ki mağdur durumu yaratmak için böyle hareket ediyor. Onun sadece o açıklaması, elinde tehdit edildiğine dair hiçbir delil olmamasına rağmen salt o açıklaması yandaş medyada geniş bir yer buldu maalesef ki manşetlerde. Güya ben onu tehdit etmişim. Benim durumum ortada, yüz halim ve sağlık durumum ortadayken nerdeyse o mağdur, ben saldırganmışım pozisyonuna çekilmek istendim. Klasik bir algı operasyonudur, bu sefer bu tutmaz. Bu bildiğimiz bir taktik ve izaha da muhtaç değil bu durum.

"BU SALDIRI, BENİM ŞAHSIMDA BÜTÜN GAZETECİLEREDİR"

Bu saldırı, sadece bana, Sinan Aygül’e değil, benim şahsımda bütün gazetecilere, basın ve ifade özgürlüğü savunucularının tamamına yönelik bir saldırıdır. Aynı zamanda toplumun ve kamunun menfaatini koruma dürtüsüne yönelik bir saldırıdır, bunu baskılamaya yönelik bir saldırıdır. Şunu söylüyor saldırganlar; ‘Biz her şeyi yaparız, çalarız, yakarız, ortalığı talan ederiz ama kimse bize hiçbir şey söylemeyecek. Biz, söyleyeni de böyle yaparız’ diye gözdağı vermek istiyorlar. Dolayısıyla konu, Sinan Aygül ile ilgili bir konu değil aslında. Konu, toplumsal, hatta bir noktada evrensel bir konudur. Basın ve ifade özgürlüğüne, haber alma ve haber verme hakkına yönelik bir saldırıdır. Bu saldırının bu çerçevede değerlendirilmesi gerekiyor."

NE OLMUŞTU

Gazeteci Aygül, Tatvan Belediyesi’nce taşınmaz mallarda ciddi usulsüzlükler yapıldığını gündeme getiren Yeşil Sol Parti Bitlis Milletvekili Semra Çağlar Gökalp’ın 15 Haziran’da attığı tweeti alıntılayarak aynı gün “Bazı satışlarda çok ciddi usulsüzlükler, ciddi suçlar var. Olası bir inceleme/soruşturma ve tarafsız bir yargı sürecinde çok kişinin canı yanar. Bitlis Belediyesi’nin ihalesi katılımcı olmadığı için iptal oldu. Tatvan Belediyesi’nin gerçekleşen satışının da rekabet koşulları oluşmadığı gerekçesiyle iptal edilmesini bekliyorum” paylaşımını yapmıştı.

Aygül, bu paylaşımdan iki gün sonra, yani 17 Haziran’da, Tatvan Kültür Mahallesi Şeyhmuz Zırhlı Sokak’ta yürürken Tatvan Belediye Başkanı Emin Geylani’nin sivil koruması Yücel B. tarafından saldırıya uğramış. Olaya müdahale etmek isteyen vatandaşlara ise polis memuru olduğu belirtilen koruma Engin K. tarafından engellenmişti. Elmacık kemikleri kırılan Aygül’ün kanlar içerisindeki fotoğraflarının sosyal medyada yayınlanmasının ardından gazeteci Ruşen Takva olay anına ait güvenlik kamerası kayıtlarını paylaşınca kamuoyunda büyük tepki oluşmuştu.

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    11183,00%1,66
  • DOLAR

    41,27% -0,06
  • EURO

    49,03% 0,89
  • GRAM ALTIN

    4892,99% 0,18
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 1,72

ÖZGÜR ÇELİK AÇIKLADI: BAYRAMPAŞA'DA BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ

ALTAYLI: KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ PERDE...

BAYRAMPAŞA OPERASYONU: HASAN MUTLU DAHİL 39 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ!

ERDOĞAN: “BU DAVANIN HİÇBİR YERİNDE AK PARTİ OLARAK YOKUZ”

GÜRSEL TEKİN: BU MAHKEMENİN HİÇBİR TARAFINDA YOKUZ

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİ'NDE CHP ÇOĞUNLUĞU KAYBETTİ

CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SÜRPRİZ TELEFON…

EPİK SANAT TİYATROSU “NAZIM” OYUNUNU HARBIYE HALKIYLA BULUŞTURDU

MERSİN'DE CİNNET GEÇİREN ANNE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

BAYRAMPAŞA'DA BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DAHA CHP'DEN İSTİFA ETTİ

FETÖ'NÜN DIŞİŞLERİ YAPILANMASINA OPERASYON: 15 GÖZALTI KARARI

BAŞKAN ÖNTÜRK: “ÜRETİCİ KAZANACAK, TÜKETİCİ DE UYGUN FİYATLA YİYECEK”

VALİ MASATLI BALIKÇILARLA SEZONU BAŞLATTI

MAHKEMENİN KURULTAY KARARI BARIŞ YARKADAŞ'I KIZDIRDI

CHP’DEN KURULTAY DAVASI YORUMU: BU DAVALARI AÇANLAR CHP’Lİ DEĞİL

CAN HOLDİNG SORUŞTURMASI: KENAN TEKDAĞ SERBEST BIRAKILDI; 4 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

KIZILCIK ŞERBETİ DİZİSİNİN SENARİSTİ MERVE GÖNTEM GÖZALTINA ALINDI

ERDOĞAN, CİHATÇI HTŞ LİDERİ COLANİ İLE DOHA’DA GÖRÜŞTÜ!

AKSARAY’DA SKANDAL: AMELİYATTA YANLIŞ KAN VERİLDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ!

CHP KURULTAYI DAVASINDA ARA KARAR!

BUTLAN DAVASI BAŞLADI: CHP’DEN GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN HODRİ MEYDAN!

SİYASET MAHKEMEDE, EKONOMİ BEKLEMEDE! KRİTİK DAVA PİYASALARI SALLAYABİLİR

HİKMET ÇETİN'DEN GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA!

KURULTAY DAVASI ÖNCESİ İMAMOĞLU’NDAN SERT MESAJ

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

125 BİN DEĞİL, MİLYONLAR! DEMOKRASİ İÇİN TANDOĞAN’DA BİRLEŞTİLER”

CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

KOMŞUSUNDAN AKP’YE GEÇEN BAŞKANVEKİLİ’NE ŞOK TEPKİ: HAKARET VE TÜKÜRÜK!

Yükleniyor


MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

  • Salı 30.4 ° / 20.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 32.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.2 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
14.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
15.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0