SAHTE CİMER HESABIYLA DOLANDIRILAN BİLECİKLİ MUHTAR UYARDI: "BEN YANDIM VATANDAŞLARIMIZ YANMASIN"

Bilecik’in Osmaneli ilçesi eski Avdan Köyü Muhtarı Erdoğan Kara, sosyal medyada ‘kredi kartı aidatlarının iade edileceği” yazısının yer aldığı sahte CİMER hesabını tıklaması sonucu banka hesaplarını ikinci şahıslara kaptırarak...

YEREL 7.06.2023 20:47:00 0
SAHTE CİMER HESABIYLA DOLANDIRILAN BİLECİKLİ MUHTAR UYARDI:

Bilecik’in Osmaneli ilçesi eski Avdan Köyü Muhtarı Erdoğan Kara, sosyal medyada ‘kredi kartı aidatlarının iade edileceği” yazısının yer aldığı sahte CİMER hesabını tıklaması sonucu banka hesaplarını ikinci şahıslara kaptırarak 164 bin lira dolandırıldığını belirterek, "Ben yandım vatandaşlarımız yanmasın. Vatandaşlarımızın daha dikkatli olması gerekiyor ve CİMER’in sayfasını dahi kullanıyorlar. Traktörü satacağız, birkaç hayvanımız var onları satıp ödeyeceğiz, yapacak bir şey yok" dedi.

İki farklı bankada hesabı bulunan eski Avdan Köyü Muhtarı Erdoğan Kara (54), sosyal medyada gördüğü Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) resimli bir yazının altındaki linke tıkladı. Bir süre sonra kendisini arayan ve banka yetkilisi olduğunu söyleyen şahıs ile konuşma yaptığını aktaran Kara, yönlendirmeler dahilinde banka bilgilerini verdi. Ardından iki farklı bankadaki hesaplarından toplamda 164 bin TL çekildiğini fark eden Kara, dolandırıldığını anlayınca savcılığa suç duyurusunda bulundu.

"BANKA BİLGİLERİMİ DOLDURDUM"

"Ben yandım vatandaşlarımız yanmasın" diyerek vatandaşları uyaran Kara, bankalara olan 164 bin TL borcunu ödemek için traktörünü ve hayvanlarını satacağını söyledi. Kara, başından geçenleri şöyle anlattı:

"Bilecik Osmaneli Avdan Köyü sakinlerinden Erdoğan Kara. 2014-2019 köy muhtarıyım aynı zamanda. Ayın 25’inde köyümde otururken sosyal medyada, e-Devlet’te dolaşırken CİMER isimli bir yazı ile karşılaştım ve altında yazdığı yere tıkladım. Bir form çıktı, formda banka bilgilerimi doldurdum. Bunun akabinde bir mesaj geldi. 20 dakika sonra telefonumla arandım, ‘banka görevlisiyim formu doldurmuşsunuz’ dedi. ‘Evet’ dedim banka kartını doldurdum. Benim bütün bilgilerime girerek bunlar kendileri dolandırıcı bir şebekeymiş. Bütün bilgilerime girerek bankadan kartlarım var fakat şifrelerini dahi kendim bilmiyorum. Sadece tarım kredisi, çiftçi kredisi kullandığım için banka müdürüm, ‘koy cebinde dursun’ dedi. Bende koydum cebimde duruyor.

"BANKA HESABIMA GİRMEK İSTEDİM VE ŞİFREMİ KABUL ETMEDİ"

Bu şahıslar buraya girerek kredi kartı hesaplarımı nasıl yaptılarsa bir yere 77 milyar TL banka kartımdan aktarıyorlar. Daha sonra banka kredi kartımdan aktarmaya çalışıyor aktaramıyor. Bir firmadan 36 bin lira alışveriş yapıyor. Nakit avansımı çekip 5003 numaralı devletin hibe desteği yatırdığı bir hesabım var oraya atıyor. 20 bin lira da oradan kendi hesabına para aktarıyor. Buradan demek istediklerim ben yandım, savcılığa suç duyurusunda bulundum. Takipler devam ediyor. Bankaların genel merkezlerini aradım. Ayın 25’inde tahminin 22:20 civarlarında mobil banka hesabıma girmek istedim ve şifremi kabul etmedi. Şifremi kabul etmeyince ben huylandım. Müşteri hizmetlerini aradım. Müşteri hizmetleri bana, ‘hesaplarımda bunlar oldu’ deyince dedim ki, ‘hesaplarıma bloke koyun, dolandırıcıların eline geçti’ diye kendilerine anlattım. Diğer bankada da aynı oldu. Ertesi gün savcılığa suç duyurusunda bulunmaya geldiğimde bankanın müşteri hizmetlerini aradım. Dedim ki, ‘bloke koyulsun bu hesaplarıma bu ben değilim’. Şu anda buna rağmen bankadan bana gelen mesajlar 6 haneleri şifreler kullandığı için bu parayı benden istiyorlar.

"TRAKTÖRÜ SATACAĞIZ"

Ben yandım traktörü satacağız, birkaç hayvanımız var onları satıp ödeyeceğiz yapacak bir şey yok. Vatandaşlarımızın daha dikkatli olması gerekiyor ve CİMER’in sayfasını dahi kullanıyorlar. Yani ben yandım vatandaşlarımız yanmasın. Bir bankadan 77 milyar, parça parça atılmış 77 milyar tamamlanana kadar. Dekontlarının hepsi mevcut. Diğer bankadan da dediğim gibi paranın 86 milyar olarak 51 bin lira nakit avansı çekip benim hesabıma atıyor. Oradan 20 bin lira kendi hesabına atıyor. 36 bin lira da alışveriş yapıyor. 29 bin lirayı kullanamamış, şifreler kilitlendiği için. Ben kendim dahi banka mobilime giremedim. Buradan huylanınca müşteri hizmetlerini aradım. Yani toplamda 164 milyar para dolandırıldım."

 

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

TRUMP: İRAN VE İSRAİL BİR ANLAŞMA YAPMALI VE YAPACAKLAR

ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

HATAY’DA ÜCRETLERİ GASP EDİLEN TOKİ İŞÇİLERİ ÇATIYA ÇIKTI: 2 GÖZALTI…

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE 4 SAAT SÜRDÜ

İSRAİL ORDUSU, İRAN'IN SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU…

ÖZGÜR ÖZEL:GÖZÜ DÖNMÜŞ İSRAİL'İN SALDIRISINI KINIYORUZ

KÜRECİK RADAR ÜSSÜ YİNE GÜNDEMDE…

SAVAŞ BORSAYI KÖTÜ VURDU

TÜRKİYE'DE "DEPREM ÜRETME ZAMANI GELMİŞ" 30 FAY BELİRLENDİ

İSRAİL, İRAN'I VURDU | İRAN: SERT KARŞILIK VERECEĞİZ

İSTANBUL'DA EV BASKINLARI: GAZETECİLER GÖZALTINDA

TRUMP: GEREKİRSE İSRAİL'İ SAVUNACAĞIZ

İSRAİL, İRAN'DA STRATEJİK NOKTALARA SALDIRDI

CEMİL TUGAY, 1030 İŞÇİNİN İŞTEN ÇIKARILACAĞINI AÇIKLADI…

“YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN LGS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL VE STRATEJİ DESTEĞİ!”

HİNDİSTAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ

SURİYE'DE CİHATÇI HTŞ YÖNETİMİ, HALK PLAJLARINDA KADINLARIN BİKİNİ VE MAYO GİYMESİNİ YASAKLADI

İMAMOĞLU VE AVUKATLARI DURUŞMAYA KATILMADI: 'BİLİRKİŞİ DAVASI' ERTELENDİ

YARIN DURUŞMAYA ÇIKMASI BEKLENEN İMAMOĞLU’NDAN ÖNEMLİ KARAR

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ'NİN CHP'DEN AKP'YE GEÇMESİNE ÖZGÜR ÇELİK'TEN TEPKİ...

İMAMOĞLU'NUN 'BİLİRKİŞİ' DAVASI YARIN GÖRÜLECEK

ÜMİT ÖZDAĞ'IN TUTUKLULUK HALİ DEVAM KARARI , DURUŞMA 17 HAZİRAN'A ERTELENDİ

‘TACİZLE’ SUÇLANAN MÜFTÜ VAİZ OLDU

Yükleniyor


ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

Yozgat’ta patates üreticisi ihracat kapılarının açılmasını istiyor

Osmaniye Devlet Hastanesi’nde nöbetçi personele saldırı

  • Pazartesi 32.6 ° / 17.7 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2