PERVİN BULDAN: “SOKAKLARI, MEYDANLARI NASIL Kİ FAŞİZME BIRAKMADIK MECLİS’TE DE SİYASETTE DE MEYDANI İKTİDARA BIRAKMAYACAĞIZ”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında; “Bu yasama yılında da özellikle ülke sorunlarını en etkili şekilde Meclis’e taşımaya ve halkımızın, ezilenlerin Meclis’teki en güçlü sesi olmaya devam...

SİYASET 4.10.2022 16:18:00 0
PERVİN BULDAN: “SOKAKLARI, MEYDANLARI NASIL Kİ FAŞİZME BIRAKMADIK MECLİS’TE DE SİYASETTE DE MEYDANI İKTİDARA BIRAKMAYACAĞIZ”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında; “Bu yasama yılında da özellikle ülke sorunlarını en etkili şekilde Meclis’e taşımaya ve halkımızın, ezilenlerin Meclis’teki en güçlü sesi olmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Sokakları, meydanları nasıl ki faşizme bırakmadık, Meclis’te de siyasette de meydanı iktidara bırakmayacağımızı özellikle belirtmek istiyorum” dedi. 

Pervin Buldan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Buldan yurttaşlara; "Açlık ve yoksulluk sınırı olmayacak, servet sınırı olacak. Gece yatağa aç ve üşümüş bir şekilde girecek hiçbir yurttaşımızın olmadığı bir Türkiye olacak. Çokluk içinde yokluğu yaşatan bu harami düzeni sona erdirmekte kesinlikle kararlıyız. Tarihe ve halkımıza olan sözümüzdür, bunu da başaracağız" diye seslendi. 

Buldan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: 

"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ: Hepimizi derinden üzen müzisyen Onur Şener’in katledilmesini; katledenleri ve bu kışkırtılmış cehalet iklimini sürekli besleyenleri kınıyor ve şiddetle lanetliyorum. Sevgili Şener’e Allah’tan rahmet, ailesine, sevdiklerine ve arkadaşlarına başsağlığı dileklerimi buradan iletmek istiyorum. Onur Şener’i katledenlerin en ağır şekilde ceza alması için yargı sürecinin takipçisi olacağımızı bu kürsüden bir kez daha ifade ediyorum. 

NAGİHAN AKARSEL’İN KATLEDİLDİĞİNİN HABERİNİ ALDIK: Biraz önce aldığımız bir bilgi ile Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi Nagihan Akarsel’i silahlı suikast sonucu katledildiği haberini aldık. Tam da Genel Kurul’a sansür yasasının getirileceği bugünlerde gazetecilik mesleğini yürüten ve sürdüren üstelik bir kadın olan gazeteciyi katledenleri buradan şiddetle ve nefretle kınadığımızı belirtmek istiyorum. Akarsel’in ailesine de arkadaşlarına da çalışma arkadaşlarına da buradan başsağlığı dileklerimizi iletiyor, kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. 

MEYDANI İKTİDARA BIRAKMAYACAĞIZ: Bu yasama yılında da özellikle ülke sorunlarını en etkili şekilde Meclis’e taşımaya ve halkımızın, ezilenlerin Meclis’teki en güçlü sesi olmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Sokakları, meydanları nasıl ki faşizme bırakmadık, Meclis’te de siyasette de meydanı iktidara bırakmayacağımızı özellikle belirtmek istiyorum. 

ÇÖZÜM; DEMOKRATİK SİYASET: Sorunların çözüm yeri Meclis; çözümü demokratik siyasettir. Demokratik siyasetin gücü de cesareti de HDP’dir, sizlersiniz, halkımızdır, emekçilerdir.  Bugün aramızda cezaevlerindeki işkence ve hukuksuzluklara karşı adalet nöbetini sürdüren sevgili annelerimiz var. Haklı ve onurlu mücadelenizi buradan bir kez daha selamladığımı ifade etmek istiyorum. Yalnız değilsiniz sevgili anneler, asla yalnız kalmayacaksınız, asla yalnız yürümeyeceksiniz.

CEZAEVİNDE OLUP BİTENLERE MECLİS OLARAK MÜCADELE EDELİM: Cezaevleri sürekli gündemimizdedir. Dün Grubumuz Adalet Bakanlığı’na yürüyüş gerçekleştirdi. Bu acil konuyu kamuoyunun dikkatine sunmaya çalıştı. Yakın zamanda Adalet Bakanı ile yeniden bir görüşme gerçekleştireceğimizi de buradan bir kez daha belirtmek istiyorum. Grubumuz yeniden bir araştırma önergesi vererek bir araştırma komisyonunun kurulmasını Genel Kurul’da talep edecek. Buradan hem parlamentoya hem de bizim dışımızdaki hem muhalefet partilerine ama aynı zamanda iktidar partisine gelin bu komisyonu derhal kuralım ve çalışmalarına bir an önce başlayalım çağrısını yapıyorum. Cezaevinde olup bitenlere Meclis olarak müdahale edelim hem ölümleri hem hukuksuzlukları acil olarak durduralım. Bu görev hepimizin görevidir. HDP olarak sonuç alana kadar aileler ile birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. 

YOLSUZLUKLAR BİTMEDEN ENFLASYON DÜŞMEZ: Demokraside, hukukta, insan haklarında, yargıda ve adalette bırakalım adım atmayı her gün yeni kumpaslar kurarak bu ülkeyi yasaklar cehennemine dönüştürerek ekonomiyi nasıl düzeltecekseniz bu soruyu buradan iktidar partisine bir kez daha sormak istiyoruz. Enflasyonun düşmeyeceğinin en açık kanatı Sayıştay’ın tespit ettiği seri yolsuzluk ve usulsüzlerdir. Kurumlardaki yolsuzluk ve çürüme diz boyu. Kaynakların nereye harcandığının bile belli olmayan bir süreç yaşıyoruz. Çünkü ortada hukuk bırakmadılar. Hukukun olmadığı yerde çürüme de olur suç düzeni de olur. İşte bizim yaşadığımız tam da budur. Yolsuzluklar bitmeden enflasyon düşmez. Bu kadar net ve açık ifade etmek istiyorum. Bunlar enflasyonla değil halkla, emekçilerle, kadınlarla, gençlerle, muhalif medya ile mücadele eden bir AKP, MHP zihniyetidir. 

YANDAŞLARINA YURTTURABİLİRSİNİZ: Bugün biliyorsunuz sosyal medyaya sansür yasasını Meclis'te görüşmeye açacaklar. Meclis açılır açılmaz ilk işleri yasakçılık oldu! İşte bunların çözümü budur; yasaklardır, sansürdür, engellemedir, inkardır. Ekonomik kriz tweetlerini yasaklayınca enflasyonu da düşürmüş olacaklarını sanıyorlar. Kafaları böyle çalışıyor. Halkın yaşadığı zulmü halktan gizleyeceklerini sanıyorlar. Esnaf bitmiş tükenmiş, emekli, asgari ücretli aç yatıyor. Çocuklar okula aç gidiyor ve çocuklar yatağa aç giriyor. Çiftçi traktörüne kadar hacizli. Milyonlarca insan borç batağında. Ülkenin üçte ikisi yoksulluk, dörtte biri açlık sınırının altında. Kiralar, faturalar ödenemez durumda. Her gece ansızın getirilen zamlarla vatandaşın ümüğüne çökmeye devam ediyorlar. Saray'ın günlük 10 milyon lira olan israfını 85 milyona ödetmeye devam ediyorlar. Kalkmışlar bir de hiç utanmadan, sıkılmadan ‘biz çözeriz’ masalını hala anlatmaya devam ediyorlar. Hadi oradan! Siz bu masalı ancak kendi çevrenize anlatabilirsiniz, kendi yandaşlarınıza yutturabilirsiniz. Türkiye halkları artık sizin masalınıza hikayenize kanmıyor, seçimleri ve sandıkları bekliyor. Sandıklarda AKP-MHP bloğuna iyi bir ders verilecek. 

EMEĞİNİZİN VERİLMEYEN KARŞILIĞI İÇİN ALACAKLISINIZ: Bugün borç batağındaki milyonlar asla unutmasın; sizler borçlu değil, alacaklısınız. Bu iktidar düzeninden alacaklısınız. Zamlar karşısında her gün eriyen ücretleriniz için alacaklısınız. Emeğinizin verilmeyen karşılığı için alacaklısınız. Yok edilen geleceğiniz, çalınan umutlarınız için alacaklısınız. Aç yattığınız geceler, işsiz umutsuz geçirdiğiniz günler için alacaklısınız. Şimdi bütün bunları söke söke hem de misliyle bu iktidardan almak için daha çok mücadele etme zamanıdır. Kesinlikle bu düzen böyle gitmeyecek, böyle sürmeyecek. HDP ve kurduğumuz Emek ve Özgürlük İttifakı bunun en büyük güvencesidir.

GECE YATAĞA AÇ BİR ŞEKİLDE GİRECEK HİÇBİR YURTTAŞIMIZIN OLMADIĞI BİR TÜRKİYE OLACAK: Bu suç, rant ve servet şebekesine karşı halkın hakkı olanı halka teslim etmekte kesinlikle kararlıyız. Hep beraber üretecek, hep beraber eşit bir şekilde adil paylaşımı sağlayacak ekonomik yaşamı kuracağız. Açlık ve yoksulluk sınırı olmayacak, servet sınırı olacak. Gece yatağa aç ve üşümüş bir şekilde girecek hiçbir yurttaşımızın olmadığı bir Türkiye olacak. Çokluk içinde yokluğu yaşatan bu harami düzeni sona erdirmekte kesinlikle kararlıyız. Tarihe ve halkımıza olan sözümüzdür, bunu da başaracağız."

     

 

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,46% -0,05
  • EURO

    43,76% -0,22
  • GRAM ALTIN

    4091,85% -0,32
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,33

İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

İSVEÇLİ GAZETECİ MEDİN'E ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’ SUÇUNDAN CEZA

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

AYŞE BARIM İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

AKP'DEN TÜSİAD'A BARIŞ ELÇİSİ

MELONİ'DEN ERDOĞANA 'GÖÇMEN' TEŞEKKÜRÜ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL:MANSUR YAVAŞ SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL AKLINDAKİ FORMÜLÜ AÇIKLADI…

İSPANYA VE PORTEKİZ'DE ELEKTRİK KRİZİ: NEDENİ BULUNAMADI

200 MİLYONA TEMEL ATILAN CAMİ İNŞAATI ATIL BIRAKILDI!

CHP'Lİ İSİMLERE 'TERÖR' SORUŞTURMASI: 25 KİŞİ HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILDI

HATAY'DA SAĞLIKSIZ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNE DENETİM: 220 KİLOGRAM İMHA EDİLDİ

İBB’YE YÖNELİK OPERASYONDA GÖZALTINA ALINAN VE KAYINPEDERİ ÜZERİNDEN RÜŞVET ALMAKLA SUÇLANAN ONUR SOYTÜRK'ÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI…

SAMSUN'DA HEYELAN: BABA VE İKİ ÇOCUĞU HAYATINI KAYBETTİ

SAMSUN'DA HEYELAN: AKARYAKIT İSTASYONUNDA ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

ELAZIĞ'DA 4,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

ÖZGÜR ÖZEL'DEN EKREM İMAMOĞLU'NA ZİYARET

İMAMOĞLU’NDAN GÖZALTILARA TEPKİ…

TGRT'DE OLUMSUZ 'KJ'YE PATRON EŞİ SANSÜRÜ…

ÖZGÜR ÇELİK O BAVULLARI TEK TEK AÇTI!

AKP'Lİ İSİMDEN İTİRAF GİBİ 'İMAMOĞLU' VE 'KAYYUM' SÖZLERİ!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A 'DÜELLO' ÇAĞRISI…

Yükleniyor


BİR MİLLETVEKİLİ DAHA CHP'YE KATILDI

İDDİA: MUHARREM İNCE, CHP'YE KATILACAK

DAVUTOĞLU: HERKESE EL UZATIYORUM…

SAADET PARTİSİ'NDE KONGRE GÜNÜ: TEMEL KARAMOLLAOĞLU KOLTUĞUNU DEVREDECEK

CHP'NİN 81 İL BAŞKANINDAN ORTAK 'KURULTAY' AÇIKLAMASI!

ÖZGÜR ÖZEL: CHP'DE KİMSE BİRBİRİNE LAF YETİŞTİRMEYECEK

  • Çarşamba 28.5 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Perşembe 22.1 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23.5 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50