PAZARDA EKREM İMAMOĞLU’NA SESLENEN VATANDAŞ: “25 LİRA PARAM VARDI, ONU DA KIZIMDAN ALDIM”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ümraniye’deki kavşak açılışı sonrası Çekmeköy’de esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

GÜNDEM 4.07.2022 19:09:00 0
PAZARDA EKREM İMAMOĞLU’NA SESLENEN VATANDAŞ: “25 LİRA PARAM VARDI, ONU DA KIZIMDAN ALDIM”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ümraniye’deki kavşak açılışı sonrası Çekmeköy’de esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Pazar ziyareti sırasında İmamoğlu’na seslenen bir vatandaş, elindeki poşeti ve cebindeki bozuk paraları göstererek, "Bugün benim pazar alışım budur. Cebimi açayım mı? Dört senedir, şu pandemiye girdiğim günden beri bir kimse kapımı çalmadı. Eğer oy için kapımı çalarsalar gelmesin. 25 lira param vardı, onu da kızımdan aldım” dedi.

Ekrem İmamoğlu, Ümraniye'de yaptığı kavşak açılışının ardından Çekmeköy'e geçerek Rahmi Demir Kent Ormanı’nda yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. İmamoğlu, daha sonra Çekmeköy’de esnafı ziyaret etti, semt pazarında alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti.

İmamoğlu'nun Çekmeköy'de ziyaret ettiği bir kafenin işletmecisi, “Zamlar hem üründen geliyor hem işçilikten geliyor hem enerjiden geliyor. Satışlarımız düşük. 100 liralık benzin almaya giderdik eskiden. Benzin artardı ama biz 100 liralık alırdık. Bizde de öyle, ciro hep aynı ama kazanç sürekli düşüyor” dedi.

İMAMOĞLU: ALLAH DAYANMA GÜCÜ VERSİN

Ekrem İmamoğlu da esnafa, “Allah dayanma gücü versin. Bu tür mekanlarım da oldu, 9-10 civarında. Krizlerin ilk sarstığı yerler olur, bu tür yerler. Ama bunu hak etmiyoruz. Hem bu millet hak etmiyor hem sizin gibi girişimciler, esnaf hak etmiyor. Çözülecek. Kabiliyeti, kapasitesi, aklı, kazanma gücü yerinde bir toplumuz. Ama bazen aksaklıklar yaşıyoruz. Zor bir dönem ama atlatacağız” diye karşılık verdi.

Esnaf ise “Umutsuz değiliz ama bu zor döneme gerçekten acı çekerek katlanıyoruz. İşten çıkaramayız, hepsi evladımız. Hakkımızda hayırlısı” diye konuştu.

“ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNEN İNSAN BU EV KİRASINI NASIL ÖDEYEBİLİR”

Bir kadın kuaförüne de uğrayan İmamoğlu, esnafla sohbet etti. Artan maliyetlerden şikayet eden esnaf, “İki sene önce elektrik bin lira geliyordu. Şimdi 5-6 bin lira geliyor. İki ay bekleyince 10 bin lira geliyor. İnanılmaz yüksek rakamlar. Bu sene düğünüm var. Ev kiraları 5-6 binden aşağı değil. Asgari ücretle geçinen insan bu ev kirasını nasıl ödeyebilir? Sesimizi muhalefetin duyurmasını istiyoruz. Tek bir parti ile sorun çözülemiyor, birlik olunsun. Birlikten kuvvet doğar. Biz, elimizden gelen desteği göstereceğiz” dedi.  

İMAMOĞLU: BÜTÜN KRİZLER BİR YANA, ŞİMDİ YAŞADIĞIMIZ BİR YANA

İmamoğlu da “Bütün etkenler, çarpanlar böyle. Bunun genel anlamda çözümü, ekonomik sorunun çözülmesi. Bir belediye bunu düzeltemiyor elbette. Destekliyor, yardımcı olmaya gayret ediyor ama bir yere kadar. Genel ekonomik sistemin düzelmesi lazım. Senle benim farkım yok. Sen de bir vatandaşsın, ben de. Tamam, bugün yöneticiyim ama yarın değilim. Vatandaşım yani. İnan ki dertlerinizi hissediyorum ve dertleniyorum. Çünkü benim de yatırımlarım, işletmelerim oldu, ticaret yaptım, krizler gördüm. Ama krizlerin hepsi bir yana, şimdi yaşadığımız bir yana. Burada kabiliyet eksikliği çok yüksek” diye konuştu.

25 LİRA PARAM VARDI, ONU DA KIZIMDAN ALDIM"

İBB Başkanı, daha sonra semt pazarına gitti. Pazarda alışveriş yapan bir vatandaş, elindeki poşetleri göstererek, “Bugün benim pazar alışım budur. Cebimi açayım mı? Dört senedir, şu pandemiye girdiğim günden beri bir kimse kapımı çalmadı. Eğer oy için kapımı çalarsalar gelmesin” dedi. Vatandaş, “25 lira param vardı, onu da kızımdan aldım” diyerek cebinde kalan bozuk paraları gösterdi.

“DERDE DÜŞTÜK, BOĞULUYORUZ, KURTAR”

Yaşlı bir vatandaş da Ekrem İmamoğlu'na, “Derde düştük, boğuluyoruz, kurtar, kurtar. Kurbanlar adadım” diye seslendi.

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    16529,42%-0,80
  • DOLAR

    43,50% 0,22
  • EURO

    51,95% -0,22
  • GRAM ALTIN

    7225,79% -4,03
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 0,00

AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KÜRESEL EKONOMİDE "FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK": FED FAİZİ SABİT TUTTU, PİYASALAR NEFESİNİ TUTTU!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

BEŞTEPE'DE KRİTİK 3 SAAT: 2026’NIN İLK MGK’SINDA 9 MADDELİK "BEKA" MUHTIRASI!

BELEDİYE BAŞKANLARI SAVUNMA YAPTI, SKANDALLAR ZİNCİRİ ORTAYA SAÇILDI!

DEMİRTAŞ’IN AVUKATI RAMAZAN DEMİR’E 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SİLİVRİ’DE TARİHİ ÇIKIŞ: İKİ ELİMİZ YAKANIZDA, HESAP VERECEKSİNİZ

MAHKEME SALONUNDA İLK GÜN: TUTUKSUZ AKTAŞ, TUTUKLU SEÇİLMİŞ BAŞKANLAR

ÜST DÜZEY TEMAS ORTAYA ÇIKTI: İSRAİL–TÜRKİYE HATTINDA SESSİZ TRAFİK

MUHALEFETTEN SURİYE ZİRVESİ: "HALEP ÜZERİNDEN TEHLİKELİ BİR OYUN KURULUYOR!"

NİJERYA CUMHURBAŞKANI TİNUBU, ERDOĞAN İLE YÜRÜRKEN DÜŞTÜ

4 BİN 500 POLİSLE YAPILAN OPERASYONA FİRAR SKANDALI DAMGA VURDU

ŞARA “KÜRTÇE EĞİTİM” KARARINI VERDİ: SURİYE’DE DEVLET OKULLARINDA KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULACAK

MHP’DEN AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI…

ADALETİN AĞIR SINAVI: AZİZ İHSAN AKTAŞ DOSYASI MAHKEMEDE

GAZETECİ SEDEF KABAŞ GÖZALTINA ALINDI: PAYLAŞIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ, ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR

ZİNDANLA YÖNETİLEN ÜLKE: HAPİSHANELERLE AYAKTA TUTULAN İKTİDAR VE SUSTURULAMAYAN GAZETECİLİK

BAĞCILAR’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM ZİNCİRİ: AYNI DAİREDE 3 CAN KAYBI, 1 AĞIR YARALI

DEM PARTİ: TÜM KESİMLERİ SAĞDUYUYLA HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

“VEDALAŞMA FIRSATIM BİLE OLMADI”: FATİH ALTAYLI TUTUKLANDIĞI GÜNÜ ANLATTI

DİYARBAKIR'DA EMNİYET'E PATLAYICI ATILDI, 13 KİŞİ GÖZALTINDA

YENİDEN REFAH’TA BELEDİYE BAŞKANI KRİZİ: İHRAÇ EDİLDİ, AKP İDDİASI GÜNDEME GELDİ

OKAN BURUK İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI: GALATASARAY’DAN ALİ KOÇ’A ÇOK SERT TEPKİ

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN’IN DOKUTTUĞU KİLİMİ HEDİYE ETTİ

15–18 YAŞ İÇİN YENİ DÖNEM: AĞIR SUÇTA 27 YILA KADAR HAPİS GÜNDEMDE

Yükleniyor


AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

  • Cumartesi 12.8 ° / 10.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.6 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
12.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
14.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9