ÖZGÜR ÖZEL, TİP’İN HATAY’DAN ANKARA’YA “ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ”NE CEYHAN’DA DESTEK VERDİ

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Aday Adayı Özgür Özel; Hatay’dan Ankara’ya tutuklu milletvekili Can Atalay için başlattıkları “Özgürlük Yürüyüşü”ne yedinci gününde devam eden Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş....

GÜNDEM 7.10.2023 18:09:00 0
ÖZGÜR ÖZEL, TİP’İN HATAY’DAN ANKARA’YA “ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ”NE CEYHAN’DA DESTEK VERDİ

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Aday Adayı Özgür Özel; Hatay’dan Ankara’ya tutuklu milletvekili Can Atalay için başlattıkları “Özgürlük Yürüyüşü”ne yedinci gününde devam eden Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ve partililere Adana Ceyhan’da destek verdi. Özel, “Can Atalay, bütün milletvekillerinin oyu ile İnsan Hakları Komisyonu’na seçildi. Yani, Meclis adına cezaevlerinde bir sorun varsa, o sorunu inceleyecek olan ve hiçbir cezaevi kapısının kapalı kalamayacağı komisyonun asil üyesi Can Atalay. Ama kendi üzerindeki kapı kilitli tutuluyor. Can Atalay’ın Türkiye’de 300’ün üzerinde cezaevinde açtıramayacağı kapı yok; Anayasa’ya göre, kanuna göre… Ama üzerindeki kapıyı kilitli tutuyorlar” dedi.

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Aday Adayı Özgür Özel, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ve partililerin, Hatay’dan Ankara’ya doğru devam ettiği “Özgürlük Yürüyüşü”ne, yürüyüşün yedinci gününde, Adana Ceyhan’da katıldı, destek verdi.

Erkan Baş, burada şunları söyledi:

“Başladığımızdan beri bu yürüyüşün; Can Atalay’ın özgürlüğü şahsında, Gezi Davası’ndaki hukuksuzluklar şahsında Türkiye’de özgürlük için mücadele eden herkesin yürüyüşü olduğunu ısrarla söyledik. Bu yürüyüşün; hepimizin ortak yürüyüşü, bu ülkeyi eşit, özgür bir ülke haline getirene kadar ortak bir yürüyüş olarak devam edeceğini ifade etmiştik. Bu desteklerle bize güç veren, ortak mücadelemizi büyüten arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Özgür Özel ise şu değerlendirmeleri yaptı:

“Bugün Can Atalay için Özgürlük Yürüyüşü’nün yedinci gününde, Ceyhan’da; Türkiye İşçi Partisi’nin yürüyüş kortejine katıldık. Sayın Genel Başkan Erkan Baş ile ve milletvekili arkadaşları ile birlikte Meclis’te göstermiş olduğumuz dayanışmayı, bugün bu anlamlı yürüyüşe de gelip, bu katkıyı sunmak istedik. Grubumuzdan 5 milletvekili arkadaşımız, önceki dönemlerden üç milletvekili arkadaşımızla birlikte buradayız. Bütün grubumuzun yüreğinin burada olduğunu ifade etmek isteriz.

Bu yürüyüş elbette, Can Atalay’ın uğradığı büyük haksızlığa, büyük Anayasa ihlaline itiraz için; kamuoyunun dikkatini buraya çekmek için, desteğini sağlamak için yapılan bir yürüyüş. Tabii Can Atalay, Hataylılar tarafından milletvekili seçilen, Meclis’e gitmesine karar verilen birisi. Demokrasi, halkın iradesinin, halkın seçtikleri eliyle ortaya konması ise eğer Hataylılar dedi ki, ‘Biz Can Atalay’ın bizi temsil etmesini istiyoruz. Meclis toplandı. Hepimiz oradaydık. En yaşlımız, oturumu yönetiyordu. Sayın Devlet Bahçeli, en gencimize görevi verdi, tek tek okudu milletvekillerinin isimlerini. En genç Katip üye; Can Atalay diye seslendi. Ama gelen giden yoktu. Çünkü Hataylıların kararına rağmen, Meclis’teki 600 milletvekili adına yapılan çağrıya rağmen birileri Can Atalay’ın üzerinde, demir kapıyı; hukuksuz bir şekilde kilitli bıraktı.

Devam eden günlerde komisyon seçimlerinde, Can Atalay’ı; grubu bulunmayan partilerin payına düşen yerden aday gösterdik ve Can Atalay, bütün milletvekillerinin oyu ile İnsan Hakları Komisyonu’na seçildi. Yani, Meclis adına, hak ihlallerini inceleyen, bunları gündeme getiren; cezaevlerinde bir sorun varsa, o sorunu inceleyecek olan ve dediğinde hiçbir cezaevi kapısının kapalı kalamayacağı komisyonun asil üyesi Can Atalay… Ama kendi üzerindeki kapı kilitli tutuluyor.

Can Atalay’ın Türkiye’de 300’ün üzerinde cezaevinde, açtıramayacağı kapı yok; Anayasa’ya göre, kanuna göre… Ama üzerindeki kapıyı kilitli tutuyorlar.

Bu mesele bir milletvekilinin seçilse de tutuklu kalma sorununu, Türkiye’yi dünyaya rezil eden bu sorunu barındırmanın yanında; asla şunu gölgelememelidir. Gezi, bir bütün olarak masumdur, barışçıldır; hepimizin onurudur, gururudur, hepimizin ortak tarihidir. Gezi’deki bütün tutukluluklar kanunsuz ve hukuksuzdur. Son verilen, karar onanması; Anayasa’ya aykırıdır. Can Atalay milletvekili olduğu için çıkmalıdır, ama Gezi tutuklularının tamamı bu hukuksuzluk sona ererek, bir an önce çıkmalıdır.

Buradan Gezi’yi selamlıyoruz. Gezi tutuklularını, hükümlülerini selamlıyoruz. Onlarla dayanışma duygularımızı dile getiriyoruz. Türkiye İşçi Partisi’nin Genel Başkanı Sayın Erkan Baş’ın şahsında, tüm üyeleriyle, tüm seçmenleri ile dayanışma duygularımızı ifade ediyoruz. Yolları açık olsun, bizim gönlümüz, yüreğimiz, bedenlerimiz onlarla birliktedir.”

 

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

TRUMP: İRAN VE İSRAİL BİR ANLAŞMA YAPMALI VE YAPACAKLAR

ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

HATAY’DA ÜCRETLERİ GASP EDİLEN TOKİ İŞÇİLERİ ÇATIYA ÇIKTI: 2 GÖZALTI…

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE 4 SAAT SÜRDÜ

İSRAİL ORDUSU, İRAN'IN SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU…

ÖZGÜR ÖZEL:GÖZÜ DÖNMÜŞ İSRAİL'İN SALDIRISINI KINIYORUZ

KÜRECİK RADAR ÜSSÜ YİNE GÜNDEMDE…

SAVAŞ BORSAYI KÖTÜ VURDU

TÜRKİYE'DE "DEPREM ÜRETME ZAMANI GELMİŞ" 30 FAY BELİRLENDİ

İSRAİL, İRAN'I VURDU | İRAN: SERT KARŞILIK VERECEĞİZ

İSTANBUL'DA EV BASKINLARI: GAZETECİLER GÖZALTINDA

TRUMP: GEREKİRSE İSRAİL'İ SAVUNACAĞIZ

İSRAİL, İRAN'DA STRATEJİK NOKTALARA SALDIRDI

CEMİL TUGAY, 1030 İŞÇİNİN İŞTEN ÇIKARILACAĞINI AÇIKLADI…

“YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN LGS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL VE STRATEJİ DESTEĞİ!”

HİNDİSTAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ

SURİYE'DE CİHATÇI HTŞ YÖNETİMİ, HALK PLAJLARINDA KADINLARIN BİKİNİ VE MAYO GİYMESİNİ YASAKLADI

İMAMOĞLU VE AVUKATLARI DURUŞMAYA KATILMADI: 'BİLİRKİŞİ DAVASI' ERTELENDİ

YARIN DURUŞMAYA ÇIKMASI BEKLENEN İMAMOĞLU’NDAN ÖNEMLİ KARAR

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ'NİN CHP'DEN AKP'YE GEÇMESİNE ÖZGÜR ÇELİK'TEN TEPKİ...

İMAMOĞLU'NUN 'BİLİRKİŞİ' DAVASI YARIN GÖRÜLECEK

ÜMİT ÖZDAĞ'IN TUTUKLULUK HALİ DEVAM KARARI , DURUŞMA 17 HAZİRAN'A ERTELENDİ

‘TACİZLE’ SUÇLANAN MÜFTÜ VAİZ OLDU

Yükleniyor


ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

  • Pazartesi 32.6 ° / 17.7 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2