ÖZGÜR ÖZEL, GEZİ DAVASI TUTUKLULULARINI ZİYARET ETTİ...

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Gezi Davası kapsamında İstanbul Bakırköy Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater ve Mine Özerden’i ziyaret etti.

GÜNDEM 21.09.2023 16:47:00 0
ÖZGÜR ÖZEL, GEZİ DAVASI TUTUKLULULARINI ZİYARET ETTİ...

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Gezi Davası kapsamında İstanbul Bakırköy Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater ve Mine Özerden’i ziyaret etti. Özel, "Üzerinde bir dairesi olmayan, kirada oturan Mücella Yapıcı’ya darbenin finansörlerinden biri diye iddianame yazıyorlar. O gün 60 yaşında olan, bugün 66 yaşında olan Osman Kavala’nın hakkındaki iddiaların hepsi daha önce izlediğimiz Gezi davalarında çöktüğü halde kapıları açıp salmıyorlar, başka suçtan tutuklu bulundurup, o suçtan beraat ettiği halde o sırada yeni bir Gezi davası açıyorlar. İçerideki arkadaşlarımız, niçin burada yattıklarını bilmiyorlar. Ben söyleyeyim; biraz önce Mine Özerden’e onu söyledim, hepimizin yerine yatıyorlar. Biz hepimiz Gezi’deydik. O gün Gezi’yi savunan herkes neyi savunuyorsa, bugün Gezi’yi savunmaya devam ediyoruz. Ağaca da çevreye de doğaya da kültüre de hassasız. Kenti savunmak istiyoruz. Kenti savunanları aslında bu mahkemede mesele Yargıtay’da karar vereceklerin çocukları da aynı şeyi savunuyorlar" dedi.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Gezi Davası kapsamında Bakırköy Cezaevi'nde tutuklu olan Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater ve Mine Özerden’i ziyaret etti. Özel'e, CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen ile CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek eşlik etti. 

Özel’in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: 

“SAĞLIKLARI, MORALLERİ YERİNDE AMA ÇOK SIKILMIŞ DURUMDALAR: Bugün Bakırköy Kadın Cezaevi’nde tutuklu bulunan Gezi tutukluları Mücella Yapıcı’yı, Mine Özerden’i ve değer arkadaşımız Çiğdem Mater’i ziyaret ettik. Özetle şunu söylemek lazım; sağlıkları yerinde, moralleri yerinde ama çok sıkılmış durumdalar. Büyük bir haksızlıkla karşı karşıya olduklarını hepimiz biliyoruz bütün Türkiye biliyor. 

9 SENE SONRA DARBE YAPTILAR DİYE İDDİA EDİLEREK YARGILANIYORLAR: Bir buçuk yıldır buradalar. 9 sene önce olmuş Gezi olaylarından dolayı buradalar. O dönemde Taksim Platformu’nun ya da Taksim Dayanışması’nın bileşenleri, katılanları, sözcüleri veya kendi odalarının temsilcileri oldukları için oradalar. 9 sene önce Gezi olayları yaşanırken bu ekip vali ile emniyet müdürü ile hatta dönemin başbakan yardımcısı ile görüşmüşlerdi. O gün talepleri sorulduğunda hükümet düşsün, istifa etsin dememişler. Başbakan Türkiye’ye dönmesin demediler, yönetimi bize bırakın demediler, o gün ağaçlar kesilmesin dediler, topçu kışlası yapılacak diye Gezi Parkı ortadan kalmasın dediler. Bir de o günlerde yıkılıp Atatürk Kültür Merkezi yerine AVM yapma hevesi vardı. Atatürk Kültür Merkezi kalsın, kültür için kullanılsın dediler. 9 sene sonra darbe yaptılar diye iddia edilerek yargılanıyorlar. 

KİRADA OTURAN MÜCELLA YAPICI'YA DARBENİN FİNANSÖRLERİNDEN BİRİ DİYE İDDİANAME YAZIYORLAR: Üzerinde bir dairesi olmayan, kirada oturan Mücella Yapıcı’ya darbenin finansörlerinden biri diye iddianame yazıyorlar. O gün 60 yaşında olan, bugün 66 yaşında olan Osman Kavala’nın hakkındaki iddiaların hepsi daha önce izlediğimiz Gezi davalarında çöktüğü halde kapıları açıp salmıyorlar, başka suçtan tutuklu bulundurup, o suçtan beraat ettiği halde o sırada yeni bir Gezi davası açıyorlar. İçerideki arkadaşlarımız, niçin burada yattıklarını bilmiyorlar. Ben söyleyeyim; biraz önce Mine Özerden’e onu söyledim, hepimizin yerine yatıyorlar. Biz hepimiz Gezi’deydik. O gün Gezi’yi savunan herkes neyi savunuyorsa, bugün Gezi’yi savunmaya devam ediyoruz. Ağaca da çevreye de doğaya da kültüre de hassasız. Kenti savunmak istiyoruz. Kenti savunanları aslında bu mahkemede mesele Yargıtay’da karar vereceklerin çocukları da aynı şeyi savunuyorlar. Veya o insanların çocuklarının geleceği için bu insanlar hapis yatıyorlar. 

GIRTLAĞIM DÜĞÜMLENEREK DİNLEDİM: Bundan sonraki süreçte şunu bekliyoruz; Yargıtay’ın bir an önce karar vermesi lazım. Mücella Abla çok duygusal bir şey söyledi. Dedi ki ‘benim dosyamda delil bulmamışlar, bende olmayan delil kimde olabilir, hiçbirinde yok. Benim için delil yoksa Gezi için buradaki insanlar için delil yoktur. Beni salarlarsa nasıl çıkayım buradan evlatlarımı bırakıp. Vallaha çıkarsam dışarıya çadır kurar orada yatmaya devam ederim, buradaki herkes suçsuz.’ Gırtlağım düğümlenerek dinledim. 

HASTA TUTUKLU VE HÜKÜMLÜ SORUNU ÇÖZÜLMELİ: 10 gün önce ve dün yaşananların Türkiye’de cezaevinde yatanların ve yakınları için bir kazanıma dönüşmesini ümit ediyoruz. Mücella Hanım aylardır çok hasta, daha doğrusu birtakım semptomlar var, ama kelepçeli muayene ve ring aracıyla hastaneye gitmeyi reddettiği için ailesi de çok üzülüyordu, kendisi de çok acı çekiyordu. Adalet ve İçişleri Bakan yardımcısı geçmiş dönem mevkidaşım Bülent Turan ve Adalet Bakan Yardımcısı sayın Ramazan Can, gayret ettiler ve kelepçesiz ve insani şartlarda hasta birisine, ileri yaşta birine muayene imkanı yarattılar. Ben Bülent Turan’a teşekkür etmek için yazdığımda kendisi bana ‘Bize ihtiyaç olmadan bu böyle olmalı’ dedi. Ben bu değerlendirmenin altına imza atıyorum. Türkiye cezaevlerinde 300 binin üzerinde tutuklu ve hükümlünün kelepçesiz ve insani şartlarda öyle ring araçlarıyla falan değil, hasta nakil araçlarıyla hastaneye gidip gelmelerine, tedavi olmalarına birilerinin katkı sağlaması lazım. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a buradan açık çağrımızdır; bizim ne desteğimiz gerekiyorsa Meclis’te 24 saat çalışmaya hazırız, ama hasta tutuklu ve hükümlü sorunu çözülmelidir. 

TOPLUMSAL VİCDANI YARALAMAYACAK BİR ŞEKİLDE AF BEKLENTİLERİ VAR: Cumhuriyet’in 100’üncü yılında buradaki çok sayıda tutuklu ve hükümlünün ailesinin de bu ülkeden toplumsal vicdanı yaralamayacak bir şekilde af beklentileri var. Bu konuda da bütün Türkiye kamuoyuna onların sesini duyurmak istiyoruz. 

GEZİ ONURUMUZDUR: Gezi suçsuzdur. Gezi’de bulunan herkes adına burada ibreti alem olsun diye hiçbir hukuki dayanağı olmadan yatırılanların ümidi, Yargıtay’ın hukuka sarılacak, bağlı kalacak olmasıdır. Anayasa Mahkemesi’ndeki, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin iki kararına rağmen bekletilen dosyanın bir an önce de karara bağlanması ortak beklentimizdir. Gezi onurumuzdur. Gezi’ye de Gezi’den dolayı haksız olarak burada yatan herkese sahip çıkıyoruz.” 

"BUNUN HESABINI VEREMEYİZ" 

CHP Genel Başkanlığı’na aday olacağını açıklayan Özel’e, Genel Başkan olması durumunda ittifaka nasıl baktığı soruldu. Özel, şu yanıtı verdi: 

“Ben partilerin kendi kimlikleriyle var olmalarını kendi kimlikleriyle siyaset yapmalarını, birbirleriyle ilişkilerinin partileri kısıtlamaması gerektiğini savunuyorum. Ancak 5 Kasım’da yapılması muhtemel seçimden sonra mart ayında yapılacak yerel seçimlere giderken ne biz ne İYİ Parti ne diğer demokratlar İzmir, İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Antalya ve diğer büyükşehirlerin göz göre göre bizim birbirimizle olan sorunlarımızı aşamadığımız için yeniden AK Parti’nin eline geçmesine seçmenimiz affetmez, buna izin vermez. Bunun hesabını veremeyiz. Şu anda Millet İttifakı’nın ittifak potansiyelinde bir gerileme, bir çöküş olduğu muhakkak. Partide yönetime geldiğimiz takdirde yeni bir beyaz sayfa açıp, bütün muhataplarla önce kendi özeleştirimizi yapıp, onlarla olan sorunları yapıcı bir şekilde tartışıp ölçme değerlendirmeye dayalı, vatandaşın desteğini alacak, partilerin kendi içindeki partililerin vicdanını rahatsız etmeyecek, yazılı çizili bir iç hukuka dayalı, kimsenin hakkını yemeyeceği, hiç kimsenin de başkasına hakkını yedirmeyeceği gerçek bir birliktelik için kolları sıvamaya ve bir beyaz sayfa açmaya hazır olacağız. Bunun için üzerimize ne düşüyorsa onu yapacağız. Hiçbir belediyeyi kaybetmeyip Millet İttifakı’na ve Türkiye ittifakına çok sayıda belediye kazandırmak için var gücümüzle çalışacağız.”

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    16529,42%-0,80
  • DOLAR

    43,50% 0,22
  • EURO

    51,95% -0,22
  • GRAM ALTIN

    7225,79% -4,03
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 0,00

AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KÜRESEL EKONOMİDE "FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK": FED FAİZİ SABİT TUTTU, PİYASALAR NEFESİNİ TUTTU!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

BEŞTEPE'DE KRİTİK 3 SAAT: 2026’NIN İLK MGK’SINDA 9 MADDELİK "BEKA" MUHTIRASI!

BELEDİYE BAŞKANLARI SAVUNMA YAPTI, SKANDALLAR ZİNCİRİ ORTAYA SAÇILDI!

DEMİRTAŞ’IN AVUKATI RAMAZAN DEMİR’E 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SİLİVRİ’DE TARİHİ ÇIKIŞ: İKİ ELİMİZ YAKANIZDA, HESAP VERECEKSİNİZ

MAHKEME SALONUNDA İLK GÜN: TUTUKSUZ AKTAŞ, TUTUKLU SEÇİLMİŞ BAŞKANLAR

ÜST DÜZEY TEMAS ORTAYA ÇIKTI: İSRAİL–TÜRKİYE HATTINDA SESSİZ TRAFİK

MUHALEFETTEN SURİYE ZİRVESİ: "HALEP ÜZERİNDEN TEHLİKELİ BİR OYUN KURULUYOR!"

NİJERYA CUMHURBAŞKANI TİNUBU, ERDOĞAN İLE YÜRÜRKEN DÜŞTÜ

4 BİN 500 POLİSLE YAPILAN OPERASYONA FİRAR SKANDALI DAMGA VURDU

ŞARA “KÜRTÇE EĞİTİM” KARARINI VERDİ: SURİYE’DE DEVLET OKULLARINDA KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULACAK

MHP’DEN AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI…

ADALETİN AĞIR SINAVI: AZİZ İHSAN AKTAŞ DOSYASI MAHKEMEDE

GAZETECİ SEDEF KABAŞ GÖZALTINA ALINDI: PAYLAŞIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ, ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR

ZİNDANLA YÖNETİLEN ÜLKE: HAPİSHANELERLE AYAKTA TUTULAN İKTİDAR VE SUSTURULAMAYAN GAZETECİLİK

BAĞCILAR’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM ZİNCİRİ: AYNI DAİREDE 3 CAN KAYBI, 1 AĞIR YARALI

DEM PARTİ: TÜM KESİMLERİ SAĞDUYUYLA HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

“VEDALAŞMA FIRSATIM BİLE OLMADI”: FATİH ALTAYLI TUTUKLANDIĞI GÜNÜ ANLATTI

DİYARBAKIR'DA EMNİYET'E PATLAYICI ATILDI, 13 KİŞİ GÖZALTINDA

YENİDEN REFAH’TA BELEDİYE BAŞKANI KRİZİ: İHRAÇ EDİLDİ, AKP İDDİASI GÜNDEME GELDİ

OKAN BURUK İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI: GALATASARAY’DAN ALİ KOÇ’A ÇOK SERT TEPKİ

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN’IN DOKUTTUĞU KİLİMİ HEDİYE ETTİ

15–18 YAŞ İÇİN YENİ DÖNEM: AĞIR SUÇTA 27 YILA KADAR HAPİS GÜNDEMDE

Yükleniyor


AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

  • Cumartesi 12.8 ° / 10.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.6 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
12.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
14.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9