ÖĞRENCİLERDEN “YÖK” PROTESTOSU: “ÖĞRENCİ ÖLÜMLERİ POLİTİKTİR, ÖLÜM DÜZENİNİ KABUL ETMİYORUZ”

Üniversite öğrencileri, Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) 42’inci kuruluş yıldönümünü bugün İzmir Alsancak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) binası önünde yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti.

GÜNDEM 7.11.2023 10:58:00 0
ÖĞRENCİLERDEN “YÖK” PROTESTOSU: “ÖĞRENCİ ÖLÜMLERİ POLİTİKTİR, ÖLÜM DÜZENİNİ KABUL ETMİYORUZ”

Üniversite öğrencileri, Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) 42’inci kuruluş yıldönümünü bugün İzmir Alsancak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) binası önünde yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti. Ortak açıklamada, “Öğrenci ölümlerinin politik olduğunu biliyoruz. YÖK’ün iktidar için eğitimdeki baskı aracı olduğunu biliyoruz. Bizlerin bu yemekhanelerle, bu bakımsız yurtlarla ölüme itildiğini biliyoruz. Bu sebeple ne YÖK’ün ne de onu maşası olarak kullanan AKP-MHP ve baskıcı devletin ölüm düzenini kabul etmiyoruz” denildi.

YÖK’ün kuruluşunun 42’nci yılı nedeniyle İzmir’de gençlik örgütleri, Alsancak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) binası önünde bugün eylem yaptı. “Gençlik biat etmeyecek, YÖK, saray gidecek” pankartının açıldığı eylemde, sık sık “Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek”, “YÖK, polis medya, bu abluka dağıtılacak”, “YÖK kalkacak, polis gidecek” sloganları atıldı.

“NE YÖK’ÜN NE DE AKP-MHP’NİN ÖLÜM DÜZENİNİ KABUL ETMİYORUZ”

Grup adına yapılan açıklamada, öğrenci ölümlerinin politik olduğu belirtildi. Basın açıklamasını okuyan Furkan Bengül, şunları kaydetti:

“42 yıl önce kurulan bu gerici kurum, üniversiteleri kendine bağlayarak özgür düşünceye ve özerk eğitime engel olmakta, akademisyenlere baskılamakta, rektörleri atamakta ve üniversite gençliğinin örgütlü mücadelesinin önüne geçmektedir. Bizlerin borçlarla okutulmak zorunda bırakıldığı, her gün yemekhanelere yeni zamların yapıldığı ve her yerden ihmal adı altında sıra arkadaşlarımızın katledildiği bir düzene mahkum ediliyoruz. YÖK ise bu düzenin devam ettirilmesinde, tek adam rejiminin ve baskıcı devletin eğitimdeki aracı olarak görevini sürdürmektedir. Bizler milletvekillerinin Meclis’te yediği yemeklerin misli fiyatına sağlıklı yemek yiyemezken, yurtlarda bir odada 12 kişi kalırken, o yurtlarda asansörlerin çökmesiyle, yemeklerin zehirlemesiyle devlet eliyle öldürülürken, baskıcı saraj rejimi ve YÖK eğitimi tekeline almakta, özgür düşünceye engel olarak ve üniversiteli tekcilleştirerek sermaye düzenine hizmet etmektedir. AKP-MHP ve ortakları, kendi tebaası için memur cennetine çevirdiği üniversitelerine kayyumlar atayıp ideolojik görüşlerini üniversitelere dayatmaktadır. Bunun sonucu olarak; eğitimin her geçen gün daha az değer görmekte, bizler okurken ölmek zorunda bırakıldığımız eğitim sistemi gelişimin ve bilimin değil, baskıcı devletin amacına hizmek etmektedir. Sanki üniversitelerde öğrencilerin sorunu bunlar değilmiş gibi, bundan kısa bir süre önce, 25 Ekim’de Aydın kız yurdunda bir asansörün çökmesi sonucu bir sıra arkadaşımızı daha kaybettik. Baskıcı devlet, gerekli bakımların yapılacağını söyleyerek gençliğin öfkesini sindirmeye çalıştı ama sadece 2 gün önce Muş’ta bir asansör kazası daha gerçekleşti. Bu sabah, Rize’de bir KYK yurdunda asansörün çökme haberiyle uyandık. 2 haftadır her yerden kaza haberleri paylaşıldı. Bizler çok iyi biliyoruz ki; bu iktidarın miladı doldu. Kendileri de bunun farkında oldukları için her geçen gün daha da fazla kayyum atayarak, örgütlü gençlere soruşturma atayarak, akademisyenleri yıldırarak son çırpınışlarını yapmaktadır. Öğrenci ölümlerinin politik olduğunu biliyoruz. YÖK’ün iktidar için eğitimdeki baskı aracı olduğunu biliyoruz. Halkın sırtından elde ettikleri sermayeyle, çocuklarını okumaya yurt dışına gönderdiklerini biliyoruz. Bizlerin bu yemekhanelerle, bu bakımsız yurtlarla ölüme itildiğini biliyoruz. Bu sebeple ne YÖK’ün ne de onu maşası olarak kullanan AKP-MHP ve baskıcı devletin ölüm düzenini kabul etmiyoruz. Bu baskı ve şiddet ortamından kurtulmanın, üniversiteleri özgürleştirmenin tek yolu ise; akademisyenler, işçiler, öğrenciler olarak bu saldırılara karşı topyekün direnmek ve örgütlü hareket etmektedir. YÖK’üyle, polisiyle, ÖGB’siyle, saraya bağlı hareket eden rektörleriyle, medyasıyla oluşturdukları bu ablukayı parçalamak ancak bir arada durmakla mümkün olacaktır. Bizler üniversitelerimizi sizin elinize terk etmiyoruz ve bir kez daha tekrar ediyoruz; üniversitelerde söz, yetki, karar üniversite bileşenlerine ait olana dek direneceğiz”

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    16529,42%-0,80
  • DOLAR

    43,50% 0,22
  • EURO

    51,95% -0,22
  • GRAM ALTIN

    7225,79% -4,03
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 0,00

AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KÜRESEL EKONOMİDE "FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK": FED FAİZİ SABİT TUTTU, PİYASALAR NEFESİNİ TUTTU!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

BEŞTEPE'DE KRİTİK 3 SAAT: 2026’NIN İLK MGK’SINDA 9 MADDELİK "BEKA" MUHTIRASI!

BELEDİYE BAŞKANLARI SAVUNMA YAPTI, SKANDALLAR ZİNCİRİ ORTAYA SAÇILDI!

DEMİRTAŞ’IN AVUKATI RAMAZAN DEMİR’E 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SİLİVRİ’DE TARİHİ ÇIKIŞ: İKİ ELİMİZ YAKANIZDA, HESAP VERECEKSİNİZ

MAHKEME SALONUNDA İLK GÜN: TUTUKSUZ AKTAŞ, TUTUKLU SEÇİLMİŞ BAŞKANLAR

ÜST DÜZEY TEMAS ORTAYA ÇIKTI: İSRAİL–TÜRKİYE HATTINDA SESSİZ TRAFİK

MUHALEFETTEN SURİYE ZİRVESİ: "HALEP ÜZERİNDEN TEHLİKELİ BİR OYUN KURULUYOR!"

NİJERYA CUMHURBAŞKANI TİNUBU, ERDOĞAN İLE YÜRÜRKEN DÜŞTÜ

4 BİN 500 POLİSLE YAPILAN OPERASYONA FİRAR SKANDALI DAMGA VURDU

ŞARA “KÜRTÇE EĞİTİM” KARARINI VERDİ: SURİYE’DE DEVLET OKULLARINDA KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULACAK

MHP’DEN AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI…

ADALETİN AĞIR SINAVI: AZİZ İHSAN AKTAŞ DOSYASI MAHKEMEDE

GAZETECİ SEDEF KABAŞ GÖZALTINA ALINDI: PAYLAŞIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ, ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR

ZİNDANLA YÖNETİLEN ÜLKE: HAPİSHANELERLE AYAKTA TUTULAN İKTİDAR VE SUSTURULAMAYAN GAZETECİLİK

BAĞCILAR’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM ZİNCİRİ: AYNI DAİREDE 3 CAN KAYBI, 1 AĞIR YARALI

DEM PARTİ: TÜM KESİMLERİ SAĞDUYUYLA HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

“VEDALAŞMA FIRSATIM BİLE OLMADI”: FATİH ALTAYLI TUTUKLANDIĞI GÜNÜ ANLATTI

DİYARBAKIR'DA EMNİYET'E PATLAYICI ATILDI, 13 KİŞİ GÖZALTINDA

YENİDEN REFAH’TA BELEDİYE BAŞKANI KRİZİ: İHRAÇ EDİLDİ, AKP İDDİASI GÜNDEME GELDİ

OKAN BURUK İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI: GALATASARAY’DAN ALİ KOÇ’A ÇOK SERT TEPKİ

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN’IN DOKUTTUĞU KİLİMİ HEDİYE ETTİ

15–18 YAŞ İÇİN YENİ DÖNEM: AĞIR SUÇTA 27 YILA KADAR HAPİS GÜNDEMDE

Yükleniyor


AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

  • Cuma 16 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.8 ° / 10.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.6 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9