MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖZER: "2020-2021 ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTELERDE ÖĞRENİM GÖREN YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SAYISI 224 BİN 48"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta; 2020-2021 öğretim yılında üniversitelerde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenci sayısının 224 bin 48 olduğunu açıkladı.

EĞİTİM 27.09.2022 16:26:00 0
MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖZER:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta; 2020-2021 öğretim yılında üniversitelerde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenci sayısının 224 bin 48 olduğunu açıkladı. Özer, 2021-2022 öğretim yılı için yabancı uyruklu öğrencilere ait istatistiklerin ise henüz açıklanmadığını bildirdi. Gürer, “Üniversitede de yabancı öğrenci sayıları her yıl artmaktadır. Bu süreçler doğru ve sorunsuz yürütülmelidir” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Türkiye’deki yabancı uyruklu öğrencilerin sayısı ve okullardaki yabancı dil eğitimiyle ilgili soru önergesine yanıt verdi. Gürer, Özer’e şu soruları yöneltmişti:

“2021 -2022 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNDE EĞİTİM ALAN YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SAYISI KAÇTIR?”

“Ülkemizde 2021 -2022 eğitim öğretim döneminde eğitim alan yabancı uyruklu öğrenci sayısı kaçtır? Mezun olan yabancı uyruklu öğrenci sayısı kaçtır?  Ülkemizde okullarda yabancı dil eğitimi alan öğrenci sayısı kaçtır? Yabancı dil derslerine rağmen okullarda öğrencilerin bu bağlamda yeterli bir eğitime erememelerinin nedenleri nelerdir? Yabancı dil eğitimin gelişimine yönelik çalışmalar yapılmakta mıdır?  Ülkemizde 2021-2022 döneminde eğitim alan mülteci çocuk sayısı kaçtır? Ülkemizde doğarak T.C. vatandaşı olan mülteci çocuklarından eğitime başlayan sayısı kaçtır?”

“2020-2021 ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTELERDE ÖĞRENİM GÖREN YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SAYISI 224 BİN 48”

Gürer’in sorularını yanıtlayan Bakan Özer, 2021- 2022 öğretim yılı için yabancı uyruklu öğrencilere ait istatistiklerin henüz açıklanmadığını, 2020-2021 öğretim yılında ülkedeki üniversitelerde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenci sayısının ise 224 bin 48 olduğunu belirtti. Özer, 2019-2020 öğretim yılında üniversitelerden mezun olan yabancı uyruklu öğrenci sayısının ise 13 bin 417 olduğunu ifade etti. 

Önceki Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta; 2018-2020 eğitim öğretim yılları arasında devlet üniversitelerinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi alan Suriyeli öğrenci sayısının 73 bin 570, Libyalı öğrenci sayısının ise 2 bin 6 olduğunu bildirmişti.

SINIFLARA GÖRE HAFTALIK DERS SAATİ DEĞİŞİYOR

Özer, ilkokul ve ortaokullarda haftalık ders çizelgesine göre; İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça derslerinin ilkokul 2, 3 ve 4’üncü sınıflarda haftada 2'şer saat, ortaokul 5 ve 6. sınıflarda haftada 3’er saat, 7 ve 8 inci sınıflarda haftada 4'er saat okutulduğunu ifade etti. Bakan Özer, seçmeli yabancı dil dersleri olarak ise İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça, Çince yabancı dil derslerinin okutulduğunu belirtti. 

“YAZ OKULU EĞİTİMİNDE 4’ER HAFTALIK SÜRELER İLE HAFTADA 12 DERS SAATİ İNGİLİZCE EĞİTİMİ VERİLMİŞTİR”

Yabancı dil dersinin 2012-2013 eğitim öğretim yılından başlanarak ilkokul 2’nci sınıftan itibaren okutulmaya başlandığını anımsatan Bakan Özer, “İlkokul 4. sınıf ve ortaokul 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflarda öğrenim gören istekli öğrencilere; yaz tatillerini verimli şekilde geçirmeleri amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu kapsamında İngilizce dersi yaz okulu uygulaması gerçekleştirilmiştir. Bu öğrencilerimize yönelik 4 Temmuz-28 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen yaz okulu eğitiminde 4’er haftalık süreler ile haftada 12 ders saati İngilizce eğitimi verilmiştir” dedi. 

“PICTES ÖĞRETMENLERİNİN MEB KADRO BEKLENTİLERİ DE DEVAM ETMEKTEDİR”

Özer’in yanıtını değerlendiren Gürer, “Eğitimin başladığı bu süreçte öğrenci sayıları kadar on milyona yaklaşan mülteci, göç ya da farklı yollarla ülkemize gelenlerin çocuklarının eğitime erişimi ve eğitim almaları konusu da ciddi bir sorundur. AB desteği ile PICTES kapsamında 5 bine yakın eğitim veren proje görevlisi öğretmen vardır. PICTES öğretmenlerinin MEB kadro beklentileri de devam etmektedir. Üniversitede de yabancı öğrenci sayıları her yıl artmaktadır. Bu süreçler doğru ve sorunsuz yürütülmelidir” dedi.

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

EKRAN YÜZLERİ DOSYADA: UYUŞTURUCU SORUŞTURMASI ÜNLÜLER DÜNYASINA UZANDI

BEBEK OTEL SORUŞTURMASINDA SAVCILIK DOSYASINA GİREN İFADE: POKER MASASI, DEFTER, OYUN TAKVİMİ VE ÜNLÜ İSİMLERE DAİR İDDİALAR

ŞARKICI FATİH ÜREK’İN HAYATINI KAYBETTİĞİ BİLDİRİLDİ: 3,5 AYLIK YOĞUN BAKIM SÜRECİ VE HASTANE AÇIKLAMASI

AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KÜRESEL EKONOMİDE "FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK": FED FAİZİ SABİT TUTTU, PİYASALAR NEFESİNİ TUTTU!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

BEŞTEPE'DE KRİTİK 3 SAAT: 2026’NIN İLK MGK’SINDA 9 MADDELİK "BEKA" MUHTIRASI!

BELEDİYE BAŞKANLARI SAVUNMA YAPTI, SKANDALLAR ZİNCİRİ ORTAYA SAÇILDI!

DEMİRTAŞ’IN AVUKATI RAMAZAN DEMİR’E 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SİLİVRİ’DE TARİHİ ÇIKIŞ: İKİ ELİMİZ YAKANIZDA, HESAP VERECEKSİNİZ

MAHKEME SALONUNDA İLK GÜN: TUTUKSUZ AKTAŞ, TUTUKLU SEÇİLMİŞ BAŞKANLAR

ÜST DÜZEY TEMAS ORTAYA ÇIKTI: İSRAİL–TÜRKİYE HATTINDA SESSİZ TRAFİK

MUHALEFETTEN SURİYE ZİRVESİ: "HALEP ÜZERİNDEN TEHLİKELİ BİR OYUN KURULUYOR!"

NİJERYA CUMHURBAŞKANI TİNUBU, ERDOĞAN İLE YÜRÜRKEN DÜŞTÜ

4 BİN 500 POLİSLE YAPILAN OPERASYONA FİRAR SKANDALI DAMGA VURDU

ŞARA “KÜRTÇE EĞİTİM” KARARINI VERDİ: SURİYE’DE DEVLET OKULLARINDA KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULACAK

MHP’DEN AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI…

ADALETİN AĞIR SINAVI: AZİZ İHSAN AKTAŞ DOSYASI MAHKEMEDE

GAZETECİ SEDEF KABAŞ GÖZALTINA ALINDI: PAYLAŞIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ, ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR

ZİNDANLA YÖNETİLEN ÜLKE: HAPİSHANELERLE AYAKTA TUTULAN İKTİDAR VE SUSTURULAMAYAN GAZETECİLİK

BAĞCILAR’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM ZİNCİRİ: AYNI DAİREDE 3 CAN KAYBI, 1 AĞIR YARALI

DEM PARTİ: TÜM KESİMLERİ SAĞDUYUYLA HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

“VEDALAŞMA FIRSATIM BİLE OLMADI”: FATİH ALTAYLI TUTUKLANDIĞI GÜNÜ ANLATTI

DİYARBAKIR'DA EMNİYET'E PATLAYICI ATILDI, 13 KİŞİ GÖZALTINDA

YENİDEN REFAH’TA BELEDİYE BAŞKANI KRİZİ: İHRAÇ EDİLDİ, AKP İDDİASI GÜNDEME GELDİ

Yükleniyor


“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

TELEFONLAR TOPLANDI, KAPILAR KAPANDI: İŞTE MEB’İN GİZLİ ‘KADIN’ PROGRAMI

MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN’DEN ARA TATİLİ KALDIRMA SİNYALİ.

HATAY’DA EĞİTİME DEV DESTEK: HBB’DEN 7 BİN ÖĞRENCİYE BAVUL, BİLET VE BURS PAKETİ!

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

MÜFREDATA YENİ DERS GELİYOR: BİLİNÇLİ TÜKETİCİ!

  • Cumartesi 12.8 ° / 10.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.6 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
12.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
14.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9