MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN YURTLARI ÜNİVERSİTELİ GENÇLERİ BEKLİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yükseköğrenim yurtları için ön kayıtlar başladı.

YEREL 29.08.2023 10:08:00 0
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN YURTLARI ÜNİVERSİTELİ GENÇLERİ BEKLİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yükseköğrenim yurtları için ön kayıtlar başladı. Mersin merkezde bulunan Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu, Özel Gülnar Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu ve Gülnar Erkek Konuk Evi için ön kayıtlar 28 Ağustos’ta başladı. 8 Eylül’e kadar sürecek ön kayıt başvuruları mersin.bel.tr adresinde yer alan ‘duyurular’ kısmından ve Teksin Mersin mobil uygulamasında bulunan ‘başvurular’ kısmından online yapılabilecek. Başvuru sonucunda yurtta kalmaya hak kazanan öğrenciler aranarak bilgi verilecek.

Yurtlara; T.C. vatandaşı olanlar, öğrenim gördüğü yükseköğrenim kurumu Mersin il sınırları içinde olanlar, devlet üniversitesinde veya yüzde 100 burslu olarak vakıf üniversitelerinde okuyor olanlar, taksirli suçlar hariç yüz kızartıcı suç işlediğine dair adli sicil/arşiv kaydı bulunmayanlar, toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh sağlığı sorunu ve/veya bulaşıcı hastalığı olmayanlar ve daha önce kaldığı yurtlarda disiplin suçu işlememiş olanlar başvurabiliyor.

Ön kayıt için istenen belgeler, şöyle sıralanıyor:

YKS Yerleştirme Sonuç Belgesi, Anne ve Babanın Gelir Durum Belgesi (Maaş Bordrosu, E-Devlet Barkodlu Son 6 Aya Ait Hizmet Dökümü, Vergi Levhası vb.) Adli Sicil Kaydı, Engelli Bulunanlar için Engelli Raporu (Engelli Olduğunu Beyan Eden Öğrenciler için Tam Teşekküllü Hastaneden Alınan Engelli Raporu), Şehit ve Gazi Yakınları için Şehadet veya Gazi Belgesi.

MERKEZDE EN UYGUN YURT

Merkezde bulunan Erkek Öğrenci Yurdu, 120 kişilik kapasiteye sahip ve odalar 4’er kişilik olarak düzenlendi. Özel gereksinimli bireylerin de kullanımına uygun olacak şekilde, 1’er kişilik 5 adet engelsiz odanın bulunduğu yurt, aylık 1440 liraya öğrencilere hizmet verecek.

IŞIK: “ÖZEL YURTLAR VE EV KİRALARIYLA KIYASLANACAK OLURSA, FİYATLARIMIZ ÇOK MAKUL”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde bulunan Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Emrah Ayhan Işık, yurdun genel özelliklerini anlatarak, “Yurdumuz 120 kişi kapasiteli. Gıda mühendisleri kontrolünde kahvaltı ve akşam yemeği sunuluyor. Her odamızda banyo-tuvalet ve 24 saat sıcak su mevcut. Yurt bünyesinde ayrıca eğlence, dinlenme ve ders çalışma odaları bulunuyor. Odalarda her öğrenci için çalışma masaları da var” dedi.

Öğrencilerin en büyük sorunlarından birinin özel yurt ve ev kirası fiyatları olduğunu kaydeden Işık, bu noktada öğrencilere destek olmak istediklerini belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kazanç amacı gütmüyoruz. Özel yurtlar ve ev kiralarıyla kıyaslanacak olursa, fiyatlarımız çok makul. Aylık 1440 lira ve bu fiyatın içinde elektrik, su, internet, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği mevcut. Kayıtlarımız 28 Ağustos’ta başladı ve 8 Eylül’e kadar sürecek” diye konuştu.

“ÖNCELİĞİMİZ, MADDİ ANLAMDA GERÇEKTEN ZORLUK ÇEKEN ÖĞRENCİLER OLACAK”

Işık, yurda kabul için öğrencilerin belirli şartları sağlaması gerektiğini sözlerine ekleyerek, “Kayıtlardan sonraki süreçte, değerlendirme aşamasında puanlama sistemiz var. Puanlamada ilk önceliğimiz, maddi anlamda gerçekten zorluk çeken öğrenciler olacak. Sonrasında başarı sıralaması gözetiyoruz. Özel üniversiteleri kazanan öğrencilerimiz için de yüzde 100 tam burslu olma şartı var. Bu puanlama sistemini hesapladıktan sonra, yurtta kalmaya hak kazanan öğrencilere geri dönüş yapıyoruz. Üniversite sınavını kazanan öğrencilerimize ve ailelerine yardımcı olmak ve sevinçlerine ortak olmak istiyoruz” dedi.

ÇELİK: “BAŞVURULARIMIZ 28 AĞUSTOS İLE 8 EYLÜL ARASINDA YAPILACAK”

Gülnar’da eğitim gören kız ve erkek öğrencilerin de barınma sorunu yine Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından çözülüyor. Gülnar’da bulunan ve toplamda 108 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdu ile erkek öğrenci konukevinde yemek, internet, ütü ve çamaşır gibi birçok hizmet veriliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Özel Gülnar Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Arife Çelik, “Gülnar Kız Öğrenci Yurdumuzda kalan 68 ve Erkek Konukevi’nde kalan 52 öğrencimiz için de başvurular 28 Ağustos ile 8 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Başvurularımız, Mersin Büyükşehir Belediyesi web sayfasındaki ‘Duyurular’ kısmından ve Teksin mobil uygulamasından yapılacak. Yurda kabul edilen öğrencilerimiz, daha sonra asıl kayıt için kurumlarımıza davet edilecek” diye konuştu.

 

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10948,40%1,03
  • DOLAR

    42,05% 0,21
  • EURO

    48,54% -0,21
  • GRAM ALTIN

    5445,35% 0,29
  • Ç. ALTIN

    9041,14% 0,39

ERBAŞ GİTTİ, BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ: DİYANET'TEN YİNE SKANDAL HUTBE

ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

AYŞE BARIM'IN SAĞ KOLU AKP ÜYESİ OLDU

SARAÇHANE DAVASINDA KARAR: 109 KİŞİYE BERAAT!

ELEKTRİK ZAMMI DUDAK UÇUKLATTI: %90’A VARAN ARTIŞ KAPIDA!

İMRALI SÜRECİNE DAİR ÖNERİLERİNİ SIRALADI: DEMİRTAŞ’TAN ÇARPICI ‘KEŞKE’ LİSTESİ

“BEN YAPTIM, ÇOK PİŞMANIM” İDDİASI GÜNDEMDE: GÜLLÜ DOSYASI DERİNLEŞİYOR

GALATA’DA TASMALI YÜRÜYÜŞ SKANDALI! KADINI “MİYAVLATAN” İKİLİ TUTUKLANDI

MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

CHP’DEN DİKKAT ÇEKEN RAPOR: “YARGI, SİYASETİN İNTİKAM ARACINA DÖNÜŞTÜ”

AŞIRI SAĞIN OY KAYBI AVRUPA’DA YANKI BULDU: HOLLANDA’DA YENİ DÖNEM Mİ?

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

GEBZE'DE ÇÖKEN BİNA ENKAZINDA KALAN 2 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

MUHİTTİN BÖCEK, EL YAZISIYLA YAZDIĞI NOTLA 'İTİRAFÇILIK' İDDİASINI YALANLADI

"İSTANBUL SENİN UYGULAMASI" SORUŞTURMASI: 4 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

“MSB, EUROFİGHTER ANLAŞMASININ BEDELİNİ AÇIKLADI!

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”: MİLYONLAR CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ!

RESEPSİYONDA DİKKAT ÇEKEN FOTOĞRAF: MHP O KAREDE YER ALMADI

FED FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRDİ: POLİTİKA FAİZİ %3,75–4,00 ARALIĞINDA

CHP’Lİ ADIGÜZEL: “6–12 YAŞ ÇOCUKLARIN GÖSTERİSİ, ‘BACAKLARI ÇIPLAK’ GEREKÇESİYLE İPTAL ETTİRİLDİ”

ÖZGÜR ÖZEL'DEN YURT AÇILIŞINDA AKP'YE SERT ELEŞTİRİ

SÜREÇ KOMİSYONU YARIN KAPALI TOPLANIYOR! CHP’Lİ EMİR: EŞİTLİK VE ADALET DIŞINDA BİR ŞEY KONUŞULMAYACAK

ANITKABİR’DE 29 EKİM COŞKUSU: TÖRENE ‘ERDOĞAN’ SLOGANLARI DAMGA VURDU

ŞARKICI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR: KIZININ MESAJLARI GÜNDEMDE

AYDIN’DA ÇERÇİOĞLU KRİZİ: VATANDAŞLAR TEPKİLİ, FESTİVAL GERGİN BİTTİ

GEBZE'DE 7 KATLI BİNA ÇÖKTÜ: ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

İSKENDERUN’DA CUMHURİYET’İN 102. YILI COŞKUSU…

Yükleniyor


MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

  • Cumartesi 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 28.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.6 ° / 16 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
10.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
11.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4