MANSUR YAVAŞ: ÇOCUKLARA KAHVALTI YARDIMIMIZ ENGELLENDİ

Eğitim Maratonu’nun altıncı oturumu “Yerel Yönetimler ve Eğitim” başlığıyla gerçekleştirildi.

GÜNDEM 18.07.2024 19:21:00 0
MANSUR YAVAŞ: ÇOCUKLARA KAHVALTI YARDIMIMIZ ENGELLENDİ

CHP’nin eğitimde yaşanan sorunları gündeme getirmek için gerçekleştirdiği Eğitim Maratonu’nun altıncı oturumunda konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Özellikle ilkokula giden çocuklara belediyemiz kahvaltı yardımı yapmak istiyoruz ama bazı kaymakamların izin vermemesi nedeniyle bunlar engellendi" dedi.

Eğitim Maratonu’nun altıncı oturumu “Yerel Yönetimler ve Eğitim” başlığıyla gerçekleştirildi. Oturumda, CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay katıldı.

"Yeni Türkiye'nin yöneticileri, yerel kadrolarımız içinden olacak"

CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, oturumda yaptığı konuşmasında, "2024 seçimlerindeki başarımızın anahtarlarından bir tanesi hizmet anlayışımızın genişlemesi ve bu anlamda bunlara eğitimin de dahil edilmiş olmasıdır" dedi.

CHP'ye geçen belediyelerin, kreş hizmetleri başlattığını söyleyen Zeybek, "Okul öncesi eğitim çağındaki çocuklarımızın eğitimdeki fırsat eşitliğinden yararlanmasıyla ilişkin olarak dar gelirli ailelerin çocuklarıyla, yerel yönetimlerde ve belediyelerde çalışan ailelerin çocuklarına verdiğimiz kreş hizmetiyle birlikte çocuklarımız şimdi daha güçlü bir şekilde hayata atılıyorlar. CHP'nin yerel yönetim anlayışının içinde biz aynı zamanda belediyelerimizde çalışanların 2028'deki genel seçim ya da daha önce yapılacak bir erken seçimde Türkiye'yi yönetecek kadroların oluşturulması konusunda bir eğitim çalışmasını başlatmış bulunuyoruz. Yeni Türkiye'nin yönetici kadrolarının önemli bir kısmı çok başarılı yerel yönetim kadrolarımız içinden oluşacaktır" diye konuştu.

"Kahvaltı yardımımız engelledi"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, oturumda yaptığı konuşmasında, belediye başkanlığı boyunca öğrenciler için yürüttüğü yardım ve destek çalışmalarını anlattı. Yavaş, şöyle konuştu:

"2019 yılında göreve geldikten sonra pandemiyle karşılaştık. Pandemide bütün okullar kapatıldı, uzaktan eğitime geçildi. Ama bu çocuklar uzaktan eğitime nereden girecekler? Birçoğu internetten girmek zorundalar. Milli Eğitim Bakanlığı bir yandan okullarını kapatıp online eğitime geçerken, çocukların birçoğu köylerine gitmişken acaba bu çocuklar eğitime nasıl katılacaklarının çözümünü bulmadan uygulamaya geçtiler. Türkiye'de ilk defa 918 köyde ücretsiz internete geçtik ve üzerimizde sorumluluğu olmamasına rağmen bütün köylere internet hizmeti götürdük. Oradaki çocukların eğitiminden mahrum kalmamasını sağladık. Yine bu çocuklardan sosyal destek alanların içerisinde tam 60 bin öğrenciye 10'ar GB internet verdik. Şunu fark ettik; hayata başlarken bu çocuklar özellikle sosyal destek alan ailelerin çocukları eşit şartlarda başlamıyorlar. Biz bunlar için neler yapabiliriz diye düşündük ve birçok uygulamayı hayata geçirdik. Şu anda Ankara'da 60 bin ortaöğretim öğrencisi okuluna ücretsiz gelip gidiyor. Ankara'da okuyan bütün öğrencilere aylık 240 liraya sınırsız otobüslere biniş hakkı verdik. Sonuç itibarıyla, yaptığımız desteklerle Türkiye'de yapılan bir araştırmada öğrenci dostu Eskişehir'in arkasından 2'nci sıraya ulaştık.

Özellikle ilkokula giden çocuklara belediyemiz kahvaltı yardımı yapmak istiyoruz ama bazı kaymakamların izin vermemesi nedeniyle bunlar engellendi. Biz de şöyle bir imkan sağladık; şu anda kantinleri uyan 15 bin öğrenciye her gün 25 lira harcayabilecekleri Başkent Kart'larına para yatırma suretiyle onların da yaşıtları gibi o imkanlardan yararlanmasını sağlıyoruz. Yıllık 240 bin öğrenciye düzenli şekilde kırtasiye yardımı yapıyoruz. Bugüne kadar yapılan tüm sınavlarda sosyal detsek alan Ankaralı şu anda 220 bin aile ve bunların çocuklarının lise, üniversite giriş sınavlarının ücreti belediyemiz tarafından karşılanmaktadır. Belediyenin bir başka üniversiteye tahsis ettiği, ancak hayata henüz geçirmediği binaları yurt haline getirmek suretiyle öğrencilerin 1'er yıl kaybetmemesini sağladık. Tasarruf tedbirleri her nedense kreş yapımını yasakladı. Ben bununla ilgili Sayın Bakan'a yazı yazdım. Biz özellikle dezavantajlı grupların oturduğu mahallelerde kreş açmak istiyoruz. Bunun ortadan kaldırılmasını istiyoruz yazdık. Eğer kabul ederlerse en az 100 kreş açmayı hedefliyoruz."

Tugay: ''Eğitim sorunu hepimizin takibinde"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da yaptığı konuşmasında, eğitim alanında belediye olarak yürüttükleri ve yapacakları çalışmaları anlattı. Tugay "Konuştuğumuz konu ve dikkat çekmeye çalıştığımız konu, vatandaş olarak hepimizin şahit olduğu, kimi zaman yetiştirmeye çalıştırdığımız çocuklarımız aracılığıyla, kimi zaman politik yaşamımız ve kamu yönetimi görevlerimiz boyunca şahit olduğumuz ihtiyaçlar, haksızlıklar, adaletsizlikler üzerinden hepimizin sürekli takibinde olan bir konu; eğitim sorunu'' diye konuştu.

''20 binden fazla çocuğa giyim, 95 binden fazla çocuğa kırtasiye yardımı yaptık

''Bizler, her gün gençlerimizin eğitim almaya çalışan çocuklarımızın hayatına yeni sokulan, yaşamak zorunda bırakılan zorluklara şahit olarak geçiriyoruz” diyen Tugay, şunları söyledi:

''Gittikçe artan problemleri hepimiz büyük bir üzüntüyle yaşıyoruz. Ben bir öğretmen çocuğuyum. Bütün çocukluğum, gençliğim babamın öğretmenlik yaşamı boyunca okullarda yaşananları izleyerek geçti. Dolayısıyla eğitimin sadece öğrenci boyutunu değil, öğretmenler açısından yaşanan sorunlar boyutuyla da şahiti oldum. Yakın zamanda KYK'de kalan öğrencilermizin aylık ücretlerini bin 480 liradan 6 bin liraya çıkardı KYK. Böylesine fahiş bir zammı gerçekten vicdanların kabul edemediği bir durum olarak görüyorum. Öğretmenlerin yaşadığı zorluklar da gözden kaçmamalı. Öğretmenler her geçen gün biraz daha baskı altında. İzmir'de yaklaşık 44 tane okul öncesi eğitim için kurduğumuz tesisle hizmet veriyoruz. Sosyal destek amaçlı pek çok çalışma yapıyoruz. 20 binden fazla çocuğa giyim, 95 binden fazla çocuğa kırtasiye yardımı yaptık.''

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10903,37%0,61
  • DOLAR

    42,05% 0,22
  • EURO

    48,67% 0,08
  • GRAM ALTIN

    5411,20% -0,34
  • Ç. ALTIN

    9000,95% -0,06

SARAÇHANE DAVASINDA KARAR: 109 KİŞİYE BERAAT!

ELEKTRİK ZAMMI DUDAK UÇUKLATTI: %90’A VARAN ARTIŞ KAPIDA!

İMRALI SÜRECİNE DAİR ÖNERİLERİNİ SIRALADI: DEMİRTAŞ’TAN ÇARPICI ‘KEŞKE’ LİSTESİ

“BEN YAPTIM, ÇOK PİŞMANIM” İDDİASI GÜNDEMDE: GÜLLÜ DOSYASI DERİNLEŞİYOR

GALATA’DA TASMALI YÜRÜYÜŞ SKANDALI! KADINI “MİYAVLATAN” İKİLİ TUTUKLANDI

MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

CHP’DEN DİKKAT ÇEKEN RAPOR: “YARGI, SİYASETİN İNTİKAM ARACINA DÖNÜŞTÜ”

AŞIRI SAĞIN OY KAYBI AVRUPA’DA YANKI BULDU: HOLLANDA’DA YENİ DÖNEM Mİ?

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

GEBZE'DE ÇÖKEN BİNA ENKAZINDA KALAN 2 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

MUHİTTİN BÖCEK, EL YAZISIYLA YAZDIĞI NOTLA 'İTİRAFÇILIK' İDDİASINI YALANLADI

"İSTANBUL SENİN UYGULAMASI" SORUŞTURMASI: 4 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

“MSB, EUROFİGHTER ANLAŞMASININ BEDELİNİ AÇIKLADI!

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”: MİLYONLAR CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ!

RESEPSİYONDA DİKKAT ÇEKEN FOTOĞRAF: MHP O KAREDE YER ALMADI

FED FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRDİ: POLİTİKA FAİZİ %3,75–4,00 ARALIĞINDA

CHP’Lİ ADIGÜZEL: “6–12 YAŞ ÇOCUKLARIN GÖSTERİSİ, ‘BACAKLARI ÇIPLAK’ GEREKÇESİYLE İPTAL ETTİRİLDİ”

ÖZGÜR ÖZEL'DEN YURT AÇILIŞINDA AKP'YE SERT ELEŞTİRİ

SÜREÇ KOMİSYONU YARIN KAPALI TOPLANIYOR! CHP’Lİ EMİR: EŞİTLİK VE ADALET DIŞINDA BİR ŞEY KONUŞULMAYACAK

ANITKABİR’DE 29 EKİM COŞKUSU: TÖRENE ‘ERDOĞAN’ SLOGANLARI DAMGA VURDU

ŞARKICI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR: KIZININ MESAJLARI GÜNDEMDE

AYDIN’DA ÇERÇİOĞLU KRİZİ: VATANDAŞLAR TEPKİLİ, FESTİVAL GERGİN BİTTİ

GEBZE'DE 7 KATLI BİNA ÇÖKTÜ: ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

İSKENDERUN’DA CUMHURİYET’İN 102. YILI COŞKUSU…

AKP KÜÇÜKÇEKMECE İLÇE BAŞKANI NEJAT ÖZTÜRK GÖREVİNDEN AYRILDI

HACETTEPE’DE PALALI SALDIRI SONRASI 5 ÖĞRENCİYE TUTUKLAMA TALEBİ

CUMHURİYET BAYRAMI’NDA TARTIŞMALI TALİMAT: OKULLARDA ERDOĞAN MESAJI OKUTULACAK İDDİASI!

Yükleniyor


SARAÇHANE DAVASINDA KARAR: 109 KİŞİYE BERAAT!

ELEKTRİK ZAMMI DUDAK UÇUKLATTI: %90’A VARAN ARTIŞ KAPIDA!

İMRALI SÜRECİNE DAİR ÖNERİLERİNİ SIRALADI: DEMİRTAŞ’TAN ÇARPICI ‘KEŞKE’ LİSTESİ

“BEN YAPTIM, ÇOK PİŞMANIM” İDDİASI GÜNDEMDE: GÜLLÜ DOSYASI DERİNLEŞİYOR

GALATA’DA TASMALI YÜRÜYÜŞ SKANDALI! KADINI “MİYAVLATAN” İKİLİ TUTUKLANDI

MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

  • Cuma 27.5 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 28.1 ° / 13.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4