Mansur Yavaş: "Dilde, fikirde ve işte birliği sağlamak durumundayız"

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "Uluslararası Keçiören Türk Dünyası Şöleni"nde konuştu, "Son günlerde konuşulan konuları görüyorsunuz. Türk kültünden gocunmaya başladılar. Hatta biri çıktı 'Türk diye bir şey yok' dedi. Oysa Altayla

GÜNDEM 28.07.2024 23:35:03 0
Mansur Yavaş:

Haber: İLEYDA ÖZMEN / Kamera: CEMAL BERK AYTEKİN

(ANKARA) - Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "Uluslararası Keçiören Türk Dünyası Şöleni"nde konuştu, "Son günlerde konuşulan konuları görüyorsunuz. Türk kültünden gocunmaya başladılar. Hatta biri çıktı 'Türk diye bir şey yok' dedi. Oysa Altaylardan Tunaya kadar işte burada gördüğümüz bütün temsilciler, bütün Cumhuriyetler Türklüğünü yaşıyorlar. Bundan sonra bize düşen TÜRKSOY gibi diğer kuruluşlarla birlikte işbirliğimizi geliştirmek. Gaspıralı'nın söylediği gibi; dilde, fikirde ve işte birliği sağlamak durumundayız" dedi.

Keçiören Belediyesi ve TÜRKSOY'un iş birliğiyle Keçiören Gül ve Lavanta Bahçesi'nde "Uluslararası Keçiören Türk Dünyası Şöleni" düzenlendi. Şölene, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, ABB Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

Yavaş şöyle konuştu:

"Şunu mutlaka bilmemiz gerekiyor; Altaylardan Tunaya kadar Türkçe konuşarak her yere varabiliyorsunuz. Ve bu Türk Cumhuriyetlerini geldiğiniz zaman orada dinlediğiniz bir hikayeyi aslında bildiğinizi, orada anlatılan bir efsanenin burada konuşulduğunu, dolayısıyla aslında ortak kültürün Orta Asya'dan yayılıp dünyanın her yerine yayıldığını görüyorsunuz. İşte 70-80 yıllık bir ayrılıktan sonra tekrar vuslata kavuşuldu. Mustafa Kemal Atatürk 80 yıl önce şunu söylemişti; bir gün Türk Cumhuriyetlerinin hepsi bağımsız olacak. Ancak bizler şimdiden onlarla olan işbirliğimizi sürdürmek, bir araya gelmek için hazırlık yapmalıyız demişti. Maalesef bu epey bir ihmal edildi. Çünkü ülkemizdeki bazı gruplar bunu ırkçılık, şovenlik olarak gördüler. Bunun asla mümkün olmadığını söylediler. Onların ne Türklüğü ne Müslümanlığı kalmıştır diyerek bu işin önünü kapattılar. Ama Türk Cumhuriyetleri bağımsızlığına kavuştuktan sonra görüldü ki onlar orijinal haliyle bozulmamış kültürleri, bozulmamış dilleriyle, lehçeleriyle aynı şekilde bırakıldığı gibi durmaktalar. Buradan gidenlere şöyle söylediler; buradan çekik gözlü gittiniz, badem gözlü geldiniz. Atla gittiniz, uçakla geldiniz dediler. Ve oralarda buradan giden Türk kardeşlerini bekliyorlardı. Ve Son olarak söylemek istediğim şudur; son günlerde konuşulan konuları görüyorsunuz. Artık Türkiye'nin Anadolulu gibi uydurma kavramları konuşulmaya başladı. Kimileri rahatsız olmasın kimi de bundan memnun olsun diye Türkı kültüünden gocunmaya başladılar. Hatta biri çıktı dedi biliyorsunuz; Türk diye bir şey yok dedi. Oysa Altaylardan Tunaya kadar işte burada gördüğümüz bütün temsilcileri, bütün Cumhuriyetler Türk'lüğünü yaşıyorlar.

"

Bundan sonra bize düşen TÜRKSOY gibi diğer kuruluşlarla birlikte işbirliğimizi geliştirmek. Gaspıralı'nın söylediği gibi; dilde, fikirde ve işte birliği sağlamak durumundayız. Bu nedenle biz yakın zamanda bir Tataristan'a iş gezisi yaptık. Buradan iş adamlarımızı götürdük. Daha sonra Kırgızistan'a götürdük. Geçen hafta da Kosova'ya gittik. Oradaki kardeşlerimizle Türkiye'deki iş insanlarını yan yana getirip kazan kazan anlayışıyla birbirimize katkı olalım hem Türkiye güçlü olsun hem kardeşlerimiz güçlü olsun diye çalışmalarımız devam ediyor ve etmeye devam edecek. Çünkü son yaşananları gördük ki Türk'ün Türk'ten başka dostu yok. En ufak bir şeyde rakipleri destekliyorlar. Bir olmak zorundayız iri olmak zorundayız diri olmak zorundayız. Onun için hem bu şekilde kültürel çalışmalarla hem de siyasi çalışmalarla inşallah birlik ve beraberliğimizi arttırmak durumundayız. Bugünkü buradaki hazırlık TÜRKSOY ve Keçiören Belediyemizin birincisini yaptığı Türk dünyası şöleni çok önemli bu açıdan. İnşallah Keçiörenliler ile Mesut Başkanım bir gün Türk kardeşlerinin yanında götürür. Buradan bir ekiple Türkiye'deki şu anda yaşanan kültürü oraya tanıtma fırsatı bulur."

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    14202,09%-0,67
  • DOLAR

    42,71% 0,05
  • EURO

    50,33% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5897,25% -0,19
  • Ç. ALTIN

    9493,51% -0,48

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

Yükleniyor


“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

  • Salı 15.3 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 15.2 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Perşembe 16.2 ° / 4.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9