MALATYA YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEKİ GRİ PASAPORT SORUŞTURMASINDA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz; Malatya Yeşilyurt Belediyesi’nin bir proje kapsamında gri pasaportla Almanya’ya gönderilen 45 kişiden 43’ünün Türkiye’ye geri dönmemesi üzerine açılan soruşturmada üç kişinin tutuklandı.

YEREL 27.06.2022 17:42:00 0
MALATYA YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEKİ GRİ PASAPORT SORUŞTURMASINDA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz; Malatya Yeşilyurt Belediyesi’nin bir proje kapsamında gri pasaportla Almanya’ya gönderilen 45 kişiden 43’ünün Türkiye’ye geri dönmemesi üzerine açılan soruşturmada üç kişinin tutuklanması ile ilgili “Görevi kötüye kullanma, göçmen kaçakçılığı’, ‘resmi belgede sahtecilik’ dediğimiz noktalarda Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar muhataptır. Mehmet Çınar’ın mutlaka yargılanması gerekiyor” açıklamasını yaptı.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Malatya İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Kiraz, CHP’li belediye meclis üyeleri ile birlikte; Yeşilyurt Belediyesi’nin “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek” başlıklı proje kapsamında gri pasaportla Almanya’ya gönderilen 45 kişiden 43’ünün Türkiye’ye geri dönmemesi üzerine açılan soruşturmada üç kişinin tutuklanmasını değerlendirdi.

Soruşturma kapsamında eski Yeşilyurt Belediye Başkanı Bekir K, Bingöl’ün Servi Beldesi’nin eski belediye başkanı Ali A. ve Ersin K., 22 Haziran’da tutuklanmıştı.

CHP İl Başkanı Kiraz, şunları söyledi:

“Bizim ortaya çıkardığımız, ama bütün Türkiye’nin, dünyanın gündemini meşgul eden bir gri pasaport skandalı vardı Yeşilyurt Belediyesi’nde. Yeni bir gelişme var. Yeşilyurt Belediyesi’nde yaşanan gri pasaport skandalı ile ilgili bir suç duyurusunda bulunmuştuk.

Yeşilyurt Belediyesi ile Malatya Kişisel Gelişim Dünyası Derneği arasında yapılan bir protokol var. Bu protokolle, ‘çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek’ amacıyla Almanya’ya 45 kişi toplamda gönderilmiş, sadece 2 belediye başkan yardımcısı geri gelmiş ve 43 geri gelmemişti. Defalarca ‘43 kişi nerede?’ diye sorduk. 43 kişinin ne karşılığında yurt dışına gittiğini sorguladık. 43 kişinin, herhangi bir suçu ya da terör bağlantısının olup olmadığını sorguladık. Sorduğumuz sorulara cevap alamadığımız için veya biz suçlandığımız için 7 Nisan 2021’de suç duyurusunda bulunduk.

Skandalı ortaya çıkardıktan sonra şunu gördük: Gerçekten birçok belediyede, aynı uygulamaların yapıldığını gördük. Bu uygulamaların hepsinin hukuksuz olduğunu, suç olduğunu; para karşılığı yapıldığını tespit ettik. Soruşturmanın devamında bir belediye başkan yardımcısı, bir vali yardımcısı, çevre, şehircilik ve iklim değişikliği il müdürü ile nüfus il müdürü görevden alınmıştı.

Biz, Yeşilyurt Belediye Başkanı hakkında nasıl bir işlem yapılacağını, elbette sorgulamak istedik ve sorduk. Suç duyurumuzun üzerinden yaklaşık 15 ay gibi bir süre geçti. Ama henüz Yeşilyurt Belediye Başkanı ile ilgili bir işlemin yapılmadığını maalesef görüyoruz. Bu soruşturma, Danıştay’a başvurulduğu için yürütmeyi durdurma kararı alma çerçevesinde henüz o karar da alınmamış, 15 aydır sürüncemede bekletiliyor.

Soruşturma kapsamında Yeşilyurt eski Belediye Başkan Yardımcısı Bekir K. ile Bingöl'ün Servi Beldesi eski Belediye Başkanı Ali A’nın da tutuklandığını görüyoruz. Suç duyurumuz sadece bunları kapsamıyor. En başta; ‘görevi kötüye kullanma, göçmen kaçakçılığı’, ‘resmi belgede sahtecilik’ dediğimiz noktalarda Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar muhataptır. Mehmet Çınar’ın mutlaka yargılanması gerekiyor.

"15 AYDIR DANIŞTAY’DAN KARAR ÇIKMAMASINI ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİZ"

Mehmet Çınar’ın bu tutuklamaların ardından görevden el çektirilmesi gerekiyor. 15 aydır Danıştay’dan bir karar çıkmamasını da elbette ki anlayabilmiş değiliz. Diğer isimlerle ilgili tutuklama aşamasına gelinmişken, belediye başkanı hakkında hiçbir aşama kat edilememiş olması gerçekten anlayabildiğiniz bir durum değildir.”

 

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

AKP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA ŞAŞIRTAN ÖVGÜ: “BİNLERCE DAVA KADININA BEDEL”

DEPREMZEDE BEBEĞİN ÖLÜMÜ SONRASI HATAY’DAKİ KÜNEFE TÖRENİ TARTIŞMA YARATTI

İMRALI SÜRECİNDE YENİ DÖNEM SİNYALİ! ERDOĞAN: “YANSIMALARI OLACAK”

MÜFREDATA YENİ DERS GELİYOR: BİLİNÇLİ TÜKETİCİ!

THODEX'İN KURUCUSU FARUK FATİH ÖZER CEZAEVİNDE ÖLÜ BULUNDU

OSMAN KAVALA TUTUKLULUĞUNDA 8. YIL: ABDULLAH GÜL’DEN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

BUGÜNDEN İTİBAREN TRAFİĞE ÇIKMAK YASAK! ESKİ EHLİYETLER İPTAL EDİLDİ

ERBAŞ GİTTİ, BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ: DİYANET'TEN YİNE SKANDAL HUTBE

ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

AYŞE BARIM'IN SAĞ KOLU AKP ÜYESİ OLDU

SARAÇHANE DAVASINDA KARAR: 109 KİŞİYE BERAAT!

ELEKTRİK ZAMMI DUDAK UÇUKLATTI: %90’A VARAN ARTIŞ KAPIDA!

İMRALI SÜRECİNE DAİR ÖNERİLERİNİ SIRALADI: DEMİRTAŞ’TAN ÇARPICI ‘KEŞKE’ LİSTESİ

“BEN YAPTIM, ÇOK PİŞMANIM” İDDİASI GÜNDEMDE: GÜLLÜ DOSYASI DERİNLEŞİYOR

GALATA’DA TASMALI YÜRÜYÜŞ SKANDALI! KADINI “MİYAVLATAN” İKİLİ TUTUKLANDI

MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

CHP’DEN DİKKAT ÇEKEN RAPOR: “YARGI, SİYASETİN İNTİKAM ARACINA DÖNÜŞTÜ”

AŞIRI SAĞIN OY KAYBI AVRUPA’DA YANKI BULDU: HOLLANDA’DA YENİ DÖNEM Mİ?

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

GEBZE'DE ÇÖKEN BİNA ENKAZINDA KALAN 2 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

MUHİTTİN BÖCEK, EL YAZISIYLA YAZDIĞI NOTLA 'İTİRAFÇILIK' İDDİASINI YALANLADI

"İSTANBUL SENİN UYGULAMASI" SORUŞTURMASI: 4 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

“MSB, EUROFİGHTER ANLAŞMASININ BEDELİNİ AÇIKLADI!

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”: MİLYONLAR CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ!

RESEPSİYONDA DİKKAT ÇEKEN FOTOĞRAF: MHP O KAREDE YER ALMADI

FED FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRDİ: POLİTİKA FAİZİ %3,75–4,00 ARALIĞINDA

CHP’Lİ ADIGÜZEL: “6–12 YAŞ ÇOCUKLARIN GÖSTERİSİ, ‘BACAKLARI ÇIPLAK’ GEREKÇESİYLE İPTAL ETTİRİLDİ”

Yükleniyor


MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

  • Cumartesi 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 28.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.6 ° / 16 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
10.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
11.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4