LÜTFÜ SAVAŞ, KIRIKHAN’DA YURTTAŞLA BİR ARAYA GELDİ
Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, Kırıkhan’da yurttaşla bir araya gelerek, HBB'nin ilçeye yaptığı yatırımları ve ülke gündemini yurttaşla birlikte değerlendirdi.
Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, Kırıkhan’da yurttaşla bir araya gelerek, HBB'nin ilçeye yaptığı yatırımları ve ülke gündemini yurttaşla birlikte değerlendirdi.
Kırıkhan’ın Cumhuriyet, Yenimahalle, Bahçelievler, Menderes Mahallelerinde yurttaş ve esnafla buluşan Başkan Savaş’a ziyaretlerinde İyi Parti İlçe Başkanı Abdullah Çalışkan ve CHP Milletvekili Aday Adayı Mustafa Sıraç eşlik etti.
Savaş, ziyaretlerinde üreticilerle de buluştu. HBB’nin ürettiği organomineral gübreyi kullandığını belirten bir çiftçi ile konuşan Savaş, kimyasal gübrelerin toprağı çoraklaştırdığını ve verimi düşürdüğünü dile getirdi.
“AMACIMIZ SAĞLIKLI ÜRÜNLERİN ÜRETİLMESİ VE TOPRAĞIN VERİMİNİ ARTTIRMAK”
Avrupa ve Amerika’da kimyasal gübre kullanımının azaldığını belirten Savaş, “Artık gelişmiş ülkeler kimyasal gübre yerine organomineral gübreyi tercih ediyor. Ürettiğimiz organomineral gübre toprağı havalandırıp yumuşatıyor. Böylelikle verimde artış oluyor. Amacımız sağlıklı ürünlerin üretilmesi ve toprağın verimini artırmak” dedi.
ÜST GÜBRE ÜRETİMİ DE BAŞLAYACAK
Savaş, yakın zamanda üst gübre üretimine de başlayacaklarını sözlerine ekleyerek, HBB’nin taban gübresinin yanı sıra üst gübre ile de çiftçilerin yanında olmaya devam edeceğini vurguladı. 300 dönümlük tarlasında HBB’nin ürettiği organomineral gübreyi kullanan Kırıkhanlı bir üretici, pamukta geçen senelere oranla yüzde 40 oranında daha fazla verim elde ettiğini söyledi.
Savaş, ziyareti sırasında HBB’nin ilçeye kazandıracağı yeni mesire alanındaki çalışmaları da inceledi. Bahçelievler Mahallesi'ndeki 50 bin metrekarelik alanda devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Savaş, “50 dönümlük alan içerisinde ilçemize yeni bir mesire alanı kazandırıyoruz. Çalışmalar bittikten sonra her yaştan vatandaşımız burada keyifli ve sağlıklı vakit geçirebilecek” diye konuştu.
-
BIST 100
17946,70%0,33
-
DOLAR
47,84% 0,10
-
EURO
55,38% 0,31
-
GRAM ALTIN
6736,33% 0,68
-
Ç. ALTIN
10756,50% 0,30
İlgili Haberler

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…
ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ
Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi
Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.
AKP’DE KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE YENİ TRANSFERLER...
121 YIL SONRA BİR İLK: AVRUPA’DA GÖKYÜZÜ KARARDI
ÇERÇEVE YASA ERDOĞAN’IN ONAYINA SUNULDU
80 MADENCİNİN GÖZALTINA ALINMASININ ARDINDAN ANKARA’DA 15 GÜNLÜK YASAK
ÇERÇEVE YASA TBMM GENEL KURULU’NDA KABUL EDİLDİ
TUTUKLANAN MENDERES BELEDİYE BAŞKANI İLKAY ÇİÇEK CHP’DEN İSTİFA ETTİ
DEMİRTAŞ VE MIZRAKLI’DAN ÇERÇEVE YASA MESAJI: “BU SÜREÇ UCUZ PAZARLIKLARA DAYALI BİR AL VER SÜRECİ DEĞİLDİR”
RESMÎ GAZETE’DE EMNİYET DÜZENLEMESİ: BİNLERCE YENİ KADRO
YENİ PARTİ’DE ÇERÇEVE YASA TOPLANTISI: “HAYIR” OYU VE KATILMAMA GÜNDEMDE
Yükleniyor
MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU
ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…
ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ
Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi
Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.
Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor
- Cumartesi 33.5 ° / 22.6 ° Güneşli
- Pazar 33.8 ° / 22.3 ° Güneşli
- Pazartesi 32.1 ° / 22.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı



