KÜLTÜR BAKANI ERSOY’DAN KONSER YASAĞI AÇIKLAMASI: "İSMİMİZ GEREĞİ YASAĞIN OLMAMASI TARAFTARIYIZ"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konser ve festival yasakları için “Biz zaten ismimiz gereği Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak mümkünse hiçbir yasağın olmaması taraftarıyız” dedi.

GÜNDEM 9.12.2022 09:31:00 0
KÜLTÜR BAKANI ERSOY’DAN KONSER YASAĞI AÇIKLAMASI:

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konser ve festival yasakları için “Biz zaten ismimiz gereği Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak mümkünse hiçbir yasağın olmaması taraftarıyız” dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ile 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşüldü.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, soru önergelerine bakanların verdiği yanıtlar üzerinden bakanlara şunları söyledi:

“Sayın Bilgin parti ortalamasının altında yüzde 5,3. Sayın Ersoy da yüzde 2,51 ile Anayasal süre içinde cevaplamış. Süre gözetilmeden cevaplama oranı da yüzde 41 ve yüzde 65. Bu konuda daha hassas olmalarını, bu düşük rakamların da Meclis’e saygısızlık anlamına geldiğini söyleyeyim.”

Özel, Kültür Bakan Nuri Ersoy’a yasaklanan konser ve festivalleri anımsatarak, “Bu utanılacak bir durum. Bunun karşısında İçişleri Bakanının, valiliklerin karşısında sizin baş itirazcı olmanız gerekirken sizden hiçbir şey duymadık” dedi.

“BİR KELİME DİLE GETİRMEDİNİZ”

Özel, Hiranur Vakfı kurucusunun 6 yaşında “evlendirilen” çocuğuyla ilgili olarak da Ersoy’a şunları söyledi:

“6 yaşında evlendirilen çocukla ilgili, o çocuğun gördüğü muameleyle ilgili, Vakıflar Genel Müdürlüğünden sorumlu bakan olarak, sayın grup başkanvekili (Özlem Zengin) dedi ki ‘Sonunda doyurucu açıklama yapacak’. Bir kelime dile getirmediniz.”

Özel, “Millet turizmin yüzde 95’ini CHP’li belediyelere emanet ettiyse sizin burada almanız gereken mesaj var. Paramızın pul olması, Rusya-Ukrayna meselesinin yarattığı fırsat penceresi bizim açımızdan esnafın yüzünü güldürüyorsa iyi bir şeydir. Türkiye dünyanın en ucuz tatili yapılan ülke ama kış rezervasyonlarında Akdeniz ülkeleri arasında dördüncü sırada. Teşvik meselesinin Almancası, İngilizcesi yok, Arapçası vardır. Bunlar batı demokrasilerinde övünülecek değil utanılacak şeyler. Turizm Bakanı minareden at beni, in aşağı tut beni. Teşvik de almaz, kendisiyle ilgili şeyleri övünerek anlatmaz” diye konuştu.  

“69 DEĞİL 38”

Özel, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’e de “Rakamlarda şu kısım doğru olmadı, ücretlilerde 69 değil 38. Ücretlide memur da var. İşçilerde 38 değil yüzde 50. Ama asgari ücret ve hemen üstünde maaş alan. 20 lira verip başka kategoriye geçiyor. Orada oran yüzde 69 Sayın Bakan. Bu rakamı güvenerek ifade ediyorum” dedi.

Özel, bankaların promosyon ödemeleri konusunda da “Aradan işveren çıksın, çünkü emekçinin parasına el koyuyorlar” diyerek çağrısını yineledi.

Özel, “EYT’deki yaş şartıyla ilgili net bir şey söylerseniz, bugün milyonlarca EYT’li yatağa daha rahat girecektir” diye Bakan Bilgin’den yaş şartını açıklamasını istedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy, yasaklanan konser ve festivallerle ilgili “Biz zaten ismimiz gereği Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak mümkünse hiçbir yasağın olmaması taraftarıyız. Bazen bölgesel olarak bazı hassasiyetler oluşabilmekte. Bu hassasiyetlerden sonra da valilikler, kaymakamlıklar veya organize edenler iptallerde bulunabilmekte. Türkiye’nin dört bir yanında festivaller iptale ediliyor denilince, ben de İçişleri Bakanından rakamları istedim. Ekim sonrası 5 bin tane etkinlik gerçekleşmiş, bunun yaklaşık olarak 20 tanesi iptal olmuş. Bunun da 13 tanesi kaymakamlık, valilik ve 7 tanesi organizatörler tarafından olmuş” dedi.

Bakanlıklar ve bağlı kurumların 2021 yılı kesin hesap teklifleri ve 2023 yılı bütçe teklifleri AKP ve MHP'li milletvekillerinin oyları ile kabul edildi. 

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    16078,39%0,98
  • DOLAR

    44,47% 0,07
  • EURO

    51,83% 0,89
  • GRAM ALTIN

    6765,78% 1,40
  • Ç. ALTIN

    10940,23% 2,29

İlgili Haberler


ERDOĞAN’DAN MUHALEFETE YÜKLENDİ: SABRIMIZ EDEBDENDİR…

MOTORİNDEN SONRA LPG: FİYATLAR GECE YARISI SIÇRAYACAK

SELVİ: “KARAR ÇIKARSA CHP’Yİ FIRTINALI GÜNLER BEKLER”

AKARYAKITTA ZAM FIRTINASI: DEPO MALİYETİ 4 BİN LİRAYI AŞTI

TÜRKİYE DÜNYA KUPASI’NDA! İSKENDERUN SOKAKLARA TAŞTI

HATAY’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM: SULAMA KANALINDAN CESET ÇIKARILDI

53. DAKİKADA GELEN TARİH: TÜRKİYE DÜNYA KUPASI’NDA

BURSALILAR MUSTAFA BOZBEY İÇİN MEYDANDA: “İRADE BİZİM” TEPKİSİ YÜKSELDİ

ABB KONSER DAVASINDA KRİTİK KARAR! TÜM TUTUKLULAR SERBEST BIRAKILDI

AKBELEN’DE GECE BASKINI! DİRENİŞÇİ ESRA IŞIK TUTUKLANDI: “MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

ÖZGÜR ÖZEL’DEN DOKUNULMAZLIK HODRİ MEYDANI: “GELEN GELSİN, ALABİLEN ALSIN”

DÜNYA KUPASI İÇİN SON ADIM: TÜRKİYE SAHADA, İLK 11 BELLİ OLDU!

BURSA’DA SİYASİ DEPREM: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA BOZBEY GÖZALTINDA!

YARGITAY’DAN EMSAL KARAR: ERDOĞAN SLOGANLARINDA MAHKÛMİYET BOZULDU

SİLİVRİ’DE “İMAMOĞLU GÜNÜ”: AYNI ANDA 2 DAVA, AYNI ANDA SAVUNMA

“OPERASYON DEĞİL, ŞİKAYET SÜRECİ”: BEŞİKÇİOĞLU’NDAN NET MESAJ

GAZETECİLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE: POLİS PARKI ABLUKAYA ALDI

BAKAN AKIN GÜRLEK’TEN DİYANET’E: “ÖZELLİKLE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

EV SAHİPLERİ DİKKAT: 31 MART SON GÜN, CEZA KAPIDA

CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”

TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL

CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ

AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İSTİFA KARARI: “MAHKEME SONUCUNU BEKLEYECEĞİM”

BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?

 ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İŞÇİ NEDEN HEDEFTE?

DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ

AKIN GÜRLEK’TEN YARGI ELEŞTİRİLERİNE YANIT

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE

MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA

Yükleniyor

loading

SELVİ: “KARAR ÇIKARSA CHP’Yİ FIRTINALI GÜNLER BEKLER”

AKARYAKITTA ZAM FIRTINASI: DEPO MALİYETİ 4 BİN LİRAYI AŞTI

BURSALILAR MUSTAFA BOZBEY İÇİN MEYDANDA: “İRADE BİZİM” TEPKİSİ YÜKSELDİ

ABB KONSER DAVASINDA KRİTİK KARAR! TÜM TUTUKLULAR SERBEST BIRAKILDI

AKBELEN’DE GECE BASKINI! DİRENİŞÇİ ESRA IŞIK TUTUKLANDI: “MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

ÖZGÜR ÖZEL’DEN DOKUNULMAZLIK HODRİ MEYDANI: “GELEN GELSİN, ALABİLEN ALSIN”

  • Çarşamba 20.1 ° / 7.2 ° Güneşli
  • Perşembe 13.4 ° / 11.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 18 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17