Konpenhag’ta İsrail karşıtı protestolarda aktivist Greta Thunberg’in de aralarında olduğu 6 kişi gözaltına alındı
Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ta İsrail’in Gazze saldırılarını protesto etmek için gösteriler düzenlendi.
Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ta İsrail’in Gazze saldırılarını protesto etmek için gösteriler düzenlendi. Protestolarda, Kopenhag polisi çevre aktivisti Greta Thunberg'in de aralarında olduğu 6 kişiyi gözaltına aldı.
Kopenhag Üniversitesi'nde, Filistin yanlısı öğrenci toplulukları tarafından İsrail karşıtı protestolar düzenlendi. Kopenhag polisi, protestoculara müdahale ederken, çevre aktivisti Greta Thunberg de dahil 6 kişi gözaltına alındı.
Polis sözcüsü, Kopenhag Üniversitesi'nde 20 kişinin bir binanın girişini engellemesinin ardından altı kişinin gözaltına alındığını söyledi. Polis gözaltına alınanların kimliklerini açıklamazken gösteriyi düzenleyen İşgale Karşı Öğrenciler Örgütü’nün sözcüsü, çevre aktivisti Greta Thunberg’in, Gazze'ye yönelik savaşa karşı düzenlenen bir protesto sırasında polis tarafından Kopenhag'da gözaltına alındığını söyledi.
Danimarka medyası, Thunberg'in kelepçeli ve omuzlarında Filistin kefiyesi olduğu belirtilen bir fotoğrafını yayınladı. Thunberg ise çevik kuvvet polisinin öğrencilerin protesto düzenlediği binaya girdiği anların görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.
Kopenhang polis sözcüsü, "Tutuklananların isimlerini doğrulayamıyorum ancak gösteriyle bağlantılı olarak altı kişi tutuklandı. Binaya zorla girip girişi engellediklerinden şüpheleniliyor" dedi.
İşgale Karşı Öğrenciler Örgütü ise yaptığı açıklamada, "Filistin'deki durum daha da kötüleşirken, Kopenhag Üniversitesi İsrail'deki akademik kurumlarla iş birliğini sürdürüyor. Üniversitenin merkez yönetimini tek bir taleple meşgul ediyoruz: Akademik boykot hemen şimdi" ifadelerini kullandı.
Ayrıca Filistin yanlısı protestocular, İsrail’in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden savaşını ve Filistin topraklarını işgalini protesto etmek için saldırıların başladığı zamandan bu yana ABD ve Avrupa'daki üniversitelerde kamp kurdu.
-
BIST 100
16078,39%0,98
-
DOLAR
44,47% 0,07
-
EURO
51,83% 0,89
-
GRAM ALTIN
6765,78% 1,40
-
Ç. ALTIN
10940,23% 2,29
İlgili Haberler
AKARYAKITTA ZAM FIRTINASI: DEPO MALİYETİ 4 BİN LİRAYI AŞTI
TÜRKİYE DÜNYA KUPASI’NDA! İSKENDERUN SOKAKLARA TAŞTI
HATAY’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM: SULAMA KANALINDAN CESET ÇIKARILDI
BURSALILAR MUSTAFA BOZBEY İÇİN MEYDANDA: “İRADE BİZİM” TEPKİSİ YÜKSELDİ
AKBELEN’DE GECE BASKINI! DİRENİŞÇİ ESRA IŞIK TUTUKLANDI: “MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
ÖZGÜR ÖZEL’DEN DOKUNULMAZLIK HODRİ MEYDANI: “GELEN GELSİN, ALABİLEN ALSIN”
SİLİVRİ’DE “İMAMOĞLU GÜNÜ”: AYNI ANDA 2 DAVA, AYNI ANDA SAVUNMA
“OPERASYON DEĞİL, ŞİKAYET SÜRECİ”: BEŞİKÇİOĞLU’NDAN NET MESAJ
GAZETECİLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE: POLİS PARKI ABLUKAYA ALDI
EV SAHİPLERİ DİKKAT: 31 MART SON GÜN, CEZA KAPIDA
CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”
TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL
CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ
BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?
DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE
MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA
Yükleniyor
SELVİ: “KARAR ÇIKARSA CHP’Yİ FIRTINALI GÜNLER BEKLER”
AKARYAKITTA ZAM FIRTINASI: DEPO MALİYETİ 4 BİN LİRAYI AŞTI
BURSALILAR MUSTAFA BOZBEY İÇİN MEYDANDA: “İRADE BİZİM” TEPKİSİ YÜKSELDİ
ABB KONSER DAVASINDA KRİTİK KARAR! TÜM TUTUKLULAR SERBEST BIRAKILDI
AKBELEN’DE GECE BASKINI! DİRENİŞÇİ ESRA IŞIK TUTUKLANDI: “MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
ÖZGÜR ÖZEL’DEN DOKUNULMAZLIK HODRİ MEYDANI: “GELEN GELSİN, ALABİLEN ALSIN”
- Çarşamba 20.1 ° / 7.2 ° Güneşli
- Perşembe 13.4 ° / 11.5 ° Şiddetli yağmurlu
- Cuma 18 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




