KOCAELİ’DE OKULLARA DAĞITILAN KİTAPTAKİ İFADELER TEPKİ ÇEKTİ

‘Uluslararası Sezai Karakoç Günleri’ kapsamında Kocaeli’de 38 okula ‘Diriliş Neslinin Amentüsü’ adlı kitap dağıtıldı.

YEREL 18.11.2023 22:04:00 0
KOCAELİ’DE OKULLARA DAĞITILAN KİTAPTAKİ İFADELER TEPKİ ÇEKTİ

‘Uluslararası Sezai Karakoç Günleri’ kapsamında Kocaeli’de 38 okula ‘Diriliş Neslinin Amentüsü’ adlı kitap dağıtıldı. Kitaplarda halkı kin ve düşmanlığa teşvik eden ifadelerin bulunduğunu belirten Eğitim İş Sendikası Kocaeli Şubesi, kamu görevlileri hakkında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Söz konusu kitapta ise, “Gerçek sağ, Kur’an’da tanımlanmıştır. Kur’an’da, sağcılar, Allah topluluğu, solcular da şeytan topluluğu olarak, sağcıların topluluğu uğurlu topluluk, solcu topluluk da uğursuz topluluk olarak vasıflandırılmıştır” ifadeleri yer alıyor.

AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Şair ve Yazar Sezai Karakoç’un anısına düzenlediği ‘Uluslararası Sezai Karakoç Günleri’ kapsamında okulların bilgilendirilmesi amacıyla Kocaeli Valiliği’ne bağlı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazı gönderdi. Etkinlik kapsamında 6 ile 10 Kasım tarihleri arasında 38 okulda Sezai Karakoç’a ait olan ‘Diriliş Neslinin Amentüsü’ adlı yaklaşık 10 bin kitap, ücretsiz olarak öğrencilere dağıtıldı. Eğitim İş Sendikası Kocaeli 1 No’lu Şubesi, kitapta halkı kin ve düşmanlığa teşvik eden ifadelerin yer aldığını belirterek bugün Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Kamu görevlileri hakkında yapılan suç duyurusu öncesi Kocaeli Adliyesi önünde açıklamalarda bulunan Eğitim İş Sendikası Kocaeli 1 No’lu Şube Başkanı Sabri Mutlu, kitap dağıtımının 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası’na denk gelmesinin tesadüf olamayacağını ifade etti.

"SEÇİLDİĞİ HAFTA MANİDAR"

Kitapta Cumhuriyet’in temel niteliklerine karşı ifadelerin bulunduğunu vurgulayan Sabri Mutlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan yazışma doğrultusunda ilimizde 38 okulda Milli Eğitim Temel Kanununa aykırı içerikleri bulunan halkı kin ve düşmanlığa teşvik eden kitaplar öğrencilere ücretsiz dağıtılmıştır. Cumhuriyetin temel niteliklerine karşı içerikler bulunan kitabın dağıtımının seçildiği hafta da manidardır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 85. ölüm yıl dönümü haftasında anma programları yapılması gerekirken Cumhuriyet karşıtı bu kitabın dağıtılması kabul edilemez. Aynı senaryo 2018 yılında da uygulanmış ve aynı kitap okullarda ücretsiz olarak dağıtılmıştı. O gün de sendikamızca basın açıklaması gerçekleştirilmiş kamuoyu bilgilendirilmişti. Bugün yaşadığımız tablo göstermektedir ki görevi kötüye kullanan kamu görevlileri yargı önünde hesap vermedikçe aynı eylem Cumhuriyet rejimi değişinceye kadar devam edecektir.

"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyeti Korumak, Çocukları korumakla başlar’ veciz sözü ilke olarak kabul eden Eğitim İş Sendikası olarak talebimiz dağıtılan bu ayrıştırıcı, bölücü kitapların bir an önce toplatılmasıdır. Cumhuriyet Bayramı ilçe kutlama programında bir velinin asılsız, mesnetsiz ve gerçek dışı beyanı üzerine müfettiş görevlendiren İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin kitapları inceleme komisyonunda incelettirmeden dağıtımına izin vermesi kabul edilemez. Görevde ihmali ve kusuru bulunan kamu görevlileri ile ilgili suç duyurusunda bulunmak için buradayız. Okullar siyaset alanı olmamalı ve bu ülkenin geleceği çocuklarımız Milli Eğitim Temel Kanunu doğrultusunda yetiştirilmelidir. Buna benzer uygulamaların çocuklarımız ve öğrencilerimiz üzerinde telafisi mümkün olmayacak sorunlar doğuracağı bir gerçektir. Eğitim-İş Sendikası olarak, bu sorunların yaşanmaması adına, proje kapsamında dağıtılan bu tür kitapların okullarımızdan acilen toplatılmasını istiyor, bu vahim durumun takipçisi olacağımızı yetkililere ve kamuoyuna duyuruyoruz."

KİTAPTA YER ALAN BAZI METİNLER ŞÖYLE:

"….insanları da şöyle bölümlüyorum; hakikate uyanlar, sağcılar; karşı çıkanlar, solcular, hakikat yolunu sürdürenler, gerekirse bu uğurda bütün çıkarlarını hatta canlarını feda edenler, hakikat yarışçıları, öncüler. İşte bu anlamda sağcıyım. Batılı anlamda sağcılık, solculuktur benim gözümde. Ya da solculuktan farksızdır. Kapitalizm, benim gözümde solun bir yüzü, komünizm öbür yüzüdür. İnsan olan derim tükürsün ikisinin de suratına. Solcular gerek başkalarını sömürmeleriyle gerek insanların muhtaç oldukları gerçek barışı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak yıkmakla toplumların çürümesine, insanların red ve isyanın pençesine düşmelerine sebep olurlar. Kin ve öç tohumunu ekerler. Silahları propagandadır. Ne kadınlara ne yaşlılara ne yoksullara ne öksüzlere acırlar. Gözlerine kan bürümüştür. Gerçek sağ, Kur’an’da tanımlanmıştır. Kur’an’da, sağcılar, Allah topluluğu, solcular da şeytan topluluğu olarak, sağcıların topluluğu uğurlu topluluk, solcu topluluk da uğursuz topluluk olarak vasıflandırılmıştır. Diriliş, uğurlu, iyilikçi topluluğu gerçekleştirme yoludur. Diriliş, şeytanın topladığı ve uğursuzluk saçan her topluluğu dağıtma, Allah’ın ipine sımsıkı sarılan topluluğu kurma yolu, yöntemi ve savaşı demektir…”

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    11000,26%6,06
  • DOLAR

    41,32% 0,06
  • EURO

    48,65% 0,19
  • GRAM ALTIN

    4892,85% 0,17
  • Ç. ALTIN

    7888,34% 0,00

CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SÜRPRİZ TELEFON…

EPİK SANAT TİYATROSU “NAZIM” OYUNUNU HARBIYE HALKIYLA BULUŞTURDU

MERSİN'DE CİNNET GEÇİREN ANNE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

BAYRAMPAŞA'DA BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DAHA CHP'DEN İSTİFA ETTİ

FETÖ'NÜN DIŞİŞLERİ YAPILANMASINA OPERASYON: 15 GÖZALTI KARARI

BAŞKAN ÖNTÜRK: “ÜRETİCİ KAZANACAK, TÜKETİCİ DE UYGUN FİYATLA YİYECEK”

VALİ MASATLI BALIKÇILARLA SEZONU BAŞLATTI

MAHKEMENİN KURULTAY KARARI BARIŞ YARKADAŞ'I KIZDIRDI

CHP’DEN KURULTAY DAVASI YORUMU: BU DAVALARI AÇANLAR CHP’Lİ DEĞİL

CAN HOLDİNG SORUŞTURMASI: KENAN TEKDAĞ SERBEST BIRAKILDI; 4 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

KIZILCIK ŞERBETİ DİZİSİNİN SENARİSTİ MERVE GÖNTEM GÖZALTINA ALINDI

ERDOĞAN, CİHATÇI HTŞ LİDERİ COLANİ İLE DOHA’DA GÖRÜŞTÜ!

AKSARAY’DA SKANDAL: AMELİYATTA YANLIŞ KAN VERİLDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ!

CHP KURULTAYI DAVASINDA ARA KARAR!

BUTLAN DAVASI BAŞLADI: CHP’DEN GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN HODRİ MEYDAN!

SİYASET MAHKEMEDE, EKONOMİ BEKLEMEDE! KRİTİK DAVA PİYASALARI SALLAYABİLİR

HİKMET ÇETİN'DEN GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA!

KURULTAY DAVASI ÖNCESİ İMAMOĞLU’NDAN SERT MESAJ

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

125 BİN DEĞİL, MİLYONLAR! DEMOKRASİ İÇİN TANDOĞAN’DA BİRLEŞTİLER”

CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

KOMŞUSUNDAN AKP’YE GEÇEN BAŞKANVEKİLİ’NE ŞOK TEPKİ: HAKARET VE TÜKÜRÜK!

ÖZGÜR ÖZEL: "SES KAYDINDA 'OYU BİZE VER' DİYEN KİŞİ BUGÜN AK PARTİ'YE GEÇTİ"

İMAMOĞLU'NUN MAHKEME GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA

"DİPLOMA DAVASI"NDA AVUKAT PEHLİVAN'IN TALEBİ REDDEDİLDİ: 76 BARODAN ORTAK TEPKİ

ÖZGÜR ÇELİK: “SANDIKTA KAYBEDEMEDİKLERİNİ ŞANTAJLA ALMAK İSTİYORLAR”

“ZELENSKİ İMAMOĞLU” İDDİASI! KÜLÜNK’TEN ADALET BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

MANSUR YAVAŞ’TAN SERT ÇIKIŞ: “KULİS AYLANLARINA ARTIK YETER!”

Yükleniyor


MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

  • Salı 30.4 ° / 20.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 32.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.2 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
14.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
15.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0