KILIÇDAROĞLU: “ACABA BELEDİYE BAŞKANINA NASIL ÇELME TAKARIM, NASIL GÖREV YAPAMAZ’ DİYE BİR ARAYIŞA GİRERSENİZ DEVLETİ YÖNETEMEZSİNİZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kısır tartışmalar içinde, ‘Acaba belediye başkanına nasıl çelme takarım, nasıl görev yapamaz’ diye bir arayışa girerseniz siz devleti yönetemezsiniz.

GÜNDEM 28.10.2022 13:09:00 0
KILIÇDAROĞLU: “ACABA BELEDİYE BAŞKANINA NASIL ÇELME TAKARIM, NASIL GÖREV YAPAMAZ’ DİYE BİR ARAYIŞA GİRERSENİZ DEVLETİ YÖNETEMEZSİNİZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kısır tartışmalar içinde, ‘Acaba belediye başkanına nasıl çelme takarım, nasıl görev yapamaz’ diye bir arayışa girerseniz siz devleti yönetemezsiniz. Nitekim yönetemiyorlar. Bizler hep beraber Türkiye’yi ikinci yüzyıla hazırlayacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi düzenlediği Rumeli Hisarı - Aşiyan Füniküler Hattı Açılış Töreni’ne katıldı.  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da katıldığı törende, Kılıçdaroğlu; şunları söyledi:

“İstanbul gibi bir kentte yaşamanın kendine göre sorunları vardır. Ama o sorunları aşma konusunda kentin yöneticisi, belediye başkanı; arkadaşlarıyla beraber bu sorunları çözmeye talip olurlar. Az önce anlattı Sayın Başkan; hangi zorluklarla karşılaştığını ve bu zorlukları nasıl aştığını ayrıntılı bir şekilde ifade etti.

“EKREM BAŞKAN BÜTÜN BU ENGELLERİ AŞAN VE İSTANBULLULARA HİZMET EDEN BİR KİŞİDİR”

Devleti yönetenlerin belli sorumlulukları vardır. Alt yöneticiler belirli sorunlarla karşılaştığında, üst yöneticiler bu sorunların aşılması için katkı verirler, çaba harcarlar. Ama, ‘Hayır bu sorunlar aşılmasın, İstanbul bizimdi, belediye başkanı sorunlarla karşılaşsın, sorunların içinde boğulsun, sorunları çözemesin, biz gelelim.’

Bu sağlıklı ve tutarlı bir devlet anlayışı değildir. Ekrem Başkan, bütün bu engellemelere rağmen; bütün engelleri akılla, bilgiyle, birikimle aşan ve İstanbullulara hizmet eden bir kişidir. Hepinizin huzurunda Sayın Başkanı yürekten kutluyorum.

“BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SADECE TÜRKİYE AÇISINDAN DEĞİL AKADEMİK DÜNYA AÇISINDAN SON DERECE ÖNEMLİ BİR ÜNİVERSİTE”

İki… Elbette ki bir kente hizmet edilirken bilgiyle hizmet edilecektir, planlama yapılacaktır, maliyet hesapları çıkartılacaktır. Eğrisi nedir, doğrusu nedir… Bunlara bakılacaktır. İşi yapanların, işin ehli olup olmadığına bakılacaktır. Bu çerçeve hizmet verilecektir. Akademik dünyadan da yararlanılacaktır. İstanbullular verilen hizmetin de değerini bir şekliyle yaşayarak göreceklerdir.

Buraya gelirken bir rölyefin önünden geçtik. Boğaziçi Üniversitesi hocalarını ve öğrencilerini temsil eden ya da onları yansıtan bir rölyef. Boğaziçi Üniversitesi sadece Türkiye açısından değil; dünya açısından da akademik dünya açısından da son derece önemli bir üniversite. Üniversitenin saygınlığının korunması, üniversitede her türlü düşüncenin özgürce tartışılması, üniversitenin bilgi üretmesi; bir ülkenin ekonomik açıdan sıçramasına yol açar. Üniversiteyi felç ederseniz; Osmanlı nasıl sanayi devrimini kaçırdıysa, siz de teknoloji devrimini kaçırmış olursunuz.

Acaba bunun farkında mı devleti yönetenler? Temel sorudur bu, bir kişi ‘Ben vizyon sahibiyim’ diyorsa, önümüzdeki yüz yüzyıldaki gelişmeleri görmek zorundadır. Dünyanın nereye gittiğini görmek zorundadır, dünyada hangi gelişmelerin olduğunu bilmek zorundandır. Şunu kesinlikle bilmek zorundadır; bilgi üretmeyen bir ülkenin 21. yüzyılda sınıf atlaması mümkün değildir.

“EĞER BİRİLERİ SULTANIN SOFRASINA OTURARAK BOĞAZİÇİ’NDE GÖREV YAPMAYA ÇALIŞIYORSA ORADAN HAYIR GELMEZ”

Bilgiyi nerede üreteceğiz? Tekel sorudur bu. Bir kişi, ‘Ben vizyon sahibiyim’ diyorsa, önümüzdeki yüzyıldaki gelişmeleri görmek zorundadır. Dünyanın nereye gittiğini görmek zorundadır. Dünyada hangi gelişmelerin olduğunu bilmek zorundadır. Ve şunu kesinlikle bilmek zorundadır: Bilgi üretmeyen bir ülkenin, 21. yüzyılda, sınıf atlaması mümkün değildir.

Bilgiyi nerede üreteceğiz, üniversitelerde üreteceğiz. O nedenle o rölyefin; sadece İstanbulluların yaşamında değil Türkiye coğrafyasında nerede yaşıyorsak yaşayalım, hepimizin belleğine kazınması lazım.

Elbette ki akademik dünyanın kendi özgürlüğü olacaktır. Ne demiş düşünür; ‘Sultanın sofrasına oturan alimin, fetvasından hayır gelmez’ demiştir. Eğer birileri sultanın sofrasına oturarak, Boğaziçi’nde görev yapmaya çalışıyorsa oradan hayır gelmez.

Bilgi kadar değerli bir şey yoktur, bilgi kadar… Aksini düşünmek, farklı düşünmek kadar değerli bir şey yoktur. Hayatı sorgulamak kadar değerli bir şey yoktur. Merak duygusunu güçlendirmek kadar değerli bir şey yoktur. Eğer siz bunları önemsiyor ve bunlara önem veriyorsanız; o zaman sizin bir vizyonunuz, bir hedefiniz, bir ilkeniz var demektir.

“ACABA BELEDİYE BAŞKANINA NASIL ÇELME TAKARIM, NASIL GÖREV YAPAMAZ’ DİYE BİR ARAYIŞA GİRERSENİZ SİZ DEVLETİ YÖNETMEZSİNİZ”

Hayır kısır tartışmalar içinde, ‘Acaba belediye başkanına nasıl çelme takarım, nasıl görev yapamaz’ diye bir arayışa girerseniz siz devleti yönetemezsiniz. Nitekim yönetemiyorlar.

Bizler hep beraber Türkiye’yi ikinci yüzyıla hazırlayacağız. Bir ittifakız, altı lider bir aradayız. Bugün yaşadığımız şartları, zorlukları hepimiz biliyoruz. Ama hepimiz bu zorlukları nasıl aşacağımızı da biliyoruz. Aklın, bilimin, bilginin; ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Demokrasinin vazgeçilmez olduğunu biliyoruz. O nedenle hiçbir vatandaşımın umutsuzluğa kapılmasını istemem.

“HERKES BU ÜLKENİN CADDELERİNDE, SOKAKLARINDA, PARKLARINDA, KAHVELERİNDE HUZUR İÇİNDE YAŞAYACAKTIR”

Eğer bu ülke en zor koşullarda Milli Kurtuluş Savaşı’nı vermiş ve büyük başarılara imza atmışsa ve attığı imza bütün mazlum ülkelerin örneği olmuşsa; onlar da bizim verdiğimiz mücadeleyi örnek alıp, kendi bağımsızlıklarını inşa etmişlerse, cumhuriyetin ikinci yüzyılından, bu güzel cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. Demokrasi geldiği zaman; büyüme, kalkınma olacaktır. Hiç kimsenin yaşam tarzı, kimliği, inancı sorgulanmayacaktır. Bu ülkede yaşayan herkes bu ülkenin caddelerinde, sokaklarında, parklarında, kahvelerinde; huzur içinde yaşayacaktır. Temel hedefimiz bu. Dolayısıyla, umutsuzluğa kapılma gibi bir düşüncemiz asla ve asla olmamalı. Biz Türkiye’mizi geleceğe hazırlamalıyız.”

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10837,30%-0,31
  • DOLAR

    41,96% 0,06
  • EURO

    48,63% -0,08
  • GRAM ALTIN

    5400,51% 1,90
  • Ç. ALTIN

    9006,14% 0,66

MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

CHP’DEN DİKKAT ÇEKEN RAPOR: “YARGI, SİYASETİN İNTİKAM ARACINA DÖNÜŞTÜ”

AŞIRI SAĞIN OY KAYBI AVRUPA’DA YANKI BULDU: HOLLANDA’DA YENİ DÖNEM Mİ?

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

GEBZE'DE ÇÖKEN BİNA ENKAZINDA KALAN 2 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

MUHİTTİN BÖCEK, EL YAZISIYLA YAZDIĞI NOTLA 'İTİRAFÇILIK' İDDİASINI YALANLADI

"İSTANBUL SENİN UYGULAMASI" SORUŞTURMASI: 4 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

“MSB, EUROFİGHTER ANLAŞMASININ BEDELİNİ AÇIKLADI!

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”: MİLYONLAR CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ!

RESEPSİYONDA DİKKAT ÇEKEN FOTOĞRAF: MHP O KAREDE YER ALMADI

FED FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRDİ: POLİTİKA FAİZİ %3,75–4,00 ARALIĞINDA

CHP’Lİ ADIGÜZEL: “6–12 YAŞ ÇOCUKLARIN GÖSTERİSİ, ‘BACAKLARI ÇIPLAK’ GEREKÇESİYLE İPTAL ETTİRİLDİ”

ÖZGÜR ÖZEL'DEN YURT AÇILIŞINDA AKP'YE SERT ELEŞTİRİ

SÜREÇ KOMİSYONU YARIN KAPALI TOPLANIYOR! CHP’Lİ EMİR: EŞİTLİK VE ADALET DIŞINDA BİR ŞEY KONUŞULMAYACAK

ANITKABİR’DE 29 EKİM COŞKUSU: TÖRENE ‘ERDOĞAN’ SLOGANLARI DAMGA VURDU

ŞARKICI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR: KIZININ MESAJLARI GÜNDEMDE

AYDIN’DA ÇERÇİOĞLU KRİZİ: VATANDAŞLAR TEPKİLİ, FESTİVAL GERGİN BİTTİ

GEBZE'DE 7 KATLI BİNA ÇÖKTÜ: ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

İSKENDERUN’DA CUMHURİYET’İN 102. YILI COŞKUSU…

AKP KÜÇÜKÇEKMECE İLÇE BAŞKANI NEJAT ÖZTÜRK GÖREVİNDEN AYRILDI

HACETTEPE’DE PALALI SALDIRI SONRASI 5 ÖĞRENCİYE TUTUKLAMA TALEBİ

CUMHURİYET BAYRAMI’NDA TARTIŞMALI TALİMAT: OKULLARDA ERDOĞAN MESAJI OKUTULACAK İDDİASI!

BERAT ALBAYRAK GERİ Mİ DÖNÜYOR? EN KRİTİK ATAMADA İMZASI VAR İDDİASI

PERDE ARKASINDA SKANDAL! TAMER KARADAĞLI’YA DEVLET TİYATROSU’NDAN AĞIR SUÇLAMALAR

SINDIRGI'DA 6.1'LİK DEPREM! YERLİKAYA: 507 ÇAĞRI ALINDI, 30’U HASARLA İLGİLİ

PAPA TÜRKİYE'YE GELİYOR: PROGRAMI AÇIKLANDI

SANSÜR İDDİALARININ GÖLGESİNDE TELE1’İN YOUTUBE HESABI GERİ DÖNDÜ!

Yükleniyor


MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

GEBZE'DE ÇÖKEN BİNA ENKAZINDA KALAN 2 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

MUHİTTİN BÖCEK, EL YAZISIYLA YAZDIĞI NOTLA 'İTİRAFÇILIK' İDDİASINI YALANLADI

  • Cuma 27.5 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 28.1 ° / 13.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4