İzmir’de Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’nin yeni binasının imam hatip lisesine tahsisine karşı veliler, bin imza toplayarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne itiraz etti

İzmir'in Karabağlar ilçesinde Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi yeni binasının İmam Hatip Lisesi’ne devredilmesine karşı veliler ve öğretmenler, topladıkları bin imzalı itiraz dilekçesini, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim etti. Vali Nevzat Ayaz Anado

GÜNDEM 8.08.2024 09:01:09 0
İzmir’de Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’nin yeni binasının imam hatip lisesine tahsisine karşı veliler, bin imza toplayarak Milli Eğitim Müdürlüğü

(İZMİR) - İzmir'in Karabağlar ilçesinde Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi yeni binasının İmam Hatip Lisesi’ne devredilmesine karşı veliler ve öğretmenler, topladıkları bin imzalı itiraz dilekçesini, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim etti. Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Tülin Tunçlar, “Yeni yapılan 32 derslikli binanın Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi ne tümüyle tahsis edilmesini talep ediyoruz” dedi.

İzmir'in Karabağlar ilçesinde bulunan Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi yeni binasının İmam Hatip Lisesi’ne devredilmesine karşı veliler ve öğrenci sendikalarının tepkisi devam ediyor. Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği İzmir Şubesi, dün “Okulumuza Sahip Çıkıyoruz” sloganıyla okul önünde yaptığı basın açıklamasının ardından bugün İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne itiraz dilekçesi verdi. Veliler ve öğretmenlerin karar karşı topladığı bin imza, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasının ardından müdürlüğe teslim edildi.

Özbay: Okullarda tam bir fiili işgali yaşanıyor

Velilere ve öğretmenlere destek için gelen Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, iktidarın eğitimi dinselleştirmeye çalıştığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Siyasi iktidar, kendi nesil yetiştirme projesi kapsamı doğrultusunda tüm yurttaşlara mecburi bir istikamet çiziyor. Yoksullaştırdığı halkın çocuklarına kamusal hizmeti bilinçli olarak vermeyerek sırtını sıvazladığı, kamunun bütün kaynaklarını peşkeş çektiği, tarikat ve cemaat yurtları ve sözde vakıf, dernek adı altındaki okullar… Ama yetmiyor. O tarif ettiği dininin ve kininin takipçisinin nesil diye tarif ettiği çocuklardan bahsediyoruz. Bu çocuklar bu ülkede kime karşı kin duyacak? Peki bunu nasıl yapmak istiyorlar? İmam hatip okulları projesiyle. Bugün Türkiye'de 60 bine yakın devlet okulu var. 5 binin üzerinde imam hatip okulu var. Hukuk fakültesinden daha çok ilahiyat fakültesi var. Bu gerçekten bu kadar dini anlamda insan yetiştirmek için yapılan bir proje mi? Olmadığını hepimiz biliyoruz. Aslında burada insanların inançları üzerinden de bir istismar olduğunu da biliyoruz. İmam hatip okulları açılmaya başladığında AKP'li bir milletvekili aynen şu cümleyi kullanıyor. ‘İmam hatip okulu açmak yetmez. Tüm okulları imam hatipleştirmeliyiz.’ Bunu neyle başlattılar? Zorunlu seçmelerin dersleri, şimdi müfredat dayatması ve şimdi de ÖMK ile. Okullarda tam bir fiili işgali yaşanıyor. Aslında bu tam anlamıyla bir pedagojik cinayet demektir. Bir bakın bu kararları verenlerin çocukları nerelerde okuyor? Bu kentin geleneği olan okullara bile böyle bir fiili işgalle tabelaların çakıldığını görüyoruz. Bu tam anlamıyla bir fiili işgalidir. Siyasi iktidar kendini devletin sahibi yerine koymuştur. Milli Eğitim Bakanlığı da okulların, öğretmenlerinin ve öğrencilerin sahibi değilsiniz. Biz buna izin vermeyeceğiz. Medreseye çevirmek istediğiniz okullara, medrese tipi hocalara karşı direneceğiz. Her istediğiniz okula istediğiniz tabelayı asamazsınız. Bu çağ dışı dayatmaya da ne çocuklarımız ne velilerimiz ne biz boyun eğmeyeceğiz. Okullarımıza, çocuklarımıza, eğitimcilere sahip çıkacağız.”

Tunçlar: “Ek binanın yıkılıp yerine yenisinin yapılması mümkün görünmemektedir”

Veliler, öğretmenler ve öğrenciler adına açıklamayı Vali Nevzat ayaz Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Tülin Tunçlar okudu. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği velileri ve öğrencileri olarak daha önce okulumuzun durumu ile ilgili defalarca şikayet dilekçesi gönderdik. 2021 yılında ana binamız yıkılmış, Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Muhtar Mete Sertbaş Ortaokulu’nun binasına yerleşmiş, şu an 20 derslikte 290 öğrencisiyle 15 kişilik sınıflarda eğitime devam etmektedir. Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi ise ek binasında 16 derslikle 40-47 kişilik sınıflarda 2013 yılından bu yana eğitim vermektedir. İki binamızdan biri 2021 yılında depreme dayanıklı olmaması sebebiyle yıkılmış ve Devlet Yatırım Fonu, Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi adına 32 derslikli eski iki binadan daha büyük bir okul inşa etmiştir. Yeni binanın inşaatı üç yıl devam edip ek binada eğitim gören öğrencilerimizin kullanabileceği bir bahçe kalmamıştır. İnşaat suresince bize ait olan binanın hep Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne ait olduğu reklamı, yerel idareciler tarafından yapılmıştır. Binanın teslim tarihi yaklaştığında yerel idarecilerin bizlere Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’nin ne olacağına dair sorularımızı yanıtsız bırakmaları üzerine meclise soru önergesi verilmiştir. Meclise soru önergesi verildikten sonra yıllardır eğitim verdiğimiz ek binanın da yıkım kararı çıkmış ve bize ‘Siz de yeni yapılan binaya geçeceksiniz, yıkım kararı çıkan binanız yapılacak’ şeklinde sözlü beyanda bulunmuşlardır. Ancak okul arsası incelendiğinde görüleceği üzere yeni yapılan bina çok büyük olduğundan ve bahçesi olmadığından ek binanın yıkılıp yerine yenisinin yapılması mümkün görünmemektedir.

“Kendi binamızda bizi sığıntı konumuna sokmak istiyorlar”

Bizlere sözlü olarak yeni bina vaadinde bulunarak halihazırda yapılan binamızı Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne tahsis edip, kendi binamızda bizi sığıntı, misafir konumuna sokmak istiyorlar. Bunu Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin idarecilerinin ‘gelirseniz ancak öğlenci olursunuz’ söylemlerinden ve yeni bina teslim edilmeden Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin tabelasını asması ve aboneliklerini almasına yetkili mercilerin ses çıkarmamasından anlıyoruz. Bizler 45 kişilik sınıflarda eğitim verebiliyorsak, Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 15 kişilik sınıflarda eğitim vermesi de öğretmen giderlerini arttırdığı için yine devleti zarara sokmaktır.

“32 derslikli binaya tek başına geçmek istiyoruz”

Bizler bize ait olan 32 derslikli binaya tek başına geçmek istiyoruz. Yeni bina yapılsa bile bize değil Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi için planlanmakta, yine onlara tahsis edilmek istenmektedir. Bakanlığımızın yeni yapılan 32 derslikli binayı sadece Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesine tahsis edilmesini istiyoruz. Çünkü yetkili mercilerin de göz yumduğu gibi planlı olarak Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi kapatılmak istenmektedir. Yeni yapılan 32 derslikli binanın Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi ne tümüyle tahsis edilmesini talep ediyoruz. Olmaması durumunda okulumuzun Anadolu lisesi olması ve Karabağlar’da başarı anlamında 4. sırada yer alması; öğrenci mevcudumuzun Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi mevcudunun takribi 3 katı olması; sadece 11 ve 12. sınıf öğrencilerimizin Yunus Emre Anadolu İman Hatip öğrenci mevcudunun tamamından fazla olması ve eğitim gören 11-12. sınıf öğrencilerimizin dershane ve kurs kayıtlarının yapıldığı da düşünülürse okulumuz Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’nin yeni yapılan bize ait binamızda ev sahibi olarak ikili eğitimde sabahçı olmasını talep ediyoruz.”

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    16663,31%2,5
  • DOLAR

    43,50% 0,22
  • EURO

    51,85% -0,32
  • GRAM ALTIN

    7218,55% -4,11
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 0,00

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KÜRESEL EKONOMİDE "FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK": FED FAİZİ SABİT TUTTU, PİYASALAR NEFESİNİ TUTTU!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

BEŞTEPE'DE KRİTİK 3 SAAT: 2026’NIN İLK MGK’SINDA 9 MADDELİK "BEKA" MUHTIRASI!

BELEDİYE BAŞKANLARI SAVUNMA YAPTI, SKANDALLAR ZİNCİRİ ORTAYA SAÇILDI!

DEMİRTAŞ’IN AVUKATI RAMAZAN DEMİR’E 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SİLİVRİ’DE TARİHİ ÇIKIŞ: İKİ ELİMİZ YAKANIZDA, HESAP VERECEKSİNİZ

MAHKEME SALONUNDA İLK GÜN: TUTUKSUZ AKTAŞ, TUTUKLU SEÇİLMİŞ BAŞKANLAR

ÜST DÜZEY TEMAS ORTAYA ÇIKTI: İSRAİL–TÜRKİYE HATTINDA SESSİZ TRAFİK

MUHALEFETTEN SURİYE ZİRVESİ: "HALEP ÜZERİNDEN TEHLİKELİ BİR OYUN KURULUYOR!"

NİJERYA CUMHURBAŞKANI TİNUBU, ERDOĞAN İLE YÜRÜRKEN DÜŞTÜ

4 BİN 500 POLİSLE YAPILAN OPERASYONA FİRAR SKANDALI DAMGA VURDU

ŞARA “KÜRTÇE EĞİTİM” KARARINI VERDİ: SURİYE’DE DEVLET OKULLARINDA KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULACAK

MHP’DEN AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI…

ADALETİN AĞIR SINAVI: AZİZ İHSAN AKTAŞ DOSYASI MAHKEMEDE

GAZETECİ SEDEF KABAŞ GÖZALTINA ALINDI: PAYLAŞIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ, ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR

ZİNDANLA YÖNETİLEN ÜLKE: HAPİSHANELERLE AYAKTA TUTULAN İKTİDAR VE SUSTURULAMAYAN GAZETECİLİK

BAĞCILAR’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM ZİNCİRİ: AYNI DAİREDE 3 CAN KAYBI, 1 AĞIR YARALI

DEM PARTİ: TÜM KESİMLERİ SAĞDUYUYLA HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

“VEDALAŞMA FIRSATIM BİLE OLMADI”: FATİH ALTAYLI TUTUKLANDIĞI GÜNÜ ANLATTI

DİYARBAKIR'DA EMNİYET'E PATLAYICI ATILDI, 13 KİŞİ GÖZALTINDA

YENİDEN REFAH’TA BELEDİYE BAŞKANI KRİZİ: İHRAÇ EDİLDİ, AKP İDDİASI GÜNDEME GELDİ

OKAN BURUK İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI: GALATASARAY’DAN ALİ KOÇ’A ÇOK SERT TEPKİ

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN’IN DOKUTTUĞU KİLİMİ HEDİYE ETTİ

15–18 YAŞ İÇİN YENİ DÖNEM: AĞIR SUÇTA 27 YILA KADAR HAPİS GÜNDEMDE

BENZİN YİNE ZAMLANIYOR: YENİ HAFTAYA YİNE ZAMLA UYANIYORUZ

DEVLET BAHÇELİ'DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

5 GÜNLÜK BEBEĞİ SAKAT BIRAKAN HEMŞİRE TESLİM OLDU

Yükleniyor


KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

BEŞTEPE'DE KRİTİK 3 SAAT: 2026’NIN İLK MGK’SINDA 9 MADDELİK "BEKA" MUHTIRASI!

BELEDİYE BAŞKANLARI SAVUNMA YAPTI, SKANDALLAR ZİNCİRİ ORTAYA SAÇILDI!

DEMİRTAŞ’IN AVUKATI RAMAZAN DEMİR’E 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

  • Cuma 16 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.8 ° / 10.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.6 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9