İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay: Hiçbir yerden ölü balık getirildi demedim. Bu yalanı, iftirayı söyleyenler utanmalıdır

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Körfez'deki balık ölümleriyle ilgili yaptığı açıklamaların iktidar partisi milletvekilleri tarafından çarpıtıldığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin aylık meclis toplantısında konuşan Tugay, “Ben hiçbir y

GÜNDEM 12.09.2024 09:54:08 0
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay: Hiçbir yerden ölü balık getirildi demedim. Bu yalanı, iftirayı söyleyenler utanmalıdır

(İZMİR)- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Körfez'deki balık ölümleriyle ilgili yaptığı açıklamaların iktidar partisi milletvekilleri tarafından çarpıtıldığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin aylık meclis toplantısında konuşan Tugay, “Ben hiçbir yerden ölü balık getirildi demedim. Buna birinin inanması için çok ciddi saf olması lazım ama bunu denediler. El insaf! Çok ayıp. Bir milletvekiline yakışmayan üslup ve seviye düşüklüğü bu. Bu yalanı, iftirayı söyleyenler utanmalıdır ve düzeltmelidir” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eylül ayı olağan meclis toplantısının ikinci birleşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın yönetiminde yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, İzmir Körfezi’ndeki balık ölümleriyle ilgili yaptığı açıklamaların iktidar partisi milletvekilleri tarafından çarpıtıldığını belirtti. Başkan Tugay ayrıca kentsel dönüşüm çalışmaları, önceki dönem hayata geçirilen kooperatif modeli ve yürütülen süreç hakkında bilgi verdi.

“İnşaatlar tamamlanacak, hak sahiplerine teslim edilecek”

Kentsel dönüşüm kapsamında başlatılan inşaatlar ile ilgili detaylı açıklama yapan Başkan Tugay, “Biz bu konuya siyasi değil, idari olarak bakıyoruz. Ortada ev yapmayı taahhüt ettiğimiz vatandaşlarımız var. Bir de kooperatiflerle anlaşma yapılarak, kooperatif üyesi olarak orada mülk sahibi olmak üzere dahil olmuş vatandaşlarımız var. Şu bilinmeli; biz olayı en hızlı şekilde çözmek üzere bir süreç yürütüyoruz. Bu konuyu çözümsüzlüğe götürmek, ortada bırakmak değil tam tersine çözmek üzere hareket ediyoruz. Ne yapıyoruz? Mevcut durum tespiti yapıyoruz. Mevcut durumu mahkeme yoluyla tespit ediyoruz. Bürokratlarımızca ve olaya dahil olan hukukçularımız tarafından hukuki bir şekilde bu yol önerildi. Yapılan tespitin bir itiraza maruz kalması halinde bir kesinliğinin olması lazım. Burada en kati kesinlik mahkeme yoluyla olur denilerek mevcut inşaatların seviyesi ve daha ne kadar inşaata ihtiyaç duyulacağı konusu mahkeme yoluyla tespit edildi. Bu süreç de tamamlandı ve taahhüt edilen sürelerde bitmediği için kooperatiflerin sözleşmelerinde ayrıca hem süresi dolmamış olan hem de kısa vadede dolacak olanların mevcut inşaat seviyelerine baktığınızda bitmesi imkansız olduğu için sözleşmelerin feshine karar verildi. Bazı kooperatiflerin süresi zaten dolmuştu, bazılarının dolmak üzereydi. Daha sonra mevcut inşaatların seviyesi ve bundan sonra yapılacaklar hesaplanarak ona göre süreci İZBETON AŞ devralacak. O yürütecek, burada alınan meclis kararı gereği İZBETON bazı konularda Egeşehir şirketine yetkiyi devredebilir. Her ikisi de belediye şirketi. Bu şirketlerimizin olayı yönetmesiyle mümkün olan en kısa sürede bu inşaatlar tamamlanacak. Hak sahiplerine teslim edilecek. Bazı endişeler olabilir ama biz inşaatlara başlayıp hızlıca bitirdiğimiz zaman bu endişelerin ortadan kalkacağına inanıyorum. Bizim görevimiz vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü yerine getirecek şekilde mümkün olan en kısa sürede o binaları kendilerine teslim etmektir. Bunun için çalışıyoruz” dedi.

“El insaf!”

Başkan Tugay, İzmir Körfezi’nde yaşanan balık ölümleriyle ilgili yaptığı basın toplantısındaki sözlerinin iktidar partisi milletvekilleri tarafından çarpıtıldığını belirterek "İlk defa geçen yıl görülen mikroalg türünün gemilerle Hint Okyanusu'ndan, Kızıldeniz'den Körfez’e taşındığını düşündüğümüzü belirttik. Normalde bu mikroalgler burada yaşamaz, çünkü hava sıcaklığı uygun değil ama bu sene o kadar sıcak oldu ki burada yaşadılar. Bununla ilgili önlen alınmasının gerekli olduğunu söyledim. Aynı akşam bir kanal, ‘Cemil Tugay bu ölü balıkları buraya taşıdılar’ dedi. Buna birinin inanması için çok ciddi saf olması lazım ama bunu denediler. Sitemim şuna; sizin bir milletvekiliniz aynı şeyi savundu, bir de hanımefendi bir milletvekiliniz de aynı şekilde… El insaf!” ifadelerini kullandı.

“Bu yalanı, iftirayı söyleyenler utanmalıdır ve düzeltmelidir”

Sözlerini sürdüren Başkan Tugay, “Ben böyle bir şey söyleyebilir miyim yahu! Ölü balıkları bilmem nereden getirmiş birileri körfeze dökmüş… Ne tür bir zeka böyle bir uydurma üretebilir, bilmiyorum. Benim konuşmamdan kesmişler, güzel bir video yapmışlar, bir tarafından almış bir tarafına bağlamışlar, öyle anlaşılıyor. Sizin milletvekilleriniz benim sözlerimi çarpıtan ifadeleri kullandılar. Bunları ben uydurmuyorum. Çok ayıp bu yaptıkları. Çok ayıp. Bir milletvekiline yakışmayan üslup ve seviye düşüklüğü bu. Belediye başkanının söylediği bir şeyi çarpıtıp, bir iftiraya dönüştürüp insanları kandırmayı, adeta insanlara düşük zekalı muamelesi yapar gibi anlatmamalılar. Bu yanlış. Bunu söyleyeceğim. Bunu asla reddedemezsiniz. Ben hiçbir yerden ölü balık getirildi demedim. Bu yalanı, iftirayı söyleyenler utanmalıdır ve düzeltmelidir. Ben de buna itiraz ederim çünkü bana atılan bir iftira bu. Böyle bir saçmalık olmaz” açıklamasında bulundu.

Şehit yakınları, gazi, öğrenci, 65 yaş üstü ve engellilere ücretsiz hizmet

Ayrıca oturumda; şehit yakınları, gazi, öğrenci, 65 yaş üstü, yüzde 40 ve daha üstü oranda engelli vatandaşların kentteki modüler sistem tuvalet ve bebek bakım hizmetlerinden ücretsiz yararlandırılmasına yönelik önerge de oy birliğiyle kabul edildi.

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    14273,32%0,83
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,12% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5959,15% 0,98
  • Ç. ALTIN

    9485,02% 0,00

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

Yükleniyor


“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

  • Pazartesi 15.1 ° / 5.5 ° Güneşli
  • Salı 15.3 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 15.2 ° / 4.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9