İYİ PARTİLİ SUBAŞI: ""

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, TBMM Genel Kurulu’nda Adalet Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde; “Artık sorgulamak bir yana iktidar halkını sorgular hale gelmiştir.

GÜNDEM 6.12.2022 14:51:00 0
İYİ PARTİLİ SUBAŞI:

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, TBMM Genel Kurulu’nda Adalet Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde; “Artık sorgulamak bir yana iktidar halkını sorgular hale gelmiştir. Anayasa’da mevcut olan temel hak ve özgürlükler kullanılamaz durumdadır. Basına sansür yasası diye anılan yasa ile düşüncenin açıklanması, bilginin paylaşımı, sosyal medyanın bile kullanımına hapis cezaları ile set çekilmiştir” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda, bugün TBMM, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Danıştay ve Yargıtay 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ve 2022 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşülüyor. İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Adalet Bakanlığı bütçesi üzerine konuştu. Subaşı’nın konuşması sırasında konuk locasında Küba Cumhuriyeti Halkın Gücü Ulusal Parlamentosu Başkanı Juan Esteban Lazo Hernandez ile TBMM Başkanı Mustafa Şentop, milletvekillerini selamladı. TBMM Başkanvekili Haydar Akar, “Welcome, welcome” diyerek Hernandez’i selamladı.

Hasan Subaşı, yaptığı konuşmada AKP’nin 2002 seçim beyannamesini hatırlatarak, şunları söyledi:

“Partinizin beyanları, kadrosu ve güven veren hukuk söylemleri başta batı olmak üzere dünyayı ve global sermayeyi etkilemişti. 2002-2004 yılları arasında AB’ye uyum kapsamında 8 uyum paketi kabul edilmiş, bu çerçevede 2 anayasa paketi de TBMM’de onaylanmıştı. Ardından tam üyelik müzakerelerine başlanması kararı alınmıştı. 13 fasıl Türkiye’ye açılmış, Türkiye’ye olan güven sonucu 71,5 milyar dolar yatırım gelmişti. Ciddi ve olumlu ekonomik gelişmeler yaşanmıştı. Parlamenter sistemde, hem de acemilik döneminizde öyle ya da böyle bir başarılı hikayesi yazılmıştı. 16 Nisan 2017 referandumundan sonra ise taraflı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni yaşıyoruz, söylenenlerin aksine bize özgü değildir. Çünkü ülkemizde neredeyse 150 yıllık parlamenter sistem deneyimi yaşanmıştı. Aksayan yerleri revize edilebilecekken tamamen bize yabancı bir rejimin dayatılması faciasını yaşamaktayız.  

“HALKINI SORGULAR HALE GELMİŞ”

Artık sorgulamak bir yana iktidar halkını sorgular hale gelmiştir. Anayasa’da mevcut olan temel hak ve özgürlükler kullanılamaz durumdadır. Basına sansür yasası diye anılan yasa ile düşüncenin açıklanması, bilginin paylaşımı, sosyal medyanın bile kullanımına hapis cezaları ile set çekilmiştir. Baroların, öğretmenlerin, sağlık çalışanlarının ve son olarak cemevleri konusunda Alevilerin gösteri ve yürüyüş hakları engellenmiş, düşünce ve görüş açıklamaları yasaklanmıştır. Kadına şiddete sıfır tolerans denirken, Cumhurbaşkanı’nca tek başına iradesi ile Meclis iradesi yok sayılarak, İstanbul Sözleşmesi sona erdirilmiştir. Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını tanımayan hakim ve savcılar Cumhurbaşkanı’nca terfi ettirilmiştir. Liyakatsiz, bilime dayanmayan politikalar yüzünden dünyanın en yüksek enflasyonu ülkemizde yaşanır hale gelmiştir. 156 ülke arasında sefalet endeksi olarak bilinen derin yoksullukta ilk sıraya gelmiş bulunuyoruz.

“SORGULAYICI VE CEZALANDIRICI OLDUNUZ”

Dış politikadaki liyakatsizlik ve bilgisizlik, yetişmiş diplomatları monşer diyerek dışlamak iç siyasete malzeme yapmak adına düşmanlıklar yaratıp, beka sorununu köpürtmek, çevremizdeki ülkeler ve dış dünya ile ilişkilerin bozulmasına neden olmuştur. Cumhurbaşkanı’nın ‘Siyasette küslük olmaz’ diyerek kıvrak U dönüşü hamleleri de yarar sağlamaktan uzaktır. Dış dünya ve komşularımız ile yaşadığımız gerilim ve husumetin maliyeti nasıl ödenecektir. Milyonlarca göçmenin maliyeti nasıl karşılanacaktır? Cumhurbaşkanı belli ki üzerine almayacak ama halk ve gelecek nesiller bu faturayı ödemek zorunda kalacak. Siz sorgulanmadınız, denetlenmediniz ama sorgulayıcı ve cezalandırıcı oldunuz.”

Haber Kaynak : ANKA HABER
Anahtar Kelimeler: PARTİLİ SUBAŞI: ""
  • BIST 100

    16529,42%-0,80
  • DOLAR

    43,50% 0,22
  • EURO

    51,95% -0,22
  • GRAM ALTIN

    7225,79% -4,03
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 0,00

AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KÜRESEL EKONOMİDE "FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK": FED FAİZİ SABİT TUTTU, PİYASALAR NEFESİNİ TUTTU!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

BEŞTEPE'DE KRİTİK 3 SAAT: 2026’NIN İLK MGK’SINDA 9 MADDELİK "BEKA" MUHTIRASI!

BELEDİYE BAŞKANLARI SAVUNMA YAPTI, SKANDALLAR ZİNCİRİ ORTAYA SAÇILDI!

DEMİRTAŞ’IN AVUKATI RAMAZAN DEMİR’E 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SİLİVRİ’DE TARİHİ ÇIKIŞ: İKİ ELİMİZ YAKANIZDA, HESAP VERECEKSİNİZ

MAHKEME SALONUNDA İLK GÜN: TUTUKSUZ AKTAŞ, TUTUKLU SEÇİLMİŞ BAŞKANLAR

ÜST DÜZEY TEMAS ORTAYA ÇIKTI: İSRAİL–TÜRKİYE HATTINDA SESSİZ TRAFİK

MUHALEFETTEN SURİYE ZİRVESİ: "HALEP ÜZERİNDEN TEHLİKELİ BİR OYUN KURULUYOR!"

NİJERYA CUMHURBAŞKANI TİNUBU, ERDOĞAN İLE YÜRÜRKEN DÜŞTÜ

4 BİN 500 POLİSLE YAPILAN OPERASYONA FİRAR SKANDALI DAMGA VURDU

ŞARA “KÜRTÇE EĞİTİM” KARARINI VERDİ: SURİYE’DE DEVLET OKULLARINDA KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULACAK

MHP’DEN AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI…

ADALETİN AĞIR SINAVI: AZİZ İHSAN AKTAŞ DOSYASI MAHKEMEDE

GAZETECİ SEDEF KABAŞ GÖZALTINA ALINDI: PAYLAŞIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ, ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR

ZİNDANLA YÖNETİLEN ÜLKE: HAPİSHANELERLE AYAKTA TUTULAN İKTİDAR VE SUSTURULAMAYAN GAZETECİLİK

BAĞCILAR’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM ZİNCİRİ: AYNI DAİREDE 3 CAN KAYBI, 1 AĞIR YARALI

DEM PARTİ: TÜM KESİMLERİ SAĞDUYUYLA HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

“VEDALAŞMA FIRSATIM BİLE OLMADI”: FATİH ALTAYLI TUTUKLANDIĞI GÜNÜ ANLATTI

DİYARBAKIR'DA EMNİYET'E PATLAYICI ATILDI, 13 KİŞİ GÖZALTINDA

YENİDEN REFAH’TA BELEDİYE BAŞKANI KRİZİ: İHRAÇ EDİLDİ, AKP İDDİASI GÜNDEME GELDİ

OKAN BURUK İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI: GALATASARAY’DAN ALİ KOÇ’A ÇOK SERT TEPKİ

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN’IN DOKUTTUĞU KİLİMİ HEDİYE ETTİ

15–18 YAŞ İÇİN YENİ DÖNEM: AĞIR SUÇTA 27 YILA KADAR HAPİS GÜNDEMDE

Yükleniyor


AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

  • Cuma 16 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.8 ° / 10.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.6 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9