İSTİNAF MAHKEMESİ HEYETİ HAKİMLERİNİ HEDEF GÖSTERDİĞİ İDDİASIYLA YARGILANAN FATİH TEZCAN, OY ÇOKLUĞUYLA BERAAT ETTİ
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, istinaf mahkemesi heyeti hakimlerinin açık kimliklerini paylaşarak...
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, istinaf mahkemesi heyeti hakimlerinin açık kimliklerini paylaşarak, “Terörle mücadele görev almış kamu personeli hedef göstermek” suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Fatih Tezcan, oy çokluğuyla beraat etti. Mahkeme başkanı, Tezcan’ın beraatı yönündeki çoğunluğun kararına muhalefet şerhi koydu.
Daha önce “Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret” suçundan 1,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Fatih Tezcan’ın, JİTEM davasında Mehmet Ağar ve diğer sanıklar hakkında verilen beraat kararının bozulmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla “terörle mücadele görev almış kamu personeli hedef göstermek” suçundan yargılanmasına devam edildi.
Başka suçtan tutuklu bulunan Tezcan, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada Tezcan’ın avukatı hazır bulundu.
TEZCAN, OY ÇOKLUĞUYLA BERAAT ETTİ
Sanık Tezcan ve avukatının savunmalarının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, oy çokluğuyla beraat kararı verdi. Mahkeme başkanı ise Tezcan’ın beraatı yönündeki çoğunluğun oyuna katılmayarak, karara muhalefet şerhi koydu.
İDDİANAMEDEN
Fatih Tezcan, JİTEM davasında Mehmet Ağar ve diğer sanıklar hakkında verilen beraat kararının bozulmasının ardından sosyal medya hesabından, “RT 5 Nisan 2021 tarihinde Mehmet Ağar ve diğer sanıkların beraat kararlarını bozan İstinaf Mahkemesi kararına ve heyetin isim listesine ulaştım. Heyet Başkanı Hâkim M.H.Y.’yi ve üye hâkimler A.S. ve A.A.’nın bağlantılarını araştırıyoruz” şeklinde paylaşım yapmıştı. Tezcan, paylaşımında ayrıca “ihbar hattı” diyerek bir de cep telefonu numarası vermişti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Fatih Tezcan’ın sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımlarla, kime yönelik olduğu anlaşılacak şekilde terörle mücadelede görev almış görevlilerin, hüviyetlerini açıklayıp yayınlayarak hedef gösterme suçunu işlediği kaydedilmişti.
3 YILA KADAR HAPSİ İSTENMİŞTİ
İddianamede, şüpheli Tezcan'ın “Terörle mücadele görev almış kamu personeli hedef göstermek” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.
-
BIST 100
16078,39%0,98
-
DOLAR
44,47% 0,07
-
EURO
51,83% 0,89
-
GRAM ALTIN
6765,78% 1,40
-
Ç. ALTIN
10940,23% 2,29
İlgili Haberler
AKARYAKITTA ZAM FIRTINASI: DEPO MALİYETİ 4 BİN LİRAYI AŞTI
TÜRKİYE DÜNYA KUPASI’NDA! İSKENDERUN SOKAKLARA TAŞTI
HATAY’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM: SULAMA KANALINDAN CESET ÇIKARILDI
BURSALILAR MUSTAFA BOZBEY İÇİN MEYDANDA: “İRADE BİZİM” TEPKİSİ YÜKSELDİ
AKBELEN’DE GECE BASKINI! DİRENİŞÇİ ESRA IŞIK TUTUKLANDI: “MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
ÖZGÜR ÖZEL’DEN DOKUNULMAZLIK HODRİ MEYDANI: “GELEN GELSİN, ALABİLEN ALSIN”
SİLİVRİ’DE “İMAMOĞLU GÜNÜ”: AYNI ANDA 2 DAVA, AYNI ANDA SAVUNMA
“OPERASYON DEĞİL, ŞİKAYET SÜRECİ”: BEŞİKÇİOĞLU’NDAN NET MESAJ
GAZETECİLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE: POLİS PARKI ABLUKAYA ALDI
EV SAHİPLERİ DİKKAT: 31 MART SON GÜN, CEZA KAPIDA
CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”
TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL
CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ
BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?
DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE
MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA
Yükleniyor
SELVİ: “KARAR ÇIKARSA CHP’Yİ FIRTINALI GÜNLER BEKLER”
AKARYAKITTA ZAM FIRTINASI: DEPO MALİYETİ 4 BİN LİRAYI AŞTI
BURSALILAR MUSTAFA BOZBEY İÇİN MEYDANDA: “İRADE BİZİM” TEPKİSİ YÜKSELDİ
ABB KONSER DAVASINDA KRİTİK KARAR! TÜM TUTUKLULAR SERBEST BIRAKILDI
AKBELEN’DE GECE BASKINI! DİRENİŞÇİ ESRA IŞIK TUTUKLANDI: “MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
ÖZGÜR ÖZEL’DEN DOKUNULMAZLIK HODRİ MEYDANI: “GELEN GELSİN, ALABİLEN ALSIN”
- Çarşamba 20.1 ° / 7.2 ° Güneşli
- Perşembe 13.4 ° / 11.5 ° Şiddetli yağmurlu
- Cuma 18 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




