İsrail, “okulları” hedef almaya devam ediyor...

İsrail’in, Gazze’nin Daraj bölgesindeki El-Tabin okuluna düzenlediği füze saldırısında, içlerinde çocukların da olduğu 100’den fazla Filistinli hayatını kaybetti. Pek çok ülke İsrail’in son olarak gerçekleştirdiği El Tabin okuluna yönelik saldırısını kın

GÜNDEM 11.08.2024 10:51:00 0
İsrail, “okulları” hedef almaya devam ediyor...

(ANKARA) -  İsrail’in, Gazze’nin Daraj bölgesindeki El-Tabin okuluna düzenlediği füze saldırısında, içlerinde çocukların da olduğu 100’den fazla Filistinli hayatını kaybetti. Pek çok ülke İsrail’in son olarak gerçekleştirdiği El Tabin okuluna yönelik saldırısını kınarken, ateşkesin bir an önce yapılması çağrısında bulundu.

Filistin medyasında yer alan haberlere göre, El Tabin okulu, yerlerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı noktalardan biriyken İsrail’in füze saldırısı, sivillerin namaz kıldığı sırada okulun ibadet alanına yönelik gerçekleştirildi. Günün erken saatlerinde 3 adet 907 kilogramlık bomba ile gerçekleştirilen saldırıda, 100'ün üzerinde sivil hayatını kaybederken çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail, "Hamas’ın merkez üssü olarak kullandığını" iddia ederek ağustos ayının başından beri Gazze’deki okullara yönelik saldırı düzenliyor. İsrail, 1 Ağustos’ta Gazze’nin Shujayya bölgesindeki Dalal al-Maghrabi okullarına saldırı gerçekleştirmiş ve 15 kişinin ölümüne neden olmuş, 3 Ağustos’ta Şeyh Radwan bölgesindeki Hamama ve al-Huda okullarına hava saldırısı düzenlemiş 17 kişi ölmüştü. 4 Ağustos’ta ise, İsrail’in Nassr bölgesindeki Hasan Selame ile Nassr okullarına yönelik saldırısından sonra 30 kişi hayatını kaybetmişti. 7 Ağustos’ta Tufan bölgesindeki Abdul Fattah Hamouda ve az-Zahra okullarına yönelik 17 kişinin ölümüne neden olduğu saldırısından sonra İsrail, son olarak 100 kişinin öldüğü Daraj bölgesindeki El-Tabin okulunu vurdu. Saldırıda çok sayıda yaralının olduğu kaydedilirken, yaralıların sevk edildiği El-Ahli Hastanesi'nin kapasitesinin üzerinde hasta ile ilgilendiği aktarıldı.

Saldırı, İsrail’in müzakere ekibini yeni bir ateşkes görüşmesine göndermeyi kabul etmesinin hemen ardından düzenlendi.

Öte yandan, ara bulucu ülkelerden Katar, Mısır ve ABD, ateşkes kararına varılması için görüşmelerin sıklaştırılması gerektiğine dikkat çekti.

Birçok ülke, İsrail’in saldırısını kınarken, "Bir an önce ateşkes yapılmalı" çağrısı yaptı

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, cumartesi günü, İsrail'in çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine neden olan okul binasına düzenlediği hava saldırısını kınadı. Harris "çok fazla sivilin 'yine' öldürüldüğünü" söyleyerek rehine anlaşması ve ateşkes çağrılarını yineledi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, ABD, Mısır ve Katar'ın, Gazze Şeridi'nde ateşkesin sağlanması ve esir değişimi için müzakereleri yeniden başlatma çağrısına ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, AB'nin, ara bulucu ülkelerin çağrısına katıldığını belirterek, "Bu dayanılmaz acı döngüsüne son verilmesi amacıyla yürüttükleri ara buluculuğa tam desteğimizi yineliyoruz. Anlaşma aynı zamanda bölgesel gerilimin azaltılmasının da önünü açacaktır" diye yazdı.

Kanada Uluslararası Kalkınma Bakanı Ahmed Hussen İsrail'in Gazze'deki bir okula düzenlediği son saldırıyı sosyal medya üzerinden, "Sivillerin korunması için uluslararası insancıl bir hukuka uyulmalıdır. Acil bir ateşkese ve rehinelerin serbest bırakılmasına şiddetle ihtiyaç vardır" diyerek kınadı.

Birleşmiş Milletlerin (BM) Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland, İsrail'in ölümcül okul saldırısının ardından Gazze Şeridi'nde bir kez daha ateşkes çağrısında bulunarak şunları söyledi:

"Siviller her gün dehşet, yerinden edilme ve bitmek bilmeyen acıların ortasında bu çatışmanın yükünü taşımaya devam ediyor. Binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin barındığı bir okula düzenlenen ve onlarca kişinin ölümüne yol açan yıkıcı saldırıya bir kez daha tanık olduğumuz şu günlerde, bu savaşın maliyeti her geçen gün daha da belirginleşiyor."


 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10366,20%-0,04
  • DOLAR

    40,35% 0,24
  • EURO

    46,92% 0,49
  • GRAM ALTIN

    4349,52% 0,54
  • Ç. ALTIN

    6958,85% 0,87

AYŞE TOKYAZ İÇİN HATAY'DA EYLEM

İBB'YE YÖNELİK OPERASYONLARDA GÖZALTI SAYISI ARTTI

İNCE'DEN BAKAN TEKİN'E ÇOK SERT YANIT…

SAKARYA, BİLECİK, UŞAK... ORMANLARIMIZ YANIYOR!

MEHMET ŞİMŞEK'İN YENİ İŞ BULDUĞUNU AÇIKLADI…

SAHİL TEMİZLİĞİNDE BÜYÜK İHMAL

SARAY DANIŞMANI SANDIĞI İŞARET ETTİ

KUMAR BORCU OLAN DAMAT, DÜĞÜNDEN SONRA TAKILARI ALIP KAÇTI

MERAL AKŞENER YENİ İMAJI İLE ORTAYA ÇIKTI

ERDOĞAN O FUTBOLCUYU GÖRÜNCE DAYANAMADI!

TRABZONLULAR ''MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR' DEMEK İÇİN BİR ARADA!

GELECEK PARTİSİ’NDE PEŞ PEŞE İSTİFALAR!

'ZEYTİNLİK YASA TEKLİFİ' TBMM'DE KABUL EDİLDİ

İMAMOĞLU'NDAN MURAT ÇALIK TEPKİSİ

BAHÇELİ’DEN SÜRPRİZ ÇIKIŞ: İKİ YARDIMCI ÖNERİSİ

CHP'NİN ESKİ GENEL BAŞKANLARINDAN ALTAN ÖYMEN HAYATINI KAYBETTİ

MECLİSTE MADEN KRİZİ: AKP’Lİ VEKİLDEN DEM PARTİLİ KOCA’YA SALDIRI

2025-YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI: DOĞRU YANIT ORTAMALARI YİNE DÜŞÜK

İMAMOĞLU'NDAN AKP'YE LGS TEPKİSİ

SELAHATTİN DEMİRTAŞ VE FİGEN YÜKSEKDAĞ HAKKINDA YAPILAN TAHLİYE BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİ GÜNGÖR GEÇER OLDU

BAHÇELİ: “TÜRK-KÜRT KARDEŞLİĞİNİ BOZMAYA ÇALIŞANLARIN KARŞISINDAYIZ”

ADIYAMAN BELEDİYESİ'NDE BAŞKANVEKİLİ SEÇİLDİ

ERDOĞAN: İÇ CEPHEMİZİ TAHKİM ETMEK İÇİN TARİHİ ADIMLAR ATIYORUZ

TBMM’DE SKANDAL SÖZLER: HAKARETLER HAVADA UÇUŞTU, OTURUM TATİL!

HATAY BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGEL TANIMAYAN HİZMET

TUNÇ SOYER VE ŞENOL ASLANOĞLU HAKKINDA İDDİANAME HAZIRLANDI

İBB’YE YÖNELİK OPERASYONDA YENİ DALGA: 18 KİŞİYE GÖZALTI KARARI

AYŞE BARIM ADLİ TIP KURUMU'NA SEVK EDİLDİ

SURİYE'NİN SÜVEYDA BÖLGESİNDE ÇATIŞMALAR KENT MERKEZİNİN BATI GİRİŞİNDE YOĞUNLAŞTI

Yükleniyor


İBB'YE YÖNELİK OPERASYONLARDA GÖZALTI SAYISI ARTTI

İNCE'DEN BAKAN TEKİN'E ÇOK SERT YANIT…

SAKARYA, BİLECİK, UŞAK... ORMANLARIMIZ YANIYOR!

SAHİL TEMİZLİĞİNDE BÜYÜK İHMAL

SARAY DANIŞMANI SANDIĞI İŞARET ETTİ

KUMAR BORCU OLAN DAMAT, DÜĞÜNDEN SONRA TAKILARI ALIP KAÇTI

MERAL AKŞENER YENİ İMAJI İLE ORTAYA ÇIKTI

  • Pazartesi 35.1 ° / 21.6 ° Güneşli
  • Salı 37.8 ° / 20.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.9 ° / 22 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2